agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   Çanakkale Gezisi (16-17 Mayıs 2009) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/12117.htm)

M.Sema 08-05-2009 14:18

Sevgili dostlar; Çanakkale ve çevresine ilk olarak 6-7 yaşlarındayken en son da 6-7 ay önce gittim. Elimde Turgut Özakman'ın kitabı, aklımda Buket Uzuner'in Gelibolu (Uzun Beyaz Bulut) kitabı, dilimde Çanakkale Şehitleri Şiiri ve dualar, gözümde dinmez yaşlarla gezmiştim. Sevgili Güler Hanım'ın da dediği gibi sadece gezerken değil otelde kalırken bile, değil müzik dinlemek gülümsemek bile şehitlere saygısızlık gibi geliyordu. Ama çok güzel, yüreğinizin dolu dolu olacağı bir gezi yapacaksınız.
Biz Şehir içinde Anzak otelde kalmıştık ve çok memnun kalmıştık. Ayrıca yemeklerimizi de Şehir Lokali'nde yemiştik. Size de öneririm. Ve şimdiden gezinizin ibeklentilerinizin üzerinde geçmesini dilerim.

TaFLaN 08-05-2009 15:30

çanakkale içinde vurdular beni
ölmeden mezara koydular beni
of gençliğim eyvah

çanakkale köprüsü dardır geçilmez
al kan olmuş suları bir tas içilmez
of gençliğim eyvah

çanakkale içinde aynalı çarşı
anne ben gidiyorum düşmana karşı
of gençliğim eyvah

çanakkale içinde bir dolu testi
anneler babalar ümidi kesti
of gençliğim eyvah

çanakkale’den çıktım yan basa basa
ciğerlerim çürüdü kan kusa kusa
of gençliğim eyvah

çanakkale içinde sıra söğütler
altında yatıyor aslan yiğitler
of gençliğim eyvah

çanakkale’den çıktım başım selamet
anafarta’ya varmadan koptu kıyamet
of gençliğim eyvah…

çanakkale içinde aynalı çarşı,
ana ben gidiyom düşmana karşı,
of gençliğim eyvah.

çanakkale içinde bir uzun selvi,
kimimiz nişanlı kimimiz evli,
of gençliğim eyvah.

çanakkale üstünü duman bürüdü,
on üçüncü fırka yürüdü,
of gençliğim eyvah.

çanakkale içinde bir dolu testi,
analar babalar mektubu kesti,
of gençliğim eyvah.

çanakkale içinde vurdular beni,
ölmeden mezara koydular beni,
of gençliğim eyvah

TaFLaN 08-05-2009 16:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 410361)
Gezi günü 17 Mayıs pazar günü

Arkadaşlardan gelen görüşleri de değerlendirerek, gezi tarihinde bir değişiklik yapılmamıştır.

Buluşma yeri: Yalı caddesi eski balıkhane sokak, Donanma Çay bahçesi Saat 09.00

Konaklama Adresi: Piri reis cad. velibey sokak, GÜLEÇ OTEL

Konaklamalı gelicek arkadaşlar, bir gün önce veya geziden sonra dinlenebilirler. gerekirse sevgili notülüsü 0 543 809 29 50 den arayıp yardımcı olacaktır.

Araçsız gelecek arkadaşlarımızda olduğu için, araçsız gelen arkadaşlarımızı araçlarımıza paylaşacağız, olmazsa kişi sayınına göre minibüs veya otobüs tutarak geziyi topluca yaparız.

Tekirdağ tarafından gelecek arkadaşlarımızı cumhur tonba Saat 08.00 kilitbahirde karşılayacaktır.

Katılamayacak olmama rağmen, konu başlığını görünce, Askerlik yaptığım yerler birden gözümde canlanı verdi:) Öncelikle böyle bir gezi düşüncesini paylaşıp bu gezinin gerçekleşmesinde çok büyük payı olan sayın Lilium'a teşekkürler.

Şöyle geçmiş yazılara göz ucuyla baktığımızda Konaklama yeri, tarihi ve buluşma yerleri en belirgin ve net yukarıdaki yazıda geçiyor. Bazı arkadaşlarımızın otel fiyatlarını sormalarına rağmen sanırım geri dönülmemiş, en azından burada dönülmemiş belki telefonla bilgilendirilmiştir.

