agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   Lefkoşa 17 Kasım 2007 (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/6458.htm)

Buket Aknar 25-10-2007 19:31

Lefkoşa 17 Kasım 2007

Kıbrıs'ta havalar yavaş yavaş serinlemeye başladı. Artık sanırım toplanabiliriz. Ne dersiniz ? Herkese uyan zamanı birlikte tespit edelim ve toplanalım. Uyan zamanı tespit için "BANA HER ZAMAN UYAR" demeyin tarih teklifleri yapın. Ortak bir tarih ve yerde buluşalım.
İlk teklif benden olsun.
Hafta sonu bir gün olabilir mi?

msgurkan 26-10-2007 08:02

Buket hanım merhaba. Hafta sonu benim için uygun. Uygun görürseniz önce katılımcıları ve yerleşim yerlerini belirliyelim, ardından tarih ve yere karar verelim. Ben önce kendimi yazıyorum, katılabilecek herkes listeye ekleme yapsın.

1-msgurkan (Mehmet S. Gürkan) - Lefkoşa

Buket Aknar 26-10-2007 21:21

1-msgurkan - Lefkoşa
2-Buket Aknar - Girne

Ali H. ALI 27-10-2007 13:52

1- msgurkan- Lefkosa
2- Buket Aknar- Girne
3- Ali H. ALI (uzaklarda olsamda sizlerle birlikteyim)- Melbourne

Buket Aknar 27-10-2007 18:17

Ali Bey yakınlarda Kıbrıs'a bir seyahat düşünüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız sizin buralarda olduğunuz zamana ayarlayalım. Ne dersiniz?

Selahattin Yılmaz 27-10-2007 19:26

Benide o yapacağınız toplantıda varsayabilirsiniz gelemesemde manevi olarak orada olacağım :rolleyes:

Ahmet Polili 28-10-2007 10:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI (Mesaj 166545)
1- msgurkan- Lefkosa
2- Buket Aknar- Girne
3- Ali H. ALI (uzaklarda olsamda sizlerle birlikteyim)- Melbourne

4- Ahmet Polili -Boğaztepe

Ali H. ALI 28-10-2007 12:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar (Mesaj 166635)
Ali Bey yakınlarda Kıbrıs'a bir seyahat düşünüyor musunuz? Eğer düşünüyorsanız sizin buralarda olduğunuz zamana ayarlayalım. Ne dersiniz?

Buket hanim, beni beklemenize gerek yok simdi siz toplaniniz,(Ahmet kardesim de katiliyor) Ben gelene kadar belki cok kez toplanacaksiniz.Bir gun gelirsem tekrar toplaniriz, cunku hepinizile tanismak istiyorum.
sevgi ve selamlar

Birsen Şemseddin 29-10-2007 19:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ahmet Polili (Mesaj 166811)
4- Ahmet Polili -Boğaztepe

sevgili dostlar, bu toplantıda ben de varım. Bir de teklifim var.17 veya 24 KasımCumartesi sabah saat 10.30 desek nasıl olur.?Yine de değişmek istiyorsanız yazabilirsiniz. Acaba Lefkoşa olabilir mi? Fikirlerinizi bekliyorum. Daha sonra yeri de düşünürüz.
5- Birsen Şemseddin

Birsen Şemseddin 29-10-2007 20:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şengül akalınlı (Mesaj 151199)
Ali bey merhaba, sanıyorum aradığınız bitkileri burda bulabilirsiniz. Ben pek bilgi sahibi değilim ama daha önce de bahsettiğim gibi arkadaşım Hikmet Uluçam
ve (belki de siz de hatırlarsınız) coğrafya hocamız Gürkan Karabardak'tan bu bitkilerin hikayesini hep dinlemişimdir. Yardımcı olabildimse ne mutlu. Ama aradığınız bunlar değilse de araştırabilirim.
http://www.neu.edu.tr/tarimbakanligi/odm/Endemik.htm

Şengül Hanımcığım, ressam Hikmet Uluçam ın bahçesini ben gördüm. Özellikle kaktüsler konusunda bir numara diyebilirim. Çok çeşitli kaktüsleri var. Bazılarını hayatımda ilk kez gördüm.Herkese görmesini tavsiye ederim.sanatla bahçe işlerini çok güzel bağdaştırmış.Selamlar.

