agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Agaclar.net Toplantı ve Gezileri (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/)
-   -   Çanakkale Gezisi (16-17 Mayıs 2009) (https://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/12117.htm)

notülüs 17-01-2009 12:59

****** yer almak isterim otobüs durumunuda ayarlamaya çalışırım ve sanıyorum ki ayarlarım. Siz tarihi ve kişi sayısını belirleyin ben elimden geleni yapacağım. Bu forumda o kadar iyi niyetli arkadaşlarımız o kadar çok ki bende ****** yardımcı olacağım.

Saygılarmla...

Lilium 17-01-2009 13:11

Alıntı:

Destek **** ses vermek değil sevgili Lilium, geleceğim
Sevgili iklimsiz;
İnanın çok sevindirdiniz, diğer üyelere söyliyecek çok şeyim vardı, sizin bu mesajınız dan sonra daha ne söyliyebilirim ki.

Güler 17-01-2009 13:11

Sevgili Lilium, organizasyon işinde beni mazur görmeni rica edeceğim. Mart-Nisan-Mayıs ayları işkerimin en yoğun olduğu zaman. Ama geziye seve seve iştirak ederim.
Arkadaşımız notülüs, Cumhur ve sen, üçlü bir gurup oldunuz zaten.

Listeye; Güler ve eşi -konaklamalı diye kaydedebilirsin.

Cumhur Tonba 17-01-2009 13:34

Arkadaşlar. Yapacağımız gezi için olumlu gelişmeler var. Aceleye getirmeden ve gündemde tutarak bu geziyi yapacağız. Bu ayın sonuna kadar gelecek olan fikirleri tartışalım. Birgün ben, lilium ve notülüs çanakkalede buluşup detaylarıda inceleriz. ****** bir rehber eşliğinde gezmek güzel fikir. Fakat baldır küldür oradan oraya koşuşturmadan üyelerimizin tadını çıkara çıkara gönlünce gezmesinide göz ardı etmeyelim. Gerçi notülüs'ün arkadaşı bize uyar.
Bu toprakları gezmiş olan arkadaşlar anılarını anlatsa iyi olur. Nereden başladılar. Nerede konakladılar. Günü birlik mi geldiler. Bu bilgiler de yol gösterici olabilir.
Hep beraber güzel bir iş çıkaralım.

notülüs 17-01-2009 13:38

Haklısınız Cumhur bey daha önce gezen arkadaşlar biraz bilgi verirse daha iyi olur. Rehber ile gezmek bambaşka adım adım geçmişte gerçekleşen olayları bilmek dinlemek bambaşka bir olay bunun yanında yarımadanın verdiği manevi his çok değişik duygular tekrar gelmek istiyeceğinize eminim.

Saygılarmla...

erdek 17-01-2009 14:26

Eceabat ile Kilitbahir arasında Milli Parklar Müdürlüğü var. Oradan rehber temin edilebilir. Birde Eceabat'ta rehberler bir kooperatif kurmuşlar. Rehber işini oradan da temin edebilirsiniz. Orada çalışan rehber arkadaşlarım var. Eminimki sizlere yardımcı olmaktan büyük mutluluk duyacaktır. Kolay gelsin...

Güler 17-01-2009 14:27

Hem de ne his....
İlk gezdiğimde, şehitliği dolaşırken, baktım Oğuz'la konuşmalarım fısıltı gibiydi. Sanki orada yatan şehitlerimizi rahatsız edecekmişim gibi hissettim.
Sessiz sessiz dolaştık, kâh gözlerimiz doldu, kâh dua ettik.
Yoğun bir duygu seli yaşadık.

notülüs 17-01-2009 14:38

İnşaallah gelmek nasip olur herkes o duyguları yaşar. Çanakkale bir dönüm noktası vatanın ne şartlarda kazanıldığını burda daha iyi anlaşılıyor. Ufacık yarımadada 550 bin insan çarpışmış. Metrekareye 6000 mermi düşmüş. Binlerce mermi havada birbirine girmiş bunun olabilme ihtimali milyonlarla ifade ediliyor. Seyit onbaşı o anki ruh haliyle ve manevi güçle 275kg lik mermiyi tek başına namluya sürmüş. Savaştan sonra resim çekip o anı tarihe kazımak için tekrar kaldırması istendiğinde yerinden bile kıpırdatamamış. Bunun için ahşaptan yapay mermi yapıp onunla resim çekilmiş. İşte biz böyle bir milletin torunlarıyız. En azından üzerimize düşen görev bir seferde olsa bu anların yaşandığı toprakları gezmek. Daha bu şekilde binlerce olay. İnşaallah katılım fazla olur.

Saygılarmla...

