agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   Ankara Papaz Bağı (24 Mayıs 2009) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/15746.htm)

M.Sema 25-05-2009 10:33

Resimleri çeken ve siteye ekleyen dostlara çok teşekkürler. Paylaşım için getiren de düşünen de sağolsun. Çok çok güzel bir gündü. Tekrar ne zaman toplanıyoruz demiştiniz?:D

Derya Özen 25-05-2009 10:54

5 Temmuz dedik, ne çabuk unuttunuz :) Bu kez Sarıkoz'dayız unutmaytın, kimseyede söz vermeyin.

BalıkcıSerdar 25-05-2009 10:55

Adenium (çöl gülü) alanlar;

Şimdilik saksılarından çıkarmasınlar, 3-5 gün önce o saksılara/bardaklara şaşırttım. toprağı %25 bahçe toprağı, %25 torf ve %50 kumdan oluşuyor. Güneş alan bir yerde, kurudukça hafif nemlenecek biçimde sulasalar yeterli. Birde onlara hiç şebeke suyu verilmedi, mümkün olduğunca, yağmur suyu-kuyu suyu vermeye çalışsınlar. Sulamalarına dikkat ederek, büyümeye başladıktan sonra biraz daha geniş ve sığ bir saksıya alınabilir veya bonsai çalışılacak olursa ona göre bir saksıya aktarılabilir.

Parfüm çalısını da Ankara kışına dayanamadığı için bahçeye aktarmamanız gerekiyor (kışın kapalı ortama alabilmek için), **** bahçede büyütecekseniz her sene tohum alıp, tekrar tekrar çimlendireceksiniz. Onlarda yeni şaşırtıldı, büyük saksıya geçirmek için biraz toparlanmalarını bekleyin, zaten çok küçükler henüz.

Hepiniz güle güle büyütün. Tabi bende gelenleri titizlikle gereği gibi büyütmeye gayret edeceğim hiç merak etmeyin:)

Sn. Tenar sizin adenium tohumlarınızda yaşam alanlarına ekildiler, hayırlısı ile 3-4 gün içinde iyi haberlerini veririm inşallah.

Bütün arkadaşlara tekrar tekrar teşekkürler, en kısa zamanda yine yeni yeniden:D

Selamlar, saygılar.

Baobab 25-05-2009 10:59

sarıkoz'a gitmişken bir kaç gün kalalım bari!!.. :)

artık kuzu mu çeviririz, tandır mı yaparız, deve mi haşlarız bilemem..

Bu seferki pek kuru geçti yemek açısından..neydi öyle kuru kuru gözleme, köfte vs.. (tabi şu romantik serseri beyin yolladığı harikulade ot yemeği hariç! :)

M.Sema 25-05-2009 11:19

Sevgili Derya 5 Temmuz'a çok var biz sizin oralarda Haziran ayında bir toplanalım demiştik.

Derya Özen 25-05-2009 11:24

Temmuzda gelmeye söz verirseniz, haziranda da gideriz :) Sonra temmuzda, daha geçen ay ordaydık diye gelmesiniz felan, baştan pazarlığımı edeyimde ona göre. Sevgili Baobab, gelmişken bizim tarlanın otlarınıda bir temizleyiverirsiniz artık ;) Biz sizin muhtar kadar acımasız olmayız :)

denizakvaryumu 25-05-2009 11:36

Baobab a kuru ot mu dayanır.:D

Muhtarın bahçesinden antremanlı, siz yeter ki kuru otları gösterin.

Onun kuzu tandır istemesine bakmayın tok gözlüdür , bir kuru ekmek biraz yoğurt tamamdır. :)

Yücel Özlem 25-05-2009 11:48

Güzel bir toplantı olmuş. Katılmayı isterdim. Sevgiler.

Sevgili Derya, ot biçmeye ben de varım. Tırpan kullanmayı bilirim. Yoksa çapa mı yapılacak?

