agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   agaclar.net Kardeş Bitkiler toplantısı, Ankara, Yeşilöz (21 Haziran 2009) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/15783.htm)

CeyhanT 16-06-2009 11:03

Selam her bi dost,

Isterseniz persembeye kadar kim arabayla gelecek kim dolmusla gelecek netlestirelim. Dolmusla gidecek ekipte bahceye daha once gitmis bi kisi olmasını saglariz. Arabayla gidecekler, once belli bir yerde bulusuruz. Oncesinde yol tarifini haritayla birlikte gonderirim zaten (cok karisik degil zaten). Yapabilirsek her arabaya yolu biren birini yerlestiririz.

Börek - çörek çalışmalarına şimdiden başlayalım!

Kirmir'de çıkan balıklar hakkında fazla bilgim yok. Keles dayıya daha once sorduğumda "her şey var" demişti :)

ceyhan

nevsune 16-06-2009 11:10

Ceyhan merhabalar

Kene ile ilgili bir sıkıntı var mı? Varsa,bu konuda yapacaklarımızı da yazarsan seviniriz.

CeyhanT 16-06-2009 12:08

Yeşilöz civarında kene vakasıyla hiç karşılaşmadık, hiç duymadık. Çok defalar gittik calistik geldik böyle bi şey olmadı.

Yine de genel önlemleri almakta yarar var. Riski azaltmak icin uzun kollu giyinmek, çizme giymek ya da pacaları pantalonun içine vermek, beyaz renkli giyinmek (böcekleri daha kolay görebilmek için) vs. En onemlisi de gun sonunda kene kontrolu yapmak...

ceyhan

BalıkcıSerdar 16-06-2009 12:51

Arkadaşlar;

Benim gelmem zora düştü maalesef. Aynı gün memlekette kuzenimin çocukların sünnet düğünü çıktı, sanırım oraya gitmem kaçınılmaz olacak, özür diliyorum.

Halbuki ne sarmalar-dolmalar hazırlamıştım şimdiden:)

Espri bir yana, hakikaten gelmeyi çok istiyordum ama nasip değilmiş, başka zaman telafi ederiz inşallah. Fakat en ufak gevşeklik olursa da gönlüm sizlerden yana, hayırlısı olsun bakalım.

M.Sema 16-06-2009 16:33

Olmaz ama Sn BalıkcıSerdar. :( Madem siz gelemiyorsunuz dolmaları-sarmaları gönderin bari. :D

BalıkcıSerdar 16-06-2009 17:02

Sünnet düğününde ne yiyeceğiz:)

gilan 17-06-2009 09:07

İlginiz için hepinize çok çok teşekkür ederim.
Ve de sevgili nevsune'nin telefonu beni o kadar mutlu etti ki :)

Yatmadan önce içtiğim bir antibiyotik yemek borusuna takılı kalmış ve kendi de erimiş, orayı da eritmiş. 2 gün hastanelik oldum, 1 hafta doğru düzgün birşey yiyemedim. Şimdi iyileşiyorum, acısı baya azaldı, yumuşak şeyleri yutabilmeye de başladım, ama biraz halsizlik var tabi. Haftasonuna doğru halim yerine gelirse geleceğim.

Siz siz olun haplarınızı bol suyla için, hatta üstüne birkaç lokma birşey de yiyin garanti olsun :)
Tekrar çok teşekkürler...

ays61 17-06-2009 09:51

Geçmiş olsun gilan,

Umarım çok hızlı bir şekilde iyileşirsin ve bize katılabilirsin.:)

Derya Özen 17-06-2009 11:19

Ben, maalesef gelemiyorum.
2 hafta sonra yapılacak olan şenliğimiz için, hazırlıklara başlamamız gerekiyor, o sebeble yoğun bir hafta sonu geçireceğiz. Size iyi eğlenceler, çok keyifli güzel bir gün geçireceğinizden eminim.
Sevgili Gilan, büyük geçmiş olsun, bende hapları çok az suyla içerdim, bundan sonra bol su ie içeceğim.

