agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   7. Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı (08 - 11 Ekim 2009) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/17410.htm)

kgursan 09-10-2009 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lilyum (Mesaj 508653)
Sayın kgursan , bahçe fuar alanına yakın değil mi? Yalovayı bilmiyorum. Yürüme mesafesi diye heveslenmiştim. Dolmuşla nasıl gidilir , tarifi var mı? :))))) Gece gece neşem kaçtı mangal ve soğanlı bitki hayallerim yok olacak diye.

Bahçe fuara değil Yeni terminale yakın.
Sizi furdan bahçeye getirecek birileri olur merak etmeyin. otobüsle gelecekseniz Yalova merkezde inip fuara yürüyebilirsiniz (2km.) fuardan arkadaşların birisi ile gelebilirsiniz.

Hazırlıklarımı tamamlamış olursam ben getiririm, Acil yardım için benim telefonum 0532 5025644. Kolay gelsin.

lilyum 09-10-2009 11:00

Teşekkürler. Tembel ben davetiyemi henüz almadığımı farkettim:))
akşam nete giremezsem alacaklarımı da yazayım;
2 adet sucuk,
Bir veya iki şişe ayran (köfteyle güzel olur)
Plastik bardak tabak ve çatal (pakette kaçtane var ise :) bonkörlüğümü anlayın)
Çay ve nescafeye şeker (şimdi aklıma geldi plastik çay kaşığı o zaman)
Bişey daha :))) Çöplerimizi toplamak için poşet liste uzayıp gidecek. Bunları yazarken hiç doğasever gibi olmadığımı fark ettim herşey plastik oldu.

Görüşmek dileğiyle.
Saygılar

zelish 09-10-2009 11:09

Yarınki gruba keyifli bir gün diliyorum. Kıskanıyorum ama ne yapayım.. :)
Bu arada hafta sonu hava çok güzel olacak.

http://www.accuweather.com/world-for...ALOVA&metric=1

Biz Pazar ordayız, eşim kızım ve ben. Sayın kgursan, telefonunuzu ve bahçenizin tarifini aldım. Görüşmek dileğiyle...

hyanik 09-10-2009 13:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 508635)
Sevgili güler hanım., katılımı artırmak için toplantıya katılanlara Köfte-pilav-tatlı üstüne bir buket de çiçek vereceğim.:p

Başka isteği olan..?

Canının sağlığı Abi.Daha ne olsun.

habibe 09-10-2009 13:48

Bu gün kardeşim bypass oldu. Yarın sabah ki durum değerlendirmesine göre- yani herşey yolunda ise, toplantıya katılacağım. (inşallah)

Gelirken At kestanesi tohumu, passiflora fidesi ile meyvesini ve cleome spinosa tohumu getireceğim.

hyanik 09-10-2009 13:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 508843)
Bu gün kardeşim bypass oldu. Yarın sabah ki durum değerlendirmesine göre- yani herşey yolunda ise, toplantıya katılacağım. (inşallah)

Gelirken At kestanesi tohumu, passiflora fidesi ile meyvesini ve cleome spinosa tohumu getireceğim.

Geçmiş olsun.Umarım herşey yolunda gider ve gelirsiniz

trida 09-10-2009 14:00

Alıntı:

habibe, büyük geçmiş olsun.
Herşey yolunda gitsinde, katılamasanızda hiç üzülmeyin bence. Sağlıklı günler dilerim.

lilyum 09-10-2009 14:15

Geçmiş olsun. Sağlıkla aranıza katılmasını dilerim.

Güler 09-10-2009 14:38

Habibe'ciğim geçmiş olsun. İnşallah herşey yolunda gider de toplantıya katılırsın.

trida 09-10-2009 14:49

İnanamıyorum.....

