![]() |
Hakkını vererek yiyenlere de afiyet olsun...
Güya kırmızı etten uzak duracaktık... Mhhhh, enfesti doğrusu içli köfteler... Gerçi gönüller bir olsun idi ama, fersah fersah fazlası vardı... |
Küçük kızıma verilmiş bir sözümüz vardı o nedenle erken ayrılmak zorunda kaldık. Büyük kızım Missisipi gelemediği için çok üzüldü.
Gelelim sadede; Hakikaten tadı damağımızda kalan bir toplantı oldu. Bunu Ramazan sonrası birdaha tekrarlayalım derim ne dersiniz? Hemde bir tur organize ederek ve diğer kentlerdeki arkadaşlarımızın da katılımı ile olsun. Mesela Cumhuriyet bayramında üç gün tatil var. Doğanın en güzel zamanı sonbahar yaprakları,yazdan kalma günleri ve doğayı yaşayarak. Bizim YEŞİLE PEDAL BASMAK etkinliğimizi alnımızın akı ile bir gerçekleştirelim AĞAÇLAR NET ÜYELERİ olarak çok hoş şeyler yapacağız yöneticilerimiz izin verdiği sürece :)) |
Site sahibesi malina'nında gelemeyişi bizleri üzdü doğrusu bu konuda şahsen ufakta olsa bir açıklama beklediğimi şahsım adına belirtmek isterim çünki bütün yüzler onu aradı, sesler onun kulağını çınlattı hatta itiraf edeyim yolunu gözledim ki ani bir hareketle terlik hamlesinden kurtulayım :D...
|
Sevgili Mahmut bey,
Oh ne güzel derim. Ben daha küçük bir çocukken rahmetli annemle bir yere gidip de dönerken, daha evden içeri girmeden< anne yarın nereye gideceğiz?> diye sorarmışım. Bebek beklerken de doğuma 15 gün varken eşimle beraber 'doğum olmadan şuraya da gidelim, buraya da gidelim' diye programlar tapıyorduk ki kayınvaldemden iyi bir azar işittik. Oturun oturduğunuz yerde, sokakta mı doğuracaksın diye bizi azarlamıştı. Velhasıl ben gezmeyi seviyorum, her daim hazır ve nazır beklerim. |
Güler hanım sizdede benim gibi YÖRÜKLÜK varmı? Aynı şeyleri bizde yaşadık. Eşim hamile doğumdan önceki gün saat 23.00 kadar dışarıda eğlendik sokaklarda idik velhasıl. Benim çocuklarımda bu nedenli benim kadar olmasa bile gezekçi oldular.
|
Merhabalar.
Epey yorucu bir yolculuk sonrası ancak uyanabildim. Fotoğraflar herşeyi anlatmış zaten asl Hava epey serindi ama sohbet bırakılamayacak kadar sımsıcaktı. Uzaklarda sizler gibi dostların olduğunu bilmek bile çok onur verici. İyiki varsınız. |
Mısır Çarşısı'ndaki aşı kursunun resimleri ne oldu?
|
Öncelikle Güler Hanıma ve Çekirdek hanıma çoook teşekkürler.
Her iki arkadaşımızın içtenlikli- özverileri ile toplantının "ana" taşıyıcısı idiler. -Toplantıya Katılan tüm arkadaşlarımız ise, samimi ve doğaldı. Her biri değerli dost canlısı insanlar. Ayrıca Tohum ve bitkilerin paylaşımı görülmeye değerdi.:) Ya ikramlar :) Sizlerle tanıştığıma memnun oldum arkadaşlar. Tekrar yeşil yeşil görüşmek umuduyla. Toplanmamıza emeği geçen ve eşlik ederek güzel bir ortam olmasına katkı sağlayan tüm dostlara teşekkürler. |
Günaydın, sizlerle 4 saat geçirdim ama nasıl geçti anlamadım, sizlerle tanıştığıma çok memnun oldum.
(bir sürü fotoğraf çekildik galeride çok az var) |
Günaydınlar.
Hayırlı Haftalar..:) |
Elfogi keşke gelebilseydin :)
|
Herkese günaydın. Yazılanları ve fotoğrafları görünce ben de orada olabilmeyi çok istedim. Herkesin çok eğlendiği belli oluyor. İnşallah bir sonraki sefere ben de sizlerle tanışma fırsatı bulabilirim.