06doğaci 25-05-2009 12:05

*** haftasonu toplantıya katılan herkeze *** ediyorum.Vermiş olduğunuz çiçek ve tohumları bugün saksıya ekeceğim.Sizler gibi iyi insanlarla tanıştığıma çok memnun oldum.Zaten kalbinde sevgi olan insanların kötü olmalarına imkan yok...
tekrar hepinize *** ediyorum......

Derya Özen 25-05-2009 12:15

Yücel Bey, sizin bu tür işlere meraklı becerikli olduğunuzu zaten biliyorum. Düz sizinde kulaklarınızı çınlattık. Baobab, bize komik bir olayı anlattı, benim yazdığımda ona göndermeydi. Biçilecek ot yok ama, çapalanacak, kazılacak dal dibi var. Bari onu yapalım ;) Şaka şaka, siz gelin yeterki, biz sizin elinizi sıcak sudan soğuk suya değdirmeyiz. Yücel Bey, 06doğacı,da sizin gibi Kırşehirli, hatta bizi bir ara memleketine götürmeyi, toplantılardan birini oarada yapmayı teklif etti. Bizde sizinle tanıştığımız için memnun olduk, 06doğacı.

nevsune 25-05-2009 12:44

Aman bir ortadan kayboldum hemen kaynatmaya başlamışsınız.

Baobab'a yoğurt ekmek mi yeter? Haaa siz Yeşilöz'de yoktunuz tabii. Karnını doyurmayı bir türlü beceremedik de kuru dallardaki meyveleri bile toplayıp yediydi:)

Herkesin tadı tamağında kalmış, valla benim de. Hani M.Sema kalkalım demeseydi, hiç aklıma gelmeyecekti. Aceleniz neydi, daha karpuz keseceydik.

Haziran'daki toplantıyı başka bir yerde (örneğin Ereğli'de:p) yapalım. Nasılsa Temmuz'da Sarıkoz garanti.

Sevgili gilan ve 06doğacı, biz de sizleri çok sevdik. Sanki bir yerlerden tanıdıktınız:)

Gilan'cığım sana ne desem azdır, çok mahcup ettin beni. Harika oldular. Bir de sarkıtmayı becerdik mi değmen keyfime:) Bu arada dün veda telaşında, elleri kolları dolu gelenlere (ben boştum kusura bakmayın:rolleyes:) teşekkür etmeyi unuttuysam affola. Sabahtan beri onları dikmekle ve balkonları temizlemekle uğraşıyorum. Valla kıskandırmak gibi olmasın ama en karlı çıkanlardan biri bendim. Balkon çok keyiflendi çokkkkkk. Hepiniz sağolun, varolun.

BalıkcıSerdar 25-05-2009 12:53

Evet ya eller kollar dolu bir yandan, dibimde "baba baba" diyip duran, yaşama amacım bir yandan, sanki bir çok arkadaşla ayrılırken vedalaşamadık, teşekkür edemedik, artık buradan ettiğimiz teşekkürler kabul ola:)

denizakvaryumu 25-05-2009 12:57

Gönüller bir olsun, gerisi usulen yapılan işler :)

M.Sema 25-05-2009 13:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 429877)
Haziran'daki toplantıyı başka bir yerde (örneğin Ereğli'de:p) yapalım. Nasılsa Temmuz'da Sarıkoz garanti.

Neden olmasın?

M.Sema 25-05-2009 13:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar (Mesaj 429888)
Evet ya eller kollar dolu bir yandan, dibimde "baba baba" diyip duran, yaşama amacım bir yandan, sanki bir çok arkadaşla ayrılırken vedalaşamadık, teşekkür edemedik, artık buradan ettiğimiz teşekkürler kabul ola:)

İşte bu doğru, sevgili site takipçileri Allah nazardan saklasın bir baba da ancak bu kadar yaşam amacı ile ilgili olabilirdi.

