agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Alışverişler ve İlanlar Hakkında (https://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/)
-   -   Yapı Marketlerde Satışı Olan Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/alisverisler-ve-ilanlar-hakkinda/12545.htm)

Adalet Yağcı 26-04-2009 21:54

Cumartesi günü Mersin Koçtaş ta Orman gülü vardı, kocaman saksılarda açmışlardı, renkleri eflatun ve koyu pembe fiyatı da yanlış hatırlamıyorsam 44.90 TL.idi.

Orkun Kırcı 26-04-2009 22:15

Bende Sevgili İklimsiz ile beraber cumartesi Trabzon Koçtaştaydım. Orada da kocaman saksılarda orman gülü vardı ama fiyatını hatırlamıyorum. Ve öyle hiç anlatılacak cinsten birşeyler göremedim doğrusu :( Hep bilindik hep aynı....

denizakvaryumu 26-04-2009 22:19

Orman gülünün olduğu yerlere (Trabzon)ithal orman gülü geliyor.

Bu konu aslında çok acı.Ve ders alınması gereken bir konu.

habibe 27-04-2009 12:27

Yapı marketler de Haseki gören var mı?. (Tohum değil)

eylems 27-04-2009 12:46

4 Eklenti(ler)
Euro flora'da haseki küpesinin bordo katmerlisi vardı. Salı günü ithal gelmişti ama satış fiyatını hatırlamıyorum.

Beylikdüzü Bauhause'de satışta olan bitkilerden birkaç fotoğraf...

kaktüs 28-04-2009 09:15

Sn eylems'in son fotoğrafındaki çiçek nedir?

eylems 28-04-2009 09:18

Çalı formunda bir süs bitkisi ispirya ya da diğer adı keçi sakalı.

Bilal 28-04-2009 10:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 408177)
Yapı marketler de Haseki gören var mı?. (Tohum değil)

Tekzen'de haseki küpesi rizomu vardı (toprak altı gövde) geçen C.tesi aldım. Asya lale'nin.

habibe 28-04-2009 11:18

Sn.BilalBuldan teşekkür ederim. :)

kaktüs 28-04-2009 12:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eylems (Mesaj 408918)
Çalı formunda bir süs bitkisi ispirya ya da diğer adı keçi sakalı.

Eylems teşekkürler. Sadece baharda mı çiçekleniyor acaba?

eylems 28-04-2009 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs (Mesaj 409117)

Tam bilemiyorum. Sahip olmak istediğim bir bitki. satış görevlisinin dediğine göre baharda çiçekleniyormuş. Güler hanımın bahçesinde var diye hatırlıyorum. Sanırım Güler hanım daha sağlıklı bilgi verebilir bize. Fotoğrafta ki görüntü çiçek dalının bir kesiti sadece upuzun çiçek dalı çiçekleri öyle çokki dalları aşağılara sarkmış çok enfes bir görüntüsü vardı. Bence almaya değer bir bitki.

Orhan Özbilgiç 29-04-2009 06:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs (Mesaj 409117)

Sayın kaktüs;
Sorunuzun muhatabı değilim ama, Spiraea(keçi sakalı) çok sevdiğim ve apartmanımızın bahçesine,7-8 yıl önce kendi ellerimle diktiğim ve de çok sevdiğim bir çalı olduğu için, tabir-i caizse atladım. Özür dilerim. Heyecanımı bağışlayın.
İstanbul' da, sert rüzgarlardan korunaklı bahçemizde, her yıl nisan ayının ilk haftasında ilk çiçeklerini açmaya başlıyor.
Üçüncü haftadan itibaren tam bir geline dönüşüyor.
Mayısın ilk haftasından sonra çiçekler dökülmeye başlıyor.
Özetle; yaklaşık bir ay boyunca çiçekli kalıyor. Ama belirttiğim gibi 23 nisan günlerinde bayram çocukları gibi..
En çok sevdiği şey, bol güneş.Bir başka deyişle; ''Ne ka güneş, o ka bol çiçek!''

