agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   agaclar.net Kardeş Bitkiler toplantısı, Ankara, Yeşilöz (21 Haziran 2009) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/15783.htm)

nevsune 09-06-2009 18:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 441431)
Yediveren değil malesef, diyorum ya çilek çileği :)

Çilek çileğine talibim. Bir de seninkileri deneyeyim, belki bunları öldüremem.

BalıkcıSerdar 09-06-2009 19:38

Sarma, yalancı biber dolması vesairelerden bahseden çok muhterem arkadaşlar;

Biiir- Ben oraya sizinle birlikte gelmiyorum,
İkiii- Dolayısıyla, yolda yenemeyeceği için, ne yaparsam yapayım "kesinlikle" bozulur:p
üüç- Ben yiyeceğimi orada canlı canlı tutmayı yeğlerim, helede o çayın fotoğrafını gördükten sonra:p

Artık nasipte bolsa komşu tutar sizlere de "tadımlık" düşer, belki;)

denizakvaryumu 09-06-2009 19:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar (Mesaj 441541)
Ben yiyeceğimi orada canlı canlı tutmayı yeğlerim, helede o çayın fotoğrafını gördükten sonra:p

Ne demişler "balık verme, tutmayı öğret".

Balıkçı Serdara takılacak olanlar oltalarını getirsin derim.

Serdar Bey,

olta getireceğiz de nasıl bir olta, kaçlık iğne,kurşun vs. biraz bilgi.

Sarmalar gelmiyor bari balık tutup karnımızı doyuralım :)

BalıkcıSerdar 09-06-2009 19:54

Olta özellikleri konusunda, her şeyden önce orada ne balığı çıkıyor onu bilmek önemli, orada çıkan balık cinslerini, orayı bilen bir arkadaş belirtirse, ona göre ne tür olta gerektiğini söyleyebilirim. Eğer oradaki balık türlerini bilen yoksa, o tarafa balığa giden arkadaşlar vardı (üyesi olduğum amatör balıkcı forumundan) onlardan balık türleri ve değişik olta çeşidi kullanıyorlarsa öğrenir buradan sizlere de haber veririm.

denizakvaryumu 09-06-2009 19:56

Muhtar kesin balık tutuyordur :)

Ceyhan ve Baobab bu konuda bize yardımcı olur sanırım.

BalıkcıSerdar 09-06-2009 19:58

Ama Sn. M.Sema Hanım'a olta sözüm vardı, başkasını bilemem:)

Zaten kendi oltam, kızımın oltası, eşimin oltası derken bayağı bir olta ve malzememe taşımam gerekecek.

Şimdiden belirteyim, büyük ihtimalle muhtemel orada solucan iyi iş yapacaktır, temini yollarına şimdiden bakın derim. Eğer olmazsa da ekmek içi ve haşlanmış mısır da iş yapar, ama yine söylüyorum oradan çıkan balık türü çok önemli.

BalıkcıSerdar 09-06-2009 19:59

Bakalım yarın onlardan ses çıkmazsa, dediğim gibi arkadaşlardan öğrenirim.

denizakvaryumu 09-06-2009 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar (Mesaj 441558)
... haşlanmış mısır da iş yapar, ama yine söylüyorum oradan çıkan balık türü çok önemli.

Haşlanmış mısırla balık tutacaksak yaşadık, bardak mısırlardan bol ne var :D

nevsune 09-06-2009 20:11

Ben öyle varsayımla falan hareket edemem. Herkes evinden ne getirecek bilelim:)

BalıkcıSerdar 09-06-2009 20:13

Durun daha, şimdiden mi hazırlayacaksınız getireceklerinizi:)

denizakvaryumu 09-06-2009 20:13

Bahçede teneke varsa, bir tavuk benden.

Maksat tenekede tavuğun nasıl pişirildiğini öğrenelim :)

BalıkcıSerdar 09-06-2009 20:15

Evet iyi hatırlattınız, ben teneke getiririm, nasıl pişirildiğini de özenle öğretirim:)

nevsune 09-06-2009 20:23

Acaip otantik yemekli bir gezi olacağa benziyor:)Ben şimdiden yufka açmaya başladım (valla yalan:D).