Buluşma saati bence Çanakkale gibi her adımı tarih kokan bir yer için çok geç. Ancak uzak diyarlardan gelecek olan arkadaşlar içinse erken gibi gözüküyor.

Bana sorarsanız uzaktan gelecek arkadaşları beklerken vakit kaybetmeyip, Donanma çay bahçesinde buluşacak arkadaşlar çimenlik kalesini, Kilitbahir tarafında Cumhur abiyle buluşacak arkadaşlarında Kilitbahir kalesini gezerek aradan çıkarmalarını ve bu süreyi oturarak değil gezerek değerlendirmeleri ve bu geçen zamanda uzaktan gelecek olan arkadaşlarında belirtilen noktalara ulaşmasıyla kadroyu tamamlayıp hareket etmek daha mantıklı gibi.

Ayrıca araç konularınıda şimdiden konuşup buluşma noktalarından sonra herkez kendi aracıylamı gidecek yoksa büyük bir araç mı kiralanacak belirlemek lazım.

ve en önemlisi müze kart:)

TAM : 20 TL
Üniversite öğrencileri ve Öğretmenler için : 10 TL
17 Yaş Altındakiler için : 2 TL

https://satis.muzekart.com/index.html

Ayrıca sayın Lilium gördüğüm kadarıyla ihale size kaldı:)
Bence gezilecek noktalar nerelerse o yerler hakkında bir araştırma yapıp ki, yaptığınızı tahmin ediyorum, o yerler hakkında detaylı bilgiler içeren bir yazı hazırlayıp her kişiye dağıtmanızdır. İnanın çok yararlı olacaktır.

Cumhur Tonba 08-05-2009 23:23

Sayın Balıkcı Serdar
Sayın M.Sema
Sayın TaFLaN

Yazılarınız, önerileriniz ve iyi dilekleriniz için çok çok teşekkürler. Sağ olun var olun. Dilerim iyi bir gezi olur. İlk gezide acemiliğimizi atmış oluruz. Oraları kendimizin keşfetmesi belki daha orjinal olur. Belki planlı değil. Şu saatte şurada, bu saatte burada olacağız diye bir karar yok. Herhalda kendin pişir, kendin ye olacak.
Yinede güzel olacak eminim. Nasıl olsa yanımızda Güler abla var. Zorlukların üstünden gelip, ayak üstü bir plan ayarlarız.

mustafakazar 11-05-2009 21:17

Sevgili Lillium özel mesajınızı yeni gördüm.Öncelikle özür dilerim.Çünkü sadece foruma bakıp çıkıyordum çevrim içi olmuyordum şimdi görebildim.
Çanakkale gezisi ile ilgili belirli bir program var ama yetersiz gibi.

Otobüs gidecek mi?
Çanakkale de kalınacak yer belli mi?
Konaklama fiyatı belli mi?
ereler gezilecek?
Yemek işi nasıl halledilecek?

Bunlar belli oldu mu?

Ben herhengi bir problem olmazsa katılmak istiyorum ama, tek başına mı ailemle mi geleceğim bilemiyorum.

M.Sema 12-05-2009 09:14

Sayın Cumhur Tonba ve Çanakkale gezisine gidecek dostlar; gezinizin beklentilerinizin üzerinde geçmesini dilerim. Bizden de selam götürün şehitlerimize, gazilerimize.

celalsungur 12-05-2009 09:49

Cumhur Bey, orada, benim yerime bir kutu kola içer misiniz. Kimin karşısında içmeniz gerektiğini tahmin edersiniz.

Cumhur Tonba 12-05-2009 10:31

İnanın bu yazıyı okumadan aklıma geldi. Bu Celal Bey'in kolası diye. Siz benden çok yaşayacaksınız derler ya bu durumda. Bir tane de Güler Ablaya alayım. Daha iyi olur.

celalsungur 12-05-2009 10:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 419617)
Bir tane de Güler Ablaya alayım.