Kuraklığa çok dayanıklı. Üretimi sonbahar çelikleri ile çok kolay. Doğrudan toprağa dikilebiliyor. İlkbahar' da neredeyse %100 oranında tutuyor. Eksi 15-20 derece soğuklara bile dayanıklı.
Saygılarımla.

kaktüs 29-04-2009 07:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orijin (Mesaj 409704)
Sayın kaktüs;
Sorunuzun muhatabı değilim ama, Spiraea(keçi sakalı) çok sevdiğim ve apartmanımızın bahçesine,7-8 yıl önce kendi ellerimle diktiğim ve de çok sevdiğim bir çalı olduğu için, tabir-i caizse atladım. Özür dilerim. Heyecanımı bağışlayın.
İstanbul' da, sert rüzgarlardan korunaklı bahçemizde, her yıl nisan ayının ilk haftasında ilk çiçeklerini açmaya başlıyor.
Üçüncü haftadan itibaren tam bir geline dönüşüyor.
Mayısın ilk haftasından sonra çiçekler dökülmeye başlıyor.
Özetle; yaklaşık bir ay boyunca çiçekli kalıyor. Ama belirttiğim gibi 23 nisan günlerinde bayram çocukları gibi..
En çok sevdiği şey, bol güneş.Bir başka deyişle; ''Ne ka güneş, o ka bol çiçek!''

Kuraklığa çok dayanıklı. Üretimi sonbahar çelikleri ile çok kolay. Doğrudan toprağa dikilebiliyor. İlkbahar' da neredeyse %100 oranında tutuyor. Eksi 15-20 derece soğuklara bile dayanıklı.
Saygılarımla.

Estafurullah çok memnun oldum yanıtınıza. Ben sn eylems bitkiyi tanıyor diye sormuştum. Ama bitkiyle yaşayan birinden cevap gelmesi çok çok güzel. Teşekkürler.

Alınacak çeliklerde herhangi bir şeye dikkat ediyor musunuz? Genç? Yaşlı? vs

Nariel 29-04-2009 11:23

Arkadaşlar keçi sakalı ile ilgili bilgileri bu bitki için açılmış olan başlığa yazın ki, çok daha fazla kişi yararlanabilsin.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=8227

k0900 29-04-2009 14:50

1 Eklenti(ler)
Ümütköy seralarında iç mekan süs bitkisi :
TİLLANDSİA
Anavatanı:Tropikal ve Subtropikal Amerikadır.
Çiçeklenme zamanı:Yaz **** İlkbaharda açan çeşitleri vardır.
yer seçim: Gri olanları Yıl boyunca çok aydınlık
Yazın sıcak ve güneşli kışınsa 15 derece civarında bir ortamı ister.Yeşil olanlarıise Yıl boyunca sıcak ve aydınlık olup güneş almayan ortam ister.
Su ve besin ihtiyacı: Yazın düzenli olarak kireçsiz su püskürtmeli,bu suya iki haftada bir yaprak gübresi katılmalıdır.kışınsa su haftada ikiye düşürülmelidir.
bakım:Önemli biir bakım istemez.
üretim:Ayırma suretiyle üretilir.
hastalık ve zararlılar : Çok nadirdir.

k0900 29-04-2009 14:54

3 Eklenti(ler)
Ümütköy seralarında iç mekan süs bitkisi :

ahmettt 29-04-2009 17:02

Evet, haftalık Bauhaus ziyaretimden yeni döndüm. İzlenimler:

Keçi sakalı var, 1 metre civarı, çiçekli 12,90 TL.

Benim çok sevdiğim canan, ya da ceylan gözü gelmiş. Her daim yeşil, dayanıklı, farklı renklerde çiçekleri olan, mayıstan eylüle çiçek açan bir bitki. 6,90 -10,50 iki boy vardı. 2 farklı renk daha aldım.

Ve bana günün sürprizi... Bauhaus Clematis'lerin fiyatlarını 5,90'a çekmiş. Forumdan 15 TL'ye dün, Bauhaus'tan 2 hafta önce 8,90'a Clematis almış birisi olarak sevinsem mi, üzülsem mi bilemedim. Sonunda bu fiyata kaçmaz, zaten kredi kartına 10 taksit diyerek, 3 adet daha Clematis aldım. :)

Bunun dışında çift renkli güzel ortancalar (az sayıda idi) gördüm. Baston begonvillerden sonra, sarılıcı güzel begonviller de gelmişti. (Bodur 10,90, sarılıcı 24,90). Başka birşey gözüme çarpmadı.

gilan 29-04-2009 17:16

Daha dün 9.90dı clematis, İstanbulda mı ucuz yoksa bugün mü indi acaba :confused:

Bir de dün çok tuhaf bir ortanca vardı, çiçekleri aynı katmersiz açelyaya benziyordu. (Dünyanın en amatörce yorumunu yaptım :D)

denizakvaryumu 29-04-2009 20:59

2 Eklenti(ler)
Clematisler 5,90 Tl ise bu fiyat çok çok iyi.

Clematis severler bu fiyata kaçırmasın derim.Bauhausa Clematis ville de lyon da gelmiş.