M.Sema 25-05-2009 13:17

Dostlar resimlerden de fark ettiğiniz üzere hazır Denizakvaryumu'nu bulmuşuz ''sor baba sor'' sağolsun o da bize bir öğretmen sabrı ile hatta aradabir ayağa kalkarak anlattı ama biz eşininde siteye üye olmasını bekliyoruz.

gilan 25-05-2009 13:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi M.Sema (Mesaj 429909)
Dostlar resimlerden de fark ettiğiniz üzere hazır Denizakvaryumu'nu bulmuşuz ''sor baba sor'' sağolsun o da bize bir öğretmen sabrı ile hatta aradabir ayağa kalkarak anlattı ama biz eşininde siteye üye olmasını bekliyoruz.

Evet ben de bekliyorum sevgili meslektaşımı :)

gilan 25-05-2009 13:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nevsune (Mesaj 429877)
Gilan'cığım sana ne desem azdır, çok mahcup ettin beni. Harika oldular. Bir de sarkıtmayı becerdik mi değmen keyfime:)

Güle güle zevkle büyütün inşallah :)
Bakalım hangimiz daha çok sarktırcak :D

Şaka bir yana, resim isteriz :)

tenar 25-05-2009 13:54

Merhabaaaa,

Sabah baktım kimse yoktu, artık ancak bağlanabildim.

Her şeyden önce, ortak paydası doğa olan değerli bunca kişiyle birarada olmak çok keyif verici. İki ayağım bir papuçte seke seke gelip döndüğüm bu toplantıdan bana kalan kocaman bir umuttu. Benim katıldığım ikinci Ankara toplantısıydı. Yani isimleri yüzyüze tanıma fırsatım olabildi yine.

Ben de diğer yüklenenlerden farklı gördüğüm bir fotoğrafı ekleyeyim diyorum. Bir türlü yükleyemedim. Sonra tekrar denerim.

Balıkçı tohumlarımı toprakta uyanmaya yatırdığını okudum; teşekkürler. Ben de diğerlerini getirdim. Bugün yatıracağım.

tenar 25-05-2009 14:12

Kızım'dan bir inci "fil bahri kimdi, (masadakilerden) hangisiydi annee":)
Anasının kızı:)

O kalabalıkta kim ne konuşuyor insan kaçırıyor. Bir yerden girince konuşulanlara, oluyor böyle.

Filbahri ile yeni tanıştık o gün. Bahri erkek ismi olmasa, kız ismi olacak kadar güzel kokan o çiçeği yeni öğreniyorum ben de.

gilan 25-05-2009 14:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tenar (Mesaj 429961)
Kızım'dan bir inci "fil bahri kimdi, (masadakilerden) hangisiydi annee":)
Anasının kızı:)

O kalabalıkta kim ne konuşuyor insan kaçırıyor. Bir yerden girince konuşulanlara, oluyor böyle.

Filbahri ile yeni tanıştık o gün. Bahri erkek ismi olmasa, kız ismi olacak kadar güzel kokan o çiçeği yeni öğreniyorum ben de.

Çok iyiymiş :p

Bu arada en son ayrılırken lavaboya giderken farkettim ki, WC binasının yanında kocaman bir filbahri varmış. Bilsek hepberaber gider incelerdik lafının üstüne :)

Baobab 25-05-2009 14:39

"işte bizimle güzelleşen her şey
gene bir dostluk
bir de aşk sıcaklığında
bitmedi daha sürüyor o kavga
ve sürecek
yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek.."

Aşkolun nevsun hanım!!..
Ben kalkıp komşunun bahçesinden canla başla binbir korkuyla elma yürüteyim, sonra da kalkın çok yedin deyin...
Taa şehir dışlarına doğanın bağrına gidecez..
Aç mı kalalım oralarda..
(hem açık hava acıktırır insanı, kişi başı bir kuzu az bile valla..:D

nevsune 25-05-2009 16:51

Baobabcım, boşver kuzuyu muzuyu, dizeler muhteşem yahu:)

Alıntı:

Kızım'dan bir inci "fil bahri kimdi, (masadakilerden) hangisiydi annee"
Anasının kızı
Çok güldüm çok. Çocuk ne bilsin böyle garip isimli bir çiçek olacağını.