Minem 17-01-2009 14:47

Ben dediğim gibi daha önce muhtarımızın düzenlediği turla günübirlik gidip gelmiştim. Otobüs şöförümüz ve diğer grup rehberlerimiz çok bilinçliydi...

Çanakkale gezimiz sırasında bize rehberlik eden amca, o kadar güzel ve o kadar içten rehberlik yaptı ki bizlere. Güler Hanımın dediği gibi kimi zaman gözyaşlarımızı tutamadık, kimi zaman sessiz sedasız tüylerimiz diken diken sadece dinlemekle yetindik. Ama turda ki bütün herkesin ortak olduğu bir fikir vardı ki, o da rehberimizin muhteşem olduğuydu. Kiminle konuştuysak herkes tekrar geldiklerinde aynı rehberi aramak olduğunu söylüyordu. Rehberlik yaptığı toprakların her karışını bilen, bilinçli ve bir o kadar da titizdi. Şöyle ki; "lütfen sizden sonra gelenlere örnek olmak için her gezdiğiniz alanı temiz bırakın. Bir ciklet kağıdı bile burayı kirletmek için sabep teşkil ediyor. Ve lütfen çocuklarınızın bu manevi havayı solumasına elinizden geldiği kadar olanak sağlayın. Onlara bırakacak en önemli mirasımız bu topraklar" demişti.

notülüs 17-01-2009 14:53

Dediğiniz gibi bilinçli bir rehber amca tanıyorum. Resmi olsa belkide bu diyebilirim. Aslında çoğu rehberimiz bu şekilde bilinçli ve içten. Bu topraklarda yaşananları bilipte bu topraklara saygı duymamak imkansız.

Saygılarmla...

Gülbeşeker 17-01-2009 16:25

18 martta gitmenizi tavsiye ederim çanakkalenin kurtuluş günü şenliklerine katılırsınız o duygu selini asker ve sivil halkın gösterilerini yaşarsınız birde benim gibi duygusal iseniz ağlamaktan başınızın agrısı iki gün geçmez çocukluğum ve gençliğim çanakkalede geçti her karışı tarih her karışı şehit kanı ama kanımca çanakkalede o eski ruh kalmadı çocukluğum yaşlılardan savaş hikayeleri dinleyerek geçmişti ah nerede o eski insanlar

kuru.umit 17-01-2009 16:43

Herkeze merhaba,
Çanakkale şehitliği gezisi konusunda herkesin heyecanını anlayabiliyorum ve takdir ediyorum. Çanakkale Savaşı bugün maalesef farklı anlamlara çekilip, gerçek anlamından uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Hemen yanımızda rehber kokartlı (ya da kokartlı olduğunu iddia eden) birisinin, havadaki beliriveren bulutlardan, sislerden, mucizelerden bahsedip şehitlerimizin başarısını küçümsemesi insanın moralini bozabiliyor.

Bu nedenle burasının maddi ve manevi anlamını tam olarak anlayabilmek için, hala okumamış olan kaldıysa, Turgut Özakman'ın " Diriliş, Çanakkale 1915" adlı kitabını okuduktan sonra oraları gezmesini tavsiye ederim. O zaman, o alanlar size daha anlamlı gelecek, daha gür sesle ama dedelerimizle daha fazla övünmenin, bu Ulus'un bir ferdi olmanın kıvancı ile ağladığınızı hissedeceksiniz.

Çanakkale şehitliğinin yapım macerasını bilince, gezmiş olduğunuz şehitliklerin bir kısmının aslında sonradan ve hatıra olarak, gezi alanı olarak yapılığını, çoğu şehidimizin mezarının olmadığını okuyunca ve hele İngiliz askerinin,Fransız askerinin şehitliklerini gezince insanın morali bozuluyor. Geçen bayram gezimi Çanakkale şehitliğine yapmıştım, toparlayabilirsem eklemeler yapabilirim.

Sonuçta tavsiyem profesyonel, kokartlı, rehberle gezinizi yapmanız ve mutlaka bir ön bilgi ile gezmeniz.

aliş 19-01-2009 06:44

Bu sene görülecek yerler listesindeydi Çanakkale, sizlerele gezmek dahada mutluluk verici bu yazıları okudukça daha bir çoşku girdi içime ALLAHın izniyle bir aksilik çıkmazsa çoluk çocuk yatılı bizde varız.

Belki organizasyonda yardımcı olamam ama yapabileceğim bir şey olursa lütfen çekinmeyin.