goncaozyazici 17-06-2009 14:42

sevgili gilan; geçmiş olsun.Doğrusu şimdiye kadar hiç böyle birşey duymamıştım. Hangi antibiyotiği içmiştiniz? Umarım biran evvel iyileşirsiniz.
biz arabayla geleceğiz, fakat nöbetten kaçta çıkarızda gelebiliriz bilemiyorum.sanırım ensona biz geliriz. En sona gelip yiyecek içecek kısmını kaçırmış olurmuyuz, yoksa kaynananmız seviyormuş muhabbetine mi katılırız acaba? Bu ekipte yenilere torpil var mı?
Birde bizim mangal sorunumuz var. Acaba bu sorunu imece usulu halede bilirmiyiz?

nevsune 17-06-2009 18:23

Aslında biz dolmuşçular da, arabayla gelecekler mangal getirseler diye düşünüyorduk:)

Hatta biz elimizde taşımasak da yoldan ekmek, domates falan alsalar diye abarttığımız bile oldu;)

nevsune 18-06-2009 09:18

Arkadaşlar cumartesi herkes internete girmeyebiliyor. Yarın artık son listeyi belirleyip dolmuşçulara haber verelim diyorum. Kaç kişi olacağımızı Ceyhan'a da bildirsek iyi olur.

M.Sema 18-06-2009 09:26

M.Sema(+1) dolmuş.
Ankamall'a araba ile gideceğim. Baobab istersen seni ya da isteyen 3 kişiyi Konya yolu+Aşti civarlarından alıp dolmuşa götürebilirim.

nevsune 18-06-2009 09:29

M.Sema(+1) dolmuş.
nevsune dolmuş (+2 araba)

denizakvaryumu 18-06-2009 09:46

21 Haziran saat 9.00 Ankamall yanından dolmuşla gelecek olanlar:

M.Sema(+1) dolmuş.
denizakvaryumu (+2) dolmuş
Ays61 (+1) dolmuş

gilan 18-06-2009 10:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi goncaozyazici (Mesaj 447027)
sevgili gilan; geçmiş olsun.Doğrusu şimdiye kadar hiç böyle birşey duymamıştım. Hangi antibiyotiği içmiştiniz? Umarım biran evvel iyileşirsiniz.

Çok teşekkür ederim.
Evet aslında bir antibiyotik dememem lazım, adını söylemek lazım ki bilinsin. Tetradox diye bir ilaç. Gastroenteroloji uzmanının söylediğine göre bu gördüğü 30. falan Tetradox yapışmasıymış. Belirgin bir üretim hatası var yani.

06doğaci 18-06-2009 10:46

Geçmiş olsun Gilan hanım, acil şifalar diliyorum...

nisan0671 18-06-2009 14:13

Çok geçmiş olsun sevgili Gilan.

CeyhanT 18-06-2009 18:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 447540)

M.Sema(+1) dolmuş.
Ays61 (+1) dolmuş

Bu listedeki "nevsune dolmuş (+2 araba)" kısmını anlamayadım!
Bugün Internet erişimim olmayacak, son ayrıntıları yarın (Cuma) öğleden sonra konuşalım...

ceyhan

nevsune 18-06-2009 19:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi CeyhanT (Mesaj 447923)
Bu listedeki "nevsune dolmuş (+2 araba)" kısmını anlamayadım!
ceyhan

Ben dolmuşla geleceğim, 2 arkadaşım da arabalarıyla gelecekler (araba muayenesinde bir sorun çıkmazsa) demek istedim.

Ceyhan sen bir de arabayla gelecekler için bir tarif ya da harita verecekmişsin galiba. Sanki bir yerlerde yazmıştın gibi hatırlıyorum ama bir türlü bulamadım.

feriha 18-06-2009 19:53

M.Sema(+1) dolmuş.
Ays61 (+1) dolmuş
feriha dolmuş

Baobab 19-06-2009 08:54

M.Sema(+1) dolmuş.
Ays61 (+1) dolmuş
feriha dolmuş
baobab - dolmuş

CeyhanT 19-06-2009 10:46

Arabayla gelecekler için yol tarifi:

Yeşilöz'e gidiş için iki seçenek var. (1) Ayaş üzerinden (2) Otoban'dan (İstanbul yolu).