13 Haziranı küçük kapsamlı bir keşif gezisi sanıp, Sarıkoz buluşmasını şenliğe saklarız diye düşünmüştüm ben.

nevsune 25-05-2009 18:03

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 429934)
Güle güle zevkle büyütün inşallah :)
Bakalım hangimiz daha çok sarktırcak :D

Şaka bir yana, resim isteriz :)

Şimdilik burada bir göstereyim, zaman içerisinde yerlerini alırlar.

Balıkçı Serdar'ın papatyasıyla, gilan'ın lobeliası:
Eklenti 81419

gilan'ın lobeliaları, M.Sema'nın yeşil güzellikleriyle birlikte:
Eklenti 81420

gilan 25-05-2009 21:52

O üçlü lobelia saksısı çok güzel olacak :)
Papatyayla açık mavi de ne kadar uymuş, çok güzel bir aranjman yapmışsınız :)

BalıkcıSerdar 26-05-2009 02:33

1 Eklenti(ler)
Toplantının güzellerini de ben göstereyim:) Bu güzellerin yanında, Sn. M.Sema'nın delikanlı oğlu ile Sn. Tenar'ın gençkızı yoklar, keşke onlarında fotoğrafları olsaydı. Fotoğrafın altındaki tarih yanıltmasın, 24.5.2009

denizakvaryumu 26-05-2009 07:35

İki güzel kelebek :)

tenar 26-05-2009 08:07

http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1143

"Gelseniz Ereğliye, haala kestane çiçeklerinin kokusunu duyabilirsiniz. Hatta telefon edeyim otele, kestane ormanı içerisinde size otelde(=pansiyonumsu) yer ayırtayım da hem denize karşı hem ormana karşı bir keyif yapın arkadaşlar. "

tenar 26-05-2009 08:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 429992)
Çok iyiymiş :p

Bu arada en son ayrılırken lavaboya giderken farkettim ki, WC binasının yanında kocaman bir filbahri varmış. Bilsek hepberaber gider incelerdik lafının üstüne :)

Hep beraber kooooklardık:)

Yücel Özlem 28-05-2009 13:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Derya Özen (Mesaj 429850)
Yücel Bey, sizin bu tür işlere meraklı becerikli olduğunuzu zaten biliyorum. Düz sizinde kulaklarınızı çınlattık. Baobab, bize komik bir olayı anlattı, benim yazdığımda ona göndermeydi. Biçilecek ot yok ama, çapalanacak, kazılacak dal dibi var. Bari onu yapalım ;) Şaka şaka, siz gelin yeterki, biz sizin elinizi sıcak sudan soğuk suya değdirmeyiz. Yücel Bey, 06doğacı,da sizin gibi Kırşehirli, hatta bizi bir ara memleketine götürmeyi, toplantılardan birini oarada yapmayı teklif etti. Bizde sizinle tanıştığımız için memnun olduk, 06doğacı.

Sevgili Derya, teşekkür ederim. Sarıkoz'un misafirseverliğini ben ve tanıyan her her kişi bilir. Defalarca yaşayarak gördüm.

Gelmeyi çok istediğimi biliyorsun. Umarım bu defa becerebilirim.

Sevgili 06doğacı'ya da hoş geldiniz diyorum. Umarım Kırşehir başlığında görüşürüz.

BalıkcıSerdar 29-05-2009 21:41

Sn. Tenar;

Sizin Adeniumlarda hiç kıpırtı yok:( Sanırım yeterli sıcağı yakalayamadılar daha. On taneyi birden çimlendirdiğimde kaloriferler yanıyordu, sanırım onun hikmeti olmuş, şimdi kaloriferler yanmıyorya, 3-4 gündür de havalar serin uygun ortamı bulamadılar galiba. Umarım tohumları çürütmeyiz.

Gerçi çimlendiremezsekte canınızı sıkmayın bende daha size de verebileceğim, Adenium fidesi var:)

tenar 29-05-2009 22:58

:) Sevindim. Sevindim çünkü benimkiler de çimlenmedi, üzülüyordum. Bekliyelim. KEyifleri olunca biterler nasıl olsa.