Bende geliyorum, hemde maaile. Eşim, 10 yaşındaki oğlum ve 5 yaşındaki kızımda katılacaklar. (Yine de inşallah diyeyim, son dakika bir aksilik olmazsa)

:D :D :D :D

Hatta biz olayı büyütüp daha sonrasında çevre gezisi, belki uygun bir yerde bir gecelik konaklama sonrası pazar günü dönüş planı yapıyoruz.

Eksik olan katkıda bulunabileceğim ne var?

Adalet Yağcı 09-10-2009 15:47

Alıntı:

Sevgili güler hanım., katılımı artırmak için toplantıya katılanlara Köfte-pilav-tatlı üstüne bir buket de çiçek vereceğim.
Bu başlığa bakmayayım diyorum, biliyorum çok üzüleceğimi, yine de duramadım baktım işte :(
Sucuklar, köfteler, tereyağlı iç pilavlar, tatlıyı geçelim, ya çiçek buketleri?
Sayın Kâmil Gursan, yüreğiniz kadar cömert ellerinize de sağlık, arkadaşlarımız unutulmaz bir gün geçirecekler yine, aman bol fotoğraf çekin de biz de oradaymış!!!gibi olalım.
Sevgiler hepinize.

cozder 09-10-2009 15:55

Yalova Süsü Bitkileri fuarı

Fuara İstanbul'dan gitmek isteyen varsa, grup olalım.(Pazar günü)
Ayrıca aynı gün öğleden sonra Karaca Arboretum da görülebilir,gezilebilir!

şükran ünal 09-10-2009 16:41

Bende kedinin ciğere baktığı gibi bakıp sizleri buradan takip edeceğim , bizim yerimize de gezin çiçekleri tohumları ve o güzellikleri teneffüs edin. Bol bol eğlenceler diliyorum..

bonsaisever 09-10-2009 18:02

1) Sebahattin Sargın
2) Thomasina
3) Nariel
4) Todor
5) Cemal.S
6) Fıruzan
7) Snowman77
8) Güler
9) Remzi Sarıoğlu
10) Kudret
11) nrkrkmz
12) hyanik
13) Necipa
14) Hasan
15) Habibe
16) Seyfi Dağdeviren
17) Lilyum
18) heDera
19) Turco
20] idris şenol
21) Çiğdem Güngör
22) Yolac
23) kuyucu
24) Sevilay[/QUOTE]
25) Tourkana
26) Bonsaisever ve bir arkadaşımı da alabilirim.

yasarebru 09-10-2009 18:16

Merhabalar..
Ben de geliyorum..

1) Sebahattin Sargın
2) Thomasina
3) Nariel
4) Todor
5) Cemal.S
6) Fıruzan
7) Snowman77
8) Güler
9) Remzi Sarıoğlu
10) Kudret
11) nrkrkmz
12) hyanik
13) Necipa
14) Hasan
15) Habibe
16) Seyfi Dağdeviren
17) Lilyum
18) heDera
19) Turco
20] idris şenol
21) Çiğdem Güngör
22) Yolac
23) kuyucu
24) Sevilay[/QUOTE]
25) Tourkana
27) yasarebru

praecox 09-10-2009 18:18

1) Sebahattin Sargın
2) Thomasina
3) Nariel
4) Todor
5) Cemal.S
6) Fıruzan
7) Snowman77
8) Güler
9) Remzi Sarıoğlu
10) Kudret
11) nrkrkmz
12) hyanik
13) Necipa
14) Hasan
15) Habibe
16) Seyfi Dağdeviren
17) Lilyum
18) heDera
19) Turco
20] idris şenol
21) Çiğdem Güngör
22) Yolac
23) kuyucu
24) Sevilay
25) Tourkana
27) praecox + 1

katmer 09-10-2009 19:00

Böyle bir buluşmayı kaçırdığım için deliriyorum..Halbuki eşimle beraber gelmeyi planlıyorduk.. Yarın sabah büyük kızımın veli toplantısı var. Ondan sonra da ikisinin havuzu.. Demek ki kendime ait program yapabilmem için çocuklarımın büyümesi gerekiyormuş. Ne yapalım, benim için de gezin, eğlenin demekten başka yapacak birşey yok.. Katılan arkadaşların iyi bir gün geçirmesini diliyorum...

kgursan 09-10-2009 19:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cozder (Mesaj 508910)
Ayrıca aynı gün öğleden sonra Karaca Arboretum da görülebilir,gezilebilir!

