![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#151 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-07-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
Nevin hanım ilginize teşekkürler .İnternetten fazlasıyla temin ettim .Çok saolun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2008
|
Merhaba, Gecen hafta sonu, Karşıyakaya hemen girişte sagdaki bir peyzajcıdan 1 cuval keçi gübresi (10 tl) 1 cuval torf ( 10 tl) (torfun karısık topraklı oldugunu içinde ponza taşı bile oldugunu söyledi, diğerlerinden 3 tl pahalı idi, umarım kandırmamıştır) aldım. Orada kendi karıştıracağı sıgır gubreli toprakdanda bedavadan 5 poşet verdi ![]() ben kendim yetiştireceğim fidelerimi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2013
|
Merhabalar. Arayanlar olabilir diye söylüyorum, telefon ettim, Bauhaus'ta perlit yokmuş (şu sıralar). Ankara' yı çok iyi bilmiyorum, ancak eğer Karşıyaka peyzajcıları dendiğinde kastedilen, Karşıyaka mezarlığının karşısında sıralanmış olan peyzajcı ve fidanlıklar ise, dün oradaydım :-) ve farkettim ki çoğu şaşırtıcı bir biçimde perlitin ne olduğunu bilmiyor, veya leonardit, vs'yi... Şans eseri fidanlık sahiplerinden birisinde vardı ve bana çuvalın içinden bir poşet kadar perlit verdi sağolsun. Dere kumu için de peyzajcıları boydan boya dolaştıktan sonra, peyzajcıların aşağısında kalan Göktaş Peyzajcılık'a yönlendirdiler beni ve orada dere kumu bulabildim. Her halukarda, sorduğum çoğu yer, ne için kullanacağımı sorduğunda, saksı harcı için kullanacağımı söylediğimde, "yahu dere kumu olmasa da olur, normal kumu karıştırır gitsin" gibi bir tepki veriyordu, boşuna mı saatlerce yürüdüm diye de düşünmedim değil bu yüzden, dere kumu ile normal kum arasındaki farkı bilmeyen birisi olarak ![]() Sonuç olarak, arabanız yoksa Ankara'da bunları bulmaya çalışmak yerine internetten sipariş vermek daha mantıklı olabilir diye düşünme noktasına geldim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2012
|
Selam,,
Ankara'lı arkadaşlar geçen yıl çubuk yolunda'Serakent 'açıldı bu yıl fidelerimi oradan aldım,100 fideden fazlasını alırsanız 35 krş..Yerli domates ve biber de var ,haberiniz olsun.Gübre var mı diye sorduğumda da; -olmaz mı para istemez deyip bir çuval gübreyi de yüklediler arabaya. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Selamlar. İki haftadır Bahaus'a gidip perlit soruyorum ama henüz getirmediler. Bugün telefonla aradım ve ithal bir ürün olduğu için hemen gelmeyebileceğini söylediler. Onları beklerken 100. Yıl ve Bağlıaca'da peyzajcılara baktım ama perliti duymamışlar bile. O nedenle internetten almaya karar verdim. Ankara'da uygun fiyata satan bir yer bulursanız buradan paylaşırsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Ekodoğa Tel:0312 399 54 42 Saray Cumhuriyet Mh. Gazi Mustafa Kemal Cad. Coca Cola Karşısı Ümit Sk. No: 5 Sarayköy/Pursaklar/Ankara |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2015
|
sevgililer günü için çiçek
Yaklaşan sevgililer gününe özel hayat arkadşlarınızı mutlu edebilecek anlamı çiçekler 365 iek Portali da. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-08-2011
|
Şu aralar Bauhaus'ta perlit ve lav taşı (cüruf) bulunuyor. Arayanlara duyurulur. Perlitin 10 litresi 3.65 tl, cürufun paketi ise 18.90 tl idi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-01-2015
|
Bu harika oldu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-09-2014
|
Merhaba arkadaşlar. Ulus veya Keçiören çevresinde fide viyolü satan yer var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-01-2015
|
