![]() |
Ortak ilgiler insanları yakınlaştırıyor. Doğa sevgisinde birleştik, bir kısmımız yeni tanışmamıza rağmen hemen kaynaştık ve olağanüstü güzel bir gün geçirdik. Gerçekten bu güzelliği kelimelerle anlatmak zor, yaşamak lazım. Güzellikleri paylaşmaktan keyif alan arkadaşlarımızın eklediği fotoğraflar sayesinde o güzel günü ve güzellikleri tekrar tekrar yaşıyoruz. Artık makinemi götürmediğime üzülmüyorum. Bizi davet eden ve çok güzel ağırlayan Nur hanıma, bana haber veren ve arabasıyla götüren arkadaşım ve komşum Osman 45'e, birlikte olmaktan çok keyif aldığım, katılarak ve çektikleri fotoğrafları paylaşarak günümüzü daha da güzelleştiren ağaçlar. net üyelerine çok çok teşekkürler... Kısa zamanda başka etkinliklerde de birlikte olmayı diliyorum.
|
Sayın Güler hanım ve sayın Osman45,
Bilgilendirme için teşekkürler. |
e2' deki The Martha Stewart Show' da Cattleya dahil çok güzel farklı türlerden orkidelere yer verilmiş. Bakım ve dikim özellikleri hakkında bilgi verildi. Örnek bir dikim işlemi gerçekleştirildi. Orkide severlere tavsiye olunur. Gün içinde yakalayıp seyredin derim ;)
Yayın saatleri: 10:00 - 14:00 - 18:00 |
Teşekkür
1 Eklenti(ler)
Teşekkür
Super bir belgesel tavsiye ederim Sarıefe tekrar teşekkür |
martha bayılıyorum bu kadına
|
Martha Steward
Teşekkür ederim, uyarıda bulunduğunuz için bende sayenizde seyredebildim.:D
|
Sevgili arkadaşlarım,
Seraya geldiğiniz gün biriniz eşarbını serada saksılar arasına saklamış :-) Buldum.... şimdide ben saklıyorum sahibi çıkıpta benim diyene kadar.., |
Vallahi benim değil..:Dkimin acep merak ettim. Her halde kaybolan izcinin yollara mercan dökmesi gibi bir şeydir. Orkideleri bulurum diye...:D
|
Ziyaret
Alıntı:
Bizim hobi bahçemize çok yakın... İlk fırsatta ziyaretinize geleceğiz... Belki bölge açısından bize fikirlerde verirsiniz... ;) |
Ne zaman musait olursanız bekliyorum. :)
|
Güzel fotoğraflarınıza keyifle baktım, ellerinize sağlık.
Sevgili Nur, sadece topran satış mı yapıyorsunuz? Şayet varsa, bir de satış amaçlı tur mu yapsak diye içimden geçti de. ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Seni seramda görmekten çok mutlu olurum... Totan - perakende... saksılı - kesme agaclar.net olunca boynum kıldan ince... |
Benim ilgimi daha çok, cattleya'ların kök yapıları çekiyor'du ama, çiçekleri'de muhteşem'miş.
Geçen pazar günü kahvehane'de arkadaşlar ile çay içerken, saat 14.30 sıraların'da kanaltürk tv'de -Tayvan'ın tanıtımı- ile ilgili bir programa denk geldik. Programın bir bölümün'de cattleya'ların yetiştirildiği büyük bir bahçe gösterildi'ki (tarla desem yalnış olmaz), çiçekler ile ilgisi olmayan arkadaşlarım dahi, gözlerini tv'de ki çiçeklerden alamadılar. Eğer yalnış duymadı isem, sunucu bayan -beyaz renk'li olanlar hiç kokmuyor ama, sarı ve turuncu olanların harika kokuları var- demişti. Tabii, programı izlerken aklıma hemen bu güzel sera geldi. Ellerinize sağlık sn. nrkrkmz. |
Teşekkür ederim ayazkentli,
Yolunuz düşerse ziyaretinizi beklerim ... |
harika bi gezi olmuş katılımcılara teşekkürler
|
Dostlukların nasılda kuvvetli ve çiçeklerle kaynaştığı bir yer olmuş o güzelim okideler
adeta sizleri görünce neşelenmiş. İyiki varsınız. |
Orkidelere bayılıyorum özellikle Cattleya türlerine. Öğrenci olmak orkide yetiştirmek için zor bir durum.