Hayır, Oğuz Bey'e alacaksın. Olayın iki mağdurundan biri ben diğeri Oğuz Bey.
Güler hanım'ın karşısında içecek. Yalnız, kutu kola dibe çöker, iyice çalkalamak lazım.;)

kömür 12-05-2009 10:48

Programınıza faydası olurmu bilemiyorum ama ben 15-19 mayıs tarihlerinde gelibolu yakınındaki kömür limanında olacağım. Arzu eden olursa çadır konaklaması (çadır+mat) sağlayabilirim.

Cumhur Tonba 12-05-2009 11:32

Anlaşıldı Celal Bey. Aynen dediğiniz gibi yaparım. Kolaları yola çıkmadan arabaya koyarım. Gidinceye kadar tam olurlar.

Cumhur Tonba 12-05-2009 23:42

Uzunköprü, Keşan, Gelibolu, Kilitülbahir istikametinde yol alacağım. Arabamda 2,5 kişilik yer mevcud. Ayın 17 sinde saat 6 dan sonra alabilir, gezi boyunca misafir edebilir gerekirse o akşam evimizde misafir ederek diğer gün gideceği yere gerek Keşan gerekse Uzunköprü'den yolcu edebilirim. Köyümüzü beğenir ve vakti varsa istediği kadar misafirimiz olabilir. Evimiz müsait. Bol bol gezeriz.

Cumhur Tonba 13-05-2009 00:16

Üzüntülüyüm. Ayın 17 sine kadar tahminim 5-6 kişi kalacağız. Durum bunu gösteriyor. Ne yapalım? Ne karar verelim? İsterseniz bu geziyi erteliyelim. Gerçi ben tek de olsam gitmeyi düşünüyorum. Katılım çok az. Cevaplarınızı bekliyorum.

aliş 13-05-2009 06:37

Günaydın,

biz eğer cumartesiye kadar bir aksilik çıkmaz ise gelmeyi düşünüyoruz.
Ama topluma uyarız.

celalsungur 13-05-2009 08:34

Kahraman alayın kahraman sancağı

Çanakkale Savaşı’nda son erine kadar şehit olan Kahraman 57nci Alay'ın Sancağı Hâlen Melbourne-Avusturalya müzesinde sergilenmekte olan sancağın tanıtım plâketinde şöyle yazmaktadır:

"Bu Alay Sancağı Gelibolu savaş alanından getirtilmiştir, ama esir edilmemiştir. Türk Ordusu'nun geleneklerine göre bir alayın sancağı, alayın son eri ölmeden teslim edilemez. Bu sancak, sonuncu muhafızın da altında ölü olarak yattığı bir ağacın dalına asılı olarak bulunmuştur. Kahramanlık timsali olarak karşınızda duran bu Türk Alayı Sancağını selâmlamadan geçmeyin"

Güler 13-05-2009 08:40

Kolanın içine bir de naneli şeker atın da görün neler oluyor.

Beyaz Gece 13-05-2009 09:13

küçügünüz ve oralara uzak birisi oalrka planlamalara pek iştirak etmedim amao gün sizlerle güzel bir gezi yaşayacagımıza eminim :)
pazar sabahı görüşmek dilegi ile :)
Cumhur abi istesende ogun seni tek bırakmam :D

Cumhur Tonba 13-05-2009 21:19

GülerAbla iyi taktik veriyor. da. Kolanın birisi kime idi Celal Bey.

eylems 14-05-2009 00:50

Arkadaşlar, benim de hesapta olmayan bir işim çıktı. :( Gelmeyi çok istiyorum fakat toplu halde oraları gezmenin daha bir başka olacağını düşünüyorum. Bu geziyi erteleyebilir miyiz? Daha uygun bir tarihte gelemeyen üyelerde gelebilirler belki.

Güler 14-05-2009 14:06

Sakın denemeyin!!!!
Silivri'de denedik. Kolanın içine bir paket mentollü draje attık ve kapağını kapattık. Mübarek füze gibi patladı.

malina 14-05-2009 14:40

Gezi tarihine çok az kaldı.