Buket Aknar 02-11-2007 18:04

17 Kasım 10:30 ile 12:30 arası benim için de uygun diğer arkadaşlar ne diyor ?
Bu arada Şengül hanım bir süredir sitemize uğrayamıyor ve sanırım bu tarihleri ve buluşma çalışmalarımızı da görmedi. Belki en erken zamanda o da görür de onunla da tanışırız.

msgurkan 04-11-2007 21:25

17 kasım saat 10:30-12:30 arası benim açımdan uygun. İlk toplantımız geniş katılımlı olmayacak gibi görünüyor. Ancak başlangıç açısından bunun çok önemi yok. Ağaç, doğa ve BONSAİ sevgisi insanların kalbine uzak değil ve yakın gelecekte geniş bir katılım olacağına hiç şüphem yok.

Ahmet Polili 05-11-2007 13:17

merhaba,
belirtilen gün ve saat benim açımdan uygun .
yerini de belirlerseniz o saatlerde orada olacağım
selamlar

Buket Aknar 06-11-2007 18:33

17 KASIM 2007 Cumartesi

1-Buket Aknar
2-M.S.Gürkan
3-Ahmet Polili
4-Birsen Şemsettin

Şimdi sıra toplanılacak yere karar vermekte. Ben Girne'de olmama rağmen bana Lefkoşa uygun, eğer Ahmet Polili'ye de uygunsa Lefkoşa'da olabilir sanırım. Yer önerilerini bekliyoruz. Bir kaç yer öneriyorum. Birlikte karar verebiliriz. Şefler Pastahanesi (2 tane şefler var hangisi olabilir?), Mr Bob's, devamını siz getirin........................................

msgurkan 07-11-2007 13:19

Taşkınköy'deki Şefler Pastahanesi uygun.

Birsen Şemseddin 07-11-2007 18:58

Tarih ve yer bana da uygun. Ohalde 17 Kasım Cumartesi Taşkınköy deki ŞEFLER pastanesi nde buluşuyoruz.Daha kalabalık bir katılım olmasını arzu ederdim. Ama bu bir başlangıç olsun.Arkası gelir diyorum.Bu arada Şengül Hanımdan hala bir haber yok.Acaba buluşma tarihimizi duymadı mı?

Buket Aknar 07-11-2007 19:02

Gün: 17 Kasım 2007 Cumartesi
Saat: 10:30
Yer: Taşkınköy Şefler Pastahanesi

Sebahattin Sargın 07-11-2007 19:51

Buket Hanım;

Buluşma tarihiniz ve yer belirlendiğine göre agaclar.net/toplantı sayfasında bir başlık açın bence. Toplantı yazılarınıza ordan devam edin, bu şekilde bulunması daha kolay olabilir. Orda başlık açtıktan sonra bu sayfaya link vererek orda devam ediyoruz diyebilirsiniz. Gerçi size kalmış tabi ama ben sadece fikir belirtmek istedim. Umarım yalnış anlamazsınız.

Sevgiler;

Buket Aknar 08-11-2007 16:52

Sevgili Sebo ben o söylediğin şeyleri becerebilsem daha neler yapacağım. Bazen bunları bile yapabildiğime inanamıyorum. Ama olsun nasıl olsa Kıbrıs'lı arkadaşlar ve Kıbrıs dostları mutlaka burayı takip ediyorlardır.

(Bu arada bilgisayar ile birçok şeyi yapabilmem için bana usanmadan, sabırla yardımcı olan ağaçlar.net sayesinde tanıştığım ağaçlar.net üyesi Penelophe'ye çok şey borçluyum belirtmek istedim.)

