agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Alışverişler ve İlanlar Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/)
-   -   Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/12545.htm)

hulyam 20-04-2010 10:41

Denizli'de Maliye arkasındaki Şok markette kaktüs satışları var.Fiyatı 4,5 TL. İlgilenen arkadaşların bilgisine...

Fatih 20-04-2010 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hulyam (Mesaj 620635)
Denizli'de Maliye arkasındaki Şok markette kaktüs satışları var.Fiyatı 4,5 TL. İlgilenen arkadaşların bilgisine...

Aralarında bir sürüde gerçek çiçek için tomurcuk vermiş olanlarda vardı.Ben gördüğüm tomurcuklu olanları aldım.üzerindeki çiçekleri iğnelenmişler,iğnelerini alınca çıkarmanızı öneririm.Dİkkatle inceleyin tomurcuklu olanlar vardır.Ben elimde olmayanlardan aldım.Diğerleri kaldı:D

querelle 23-04-2010 16:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 620614)
Hangi çeşitler ve fiyatı ne kadardı?

Yılmaz bey bugün elimde not defteriyle dolanıp birsürü not aldım ama en önemli şeyi sormayı unuttum; fiyatı :rolleyes:

Bayrampaşa Bauhaus'taki Clematis çeşitleri:

- "Polish Spirit"
- Montana var. Rubens
- Montana var. Superba
- Montana var. Elizabeth
- Bagatelle
- Contesse De Bouchaud
- Multi Blue
- Warszawska Nike (bunu çok beğendim, kocaman kırmızı çiçekler vardı temsili resminde)
- Piilu

Aralarda tek tük görmediğim olabilir, hepsi birbirine girmişti.

Çok iyi görünüyorlardı. Ama zaten Nevsune hanımın demesi yeterli, sağlıklı olduklarından emin olabiliriz sanıyorum.
Selamlar,

denizakvaryumu 23-04-2010 17:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi querelle (Mesaj 623417)
-

... Multi Blue

Çok iyi görünüyorlardı. Ama zaten Nevsune hanımın demesi yeterli, sağlıklı olduklarından emin olabiliriz sanıyorum.
Selamlar,

Geçen sene clematis multi blue yoktu.

Meraklıları bu clematis multi blue yu kaçırmasın derim :)

gilan 29-04-2010 14:25

Ankara Cepa Bauhaus'ta dün itibariyle bulunanlar:

Clematis Piilu
Clematis Gladys Picard
Clematis Comtesse de Bouchard
Clematis Polish Spirit
Clematis Montana pink perfection
Clematis Warzawska Nike
Clematis Hagley Hybrid

Fiyat: 9.90 TL

gilan 29-04-2010 14:26

Bu arada 2 ay önce gelen ve pek beğenmediğimiz kırmızı yapraklı Heuchera pek bir hoş olmuş. O zaman almamıştım, şimdi aldım. :o
Fotoğrafını da çektim, ekleyeceğim.

Yılmaz Yalçın 29-04-2010 14:33

Sevgili Gilan,
Ankara'daki çeşitler daha fazlaymış:)Piilu,Clematis Comtesse de Bouchard ve multi blue almıştım geçen hafta İstanbul'daki mağazadan.Multi blue yok sanırım Ankara'da.

günebakan 29-04-2010 15:04

İstanbul bayrampaşa bauhause de çeşit çokmuş ama multi blue yokmuş.

Adalet Yağcı 29-04-2010 15:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 627776)

İstanbul'u boş verip Ankara'ya mı gitsem acep :rolleyes:

gilan 29-04-2010 15:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 627950)
İstanbul'u boş verip Ankara'ya mı gitsem acep :rolleyes:

Kesinlikle bekleriz. :)
Ama gelemezseniz de istediğiniz bir tür varsa memnuniyetle gönderebilirim size. :)

gilan 29-04-2010 15:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 627918)
Sevgili Gilan,
Ankara'daki çeşitler daha fazlaymış:)Piilu,Clematis Comtesse de Bouchard ve multi blue almıştım geçen hafta İstanbul'daki mağazadan.Multi blue yok sanırım Ankara'da.