Bu arada seranın içi cennet köşesi gibi. |
Çok güzel bir gezi olmuş inşallah birdahaki sefere bende katılmak isterim,renk renk orkidelerin arasında insan kendini kaybeder.
|
Alıntı:
|
bu sera nerde acaba arkadaşlar?
|
çok güzel
emeklerine sağlık nur hanım'ın çok güzel ve bakımlı görünüyorlar.bu kadar settleyayı bir arada görmemiştim.gezmiş kadar olduk.
|
Sayın adige leyla,
Sera İstanbul'da...Beykoz'a bağlı İshaklı Köyünde. Saygılar |
Alıntı:
Teşekkür ederim. Saygılar |
Selamlar,
Uzun zamandır forumu takip etmemenin cezasını şimdi çekiyorum. Keşke..... Neyse bir daha ki sefere inşallah.. Benim köyüm oraya çok yakın (öğümce). Köye geldiğim bir gün sizi ziyarete gelmek isterim. İshaklıda tam olarak nerede?? Ellerinize sağlık, hepsi çok güzel görünüyor. |
Sayın turchese,
İshaklı köyü yazılı tabelanın altından geçin sağdaki taş duvarlar bitince sağ taraftaki 2inci kapıdan (yeşil sürgülü) girin... Geldiğinizde serada olmak isterim haberdar ederseniz sevinirim. Görüşmek üzere |
hayırlı günler nur hanım, seranızın fotoğraflarını gördüm hayran kaldım. seranızın tam adresi nedir, bilgilendirirseniz çok sevinirim.. teşekkürler..
|
nrkrkmz
Orkide (Cattleya) ile ilgili detaylı yetiştirme bilgileri yazabilirseniz çok sevinirim toprak,sulama,sıcaklık ve ne tür gübre ihtiyacı elinizde bulunan ve bildiğiniz türlere göre ayrıca çoğaltma ve çiçek açtırabilme yöntemleri |
Sn.nrkrkmz, sağlık sorunları nedeniyle serayla ilgilenemiyordu, son durumu bilemiyorum. Foruma da son zamanlarda aktif olarak katılamıyor diye biliyorum.
Orkidelerle ilgili ayrıntılı bilgileri forumda ilgili başlıklarda bulabilirsiniz. |
teşekkürler orkide forumlarını takip ediyorum zevkle
orkideler ve özellikle cattleyalar ile ilgili bilgi birikimi ve deneyimlerini yazabilirse diye düşündüm serada yüzlerce çiçek var bizden çok fazla sorunla karşılaşıyordur nasıl başa çıkabildikleri zararlılarla nasıl mücadele ettikleri ne tür gübre kullandıkları nasıl bir toprak kullandıkları gibi |
Sevgili dostlarım,
Sağlığım daha iyi olduğu yavaş yavaş sera ile yine ilgilenmeye başladım. Foruma da bundan sonra daha aktif katılabileceğimi tahmin ediyorum işlerin yoğunluğuna bağlı tabi. Sayın Aukesen Orkidelerin her türünün istekleri ayrı, başlıklarda istediğiniz bilgileri bulabileceğini düşünüyorum. Cevap bulamadığınız soruları kendi başlıklarında sorarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. |
nrkrkmz
çok geçmiş olsun ana başlıklardan talip edeceğim teşekkürler kolay gelsin |
Arkadaşlar lütfen Nur hanımın serasına bir gezi daha düzenlensin...
|
Arzu hanım,
Toplantı beklemeniz gerekmiyor, yılbaşını geçirelim ben sizi Kadıköy civarında bir yerden alayım beraber seraya gidelim. Sizce uygun olursa. Toplantı yapılırsa bir daha gelirsiniz:-) Olmaz mı? :-):D |
Yok, yok olmaz sevgili Nur. İnan aklımız kalır orada. :DAnca beraber, kanca beraber misali, biz oraya toplanarak gelmek istiyoruz. İstiyoruz da sana bağlı.
Lütfen sen müsait olduğun zamanı belirle, bizler toplanır, geliriz. |
Muhteşem bir rüyaya ortak oldum sayenizde uyanmak istemiyorum :p
İstanbul'a gittiğimde .... diye başlayan listemin ilk sıralarına yerleşti bu güzel cennet. Yıllar önce Münih orkide serasında tanışıp aşık olmuştum bu güzelliğe, çektiğim onlarca film dolu çantam uçakta kaybolunca adeta küsüp uzaklaşmıştım, şimdi aşkım yeniden depreşti :( Öncelikle sevgili Nur hanımı kutluyorum verdiği bunca emek ve ortaya çıkarttığı güzellikler için. Ve bu cenneti adeta oradaymışım gibi bize yansıtan fotoğrafları çeken dostlara sonsuz teşekkürler. İnşallah bir gün bende...;) |
Sayın Doğayla Barış,
İltifatlarınız için teşekkür ederim. Umarım çok gecikmez İstanbul yolu :-) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ne zaman isterseniz başımın üstünde yeriniz var. Bu soğuk günlerde serada açan çiçekler bahar havası yaşatıyor. Siz gün kararlaştırın ben size uyarım. |
Oh, oh kocaman bir maşallah.
Sevgili Nur, kimbilir sabahları ne güzel kokuyordur bütün sera. Teşekkür ederiz, ben hemen bir gezi ilânı vereyim. Onbeş gün içinde hazırlasak geç mi olur, çiçekler geçer mi? Kar durumu da korkutuyor biraz. |
Ah ablam niye perşembe:mad::(:confused: Çarşamba, cumartesi, pazar varken:(
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025