Ali H. ALI 09-11-2007 12:35

Toplantida fotograf cekip, agaclar. net;e eklemeyi unutmayin .
hepinize sevgiler.

Buket Aknar 09-11-2007 23:18

Eğer uygun olursa biz toplantıya ailecek katılacağız.

Güler 10-11-2007 05:53

Sevgili Buket, Kıbrıs gurubunun toplanacağını duydum, ne güzel şimdiden başarılar dilerim. Kalbim sizlerle beraber.

Birsen Şemseddin 12-11-2007 15:51

Sevgili Buket, Taşkınköy deki Şefler Pastenesinin telefonunu da alırsak herhangi bir yanlış anlaşılmayı önlemiş oluruz. Yanlış bir yerde birbirimizi beklemiyelim.Benim anladığım yer DEVPA supermarket le Altınbaş Petrol arasında ki ŞEFLER pASTANESİ .Öyle mi?

Buket Aknar 13-11-2007 18:42

17 KASIM 2007 Cumartesi
Taşkınköy Şefler Pastahanesi

1-Buket Aknar
2-M.S.Gürkan
3-Ahmet Polili
4-Birsen Şemsettin
5-Şengül Akalınlı (Şengül hanım ile telefonda konuştum)

Ali H. ALI 16-11-2007 12:45

Kibrisli agaclar.net uyeleri, yarin yapacaginiz toplantinin keyifli ve guzel sohbetli gecmesini dilerim.
Hepinize sevgiler.

Buket Aknar 16-11-2007 15:09

Umarım güzel geçecek. Birbirimizi tanımak için ne yapmalıyız. Önerisi olan var mı?

msgurkan 16-11-2007 15:27

Birsen Hanım, yaptığınız adres tarifi doğru. ŞEFLER PASTANESİ, DEVPA’dan Altınbaş Petrol’e giderken yolun sağında kalıyor. Telefonu : 0392 225 57 88
Yarın 10:30'da görüşmek üzere.

Ali Bey, bu toplantıda sizde olabilseniz ne güzel olurdu. Aslında Skype ile görüntülü bilgisayar bağlantısı kurulabilirdi. Bekli ilerde yaparız.

Buket Aknar 16-11-2007 15:30

Mehmet bey sizce arayıp yer ayırtmamız gerekir mi? orası bir pastahane olduğu için yer ayırtmayı düşünmedim. Siz ne dersiniz?

msgurkan 16-11-2007 15:40

Buket Hanım ben dün oradan geçip konuştum. İçeride veya hava güzel olursa dışarıda oturacak yer çok. Yer ayırtma da gerekmezmiş. Sanıyorum birbirimizi bulmamız da zor olmaz. Oradaki görevliye "AĞAÇLAR" gurubu olduğumuzu söyleriz, sonradan gelenler en kötü ihtimal ile görevliden gurubu bulurlar.

Buket Aknar 16-11-2007 16:19

Öyleyse yarın görüşmek üzere diyelim...

Birsen Şemseddin 16-11-2007 20:33

hayırlısı

Hadi hayırlısı. Yarın sabah görüşmek üzere.

Güler 17-11-2007 08:18

İyi toplantılar, konuşma konularını ve resimleri heyecanla bekliyoruz.

Buket Aknar 17-11-2007 17:11

3 Eklenti(ler)
Toplantımızı; Buket Aknar ve ailesi, Msgürkan, Ahmet Polili, Birsen Şemsettin ve eşi, Serhan ve annesi(Sergül Kumru) ve Desperado'nun katılımı ile gerçekleştirdik. İnanın saatın nasıl geçtiğini anlayamadık.
Şengül hanım son anda çıkan acil bir işinden dolayı aramızda olamadı, inşallah bir daha ki sefere.
MSGürkan; bizlere bonsai konusunda bilgiler verdi, internetten derlediği bilgilerden oluşturulmuş bir CD getirdi. Ben kendi adıma onun bildiklerini görünce iyice cesaretlendiğimi söylemem gerekiyor. Mutlaka ben de bonsai yapacağım.
Serhan bana süs biberi tohumlaru getirdi.
Ahmet Bey'in Ziraat Mühendisi olmasından dolayı onu sanırım epeyi terlettik.
Ben arkadaşlara japon feneri tohumları ayrıca bir çeşit Atatürk ağacı fidesi getirdim.
Birsen Şemsettin ise herkese birer Japon şemsiyesi fidesi getirdi. Bugün herkesin şansı Japon'lardan yanaydı. Yağmur yağacak olsa şemsiyeleri açıp, fenerleri yakacaktık. Ama hava çok güzeldi. Ortam çok sıcaktı.