Biz genellikle Otobanı tercih ediyoruz. Ankara merkez'den İstanbul yoluna çıkın. Başkent Oto Sanayi sitesi'ni, Jandarma'yı, Şeker Fabrikası'nı, Göksu Parkı'nı vs. dosdoğru geçtikten sonra yine dümdüz gidip Susuz köyü, Sarayköy tabelalarını da geçtikten sonra dikkat kesilip, yeşil renkli İstanbul tabelalarını izleyerek Otoban'ın (E89) girişine varın. Gişeden KGS ile ya da bilet alarak geçin. Yaklaşık 30-40 dakika sonra, Otoban'dan ilk çıkış olan Çeltikçi ayrımına varacaksınız. Burada Kızılcahamam-Güdül tabelası vardır. Sağa saparak otobandan çıkın, gişede 1.25 TL ödeyin. Çıktıktan sonra sola değil (Kızılcahamam) sağa dönün (Güdül). DÜmdüz gidib; Gümele köyünün kenarından geçecek ve sonra bir köprüye ulaşacaksınız. Köprüden sonra sola kıvrılın (sağa, yukarı giden yol Çeltikçi'ye çıkar). Sonra yine dümdüz devam edin; solunuzda Kirmir çayını göreceksiniz. Yoldan hiç sapmadan yaklaşık 30 km devam edince Yeşilöz kasabası'na varılır.

Ayaş üzerinden gelmek isteyenler; İstanbul yolundayken (Şeker Fabrikası'na gelmeden) sağdan Ayaş-Beypazarı yoluna girin. Ayaş'ı geçtikten sonra, yaklaşık 20-25 dakika sonra sağda Güdül tabelası görünür; oradan girip Çağa, Avşar, Sapanlı köylerini geçtikten sonra Güdül ulaşın. Gğdüğl merkeze girmede (yolu değiştirmeden) devam ederseniz 10-15 dk. sonra Yeşilöz'e ulaşırsınız.

Keleş dayının bahçesi Yeşilöz'ün 1-2 km dışında (Güdül tarafı değil, Çeltikçi tarafında), yolun hemen altında, Kirmir Çayının kenarında. Bilmeyenlerin orayı tarifle bulması zor. Önerim: Yelişöz'e gelenlerin yine yol kenarındanki (Keleş'in bahöesiyle Yeşilöz merkez arasında) şelale tesisinde durması. Oradan telefonlaşabiliriz. Her halükarda orada Keleş Dayı'nın bahçesi'ni sorsanız bile herkes tarif edebilir. Yol kenarından bahçeye inen toprak bir yol var.

Dolmuş ayarlaması

Ben ve bizim ekipten gelecek olanların nasıl geleceği (dolmuş-araba) net değil. Baobab: Yarın akşam telefonlaşıp dolmuş ayarlamasını yapalım mı?

Ben dolmuşla gelmesem bile Baobab bahçenin yerini bildiği için sorun olmaz...

denizakvaryumu 19-06-2009 11:26

Bu durumda dolmuşla gelecek olanların liderliğini Baobab üstlenmiş durumda :)

Son durumda dolmuşla gelecek olanların sayısı 10 kişi.

nevsune 19-06-2009 12:37

İsterseniz liderliği ben yapayım, kendinizi nerede bulursunuz kimbilir:)

goncaozyazici 19-06-2009 14:51

gelme ihtimalim diderek azalıyor,Doruk hasta...Ama ben yinede ümidimi kaybatmedim.Eğer doruk iyileşirse ki en ufak bir gelişmeyi öyle sayacağım, Ceyhanın tarifiyle koybolmazsam geliriz. Herkese iyi eylenceler...

Baobab 19-06-2009 15:19

selam!.

ben de daha once arabayla geldim hep, ama sanırım dolmusla da gelsem inecegimiz yeri bulabilirim..

yalnız bu arada ben dolmuslar nasıl aranıyor, nasıl kiralanyıyor vs bilmiyorum.. o konuda ceyhan, ya da kim biliyorsa artık, yardım etmesi lazım..

bu durumda pazar gunu simdiden nerede kacta bulusacagımızı belirlesek iyi olur diyorum.. boylece son anda herkesi internete sokup bulusma yeri ogrenme derdinden de kurtarmıs oluruz

her ihtimale karsi cep telefonumu da veriyorum ki herhangi bir aksilk olmasın gelmek isteyenler icin

0533 332 94 04

selam ve sevgiler... ;)

06doğaci 19-06-2009 15:35

Merhaba arkadaşlar yeşilözde toplantıya bende gelmek isterdim ama işim çıktığı için gelemiyorum.
Ancak dolmuş konusunda yardımcı olabilirim.
Telefonum : 05363515724

06doğaci 19-06-2009 15:51

Dolmuş konusunu sayın baobab ile görüştüm, tanıdık minübüsçü sabah toplantı yerinden alıp yeşilöze götürüp akşamda getirecek.Ücret olarak 170.-TL talep ediyor.

