![]() |
4 Eklenti(ler)
Sevgili dostlar, pazar sabahı saat 06.30 gibi fatoş hanım, ayazkentli ve misafirlerimizle birlikte yola çıktık, ( sevgili memet çok istediği halde rahatsızlığından dolayı bize katılamadı ) Menemen çıkışında bir kahvaltı salonunda sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra
hızlı bir şekilde gezimizin başlangıç yeri olan Aşağıbey köyüne ulaştık ve fatoş hanımın organize ettiği gezide bize rehberlik edecek görevlinin gelmesini beklerken harika mis kokulu sabah çaylarımızı yudumladık. Not: Çayın bu kadar lezzetli olmasının sebebi dağlardan akan yayla suyuymuş. İnanılmaz güzellikte başlayan ve insanı büyüleyen manzaralar, yaylalar karşısında büyülenmemek elde değil, fakat gezimizin sonuna doğru altın madencilerinin yok ettiği ormanlık alanları görünce ister istemez keyfimiz kaçtı. Gezimizde çekmiş olduğum fotoğrafları sizlerle paylaşıyorm. Eklenti 142928 Eklenti 142929 Eklenti 142930 Eklenti 142931 |
4 Eklenti(ler)
Arabalarımızdan inip fotoğraf çekerken inanılmaz bir oksijen deposunun içinde kendimizi bulduk.
Eklenti 142932 Eklenti 142933 Eklenti 142934 Eklenti 142935 |
yöremize tekrar bekleriz,;) bende kozaklıyım ve kozakta yaşıyorum,bu güzelliklerin keyfi gerçekten başka hiç birşeyle ölçülmüyor
|
Sayın kalambaklı, sizlerle birlikte güzel birgün geçirdik ,iyi ki geldiniz. Sizlere göstermek istediğim o kadar çok güzellik vardı ama vaktimiz yetmedi. Kozak' ın güzelliklerini bir günde gezmek imkansız.16 ı köyümüz var, hepsinin ayrı güzellikleri var. Kaplan ve Aşağıbey'in daha gezilecek yerleri vardı, fıstık fabrikası pazar günleri kapalı oluyormuş orayı gezemedik, Karakaya daki şelaleyi ve altın madeni sahası içindeki şelaleyi de göstermek isterdim. Gerçi oraya girmemiz artık imkansız. Bir daha ki sefere Karakaya daki şelaleye gidip piknik yaparız. Ulaşım oldukça zormuş ama ben oraya nasıl gidileceğinin etüdünü yapacağım, hatırladığım kadarıyla çok hoş, oldukça keyifli bir yerdi, eskiden oraya atla giderdim, aklım orada kaldı.
|
Sayın Fatoş hanım, Kozak yaylasına gelmemiz için memet arkadaşımın sağlığına kavuşmasını bekleyeceğiz ve yarın kendisini ziyaret etmeye gideceğim, gelirken sizin selluka fidelerini de getireceğim.
Karakaya şelalesine mangal partisi için gitmeye tekbaşıma kalsam bile her zaman hazırım. Bana kalırsa haziran gibi bu geziyi organize etmenizi rica ediyorum, oradaki kurumuş ağaç dallarını ve rengarenk taş parçacıklarını toplayabilmek için sabırsızlanıyorum. Bu sefer daha kapsamlı olarak minibüs veya otobüs seferiyle gitmeyi ve herkesin bu güzellikleri görmesini istiyorum. Hadi memet arkadaşım bir an önce sağlığına kavuş ta tekrar bizlerin kozak yaylasına gitmesine yardımcı ol. Bekle bizi kozak geliyoruz. |
Mehmet arkadaşımızın hasta olmasına çok üzüldük biran önce iyleşmesini diliyoruz ,gelmeyi çok istiyordu, bu sefer çuvalları getirmeyi unutmayız ama güzellikleri seyrederken taşları ,dalları toplamayı unuturuz gibi geliyor.