Katılacak gibi görünenler:

Güler.................2 kişi. Araçlı
Lilium................5 kişi. Araçlı
Cumhur Tonba...3 kişi. Araçlı
Beyaz Gece.......1 kişi. Araçsız
Aliş...................2 kişi araçsız
mustafakazar....1 kişi

aliş 15-05-2009 06:44

Günaydın,

çok özür dileyerek ve çok üzülerek gelemiyeceğimizi bildirmek istiyorum.Sebebi dahada üzücü bir yakınımız tarfik kazası geçirmiş dün gece aldık haberi eşim bugün oraya gidecek.....

tekrar üzgün olduğumu belirtmek isterim.

Güler 15-05-2009 07:10

Kararı Lilium versin, bana da daha evvel erteleme işini sormuştu ama bu saatten sonra zor demiştim.
Gelenlerin sayısı çok düştü.
Ben de bebek ile lilium'a gelemeyeceğimi bildirmiştim.

malina 15-05-2009 10:53

Lilium da iptal etmekten yana. Ben son kez durumu görmek istedim...

Cumhur Tonba 15-05-2009 15:55

O zaman şöyle diyelim. İnşallah başka bir zaman.

Lilium 15-05-2009 20:24

Büyük bir gezi, çanakkale ruhuna Ağaçlar net'e yakışan bir gezi , hatta ilk mesajım şöyleydi. (Ağaçlar net olarak bir gezi düzenlesek nasıl olur acaba çoluk çocuk hep bereaber.) İkinciside (Evet sevgili cumhur çok iyi olur bir şekil de bunu ağaçlar net olarak gerçekleştirebilirsek, ağaçlar net olarakta çok iyi olur.)

Hem çocuklarımıza buradaki mücaleyi yerinde anlatır ve gösteririz, hem ağaçlar net'in duyarlılığını ve doğa sevgisini göstermiş olurduk.

Güzel başlayan bir konu, bu şekilde bitmemeliydi çok üzgünüm. İyi organize olamadık. Hani derlerya "güvendiğim dağlara kar yağdı" işte öyle birşey.

Suçlusu benim cezama da razıyım, herkezden tek tek çok özür dilerim.

Sitede boş laf kalabalığı yaptığımız içinde öncelikle sayın malinadan ve yönetimcilerimizden çok özür dilerim.

İnanırmısınız bir taraftanda gülüyorum, neden mi, Atalarımızın yaya, at sırtın da, Aç susuz, kanılarla gittikleri ve orada beş dakika sonra öleceğini bildiği halde siperlere atılanlar, canlarını seve seve bu topraklar için verenler, bizlere öylesine güzel bir cumhuriyet bıraktılar ki, onları minnetle şûkranla anıyoruz. Ama sadece anıyoruz.

Sonra mı.

Altımızda son model araçlarlarımızla ziyaretlerine bile gidemiyor yapamıyoruz.

Sizce de ilginç değil mi.

Olmadı olamadı çok üzgünüm, inşallah başka bir zaman diyoruz.

Belki de.

Bir çanakkale siperinde görüşmek tanışmak dileği ile.

Sevgi ve saygılarımla...

TaFLaN 15-05-2009 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lilium (Mesaj 422681)
Sitede boş laf kalabalığı yaptığımız içinde öncelikle sayın malinadan ve yönetimcilerimizden çok özür dilerim.

Sayın Lilium kendinize haksızlık etmeyin. Bugün bu geziyi gerçekleştiremeyecek olmanız bu konuya yazılan 200 den fazla yorumu ve 7 bin den fazla okunmuş olmasını değiştirmiyor. Demek ki bu tür organizasyonlara ilgi mevcut, belki bu Konu başlığı sayesinde bir çok kişi feyz almış, çalışmalara ve neler yapılabilir araştırmalarına girilmiştir bile, kimbilir...

Bir sonraki organizasyonlarda bu yaşananların büyük katkısı olacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Nice yeni Organizasyonlara......

celalsungur 15-05-2009 21:25

Alıntı:

Atalarımızın yaya, at sırtında, Aç susuz, kağnılarla gittikleri ve orada beş dakika sonra öleceğini bildiği halde siperlere atılanlar, canlarını seve seve bu topraklar için verenler

Aynı şey gerekirse inanın bana aynı sayıya yine çok kısa sürede ulaşırız. Beş dakika sonra ölüneceğini bile bile.

