![]() |
hayırlısı
Hadi hayırlısı. Yarın sabah görüşmek üzere.
|
İyi toplantılar, konuşma konularını ve resimleri heyecanla bekliyoruz.
|
3 Eklenti(ler)
Toplantımızı; Buket Aknar ve ailesi, Msgürkan, Ahmet Polili, Birsen Şemsettin ve eşi, Serhan ve annesi(Sergül Kumru) ve Desperado'nun katılımı ile gerçekleştirdik. İnanın saatın nasıl geçtiğini anlayamadık.
Şengül hanım son anda çıkan acil bir işinden dolayı aramızda olamadı, inşallah bir daha ki sefere. MSGürkan; bizlere bonsai konusunda bilgiler verdi, internetten derlediği bilgilerden oluşturulmuş bir CD getirdi. Ben kendi adıma onun bildiklerini görünce iyice cesaretlendiğimi söylemem gerekiyor. Mutlaka ben de bonsai yapacağım. Serhan bana süs biberi tohumlaru getirdi. Ahmet Bey'in Ziraat Mühendisi olmasından dolayı onu sanırım epeyi terlettik. Ben arkadaşlara japon feneri tohumları ayrıca bir çeşit Atatürk ağacı fidesi getirdim. Birsen Şemsettin ise herkese birer Japon şemsiyesi fidesi getirdi. Bugün herkesin şansı Japon'lardan yanaydı. Yağmur yağacak olsa şemsiyeleri açıp, fenerleri yakacaktık. Ama hava çok güzeldi. Ortam çok sıcaktı. Ne ise biraz fotoğraf ekleyeyim de devamını daha sonra anlatırım. Arkadaşlar da yorumlarını lütfen eklesinler... Eklenti 24743 soldan sağa : Buket Aknar, Msgürkan,Ahmet Polili Eklenti 24744 Ahmet Aknar (eşim), Birsen Şemseddin, Sergül Kumru (Serhan'ın annesi) Eklenti 24745 Birsen hanım, Sergül Hanım ile bahçesindeki çiçeklerin fotoğraflarını izliyorlar. Arkadaki oğlum Güzey |
sevgili sanal dostlar, bugünkü ilk toplantımızla artık tanışmış olduk. Güzel bir gün ve çok yararlı bir zaman geçirmiş olduk. Bu arada aramızda bulunamayan Şengül Hanım ve Ali Bey in kulaklarını da çınlattık. Tohum, bitki ve bilgi alışverişi de yaptık.Özellikle genç dostların katılımı çok hoştu. Gençler arasında ciddi konulara meraklı olanların bulunması sevindirici bir olay. Hep derim" Hayvan ve bitkileri sevenlerden kimseye zarar gelmez " diye...
İlerde daha kalabalık toplantılarda buluşacağımızı umarım.Resim çekenlerin fotoğrafları eklemelerini dört gözle bekliyorum.Böyle güzel ve yararlı organizasyonlara vesile olan "Ağaçlar. net" e teşekkürler.. |
Hadi bakalım ilk toplantınızı gerçekleştirdiniz, gerisini bekliyoruz artık.:) Kutlarım arkadaşlar..
|
İyi bir başlangıç yaptık. Buket geniş aile katılımı ile toplantının daha renkli geçmesini sağladı. Aramızda gençlerin ve Ahmet Bey gibi ziraat uzmanının bulunması güzeldi. Toplantımızın, bu siteyi izleyen ağaç ve doğa severler ile bonsai yapmaya meraklı Kıbrıs'lı dostlara bir çekim yaratamasını diliyorum.
|
Sevgili Buket, eve gelir gelmez hemen toplantı notlarınızı okudum, resimlere baktım. Güzel bir toplantı gerçekleştirmişsiniz ne mutlu. Daha nice toplantılara diyelim. Sevgiler....
|
Tebrikler arkadaşlar, inşallah tekrarlarını yaparsınız ve hatta ümidim o ki bir gün sizin orada bir toplantıyı hep beraber yaparız...
|
3 Eklenti(ler)
Eklenti 24792
Mehmet Bey ile Bonsai konusunda sohbet Eklenti 24793 Kıbrıs'lı genç ağaçlar.net üyelerimiz. Güzey (oğlum), Güzen(kızım), Serhan, Desperado Eklenti 24794 Mehmet Bey bonsai'si hakkında bizlere bilgi verirken. |
Kuzey Kıbrıs'ta yetiştirilen çok ilginç orkide türleri görmüştüm nette. Oralarda baya bi sera var heralde ?
|
3 Eklenti(ler)
|
Yaptiginiz bu toplanti, gelecek olan diger toplantilara yol cizici olsun.