Doğru ama Karaca arberotum için en az 2-4 saat ayırmak ve sanıyorum randevulu gitmek daha uygun olur.

kgursan 09-10-2009 19:20

Alıntı:

Sn habibe., Sağlık herşeyden önemli. Dileğim herşey yolunda gitsin. Geçmiş olsun. Saygılarımla.

kgursan 09-10-2009 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zelish (Mesaj 508763)
Yarınki gruba keyifli bir gün diliyorum. Kıskanıyorum ama ne yapayım.. :)
Bu arada hafta sonu hava çok güzel olacak.

http://www.accuweather.com/world-for...ALOVA&metric=1

Biz Pazar ordayız, eşim kızım ve ben. Sayın kgursan, telefonunuzu ve bahçenizin tarifini aldım. Görüşmek dileğiyle...

Pazar günü için sizden başka ses veren olmadı. Gelince görüşürüz. saygılarımla.

aaylin 09-10-2009 19:33

selamlar

Arkadaşlar merhaba. Uzun bir aradan sonra tekrar burada ve sizlerle olmak çok güzel. Cumartesi günleri kızımın piyano dersi var ancak 10 da bitiyor. Bu arada yazicim olmadığı için de davetiye almadim ama yetiştirebilirsem gelmeyi çok arzu ediyorum. Sevgili Todor bende cep numaranız var. Müsaade ederseniz ve de uygun olursanız geldiğimde beni de içeri almanız için sizi arayabilirmiyim acaba? Bu arada özel mesaj gönderen arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim. Yeni evin bahçesi o kadar harap durumdaydı ki bu yaz ara vermeden uğraştım ancak bir kısmını geçici olarak duzeltebildim. Toprak çok kötü olduğundan diktiğim ve ektiğim hiç bir şey doğru düzgün yetişmedi. Yani sizlerden aldığım tohumlar hep ziyan oldu. Önümüzdeki sene için toprağı 60-70 cm kaldırıp yeniden toprak döktüreceğim. O zaman iyi olur inşallah.

Şimdilik herkese sevgilerimi yolluyorum. Sevgiyle kalın.

kgursan 09-10-2009 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lilyum (Mesaj 508754)
Teşekkürler. Tembel ben davetiyemi henüz almadığımı farkettim:))
akşam nete giremezsem alacaklarımı da yazayım;
2 adet sucuk,
Bir veya iki şişe ayran (köfteyle güzel olur)
Plastik bardak tabak ve çatal (pakette kaçtane var ise :) bonkörlüğümü anlayın)
Çay ve nescafeye şeker (şimdi aklıma geldi plastik çay kaşığı o zaman)
Bişey daha :))) Çöplerimizi toplamak için poşet liste uzayıp gidecek. Bunları yazarken hiç doğasever gibi olmadığımı fark ettim herşey plastik oldu.

Görüşmek dileğiyle.
Saygılar

Sn lilyum., Lütfen çok teferruata girmeyin. sanırım yeterli porselen tabak bulacağım. Bardak sorunlu? Çatal kaşık belki yetmez se gerekir. Takmayın kafanıza.

Orhan Özbilgiç 09-10-2009 19:52

Fuardaki güzellikleri de resmediverin, lütfen!