Dere kumu bulunması için. Etrafta dere olması gerekir. Eğer çevrede dere yoksa. Satıcılarda dere kumu bulmak zor olabilir. İnşaatlarda bile kayaların. Mıcırdan daha ince kırılmışları kum olarak kullanılıyor. Dere kumunun özelliği ve güzelliği. Bir üst mesajda Sayın Tablus'ta yazmış. Tuzlu olmaması. Ama bulunamıyorsa tuzlu olmayan herhangi bir kumda kullanılabilir. Veya kum yerine toprakta drenajı ve havalanmayı sağlayacak herhangi bir taneli şey kullanılabilir. Perlit, curuf, lav taşı, diatomit, klinoptiloit gibi malzemeler bulunmuşsa ve kullanılmışsa. Ayrıca kum da şart değildir. Tüm bu malzemelerin içinde en az iş gören kumdur. Drenaj ve havalanmayı sağlar. Diğerlerinin hepsi bu işi yaparken yanında birde su tutucu olarak. Toprağın uzun süre nemli olmasını sağlar. Hatta klinoptiloit yenilebilen bir mineraldir (Bu özelliği ile hayvan yemlerinde kullanılır) . Yani diğerlerine göre birde beslenmeye yardım eder Harç yapmak gibi konularda. Her duyduğumuzu uygulamaya kalkıyoruz. Ve maalesef internette bir çok cahil profösör var. En kolay şey, her konuda birşeyler yazmak. Oysa ülkemizin en büyük tarım sitesindeyiz. Temel konular - Toprak düzenleyiciler - gübre - kompost - enzim gibi konuları okuyarak bu konuda çok gerekli bilgilere ulaşabiliriz. Böylece, onu okuduk, onuda koyalım. Bunuda okuduk bunu da koyalım diyerek. hem masraf hem malzeme aramak için zaman ve emek harcamasından kurtuluruz. Hemde yaptığımızı bilerek yapmış oluruz. Kısacası hangi materyalin nerede ne için kullanıldığını öğrenmek lazım. Böylece bitkiye de gereken konfor. Doğru olarak sağlanmış olur. Bu da daha canlı bitki. Daha çok çiçek veya daha çok meyve-sebze demektir. Düzenleyen Bal Kaktüs : 27-07-2015 saat 00:30 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2015
|
Ankara organik tarım ilacı
Arkadaşlar kolay geldin Ankara da organik tarım ilacı (delfin wg, Nemazaal..v.b) ürünleri satan bildiğiniz bir yer varmı ? Veya internette güvenilir alabileceğimiz bir adres bilen varmı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2009
|
Ankara'da bu zamanda viyolde domates ve hıyar fidesi nerede bulabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
![]() Merhabalar, Ankara'da kaya yünü, hidroton, genişletilmiş kil, ucuz kare saksı gibi, daha cok hidroponik sistemler için malzeme satan mekan öneriniz var mı? Mesela, 300-400 lt kadar hidroton alacagim ama internette o kadar aramama rağmen Ankara'da satan yer bulamadim. Şu ürün : VITALINK GENLEŞMİŞ KİL 8-20mm 45 litre - YETİŞTİRME ORTAMI Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2015
|
Bende aynı şekilde arıyorum, bulursanız benide haberdar ederseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2017
|
Hava bitkisi
Hava bitkisine meraklı olanlar için Ankara Karşıyaka mezarlığı dallıoğlu peyzaja 4-5 çeşit hava bitkisi gelmiş.Fiyatlar 15 tl.Seranın içinde en dipte kutuların içinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2019
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2019
|
Herkese merhaba, Ankara dikmende yaşıyorum ve aracımda yok. Temiz sağlıklı bahçe toprağı Solucan gübresi Kompost Leonardit Sukulent ve bir kaç evde beslemek için çiçek almak istiyorum. Artı uygun fiyatlı saksı da satın alıcam. Bana ankara da nereden bunları alabileceğimiz söyler misiniz ? Doğma büyümedir ankara da yaşıyorum ama yazılan çizilen hiç bir şeyi anlamadım. Örneğin aoç fidanlığı serası yazılmış adres merkez lokantası google da arayınca 500 çeşit merkez lokantası çıkıyor **** çimente fabrikası yanı denmiş çimento fabrikası diye arayınca 40 çeşit fabrika çıkıyor. ulusta modern çarşı denmiş anafartalar çarşısı dışında çarşıya ben denk gelmedim google da bile adresi çıkmıyor, gerçekten alışveriş yapabileceğim yerleri detaylı adresleriyle belirtebilir misiniz ? Örneğin ulus halini rüzgarlı sokağı ve ulusun her yerini dolaştığımda torf hariç ve kimyalsal gübreler hariç hiç bir şeye denk gelememiştim. tek bir zirai ilaç satan yerde leonardit vardı oda granül değil toz halindeydi. yanında ise kuşçular çarşısına giriş vardı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-11-2019
|
Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2020
|
reel sulama olarak yardımcı olabiliriz web sitemizden bizi arayıp bilgi alabilirsin dostum https://reelsulama.com/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
ankara, el aletleri., gübre, perlit, poşet, saksı, tüp |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|