Eklenti 75502

Eklenti 75503

nevsune 29-04-2009 21:38

1 Eklenti(ler)
Aman "ville de lyon"uma iyi bakayım. 5-10 yıl sonra ben de bahçe kapıma sardırırım aynen böyle:p
Eklenti 75504

Siz göremiyorsunuz ama en tepedeki 3 yaprağın tam ortasında bir tomurcuğumuz var (üstelik geç açan cins). Bauhaus clematislerini kaçırmayın derim. Aldığımda tam bir kuru daldı bu.

denizakvaryumu 29-04-2009 22:07

1 Eklenti(ler)
Pembenin yanına mavi çok yakışır.

Bauhausda clematis jackmanii de vardı.

Eklenti 75505

ahmettt 29-04-2009 22:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 410341)
Clematisler 5,90 Tl ise bu fiyat çok çok iyi.

Clematis severler bu fiyata kaçırmasın derim.Bauhausa Clematis ville de lyon da gelmiş.

Eklenti 75502

Eklenti 75503

Ben ville de lyon'u 2-3 hafta önce Bauhaus'dan -sizinki gibi kuru dal- almıştım. Şu anda 2 metre civarı oldu. Çok hızlı boy atıyor.

Şu anda var olan çeşitler (5,90'a): Jackmanii, Warsavka Nike, Pilliu, Polish Spirit, Ernest Markham. Bir de Duschess... vardı (Edinburg değil :)). Armandii, Ville de Lyon Bayrampaşa'da kalmamış. İsimler ancak bu kadar aklımda kaldı, kusura bakmayın.

Bu arda paeonia -şakayık- da gelmişti. Erengülü değil, gerçek şakayık, tam olarak Paeonia - Krinkled White. Bir önceki mesajımda yazmayı unuttum.

nevsune 29-04-2009 22:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 410409)
Pembenin yanına mavi çok yakışır.

Bauhausda clematis jackmanii de vardı.

Eklenti 75505

Veritabanında jackmanii'yi yaparken aklım kalmıştı zaten:)
http://www.agaclar.org/agac.asp?id=1108

Aslında ikisi de eşzamanlı açan türler. Aynı saksıda sıkışmasalar, harika bir
ikili olurlar.

denizakvaryumu 29-04-2009 22:57

Veri tabanına uzun zamandır girmiyordum, çok yararlı olmuş.

Ancak fotoğraf olmaması kötü.

k0900 30-04-2009 06:56

Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitisü (BATEM)

Fiyat listesi aşağıda ilginizi çekebilir.

http://www.batem.gov.tr/haber/fiyatlar/2008fiyatlar.htm

denizakvaryumu 30-04-2009 08:10

Özel mesajla burada tanıtımı yapılan bitkileri alıp, göndermemi isteyen oldukça fazla sayıda forum üyesi arkadaş var.

Ancak aynı bitkileri (veya benzerlerini) satış kısmında satan arkadaşlar da olduğundan üzülerek bu istekleri yerine getiremiyorum.

Satış yapan arkadaşlara ricam;

Bauhaus-Yapı market bitki satışı başlığı açıp isteyen arkadaşlara bu bitkileri göndermeleri.

Hem kendileri, hem forum para kazanır...Hem de dua alırlar.

gilan 30-04-2009 09:23

Dün akşam iş çıkışı hemen Bauhaus'a gittim. Burda hala 9.90 clematisler :mad:

gilan 30-04-2009 09:34

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 405326)
Bir de osteosemum etiketli bir bitki daha gelmiş ancak nette bir kaynak bulamadım.

Muhtemelen etiketi yanlış yazdılar bu konuda bilgisi olan var mı?

Dün yeni bir etiketi vardı bu bitkinin: ficus deltoidea
Buydu sanırım değil mi?

Eklenti 75545

ahmettt 30-04-2009 09:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 410620)
Dün akşam iş çıkışı hemen Bauhaus'a gittim. Burda hala 9.90 clematisler :mad:

Ne diyebilirim? :)

Ben Bayrampaşa Bauhaus'dan 3 adet 5,90'dan aldım. Fiyatı kontrol ettirmek için almadan da barkodunu kasadan kontrol ettirdim. Etiket de zaten 5,90'dı. İki ihtimal var: 1. İstanbul'a özel uygulama. 2. Son partide fiyatlar düştü. Ankara'ya bu parti henüz gelmedi.

kaktüs 30-04-2009 09:49

Bauhaus bazen bitkide elinde kalmasın diye belki de ölmek üzere diye çok indirimler yapıyor. O şekilde çok bitki kurtarmışlığım vardır :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025