|
Fatma çok kalamadım 4 saatcik oradaydım ama harikaydı :)
|
Çok istedim.Ama malesef.İnşallah başka sefere.:)
Fotoğraflara baktım biraz önce çok güzeller.Ortamdaki sıcaklık,sevgi fotoğraflara yansımış.Sizlerle yüzyüze tanışmasakta dostuz arkadaşız.Gönüllerimiz bir.Ağaçlar .net üyeleri İyiki varsınız.:) |
Sabah aklıma geldi;
Toplantının ilerleyen saatlerinde, havanın serinlemesi ile biraz üşüdük. O durumda imdadımıza Krepen'in yumuşacık şalları yetişti. Sırtımızda sıcacık şallar, elimizde sıcacık çaylar, sıcacık sohbetimize devam edebildik. Tabi erken giden arkadaşların bundan haberi yok.:) |
Muhteşem bir toplantı olmuş :) Emeği geçenlerin emekelrine sağlık :) bakalım Ankara Toplantımız nasıl geçecek gel c.tesi gell :))
|
Sevgili Habibe,
Ben teşekkür ederim bizleri yalnız bırakmadın , oradan koşup geldin. Seni tanımak çok güzeldi. Sağol arkadaşım. |
Evet Todor benim hiç haberim yoktu ama inşallah birdahaki sefere oğlum ile gelirim de aklım ne Samet'te nede siz de kalmaz :)
|
Papatyam, ben de tüm şartlarımı zorlayarak çok geç te olsa katılabildim. Ben gelmeden hemen önce adabayrakoğlu ve siz gitmişsiniz. Sizlerle tanışamadığım için üzgünüm.
Geç katıldığım için de biraz çekindim aslında :) Herkesin tam kaynaştığı sohbetin koyulaştığı zamanda ben kim kimdir çözmeye çalışıyordum ;) Bir dahaki sefere toplantıya ilk gelen kişi olmayı düşünüyorum. Hepinizi çok sevdim.... (Teşekkürlerimi daha önce yazdığım için yinelemiyorum) |
Not: Forumda çok sempatik bulduğum hayalimde güleryüzlü olacağını tahmin ettiğim Habibe'ciğimle tanışırken bile heyecandan karışıklıklar yaptım :)
Hafize miydi yok değildi, şeyy Kocaelinden'di gibi.... Aynı beklediğim gibi şeker mi şekerdi kendisi ;) Ve tüm arkadaşlar tam umduğum gibiydi :) |
Bizde adabayrakoğlu ile gezerken Habibe Hanım ve kardeşine rastladık sizin de geldiğinizi söyledi bir an düşündük dönelim mi diye ama benim telefon trafiğim başladığı için ben dönemedim daha sonradan adabayrakoğlu cafe krepene döndü ama tanıştınızmı bilmiyorum :)
|
Yok tanışamadık. Son servisim 4.Levent'ten saat 18'de olduğu için
17,30 gibi kalkmak zorunda kaldım. |
O zaman az kalabildin :( inşallah bir dahaki sefere tanışırız limon :)
|
Çok isterim Papatyam.
|
Merhabalar !
Yazılanları ve resimleri birer birer inceledikten sonra bizlere yazacak pek bir şey bırakmamışsınız diye düşünmedim değil hani. Olsun yinede güzelliği paylaşmak gerekir diye biliyorum. Neresinden başlanır bilemem ancak hayatımda benim için ayrı yeri olan İstanbul o sabah sanki daha coşkulu ve sevecen bizleri bekliyordu sanırım. İstanbul ağaçlar net üyelerinden Güler hanım ve sevgili Leventoğlunun emirgan korusunda son bahar toplantısı fikri ile başlayan sonra Kafekrepende yapılmasına karar verilen toplantı beni zaten yeterince heyecanlandırıyordu. Sevgili Kızılağaç,Todor, Selahattin bey, Sebo ile başlayan buluşmamız bir anda tam bir kaynaşmaya sahne oldu Yenikapıda. Sonrasında sevgili Vendettaya ve eşine bir merhaba dedik arabadan. Sebahattin bey rehberine emanet biz yola devam. Mısır çarşısı girişinde bitkiler,hayvanlar ve ağaçlar net üyeleri bir arada. Bu arada Todorun vak vak larını oradan aldık unutmadan. Tam kahvaltı yapacağız Vendetta ve Sebo aramızda garson bile Sebo diye seslenince Sebahattinin şaşkınlığını görmeliydiniz. Selahattin hocanın hepimize garsonlar dahil aşı dersi sağ olsun bütün imkanını zorlayarak sonrası bakın neler neler? Mısır çarşısı yine eskisi gibi bütün ihtişamı ile yabancı turistlere ve bize o güzelim baharat kokularını sundu. Küçük bir turdan sonra ufak alışverişler ve yola devam. Yeni galata köprüsü herşey yerli yerinde diyemiyeceğim pek benim yaşım tutmadığı için meyhanesinden kovulduğum eskiye benzemiyorya neyse. Balık tutanların yanından yüksek kaldırıma doğru yol alıyoruz. Bu arada zaman zaman dönüp sur içindeki tarihi yerlerimizi seyrederek ver elini Galata kulesi ve istiklal caddesi. İstiklal caddesi ve tranvay insanlarla dolu dolu. Gerçekten bir başka oralar. Ülkemizin kalbi gerçekten İstanbulsa emin