Balıkçı Serdar, sizin arabada oltalardan yer kalırsa mangal falan getirmeyi düşünüyor musunuz? Hani balıkları çiğ çiğ yemeyeceğiz di mi ya.

BalıkcıSerdar 09-06-2009 20:26

Mangal ne?

Yahu bir ızgara, üç tane taş neyimize yetmiyor:)

Ayrıca teneke de getireceğiz dedik işte. Orada gerekli odunu tedarik edebiliriz sanırım, siz ondan haber verin. Odun yoksa da "suşi"mi ne öyle bir şey varya ondan yaparız.

denizakvaryumu 09-06-2009 20:50

Bakalım mısırlı suşi mi, solucanlı suşi mi olacak :)

Umarım mısır yiyen balıklar vardır .

goncaozyazici 10-06-2009 07:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi CeyhanT (Mesaj 440774)
Bahçeye çocuklarınızı mutlaka getirin! Onlaırn doğaya, doğanın da onlara ihtiyacı var. Büyük olasılıkla bizim çocuklar da orada olacak.

Aslında, (dün Alp'e de dediğim gibi -beraber Güneşköy'deydik, süper bi gün oldu!), bu toplantıyı "Haydi Çocuklar Doğaya" adlı bir etkinlikle birleştirmeyi planlamıştık. Ama sanırım bunu ayrı bir etkinlikler dizisi olarak yapacağız. Netleşince haber veririm.

21 Haziran'da dolmuş dışında arabayla gelmek isteyecekler için öncesinde yol tarifi veririm.

iyi bir tarife hayır diyemem, oraları hiç bilmiyoruz(eşim ve ben) daha ilk etkinlikte kaybolup bundan sonrakileri tehlikeye etmek istemem.

ays61 10-06-2009 08:00

Arkadaşlar çiğ köfteler benden,

sıcak bir taraftan acı bir taraftan yakacak ama o kadarcık olsun değil mi?:)

nevsune 10-06-2009 08:25

Sevgili ays61 sizden karalahana çeşitlemesi beklerken ...:p Çiğköfteye hayır diyebilecek biri var mı şu ülkede.

Şimdiden ellerinize kollarınıza sağlık olsun, hadi kolay gelsin diyelim;)

ays61 10-06-2009 08:42

Sevgili nevsune,

Gerçekten de bu ülkede çiğ köfteye hayır diyecek çıkmaz, ama şöyle bol acılı karalahana çorbasına hayır diyebilecek hiç kimse olmaz herhalde. ;)

İnşallah onu da başka potlaçlarda yaparım.:)

M.Sema 10-06-2009 09:04

Dost BalıkcıSerdar, sağolun oltayı unutmamışsınız.:D. Nevsune'de yufka açmaya başlamış:D, Ays61, çiğköfte yapacak ne güzel. Tarih yaklaştıkça detaylandırırız artık.

Baobab 10-06-2009 12:12

arkadaşlar, merhaba;

internetten "kirmir ve balık" yazınca, bir suru balık avı sitesi, hatta kamera kayıtları vs cıkıyor..

anladığım kadarı ile en cok "tatlı su kefali" ve "karagoz" denen iki cesit balık avlanmakta bu çayda. Bir de, muhtarın "yılan balıgı" avladıgından soz ettigini hatırlıyorum..

artık hangi oltaya nasıl gelir, hangi yemeği sever bu balık arkadaşlar bilemiyorum, o kısmı size kalmış..

ben bilimsel ve teknik araştırmamı tamamladım, pişmiş balıgımı soframa bekliyorum...

Hamiş: Madem balıkçı serdar bey arkadaş "tavuklar, balıklar ve dolmalar benden" diyor, ben de teneke getirme işini hallederim..

O kısmı bana ait tamamen...:D

M.Sema 10-06-2009 12:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Baobab (Mesaj 442123)
pişmiş balığımı soframa bekliyorum...