Merhaba,
Bir çok arkadaşımız gibi ben de, orada olamayacağım için hayıflananlardanım. Birlikteliğinizin çok keyifli olacağından hiç şüphem yok. Hepinize sevgilerimi yolluyorum.
Geçireceğiniz güzel anları resimleyip bizlerle paylaşacağınızdan eminim. Ancak, fuardaki bitkilerin de resimlerini bizlere ulaştırırsanız, çok sevinirim.
Neşeli bir gün diliyorum. Sağlıkla, tabii!..

kgursan 09-10-2009 20:00

Sn arkadaşlar., Yaklaşık 30 kişi civarında bir gurubumuz olacak. Yarın saat 12 30- 13oo gibi fuardan çıkış yapalım. 14oo-1430 a kadar seraları (Karanfil, Kasımpat, şebboy, gerbera, Lisianthus cymbidium ) gezelim bu arada ben hazırlıklarımı tamamlayayım 14oo-1430 gibi köfteleri-sucukları mangala atalım. 15 30-16oo gibi Çaylarımızı içerken, soğanlılar ile ilgili 5-10 dakikalık bir genel bilgilendirme yapabilirim. Bundan sonrası serbest olsun.

Hepinize saygı ve sevgiler.

kgursan 09-10-2009 20:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orijin (Mesaj 509034)
Merhaba,
Bir çok arkadaşımız gibi ben de, orada olamayacağım için hayıflananlardanım. Birlikteliğinizin çok keyifli olacağından hiç şüphem yok. Hepinize sevgilerimi yolluyorum.
Geçireceğiniz güzel anları resimleyip bizlerle paylaşacağınızdan eminim. Ancak, fuardaki bitkilerin de resimlerini bizlere ulaştırırsanız, çok sevinirim.
Neşeli bir gün diliyorum. Sağlıkla, tabii!..

Dün çektiğim birkaç kare resim makinamda kaldı çıkarınca buraya koyacağım.

trida 09-10-2009 20:03

1) Sebahattin Sargın
2) Thomasina
3) Nariel
4) Todor
5) Cemal.S

7) Snowman77
8) Güler
9) Remzi Sarıoğlu
10) Kudret
11) nrkrkmz
12) hyanik
13) Necipa
14) Hasan
15) Habibe
16) dkp
17) Lilyum
18) heDera
19) yasarebru
20] İdris şenol
21) Çiğdem Güngör
22) Yolac
23) kuyucu
24) Sevilay
25) Tourkana
26) Bonsaisever .
27) praecox
28) Uzman16
29) kudret
30) trida

Tüm yazıları gözden geçirip listeyi güncelledim, sanırım son durum bu.

kgursan 09-10-2009 20:12

Sn Trida teşekkür ediyorum. Ben de hazırlığımı buna göre yapmaya çalışacağım. Umarım aksilikler olmaz . Olursa da boşverin canımız sağolsun . Aldırmayın.

kgursan 09-10-2009 20:16

Yarın fırsat bulur fuara gelirsem yerim "Korkmaz seracılık" Televizyonlu stand. Kapıdan (Yol tarafı, kafeterya tarafındaki) girince sağda 5. stand. Ben yoksam da Oradaki arkadaşlar bana erişirler.

trida 09-10-2009 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 509048)
Yarın fırsat bulur fuara gelirsem

Talep patlaması oldu tabi ;)

Ama ben derim ki amacımızdan sapmayalım, fuarda birlikte olalım.

İsterseniz dağılımları tekrar gözden geçirelim, siz de telaş yapmayın. Her ne kadar ailenize yeni katılmış da olsam, bu aile gerçekten çok büyük ve hep birlikte güzel bir gün geçirmek amaç. Herkes bir ucundan tutacak.

thomasina 09-10-2009 21:38

Üç gündür şehir dışındaydım. Ancak siteye girebildim. Yarın için ben de ufak tefek bir şeyler getireceğim.
Ayrıca Kadıköy' den yola çıkıyoruz, aracımız uygun, katılmak isteyen olursa sevinerek yolculuk yaparız.
Sabırsızlıkla sabahı bekliyorum)))

Güler 09-10-2009 22:06

Zenfree'den mesaj aldım, maalesef gelemiyor.
Hepinize sevgilerini gönderdi.