Mine 15-05-2009 21:39

Sevgili hemşehrim, sakın kendini böyle suçlama, sen elinden geleni yaptın, emin ol pek çok kişi de gidebilmek için elinden geleni yaptı, ben bile yazdıklarınızı okuyup okuyup iç geçirdim sık sık, ama hayat gailesi işte, bazen ne kadar istesek de olmuyor, ama bu hazırlık TaFLaN arkadaşımızın dediği gibi boşa gitmez eminim, en azından birgün yolu oralara düşecek arkadaşlarımıza rehber olur....

Cumhur Tonba 16-05-2009 01:22

Sevgili Lilium,
bazı şeyler düşündüğümüz gibi olmuyor. Pes etmek yok. Ve kimseyi suçlamak yok. Sitem yok. Belki başka bir zamanda, başka bir organizasyonla daha uygun bir geziye vesile olmuş olabilirsin. Özürdilenecek bir şey olduğunu da zannetmiyorum. Ortada bir suçlu olduğunuda kabul edemem. Tesadüflerin bir araya gelmesi, belki yanlış zamanlama, belki herkes'in o an için durumunuz müsait olmaması ve bunun gibi birçok sebebler bu durumun ortaya çıkmasına yol açmış olabilir.
Önümüzde her an için fırsat var.
Sağlıcakla kal ve lütfen kendini suçlama. Ben oradayım.

aliş 16-05-2009 06:20

Sayın lilium lütfen kendinizi üzmeyin benim ne kadar üzüldüğümü inanın tahmin bile edemezsiniz çünkü ilk defa gidicektim ama nasip olmadı.
Rica ediyorum sonra yeniden toplanmaya çalışalım ve gidelim.

mustafakazar 16-05-2009 14:40

Alıntı:

Suçlusu benim cezama da razıyım, herkezden tek tek çok özür dilerim.

Belki de.

Sevgi ve saygılarımla...

Sevgili Lillium heyecanını yarı yolda bırakmak adına,yanlış bir şey yaptıysam aslında ben özür dilerim.
Başından beri katılıma var olduğumu belirttim.Sadece sizin ö.m. zamanında cevap veremedim.
Ama yine de kızmak kırılmak yok.Yine gitmeyi deneriz.Hem daha geniş katılımlı olur,daha organizeli olur.
Bence kendinize haksızlık etmeyin,bu konu için çok iyi çalıştınız.Ama şimdilik ertelendi İnşalah başka zamana...Ben katkılarınızdan dolayı size teşekkür ederim....

Beyaz Gece 22-05-2009 07:03

sayın Lililum herşey için sizlere teşekkür ederim
inşallah başka bir zaman bunu gerçekleştirecegizdiir..

celalsungur 12-04-2010 10:17

Alıntı:

Belki de.

Sevgi ve saygılarımla...

Haydi Lilium, bu sene bir Pazar buluşalım Çanakkale'de. Tarihini saatini söyle, gerisini katılmak isteyenler halleder.;)

betito 12-04-2010 19:01

İki-üç sene önce belediyenin düzenlemiş olduğu günübirlik Gelibolu turuna katılmıştım. Güzel geçti. Sadece Anzak koyunu görememiştik.

fatihipek 07-07-2010 18:21

tüh ya olmamış arkadaşlar eceabatta yaşıyorum ve sizlere yardım edebilirm. canakkale1 at hotmail.com mail adresim bence sonbaharda bu etkinliği yapalım. şimdi yaz herkesin işi gücü var ama kışa doğru planlayabilirim. rehberi sorun etmeyin benim profesyonel tanıdıklarım var.benden para almazlar. otelci tanıdıklarım da var iyi bir fiyat buluruz.
Burayı görmeyen veya bir daha görmek isteyenler buluşalım ağaçlar.net olarak ;) tüm şehitlikler ve doğayı gezdirebilirim. ama gerçekten görmek isteyeler bence gelsin çok güzel olacağının garantisini veririm.

TaFLaN 12-07-2010 08:53

Evet yazın işimiz gücümüz var:) kışa doğru yapılırsa katılım daha fazla olur gerçi yazın tadıda bir başka oluyor ama bu zaman yokmu bu zaman:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025