olun atar damarı tabii sanat yönünden İstiklal caddesi. Binalar her şey bizi bir anda çok eskilere götürüyor. Harika bir yer. Okuduklarımdan biliyorum, insanlar İstiklal caddesine çıkmadan önce görünümlerine bir çeki düzen verirlermiş eskiden. İnanın aynı ağırlık yine var bunu hissettiryor istesenizde istememesenizde. Ve Kafekrependeyiz. Nasıl bir yermi tarifi bile zor. Ferah ve oldukça geniş hoş bir mekan. Tam İstiklale yakışan bir yer diyelim kısaca. Sahibesi Ağaçlar net üyesi Çekirdek hanım ve Güler hanım bizleri öyle bir karşıladılarki çalışan görevliler bile şaşırdılar. Toplanmaya başladık. Kafenin girişinden her bize doğru yöneleni inanın sanki yıllar önce tanıdığımız biri gibi hepimiz ayakta karşılıyoruz ve bin bir emekle hazırlanmış ve üzeri Güler hanımın bağından üzüm ve elmalarla bezenmiş masaya buyur ediyoruz hep beraber ve güler yüz tatlı dil. Daha ne arar insan. Sonrası tam bir muamma bitki paylaşımları hediye çekilişi ve herkesin Ağaçlar netle nasıl tanıştığını anlatması ile devam ediyor toplantı. Bu arada öyle hoş sohbetler oluyorki bunları buradan benim değil, bırakın benim diyenin anlatmasına imkan yok inanın. İçli köftenin ve çok geniş bir menünün bulunduğu yemekten sonra çaylar kahveler derken bir bakıyoruz Ev sahibemiz Efeler diyarı Aydınlı hamfendi bize yeni mahsül incir kurusunu kendi elleri ile ikram ediyor. İnanın sizleri bilemem ancak ben tüm bunlar karşısında şaşırdım kaldım desem yeridir. Elmaları bile kendi elleri ile dilimledi gidin kendisine sorun. Ancak bu kadar olur. Yapmayın etmeyin dememize ramen. Ve AĞAÇLAR NET İSTANBUL bir arada. Öyle bir bilgi paylaşımı olduki gerçekten görülmeye değerdi. Bütün arkadaşların birbirlerini saygıyla dinlemeleri beni hiç şaşırtmadı doğrusu. Bizlere yakışan ve farkımız buydu bence. Beni en çok mutlu eden aramızda genç liseli öğrenci arkadaşlarımızın olması idi. Çocukları ile aramıza katılan arkadaşlarımızı huzurlarınızda kutluyorum. Söz bir dahaki sefere küçük Sansarlarları bende getireceğim. Bu dünyadaki en güzel ve insanı en mutlu eden şeyin karşılıksız paylaşım olduğunu yaşadık hep beraber. Bilgiyi paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorduk ancak canlı canlı tanıklık etmek bir başka. Sevgili Balıkçı ve bir iki arkadaş ile kulis yapıp balık sohbetimiz bile oldu. Benim gördüğüm bu kadar. Ağaçlar net üyelerinin hepsi inanın birer engin deniz. Agaçlar netin bir üyesi olarak başta misafirlerimiz olarak katılan arkadaşlarımız olmak üzere katılan katılamayan tüm arkadaşlarımı selamlıyorum. Sağolun İstanbul grubu nice toplantılara. Size yakışanı yaptınız haberiniz olsun. Saygıyla. |
Sevgili Cemal S., hemşerim öyle güzel anlatmışsın ki o anları, aynen yaşadım. Sanki bütün bu yaşananlar sadece senin bu cümlelerini yazabilmek içinmiş gibi geldi inan. Diline ve kalemine sağlık...
|
Cemal bey içten teşekkürlerimi sunuyorum.
Selahattin bey demiş ya; ..o anları aynen, yaşadım.. diye, ben orada olmadığım halde yaşadım desem yeridir.:) İstanbul'u benim gibi uzun süredir görmeyen ve özleyen arkadaşlarda eminim aynı tadı almışlardır. İstanbul toplantısı gerçekten çok güzel geçmiş.. Hepinizi tebrik ediyorum.:) |
Selahattin bey teşekkür ederim. Ne yapayım benden ancak bu kadar diyelim. Teşekkürler Penelope. Bir nebze sizlere tattırabildiysem ne mutlu bana.
Saygıyla. |
Penelophe,siz yeter ki gelin.Sebo'nun dediği gibi burada eviniz çok.
Ben kendi adıma İstanbul dışından gelecek arkadaşlarımı misafir etmekten büyük mutluluk duyarım. Sizler gelirseniz bizler yine toplanırız. Cemal bey,o ne kadar güzel anlatım. Gerçekten de herkes birbirini çok önceden tanıyormuş gibiydi. Güler hanım ve Derya hanımın sıcacık ev sahipliğini unutmam mümkün değil. Bir kez daha agaclar.net üyesi olduğum için gurur duydum.;) |
Sevgili Cemal Abi süpersin.Gitmedim ama gitmiş gibi oldum.Çok güzel kaleme dökmüşsünüz..Elinize yüreğinize sağlık..:)
Sevgiler Selamlar.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:38. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025