Selâhattin hoca da gelemiyor, telefonla konuştum. Şehir dışındaymış.

kgursan 09-10-2009 23:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi trida (Mesaj 509071)
Talep patlaması oldu tabi ;)

Ama ben derim ki amacımızdan sapmayalım, fuarda birlikte olalım.

İsterseniz dağılımları tekrar gözden geçirelim, siz de telaş yapmayın. Her ne kadar ailenize yeni katılmış da olsam, bu aile gerçekten çok büyük ve hep birlikte güzel bir gün geçirmek amaç. Herkes bir ucundan tutacak.

Sn trida., Amaçdan sapma yok. Hazırlıklarımı yapıp bahçede nasıl bırakayım? kedisi var, köpeği var. Üstelik de bayağı bir iş var. Sabahleyin onları yapmam gerek. Saat 11 e kadar bitirebilirsem geleceğim.

Fuarı herkes dilediği gibi gezsin. Ben 2 gündür geziyorum.
Diğer yandan bir dolu arkadaşı davet edip de sıkıntı vermeyelim. Herşeyi düzenli yapmak gerekir, insanları sıkıntıya sokmadan . Elbette herkes bir ucundan tutar.

cemal.S 10-10-2009 01:00

Az önce İstanbuldan döndüm. Her türlü olanaklarımızla Kamil beye destek vereceğiz.

Görüşmek dileği ile....

Büyük aile bir arada gelde heyecanlanma.

gunayay 10-10-2009 08:39

bende bu fuara gelmek istiyorum.İnternetten davetiye almasına aldım ama printer ım yok nasıl yapıcam bilemedim... Sanırım girişte korkmaz seracılık ismini kullanıcam umarım sorun olmaz. Kabul ederseniz tabii..

sevim.K 10-10-2009 08:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gunayay (Mesaj 509254)
Sanırım girişte korkmaz seracılık ismini kullanıcam umarım sorun olmaz. Kabul ederseniz tabii..

Pazar günü Yalovaya gideceğiz ailece. Amacımız fuarı ziyaret etmek. Ben davetiye aldım ama diğer aile fertlerinde davetiye yok. Ücret ödeyip girebileceğimizi düşünüyordum. Ama yukardaki mesaj beni düşündürdü.

Eyvah bir engel olması telaşını atlattıktan sonra misafirlerimiz de dahil tüm grubumuz için davetiye aldım. Umarım son dakika aksiliği olmaz ben de merak içinde fuarda olur istediğimce dolaşabilirim:)

gece 10-10-2009 18:23

İnsan kuş misali!

5 Eklenti(ler)
Merhaba, dağ dağa kavuşmaz hesabı biz ani bir kararla ve feribota yetişme telaşı ile ailece düştük yollara, vardık Yalova'ya, hele güvercinleri de görünce dayanamadık, feribottan inmiştik ama ayaklarımız hala yere değmiyordu,
Eklenti 107407

başımızda da kavak yelleri...
Eklenti 107412

Bu şekilde hoplaya zıplaya, sahilden TİGEM'deki fuar alanına yürüyerek ulaştık, fuarda bizi gökkuşağını kıskandıracak güzellikler karşıladı,
Eklenti 107410

Hatta karşılayanlar arasında yeşil bir at bile vardı
Eklenti 107409

Çok beğenilen Karaca Arboretum standında hatıra fotoğrafı çekildi, büyük kız fotoğrafta yer almak istemese de, çaktırmadan kareye dahil oldu, ileride teşekkür edeceği düşünülüp, umut edilerek...
Eklenti 107411

(devam edecek)

Orhan Özbilgiç 10-10-2009 19:23

Çok sevilen bir dizi arasındaki bitmeyen reklam arası gibi!
Haydi be! Gece. Devam et. Çok güzel kareler bunlar. Bize o havayı yaşat.
Bu arada siz ve değerli ailenize saygılar.

gece 10-10-2009 20:16

Fuar, devam...