Lilium 19-01-2009 13:31

Sevgili aliş;
Aramız da olman bizlere mutluluk verir görüşmek dileği ile

Cumhur Tonba 19-01-2009 20:22

Lilium. 9-10 Mayıs ile 16-17 Mayıs tarihleri düşünülebilinir. Zaman çabuk geçiyor. Bakalım üyelerimiz ne diyor. Gelen tekliflere göre şubat başlarında kesin bir tarih verirsiniz.
Tarihten sonrada gelecek olanlar belli olur. Yer ayarlama, konaklama vs. işler ayarlanırken bir bakmışsınız gün gelir.

notülüs 19-01-2009 22:16

Bende burada araştırmalara beşladım. Fiyat için her yer kişi sayısı ve tarih istiyor. Bunlar belirlendikten sonra tam olarak organizasyon rayına girecek. Rehber arkadaşla görüştüm tarih olaran 18 marttan önceyi önerdi çünkü sezonun açıldığı tarih 18 mart bu zamandan sonra mayısın sonuna kadar otobüs kalabalığından karşıyakada trafik kilitleniyor. Öğrenciler ve anzaklıların akınına uğruyor Çanakkale.

Saygılarımla...

kürşad 20-01-2009 07:42

Gelmek isterim ancak Nisan-Mayıs ayında olursa eşim doğum yapacak, gelemeyiz.
Ayrıca çok kalabalık bir zamanda gitmek bence iyi bir fikir değil.
Ne kadar az insan ve kalabalık olursa gezi o kadar güzel olur.

Cumhur Tonba 21-01-2009 09:42

Lilium. Merhaba. İşler nasıl. Neler yapıyorsun.

Cumhur Tonba 22-01-2009 13:48

Arkadaşlar. Lilium la sık sık görüşüyorum. Şu an için beklemedeyiz. Ocak sonuna kadar sizden gelen öneri ve istekleri bekleyeceğiz. Şubat başında çoğunluğa göre tarih ilan ederiz. Şubat sonuna kadarda kısmen kimler gelecek belli olur. Yatılı olarak gelecek olanlara yer ayırtılır. Organizasyon yapılır.
Bilgilerinize.

Lilium 26-01-2009 16:06

Tarih açıklamaya az bir zaman kaldığı için
Organizasyon katılıma göre yapılacağı için katılacak arkadaşların bende katılırım gibi mesaj atmaları iyi olur, kalacak yer gezi için minibüs mü olur gibi ön hazırlıkları yapmakta yardımcı olmuş olursunuz.

papatyam 26-01-2009 16:43

Ben geçen Haziran ayında ikinci defa gittim Çanakkale ye, gerçekten herkesin gitmesi gereken bir yer, eniştemin belediyede çalışan şöför bir arkadaşı vardı geziyi onunla görüşüp ayarlamıştı aramızda yabancı da yoktu oldukça da keyifli bir geziydi gece 23:30 da yola çıktık 2 defa mola verdik sabah güneş doğarken Eceabat'daydık güneşin doğuşunu oradan izlemek muhteşem oranın zaten maneviyatı çok çok farklı bunları yazarken bile tüylerim ürperdi her yerinin ayrı bir önemi var ayrı bir hikayesi var rehberimiz de çok iyiydi harika bir gündü, iik gittiğimde daha çok gezmiştim ama bu kadar etkilenmemiştim. Aslında gidilecek görülecek çok yer var bu başlığı açan ve destekleyen arkadaşlara teşekkürler.

Cumhur Tonba 27-01-2009 21:03

Bay Lilium. Günler Çabuk geçiyor. Ben düşüncelerimi yazmak istiyorum.
Tarihi siz belirleyeceksiniz. Bir gün önceden gelecek olanlar çıkacak.

1. Gezi cumartesi ve pazar gününü kapsar.
2. Cumartesi toplanma günü olabilir. Pazar gezi yapılır.
3. **** tam tersi cumartesi gezi yapılıp o akşam dinlenilip pazar günü herkez yoluna çıkar.
4. Buluşma yeri Eceabat olabilir. Uygun konaklama yeri bulunursa.
5. Başka öneriler çıkabilir. Onlar dikkate alınır.
6. Cumhur, Emine ve Nazlıcan Gaye Tonba yı şimdiden listeye ekleyebilirsin.

7. Aytıca büyük bir ihtimalle gelecek olanlar
- Güler Hanım ve Eşi
- Yücel Bey
- İklimsiz
- Eylems
- Notülüs
- Aliş ve ailesi
Şu anda bile herşey kesinleşmeden bir grup olduk.

Saygı ve sevgilerle.

Lilium 27-01-2009 21:11

Üyelerimiz ne der bu konuya bir günlük mü olsun gezi iki günlükmü ?