Pek çoğuna baktım. Arada kaynayanlar olabilir ama yoktu sanırım. :)

Ben de genel eğilimi aksine katmerli türlerini pek aramıyorum. Doğru mudur bilmiyorum ama yalın katlara göre daha az sayıda çiçek açarlar gibi geliyor.

Yılmaz Yalçın 29-04-2010 15:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 627940)
İstanbul bayrampaşa bauhause de çeşit çokmuş ama multi blue yokmuş.

Sevgili Günebakan,
Geçen h.sonu Bayrampaşadaki mağazada benim saydığım kadarıyla en az 20 tane daha multi blue vardı sayamadıklarım da çoktu bittiğini nerden öğrendiniz?Ben arka tarafta depoya doğru çok görmüştüm farketmemiş olabilirsiniz.

Yılmaz Yalçın 29-04-2010 15:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 627962)
Pek çoğuna baktım. Arada kaynayanlar olabilir ama yoktu sanırım. :)

Ben de genel eğilimi aksine katmerli türlerini pek aramıyorum. Doğru mudur bilmiyorum ama yalın katlara göre daha az sayıda çiçek açarlar gibi geliyor.

Sevgili Gilan,
İlk defa geçen hafta multi blue aldım üzerinde birkaç tomurcuk vardı.Açıkcası nette çok çiçekli halini görünce hoşuma gitti aldım.Ben de sürekli katmerli açacağına pek inanmıyorum ama göreceğiz.

ankara 29-04-2010 19:31

Sevgili gilan boyları ne kadar acaba merak ettim?

Adalet Yağcı 29-04-2010 19:38

Alıntı:

Kesinlikle bekleriz.
Ama gelemezseniz de istediğiniz bir tür varsa memnuniyetle gönderebilirim size.
Sevgili Gilan, çok teşekkür ederim, bu sene bitmeden bir Ankara plânım var, henüz zamanı belli değil, netleştiğinde yazarım.

oppss! 29-04-2010 20:49

Trabz. Forum koçtaşta çok baktım devetabanı bulamadım, diğer illerde görenler var mı?

ilksenozturk 30-04-2010 12:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oppss! (Mesaj 628261)
Trabz. Forum koçtaşta çok baktım devetabanı bulamadım, diğer illerde görenler var mı?

devetabanı daha çok bauhausda oluyor, siteden bir arkadaş da praktikerde gördüğünü yazmıştı. koştaşta ben şimdiye dek hiç rastlamadım. bauhaustakiler de devasa oluyor.

günebakan 30-04-2010 13:24

Yılmaz bey kardeşim bulamamış. Diğerlerinden varmış ama multi blue yok dedi belki de gözünden kaçtı.

Yılmaz Yalçın 30-04-2010 13:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 628638)
Yılmaz bey kardeşim bulamamış. Diğerlerinden varmış ama multi blue yok dedi belki de gözünden kaçtı.

Clematisler 2 ayrı yerde çünkü camekana yakın bahçe dünyasına girişin hemen köşesinde multi blueler duruyordu toplu halde.

elek 30-04-2010 16:28

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar gittiğiniz yapı marketlerde aşağıdakine benzer saksılar gördünüz mü? Bunları yapan bir Türk firması, ancak web sitelerinde verdikleri telefon hatalı çalıyor, fax gitmiyor ve siteden gönderdiğim maile bir haftadır cevap gelmedi. Firma adresi Büyükçekmece'de, web sitelerinde gösterdikleri saksılar için Kurtköy'den kalkıp gitmeye değer değmesine de, cevap alamadığım için o kadar yolu göze alamadım. Plastik duvar saksılarından sipariş verdim, haftaya elimde olacaklar ama aklım bunlarda kaldı :( Var mıdır bir gören?