06doğaci 19-06-2009 15:52

Minübüs 20 kişilik.Ford transit servis arabası.

Baobab 19-06-2009 16:03

arkadaslar, bu yesiloz kasabası yaklasık 70 km ve normal dolmusla da gitsek, yanlıs hatırlamıyorsam 7,5 gidis 7,5 donus olmak uzere kisi bası 15 tl'ye mal oluyor.

simdiye kadar 0rtalama 10 kisi olduk desek, kisi bası 17 tl yapar.

2 tl kadar fazlası var, ama istediğimiz yerden alıp, butun gun bekleyip istediğimiz zaman geri goturmesi gibi bir artısı olacak. Icine tasımak istedigimiz her seyi yukleyebilecek olmamız da cabası..

bence makul gibi gozukuyor, ama minubus kiralama fiyatlarını pek bilmedigim icin, goruslerinizi bildirirseniz sevinirim.

not: minibuste bol bol yer kalacagı icin (20 kisilikmis), arabayla gelmeyi planlayanları da buraya dahil edebiliriz belki...

BalıkcıSerdar 19-06-2009 16:09

Bence gayet makul, kişi sayısını çoğaltabilirseniz normal dolmuştan daha da ucuza geleceği gibi, size göre hareket edip, size göre dönmesi de en büyük tercih sebebi.

feriha 19-06-2009 16:14

Bu şekilde olursa belki çok yakındaki yerlerden ya da yol üstünden bazı ihtiyaçlarımız olursa onları karşılayabiliriz diye düşünüyorum. Yani aracın bize tabi olması cazip geldi.

Baobab 19-06-2009 16:31

biraz once ceyhan'la konustum, arabayla gelecek olanları da belki dolmus projesine dahil edeceklerini soyledi...diger grupla konusup buraya yazacak sanırım birazdan..

ekin97 19-06-2009 17:12

Gilan hanım çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşirsiniz inşallah.
Pazar günü çok aksi bir durum olmaz ise oğlumla bende katılıyoruz. Dokuz kişi olduk sanırım.
Görüşmek üzere...

Baobab 19-06-2009 17:18

M.Sema(+1) dolmuş.
Ays61 (+1) dolmuş
feriha dolmuş
baobab - dolmuş (+ 1)
ekin 97 (+ 1)

şu an icin agaclar net ciler olarak 15 kisiyiz.. kardes bitkilerin de ilave olarak en az 5-6 kisi olacagını tahmin ediyorum..

CeyhanT 19-06-2009 17:56

Bizden büyük ihtimalle ben, Nihal (+2 ufaklık) ve Nurhayat olacak. Biz de dolmuş/minibüsle geliriz.
Bence her halukarda 06Doğacı ve Baobab'ın çözümü ideal. Minibüsü tutalım derim. Tabi herkes "tamam" derse.

CeyhanT 19-06-2009 18:22

Bir de Ülkü olacak gibi, bu durumda 4 büyük 2 küçük olarak ekibe katılıyoruz.

nevsune 19-06-2009 19:29

Dolmuşu kendimizin tutması her bakımdan avantajlı olur. Kimsenin itiraz edeceğini sanmam.

Benim +2 ler kendi arabalarıyla gelecekler. Sayı 20'yi geçerse ben de onlarla gelebilirim.

Baobab 19-06-2009 20:10

arkadaşlar: bu durumda,

eger mutabıksak, dolmus icin telefon ediyorum ve

pazar sabahı saat 09.30'da Ankamall'un önünde bulusalım diyorum,

her hangi bir aksilik icin tekrar cep telefonumu veriyorum:

0533 332 94 04

selam ve sevgilerimle..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025