Canımı sıkmıyorum ve sizler gibi arkadaşlarım olduktan sonra; hepiniz ansiklopedi gibisiniz ve cümle içerisinde de kullanıyorsunuz bildiklerinizi:) Elinize sağlık.

k0900 29-05-2009 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tenar (Mesaj 430477)
http://www.agaclar.net/forum/showpos...postcount=1143

"Gelseniz Ereğliye, haala kestane çiçeklerinin kokusunu duyabilirsiniz. Hatta telefon edeyim otele, kestane ormanı içerisinde size otelde(=pansiyonumsu) yer ayırtayım da hem denize karşı hem ormana karşı bir keyif yapın arkadaşlar. "

Sn. tenar, pansiyonumsu otelin ismi nedir? :)

Romantik 30-05-2009 09:12

potlaça Ordu dan gönderdiği kaldırık bitkisi ile dolaylı katılan Sn Romantik Serseri Cengiz beye tekrar teşekkür eder bu potlaç faaliyetinin devamını dilerim:D[/QUOTE]

Arkadaşlar gerçekten, resimlere bakınca kıskanmadım sizi desem yalan olur, güzel ve neşeli bir toplantı yapmışsınız. Ellerinize ve yüreğinize sağlık. İlerleyen zamanlarda bir Orta Karadeniz toplantısı yapmakta artık bize farz oldu.

Kaldırık bitkisiyle dolaylıda olsa katılmış olduk toplantıya değilmi ? ( Çok kulaklarım çınladı çok)

nevsune 30-05-2009 09:17

Sn. Romantik (adınız iyi olmuş) ne güzel bir öneri bu. Sonbahar başlarında Ereğli ya da Ordu gezisi planlamakta yarar var. O mevsimde Batı ve Orta Karadeniz inanılmaz bir güzellikte oluyor.

Sizler arada bizi bir sıkıştırın da galeyana gelelim:)

Romantik 30-05-2009 09:41

Sayın Nevsun Hanım , sizleri ve bütün arkadaşlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Sonbahar başlarında bir Orta- Batı Karadeniz toplantısı yapmak için artık kolları sıvamak gerek. Farkındayım.

tenar 30-05-2009 10:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k0900 (Mesaj 433651)
Sn. tenar, pansiyonumsu otelin ismi nedir? :)

Mesen Otel adı. Eski bir otel. Anne babaları kendilerini emekli etmişler çocukları devam ediyor. Yemekleri(balık, meze ve zeytinyağlı yemekleri) güzel. Gruplarla gidiyor arkadaşlar ve güzel vakit geçiriyorlar. Ben daha önce bir kez günübirlikk, sonrasında bir haftasonu kalmaya gittim bir kaç kişiyle.

Anayoldan ayrılıp ağaçların arasından gide gide deniz kenarına iniyor yol. Denizin hemen kenarında bir ahşap bina. Karadenizin dalgaları sürekli önündeki kayalığı dövüyoken denize direk giremiyorsunuz(denize de giriliyormuş ama benim denize gireyim derdim olmadığından inceliklerini bilmiyorum). Denizin suyu ile doldurdukları bir havuzları var, yetiyor. Aslında Neyi görmek isterseniz ona bakıyorsunuz. Çok lüks bir yer değil. Ama ben orada bir gece geçirmenizi öneririm. Burnunun dibinde dalga sesiyle uyumak, gözünün değdiği yerde her yerde deniz. Arkanda ağaçlar...

k0900 30-05-2009 21:51

Teşekkür ederim.

M.Sema 01-06-2009 09:47

2 Eklenti(ler)
Mesen Otel daha önce bahsi geçmişti. Hatta Netten Mesen+Akçakoca dediğinizde çok güzel bir sayfaları var. Ben size sitemizi düşünerek 3 hafta önce çektiğim resimlerini göstermek istiyorum.

BalıkcıSerdar 05-06-2009 10:34

Sn. Tenar;

Yüzünüz gülsün, 3 adenium tohumundan ikisinde kıpırtı başladı:) Akşam farkettim, sabah daha da kabartmışlardı toprağı.

Sizdeki tohumların durumları nasıl?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025