Ekleme: Bu saksıları Eminönü'nde otobüs duraklarının ilerisindeki tenekeciler çarşısında bir dükkanda buldum. Renk renk, çeşit çeşit hepsi çok güzeller yalnız metal olunca fiyatı biraz yüksek kalıyor. Örnek vermek gerekirse, alttaki resimlerde görülen 3'lü saksılar 35 lira.

acemifüsun 30-04-2010 20:03

Sn. elek bu saksılar plastik mi? Bana metal cinsi gibi geldi, yanılıyor muyum?

Oğuzhan 30-04-2010 21:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 627776)

Boyları nasıl.Sitede satılanlar 35 TL arada çok uçurum var .

Ferda Ülkümen 30-04-2010 21:28

Ben Kozyatağı Bauhaus'takileri gördüm, ilk geldiklerinde fiyatları 19,90 idi, hafta başında gittiğimde, alt raflara sıkıştırılıp, birbirine dolanmış cılız clematisler 9.90 tl ye satılıyordu, herhalde ellerinde kalanların fiyatını düşürdüler.

gilan 30-04-2010 22:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ankara (Mesaj 628173)
Sevgili gilan boyları ne kadar acaba merak ettim?

Yaklaşık 40 cm diyebilirim. Ama clematis yerine bir alışınca çok çabuk uzuyor, neredeyse gözle görebilecek kadar. Haftada 20cm falan uzuyor. :)

Ankara'da görebildiğim kadarıyla hep 9.90'dı, 19 olduysa da fark etmedim ama Bauhauslar arası fiyat farkı olabiliyor zaten. :)

birgaripyolcu 01-05-2010 00:12

Carrefour ve Koçtaştan aldığım tohumların hiçbiri çimlenmedi.Ama aynı gün bir başka yerden aldığım çimlendi.Gözönüne alın derim...

ankara 01-05-2010 00:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 629088)
Yaklaşık 40 cm diyebilirim. Ama clematis yerine bir alışınca çok çabuk uzuyor, neredeyse gözle görebilecek kadar. Haftada 20cm falan uzuyor. :)

Ankara'da görebildiğim kadarıyla hep 9.90'dı, 19 olduysa da fark etmedim ama Bauhauslar arası fiyat farkı olabiliyor zaten. :)

teşekkürler cevap için :) bir gidip bakayım bende.

gilan 01-05-2010 01:20

Bauhaus'daki kırmızı Heuchera'nın son halinin fotoğrafını ekledim. Geride 4-5 adet kalmıştı. Kesinlikle değerlendirmek lazım. :)

http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=104

querelle 02-05-2010 12:25

Bayrampaşa Bauhaus'a çok güzel passiflora (çarkıfelek sarmaşığı) gelmiş arkadaşlar, 17TL.

Bir de beyazlı pembeli küpeliler gelmişti ama henüz kutudalardı, o yüzden bakamadım.

Her yer rengarenk çiçek kaynıyor bu arada, bahçe bölümü coşmuş.

Yılmaz Yalçın 02-05-2010 12:33

Sevgili Guerelle,
Sayende çiçekleri kaçırmıyoruz sağolasın:)Geçe hafta gittim Bayrampaşaya clematisleri aldım:)Sonraki hafta kalmamıştı.Passifloranın türü ne idi bakabildin mi?

ilksenozturk 02-05-2010 13:58

beylikdüzü migrosta ctenanthe var. fiyatı8:90 ama kabına sığamaz halde. çok gür, çapı küçücük saksısında 55-60 cmye yayılmış. yani o boyutta bir çiçeği 40tlden aşağı alamazdım. tavsiye ederim 6 tane daha vardı dün, çok da çiçek satılıyor gibi durmuyor orada. mevsimlikler de 39 krş.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025