|
Güzel bir gezi olmuş. :)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Ve güzelim çam fıstığı ormanlarının yok oluşu,
Eklenti 143199 Eklenti 143200 Eklenti 143201 Eklenti 143202 |
Sn. Kalambaklı, fotoğraflar için teşekkürler. Muhteşem. İnşallah bir sonraki geziye katılabilirim, çok aklım kaldı. Görme şansımız henüz varken kaçırmamalıyız. :(
Mehmet bey, çok geçmiş olsun... |
Çok şey kaçırdıgımın farkındayım.Altın madeni ile yıllardan ugraşan hukuçu ekibinden biri olarak yok oluşun acısını yaşadım.Yinede doganın sevenler sayesinde yok edilemiyecegine inanıyorum.
sevgi dolu saygılar |
Sevgili arkadaşlar, dostlarımızın dikkatini kozak yaylasına çekmek için bölüm bölüm fotoğraf
yüklüyorum ve bu doğa harikası yerleri herkesin görmesini istiyorum. |
Alıntı:
Saygılarımla, |
Sn. Kalambaklı,
Haziran ayı için gezi düzenlemeyi düşünürseniz, 7-13 haziran arasında olacak olan Bergama kermesi'nin son günü, 13 haziran pazar günü çok ideal olur. Çünki kermesin son günü kozak'ta, çeşitli gösteriler, piknik ve kapanış törenleri düzenleniyor. Hem kültür, hem mangal, hem'de doğa gezisi yapılmış olur. Gece'de, Bergama çarşısı (kermes alanı) gezilebilir. |
Sevgili arkadaşım, bilgileriniz için çok teşekkür ederim ve size sağlık ve mutluluk dolu yıllar dilerim.
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili dostlar, gezinin sonunda yenen akşam yemeğiyle birlikte gezimizi bitiriyoruz.
Eklenti 143545 |
2 Eklenti(ler)
Civarda'ki bir çok çay'dan biri olan, madra çayı.
|
5 Eklenti(ler)
Burada gördüğünüz çeşmelerden kozak bölgesinde o kadar çok var'ki. Granit taş yapısı sayesinde her taraf'tan su fışkırıyor. Diğer bir fotoğraf'ta, çam ağaçlarının arasında çitlenbik ve kızılcık ağaçları ve yerlerde mis gibi kokan kekik kokusu müthişti (arkadaşlarımız bol bol kekik ve değişik ot topladılar). Bergamalı olmama rağmen ben bile bu tarafları ilk kez gördüm. Gezdiğimiz yerler herhalde kozak'ın 6/1'dir. Daha görmediğimiz çok yerleri var.
|
Sevgili ayazkentli, gezemediğimiz yerleri de en kısa zamanda inşallah hep birlikte gezeceğiz.
|
Bir kozaklı olarak sizleri KOZAK YAYLASI'nda görmekten mutluluk duyarız. Ama lütfen kozak yaylasına geldiğinizde gözlüklerinizi çıkarıpta bakınız. Belki o zaman kozak yaylasında cevre yönünden tek sorunun altın madenini olmadığını görebilirsiniz. Hacıhamzalar ve Terzihaliller köyünün küzeyine düşen YAYLACIK DAĞI ne halde görebilirsiniz.
|
Sayın hemşehrim, taş ocaklarını'mı kastediyorsun. Bölgede bir çok taş ocağı var ve onlar'da en az altın madeni kadar doğa'ya zarar veriyor. Tabii bir'de çam kese zararlısı var. Fıstık çamların'da olmaz derlerdi ama, galiba onlara'da gelmeye başlamış.