Ne ise biraz fotoğraf ekleyeyim de devamını daha sonra anlatırım.

Arkadaşlar da yorumlarını lütfen eklesinler...

Eklenti 24743

soldan sağa : Buket Aknar, Msgürkan,Ahmet Polili

Eklenti 24744

Ahmet Aknar (eşim), Birsen Şemseddin, Sergül Kumru (Serhan'ın annesi)

Eklenti 24745

Birsen hanım, Sergül Hanım ile bahçesindeki çiçeklerin fotoğraflarını izliyorlar. Arkadaki oğlum Güzey

Birsen Şemseddin 17-11-2007 17:19

sevgili sanal dostlar, bugünkü ilk toplantımızla artık tanışmış olduk. Güzel bir gün ve çok yararlı bir zaman geçirmiş olduk. Bu arada aramızda bulunamayan Şengül Hanım ve Ali Bey in kulaklarını da çınlattık. Tohum, bitki ve bilgi alışverişi de yaptık.Özellikle genç dostların katılımı çok hoştu. Gençler arasında ciddi konulara meraklı olanların bulunması sevindirici bir olay. Hep derim" Hayvan ve bitkileri sevenlerden kimseye zarar gelmez " diye...
İlerde daha kalabalık toplantılarda buluşacağımızı umarım.Resim çekenlerin fotoğrafları eklemelerini dört gözle bekliyorum.Böyle güzel ve yararlı organizasyonlara vesile olan "Ağaçlar. net" e teşekkürler..

Penelophe 17-11-2007 17:33

Hadi bakalım ilk toplantınızı gerçekleştirdiniz, gerisini bekliyoruz artık.:) Kutlarım arkadaşlar..

msgurkan 17-11-2007 18:27

İyi bir başlangıç yaptık. Buket geniş aile katılımı ile toplantının daha renkli geçmesini sağladı. Aramızda gençlerin ve Ahmet Bey gibi ziraat uzmanının bulunması güzeldi. Toplantımızın, bu siteyi izleyen ağaç ve doğa severler ile bonsai yapmaya meraklı Kıbrıs'lı dostlara bir çekim yaratamasını diliyorum.

Güler 17-11-2007 18:31

Sevgili Buket, eve gelir gelmez hemen toplantı notlarınızı okudum, resimlere baktım. Güzel bir toplantı gerçekleştirmişsiniz ne mutlu. Daha nice toplantılara diyelim. Sevgiler....

Selahattin Yılmaz 17-11-2007 18:45

Tebrikler arkadaşlar, inşallah tekrarlarını yaparsınız ve hatta ümidim o ki bir gün sizin orada bir toplantıyı hep beraber yaparız...

Buket Aknar 17-11-2007 23:02

3 Eklenti(ler)
Eklenti 24792

Mehmet Bey ile Bonsai konusunda sohbet

Eklenti 24793

Kıbrıs'lı genç ağaçlar.net üyelerimiz. Güzey (oğlum), Güzen(kızım), Serhan, Desperado

Eklenti 24794

Mehmet Bey bonsai'si hakkında bizlere bilgi verirken.

Mesut Şen 18-11-2007 03:49

Kuzey Kıbrıs'ta yetiştirilen çok ilginç orkide türleri görmüştüm nette. Oralarda baya bi sera var heralde ?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025