Sofra....:D

denizakvaryumu 10-06-2009 13:44

Çapa-sulama-ot yolma-belleme vs.vs. işleri sanırım bir gün önceden gelen başka bir grup yapacak :)

BalıkcıSerdar 10-06-2009 16:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 442222)
Çapa-sulama-ot yolma-belleme vs.vs. işleri sanırım bir gün önceden gelen başka bir grup yapacak :)

Sn. Baobap'ın dediği gibi "tavuklar, balıklar, dolmalar BalıkcıSerdar'dan"sa o zaman;

Çapa-sulama-ot yolma-belleme vs.vs. işlerini sanırım Sn. Baobap kimseye bırakmayacak:p

Anlayan anlasa iyi olacak:D

Baobab 11-06-2009 11:10

pazar gününe kadar antep'teyim arkadaşlar,

acı biber tohumu neyin lazımsa getireyim bu arada.. ;)

size bol sohbet diliyorum.. :rolleyes:

M.Sema 11-06-2009 11:25

Biz de size iyi yolculuklar diliyoruz. O güzelim Antep yemeklerini afiyetle yersiniz. :D

M.Sema 11-06-2009 11:32

Önce şuraya yediklerinizi eritmek için de buraya bir bakın isterseniz. Zannımca siz zaten araştırmışsınızdır ama ben de fikir vermek istedim. Gelirken bize güneşte kurutulup çekilmiş, toksinsiz kırmızı pul biber getirirseniz haziran toplantımızda salataların üzerine serpip, benim size sürpriz olarak yapmayı düşündüğüm bulgur pilavının üzerine dökeriz.:D

denizakvaryumu 11-06-2009 13:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Baobab (Mesaj 442862)
pazar gününe kadar antep'teyim arkadaşlar,

acı biber tohumu neyin lazımsa getireyim bu arada.. ;)

size bol sohbet diliyorum.. :rolleyes:

Valla tohum bulamazsınız da 3-4 tane Antep'in meşhur salçalık acı biber fidelerine hayır demem. :)

nevsune 12-06-2009 06:15

Ben de o salçalık acı biber tohumlarından aramıştım bir ara. Sağolsun M.Saygın kendi salçalarını yaparken bana tohum verme amacıyla ailecek acı biber arayıp bulamamışlardı;)

Baobabcım eğer sen Antep'te bulabilirsen, Denizakvaryumu salçalık acı biber fidelerini bu yıl beyaz topraklarda yetiştirip gelecek yıl bize tohumlarından verir.

agundasoner 13-06-2009 00:39

1-Nevsune dolmuş (+2 araba)
2-M.Sema (+2) dolmuş
3-BalıkcıSerdar (+avanesi) araba
4-Denizakvaryumu (+4) dolmuş
5-Baobab dolmuş
6-feriha (+oğlu-belli değil)dolmuş
7-agundasoner bizde 2 kişi katılacağız

bulusma noktası neresi olacak?

nevsune 13-06-2009 21:38

Dolmuşa Ankamall'dan bineceğimize göre sabah 09.00'dan önce orada olalım.

denizakvaryumu 13-06-2009 23:35

Birgün önceden dolmuşçulara telefon edilmezse dolmuşlar kalkışta dolu olarak gelebilir.

nevsune 14-06-2009 09:10

Dediğiniz doğru bir de eller kollar dolu (bir gün önce gece bir davete katılmam zorunlu olduğundan, benimki pastane işi olacak:p) gelip de rezil olmayalım.

Tam sayıya ulaşınca bir iki gün önceden arar, haber veririz.

gilan 15-06-2009 10:31

Sağlık sorunları nedeniyle benim gelişim riske girdi. Haftasonuna doğru duruma göre karar vereceğiz.

BalıkcıSerdar 15-06-2009 11:01

Geçmiş olsun kardeşciğim, hayırdır?

feriha 15-06-2009 11:09

Geçmiş olsun Gilancım.. Umarım önemli birşey değildir..

Baobab 15-06-2009 12:09

geçmiş olsun gilan hanım dost,

umarım en kısa zamanda iyileşirsiniz..

M.Sema 15-06-2009 12:38

Geçmiş olsun Sevgili Gilan, yapabileceğimiz birşey varsa hazırız.

nevsune 15-06-2009 13:40

Hayırdır Gilan'cığım? Umarım çözümsüz bir sorun değildir. Bir şeye ihtiyacın olursa numaram var sende.

Geçmiş olsun.

nevsune 16-06-2009 10:37

Dün gilan'la konuştum. Aldığı antibiyotikten kaynaklanan bir rahatsızlık yaşamış. Şu anda yutmayla ilgili biraz sıkıntıları var, geçmesi zaman alacakmış. Biraz toparlanabilirse gelmeye çalışacak.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025