Bu madenler durumu çok ilginç çelişkiler içeriyor. Devlet ormanları korumak amacı ile, çam kese zararlısına karşı mücadele ediyor, orman'da piknik için mangal yapanların ateş yakıp, yangın çıkarmaması için azami gayret sarfediyor-yasaklıyor ama, gelgelelim ormanlara-doğa'ya çok zarar veren, altın ve taş madenlerine izin veriyor. Bu çelişkiyi anlamak mümkün değil. |
Sayın enigma 6643, bu gezi başlığı 13 nisan tarihinde açıldı, defalarca insanları teşvik etmek için yazılar yazıldı ve 3 üye dışında kimse katılmadı.
Neden başlığa bakıpta bir kozaklı olarak görülmesi, gezilmesi gereken yerler için bizlere rehberlik etmedin. Bizlerin gündeme getirmeye çalıştığı yayla için dışarıdan ahkam kesmek kolay, gelip bizlere katılsaydın ya!.... Ben bir İzmir' li olarak 200 kilometre yol katederek geldim sen 50 kilometreden gelemedim, konuşma hakkını sana veremem kusura bakma. |
Sn. Kalambaklı,
serzenişiniz'de çok çok haklısınız. Benzer olayı, TEMA-Kozak panelinde'de yaşadık. Facebookta, hem bergamalılar grubun'da, hem'e kozaklılar grubunda günler önce, panel olacağını defalarca duyurduk. Belediye otobüs kaldıracağını defalarca, ilan etti. O güne kadar sesi soluğu çıkmayan grup üyeleri, panel bittikten sonra'ki günler'de aynen şöyle yazdılar: Niye haber vermediniz, bilseydik gelirdik! 90 yaşına merdiven dayayan Hayrettin bey, buralara kadar bir şeyler anlatmaya geliyor ama arkadaşlar, katılmaya üşeniyor ya'da bilerek gelmiyor. Siz kalkıp izmir'den geliyorsunuz, benim köyümün kozak ile hiç bir ilgisi olmamasına rağmen ben, hem panel'e hem sizlere katılım yapıyorum ama, arkadaşlar lütfedip'te gelmiyorlar. Sonra'da -gözlüklerinizi çıkartıp etrafa öyle bakın- diye ahkam kesiyorlar. Ben merak ediyorum. Acaba sn. enigma altın madenin'de bizzat çalışan biri'mi, yoksa çalışan bir yakını'mı var, diye? Çünki daha önce'ki yazılarını okudum, yaptığı tartışmalar'da konuyu altın madeninden alıp, başka yerlere çekmeye çalışmış. Sn. enigma, taş ocakları'da elbette bir tehdit ama, asıl büyük tehdit altın madeni. Biz kozak'a yine gelicez. Umarım siz'de bize eşlik edersiniz. Böylece DOĞA için, hep birlik'te bir şeyler yaparız! |
1 Eklenti(ler)
Forumu takip edebilseydim zaten size seve seve rehberlik etmeye çalışırdım. Ben zaten Kozak'ta oturmaktayım biyere gitmeme gerek yok ve yıllardırda müçadelesini veriyorum. Gönlümde bu konuda rahat. Rahatsız olması gereken birileri varsa google earhttan bile gözüken felaketi görmezden gelen hemşerilerimin.
|
Sayın enigma, son mesajınız 20-04-2010. Yani bu başlık açıldıktan bir hafta sonra. O arada forumu takip etmişsiniz ama, galiba gözden kaçırmışsınız.
Panel'e katılabildiniz'mi? en azından bu taş ocakları sorununu orada dile getirirdiniz. Merak etmeyin, ben bu ocaklar hakkında'da bilgi topluyorum ve kozaklılar ve bergamalılar grupların'da bu konuda'da yazacağım. TEMA tekrar gelecek, siz'de toplayabildiğiniz kadar bilgi ve fotoğraf çekip dosyalayın. Hem o gruplar'da yayınlarız, hem'de TEMA yetkililerine veririz. Profilinizde -orman işçisi- diye yazdığınıza göre, işiniz gereği o bölgeleri rahatlıkla fotoğraflayabilirsiniz. |
Sayın enigma 6643, gezi bittikten sonra mı forumu takip etmeye başladınız?...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025