2 Eklenti(ler)
Fuarda birçok stand çok güzel düzenlenmişti, mevsimin de (son)bahar oluşuyla bitkileri 'güzellik yarışmasına götürüyoruz!' diye kandırıp getirmiş olmalılar ki hiçbiri Allah'ın verdiği güzelliği kullardan saklamaya çalışmıyordu. :)

Bu ortamda olunca, fotoğraf çekmek mi, 'divane aşık gibi', stand arası yollarda, hayran hayran bakışıp dolaşmak mı? İkileminde kalmamak için pek fazla makinaya davran(a)madım, ancak arada birkaç kare çekebildim, işte bunlardan biri;
Eklenti 107429

Ani bir organizasyon ile çoluk çocuk gittiğimiz ve angarya katsayımızın yüksekliği, oradaki grubun sayıca kemale ermesi, biraz geç gitmemiz gibi nedenlerden dolayı kgursan ve diğer arkadaşları rahatsız etmedik.

Bu arada biliyorsunuz yarın fuarın son günü, bugün (ve önceki günlerde) satış çok sınırlıydı, ancak yarın öyle olmayacağının bilgisini iletmeyi görev biliyorum. Gitmişken alışveriş yapmak isteyenler yarın çok karlı çıkacaklardır. Demedi demeyin.

Karanfilseverler için sadece karanfil bulunan ve çeşitli cinslerde köklendirilmiş karanfillerin yer aldığı girişin solunda, sona yakın stand ile bu yıl ismi değiştirilerek 'Kız' Meslek Lisesi adını alan ve erkek öğrencilerin hafif yollu dumura uğratıldığı lisenin standını ihmal etmeyin diye de tiyo vereyim.

Bu yıl ilk kez gittiğimiz, Yalova'daki fuarla ilgili duygularımızı yine fuardan 'bin kelimeye eşit' bir fotoğraf iletsin de işi uzatmayıp yol hazırlığı yapanları daha fazla meşgul etmeyelim, hayırlısıyla gidin, dönün ...

Eklenti 107430

gece
fuar ziyaretinden sonra, fuarla ilgili bilgi ve fotoğraf aktaran forum kişisi
ya da saygılar bizden diyen forum kişisi

Orhan Özbilgiç 10-10-2009 20:32

Teşekkürler, Sayın Gece.

Sebahattin Sargın 10-10-2009 20:59

Efendim bugünkü gezi notlarını ilk ben yazacağım sanırım...

Çok yoruldum niye yoruldum biliyor musunuz? Çünkü hem fuarda hemde mis kokulu şebboy seraları, karanfiller ve lisiler arasında gezdim =)

Öncelikle Sn. Kgursan'a bu sıcak misafirperverliği ve evsahipliği için çok teşekkür ederim....

Şimdiye kadar ki en güzel toplantılarımdan biri oldu bana göre...

Yeni üyeler ağırlıktaydı onlarla tanışıldı...

6 hediyeden oluşan çekilişimiz yapıldı....

Heee en güzeliii hımmm hımm daa hımmm sucuklar, köfteler, salatalar afiyetle yenildi...

Nrkrkmz'ın barbunyasını da unutmamak lazım enfesti....

Ciğerli pilavda yanın da çok uyum sağladı...

Sevgili Lilium sizin için kadeh kaldırmayı da unutmadı Kamil Bey ;)

Çok gülünüldü çok güzel sohbetler edildi...

Kamil Hocam kısa ama bilgilendirici bir soğanlı bitkiler dersi verdi...

Bir kere daha Kamil Hocama teşekkürlerimi iletiyorum....

Gelen arkadaşlarımızın da ayaklarına sağlık....

Sevgiler ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025