![]() |
|
|
|
#31 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2020
|
Alıntı:
Maalesef öyle. Çok fazla çeşit var sitede ama çimlenme oranı gerçekten çok düşük. Mesela ben Zaluzianskya capensis, Gilia tricolor (kuş gözü çiçeği) ve Petunia bu üç tohumu arka arkaya 3 veya 4 sene aldım. Belki bu sezon çimlendirebilirim diye ama bir tane bile çimlenme olmadı. Sadece Zaluzianskyaâ.yı siteye ilk defa geldiğinde almıştım, o zaman çimlendi ama o da yetişmedi, kurudu. Galiba sattıkları tohumlar çok eski olduğu için çimlenmiyor. Bu sene tekrardan Zaluzianskya capensis Midnight Candy tohumu aldım. Ekeli 6 gün oldu, şu anlık hiçbir şey yok. Zaten başka yerde tohumunu bulamadığım için aldım ama ondan da ümidim yok. Bizim paramız çöpe gitti, bari sizinki gitmesin. Bu arada amacımız firmayı kötülemek değil, sadece ne yaşadıysam onu paylaşıyorum... Cımlenme olursa eklerim |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2009
|
Aslında kendileriyle iletişime geçip sorunun kronik olduğunu anlatmayı deneyebilirsiniz. Benim toprak siparişimle ilgili mağduriyetimi telafi etmişlerdi. Ancak konu tohum olunca yardımcı olurlar mı/ oluyorlar mıdır, bilmiyorum. "Siz doğru yöntem uygulamamışsınızdır" ya da "taze tohum alıp satıyoruz" deyip işin içinden çıkılması mümkün (ZenGarden özelinde söylemiyorum, muhtemelen böyle yanıtlar veriliyordur). |
|
|
|
|
|
#33 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kendileriyle iletişime geçip durumu anlattım, sağ olsunlar bana tekrar 2 paket daha yolladılar. Sadece biraz ısrarcı olmak gerekiyor, yoksa konu unutulup gidiyor. Yeni gelen tohumları da ektim, şu an 6. gün ama henüz hiçbir hareket yok. Açıkçası bunların da çimleneceğine pek umudum kalmadı. Farklı zamanlarda toplamda 10 adetten fazla tohum almışımdır ama sadece bir kez, siteye ilk geldiği dönemde aldığım zaluzianskya tohumları çimlenmişti. Muhtemelen o zamanlar tohumlar daha tazeydi. Fidelerim sonradan hastalıktan öldü ama ondan sonra aldığım hiçbir tohumda çimlenme olmadı. Bu yüzden bunlardan da çok umutlu değilim. |
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2009
|
Alıntı:
Benim açımdan da verimsiz denemelerle dolu bir 'yarı yıl' oldu. Apartmanda yaşarken kısıtlı alanda kısıtlı imkanlarla o kadar uğraşıp netice alamamak insanı ayrı bir üzülüyor. Masrafı bir yana, boşa düşmüş onca saksı ve toprağın sterilizasyonu, muhafazası ayrı bir dert. Zengarden'dan bağımsız dert yandım. |
|
|
|
|
|
|
#36 |
|
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle haklısınız hocam. Aslında insanın canını sıkan şey parasından çok verdiği emek oluyor. Ev ortamında sera şartı oluşturmaya çalışıyoruz; sıcaklık, nem, ışık ayarı derken günlerce uğraşıp her gün toprağı kontrol ediyoruz. Tek isteğimiz o tohumu sağlıklı şekilde çimlendirip sonunda o güzel çiçeği ya da meyveyi görebilmek Ama bazen gelen tohumlar ya eski oluyor ya da tamamen farklı tür çıkıyor. İnsan en çok da buna üzülüyor. Çünkü haftalarca emek verip sonunda hiçbir sonuç alamayınca ister istemez heves kırılıyor. Özellikle Türkiye de çok bulunmayan nadir türlerde durum daha da zor. Zaten ulaşması sıkıntı, bulsan ayrı dert, getirtmesi ayrı dert. Altı üstü bakımını yapıp yetiştireceğimiz bir bitki için bile bu kadar uğraşmak gerçekten yoruyor insanı. Yine de umarım bu sefer güzel sonuç alırız hocam. Açıkçası önceki tecrübelerden dolayı çok umutlu olmamaya çalışıyorum ama insan yine de bir umut bekliyor |
|
|
|
![]() |
|
|