Resimleri paylastiginiz icin tesekurler. Kendimi aranizdaymis gibi hissettim. |
3 Eklenti(ler)
|
Sevgili Kıbrıslı Dostlarımız;
Öncelikle resimleri paylaştığınız için teşekkür ederim, toplantınızın güzel geçmesine çok sevindim ;). Sizi daha nice toplantılarda ve etkinliklerde görmek isteriz. Sevgiler ;) |
Çok güzel bir toplantıydı.Bu toplantı inşallah diğer toplantıların habercisi olmuştur.
|
Sevgili Mehmetcan, şefler'de söylediğim gibi bu defaki toplantımızda annen ile babanı da getir ha!
|
******* çok güzel bir toplantıydı zamanın nasıl geçtiğini anlamadık, Bir dahaki sefere daha kalabalık ve daha uzun süreli bir toplantı olmasını dilerim. Hepsinizle tanışmak güzeldi. Bu arada Buket hanım Leymon ağacı ve meyvelerinin resimlerini getirdim.
|
Sevgili serhan merakla bekliyorum.
|
Leymon ağacı
1 Eklenti(ler)
Bir ara konusu olduğunu duymuştum resmini çektim:)
|
Leymonlar
1 Eklenti(ler)
...
|
Limona benziyor
|
Ben bu ağacı ilk kez gördüm meyveleri limon gibi ekşi mi?
|
Haklısın Güzen limona benziyor fakat leymon tatlı ve çok hoş bir kokuya sahiptir.
|
Arkadaşlar merhaba,
Toplantı günü aranızda olamamak beni çok üzdüm. İnşallah bu sefere. Gerçekten güzel geçmişe benziyor toplantı. Bu aralar başka bir konuyu araştırmak için fazla vakit harcadığımdan ağaçlar.net'e giremiyorum. Gençlerin de orda olması güzel. İnşallah yakında ben de daha sık aranızda olmaya çalışacağım. Sevgiler |
Konuyu takip edemedim ama Kıbrıs'daki agaclar.net dostlarını görmek çok güzel. Devamını dilerim :)
|
toplantı gerçekleşti.iki saate yakın hayli kalabalık olarak sohbet ettik.tohum fide değiştokuşunda bullunduk.resimler çelktik.ama galiba hiçbir arkadaşım bu resimleri buraya yükleyecek fırsatı yakalayamadı.Ben resim çekmemiştim.
|
Önceki mesajımı gönderdiğim anda resimler ve gönderilen mesajlar önüme açıldı.Hepsi çok güzel olmuş.Herhalde bihisayda bir proplem olmuş ki daha önce ulaşamdım.Herkese selamlar.
|
2 Eklenti(ler)
Geç olmakla birlikte son bir kaç tane daha...
|
Mesut arkadaşımız ;Kıbrıs'taki orkidelerden bahsettiniz.Onlar yabani orkidelerdir.Kışın ovalarda (heryerde değil) görebilirsiniz.21 çeşit olduğu söyleniyor.Aralarında endemik olanlar var.Uzun yıllardan ve çok hasara uğradıktan sonra K.K.T.C devleti tarafından korumaya alınmış yaban bitkileri arasına katıldılar. Çok da iyi bir karar oldu. Şimdi artık sadece kırlarda görüp resimlerini çekebiliyoruz.Bu yıl adamıza kış henüz gelmedi diyebilirim.Yağmur yağdıktan sonra resimlerini çekip ekleyebilirim.Bu konuda en doğru bilgiyi bize ziraat mühendisi arkadaşımız Ahmet Polili verebilir.Selamlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025