Fikirlerinizi lütfen açıklayınız.

cemo 27-01-2009 21:17

Uzaktan gelenler için, kalmalı olursa daha iyi olur kanaatindeyim ben.

notülüs 27-01-2009 22:04

Uzaktan gelenler kalmalı diye düşünüyorum ben çünkü gezi sırasındada yorgunluk olacaktır. Eceabat buluşma yeri olarak uygun olmayabilir çünkü ben Çanakkale merkezden otobüs ayarlayabilirim. Tanıdık arkadaşlar buralarda olduğu için. Rehber ve konaklamada merkezde olacaktır. Hem gezi bittikten sonra merkezde gezilebilir.

Saygılarımla...

Cumhur Tonba 29-01-2009 20:23

Sayın lilium. Gelişmeler hangi noktada. Ne yapıyor sunuz? Merakla bekliyoruz.

cemal.S 29-01-2009 23:24

Merhabalar!

Gidip görmek nasip oldu o kutsal toprakları, yedisinden yetmişine hepimizin görmesi gerekir diye düşünüyorum. Bizim gezimiz özel aracımızla iki aile olarak iki gün sürmüştü. Görülecek bir o kadarda yeri göremeden dönmüştük diyebilirim. Şehir merkezine bir kaç km mesafede boğazın savunması için Almanlardan veya Ruslardan alınıp yerleştirilen ve orda öylece bütün heybeti ile duran ormanın içinde bir yerlerde unutulmuş gibi iki adet top olacak. Birbirine yeraltından bir tünelle bağlı iki top mevzisi ormanın derinliklerinde. İkinci dünya savaşından önce yerleştirilmişler hatırladığım.
Hoş pek gelip gideni olmuyor anlaşılan ortakık biraz bakımsızdı. Bizim gezdiğimiz tarihlerde yarımada tarafındada bakım çalışmaları yer yer devam ediyordu. Umarım tamamlanmıştır. Askeri müzeyi ve Nusret mayın gemisinin benzerini mutlaka dolaşın ki; kahraman Mehmet le karşısındaki gücün techisat ve silah bakımından mukayesini yapabilesiniz. Hatta bir İngiliz subayın ailesine yazdığı bir mektup okumuştum gemide, çok etkiliydi. Çıkarmadaki durumun özeti gibi birşey hepsi tarafsızca yazılmıştı hatırladığım. Öyle bir duygu seli yaşamıştık ki bunları burdan anlatmak çok zor. Hepimiz çok iyi biliyoruz bir dönüm noktasının başladığı yer Çanakkale.

Ümit KURU beyin yazdıklarına aynen katılıyorum. Profesyonel, tarihi iyi bilen bir rehberle hareket etmek gerekiyor.

Saygıyla.

Lilium 30-01-2009 00:52

Sayın cemal s göremediğiniz yerleri görmek istemezmisiniz, bende gittim gezdim o dediğiniz duygu dolu anları yaşadım, tazelemek lazım o duyduları bir de ağaçlar net olarak çok güzel ve anlamlı olur, sizler de düşünmezmisiniz.

Sayın tonba, gelişmeler katılılanların da vereceği bilgiler doğrultusun da gelişecektir, onları bekliyorum, gelen fikirleri de dikkate almalıyım.

Tarih konusun da veya başka bir konu da düşünceleri olan arkadaşlar açıklasın.

Gezi bir günlük mü olsun iki günlük mü dedim, çevap yok. Cumhur ve cemonun dışında

Derya 01-02-2009 00:16

Çanakkale'ye iki sene önce okulca iki otobüs olarak gittik.Kesinlikle bir kez değil belki defalarca gitmek gerekiyor.Orada yaşadığımız duygu selini kelimelerle ifade etmek mümkün değil.Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin gitmesi gerektiğini düşünüyorum.Biz mart ayının sonunda gitmiştik.İklim olarak mart ve nisan ayı uygun olur ancak gezilerin özellikle bu tarihlerde yoğunlaştığına da dikkat etmek gerekiyor.Yollarda çok fazla zaman geçiyor ve uzun otobüs kuyrukları oluyor.Gezi günübirlik yeterli olmaz.Biz bir gün kalmıştık.İki günde gezilecek yerlerin bir kısmını bitiremeden dönmüştük.Rehber konusunda söylenenlere kesinlikle katılıyorum.Belirlenen tarih uygun olursa eşim ve kızlarımla katılmak isterim.

Lilium 01-02-2009 00:36

Alıntı:

.Belirlenen tarih uygun olursa eşim ve kızlarımla katılmak isterim.
Arkadaşlar uygun olan tarih konusunda da fikirlerinizi söylermisiniz, şu tarih bu tarih daha uygun olur, nedenleri ile birlikte yazarsanız, iyi olur tarihi hep birlikte belirlemeye yardımcı olursunuz.

Güzergâh için bir de harita iyi olur diye düşündüm.
Bulunduğunuz yere tıklayınız,
http://www.trafik.gov.tr/images/icerik/trkh-yeni.jpg

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025