![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
|
5 temmuz, İzmir Çeşme Tourkana daveti
İzmirli dostlar, hafta sonu cumartesi Çeşme'de buluşalım mı ? Size güzel bir bağ tesisinde şarap üretiminin tüm aşamalarını içeren bilgilendirici bir rehberlik yapabilirim. Bakın ,İstanbul'dan yılda sadece 1 kereliğine çeşme'ye geliyorum, bu fırsatı kaçırmayın derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bağ gezisi
Sayın tourkana, Teklifiniz için çok teşekkürler..Konuyu biraz açabilirmisiniz.Şartlar uygun olursa biz Aliağa'dan gelebiliriz.Aliağa İzmir'e yaklaşık 60km uzaklıkta.Çeşme'ye ulaşmamız 2-2,5 saatimizi alır.Bahsettiğiniz etkinlik ne kadar sürer? Katılacak kişi sayısında bir kısıtlama var mı? Katılmak için Çeşme'ye gelmek yetiyor mu? Herhangi bir katkı söz konusu mu? vb konularda aydınlatabilirseniz.Katılmak büyük bir zevk olacak. şimdiden teşekkürler..Ayrıca İzmir grubu ile tanışmak sizin içinde ayrıcalık olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel ve hoş bir teklif cumartesi günü benim acımdan çok zor bir içnde bulunduğum hafda doalyısıyla ama kesin bir konuşmada yapmak istemiyorum.Şartlar uyugun olursa gönülden gelmek istediğimi belirtmek isteri. Bu güzel davet için çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu.
|
Çeşme gişeleri geçildikten sonra 150 mt ileride yer alan üst geçitten sola dönülerek daha önceki geçilmiş gişelerin ters istikametine doğru yan yoldan devam ediliyor. Sonra yoldaki Çeşme Bağları tabelalarını takip ederek tesislere ulaşabilirsiniz. Penelophe ile yaptığımız görüşmede saat 12 diye planladık... Aktivite maddelerini şu şekilde planladım, -Bağların gezilmesi -Şarap Üretim aşamalarının tanıtımı -Taş baskı Zeytinyağı üretim aşamalarının tanıtımı -Şarapların tadımı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, yaz tatili nedeniyle oğlum foça'da annemin yanında kalıyor. Malum ben çalışıyorum ve henüz 10 yaşında tam gün evde yalnız kalamıyor. Ben de hafta sonlarını oğlumla beraber olmak için Foça'da **** onu da alıp Dikili'de eşimin annesinin yazlığında geçiriyorum. Bu nedenle haftasonları yapılan toplantı ve buluşmalara çok istememe rağmen katılamıyorum. Ama oğluşumu görmeden haftayı geçirmek de mümkün değil. Yoksa bu toplantıları asla ıskalamam biliyorsunuz. Mazur göreceğinizi umuyorum. Harika zaman geçireceğinizden eminim. Tourkana'yla da tanışmayı çok isterdim. Selamlarımı iletin lütfen. Belki bir şişe şarap getirirsin bana Penelophe ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir geziydi, herşey için Tourkana'ya çok teşekkürler.. Memet iş ile ilgili bir problem yüzünden katılamadı maalesef. Fatma Dündar, Özkan Dündar ve ben gidebildik sadece. Çok yorgunum, detaylar ve fotoğraflar yarın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Çeşme'ye vardığımızda Tourkana bizi güleryüzü ile karşıladı. Tesisleri gezdik, kuleye çıktık, cafede üzüm suyu içtik ve şarap taddık. ![]() Çeşme Bağcılık, teras sistemiyle kurulan ve toplam teras uzunluğu 100 km olan gerçekten muazzam bir bağ. Üzümler sulanmıyor çünkü, terasların kuruluşu denizden gelen nemi en iyi oranda değerlendirmek üzere şekillendirilmiş. 15 yıl önce Torkana'nın dedesi tarafından kurulan bağdaki üzümlerin çelikleri Fransa'dan getirilmiş. Yine Fransa'dan getirilen Fransız meşe fıçılarında saklanıyor imal edilen şaraplar. Biz vardığımızda elektrikler kesikti bu yüzden iç mekan fotoğrafları pek aydınlık değil.. Fotoğrafları İzmir Çeşme Tourkana daveti başlığına yüklüyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Yöneticilerden biri artık galerideki bu sorunla ilgilenebilirmi acaba? Resimlerin en önemlileri açılmıyor, sadece bu başlıkta değil diğer başlıklarda da aynı sorun var. Bu sorun uzun bir süredir var ama hala çözülmedi, bir an önce düzeltilsin bu problem lütfen.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Tourkananın davetine kimse gelmedi ama biz çok memnun kaldık. Tourkananın içten karşılaması ve dedesinin hoş sohbetine teşekkür ederiz. Giderken o kadar güzel bir bağ ve şarap imalat tesisi ile karşılaşacağımızı ummuyorduk. Çok modern tesis edilmiş olan bağ harikaydı. Tourkananın dedesi onlara gözü gibi bakıyor. Ne yazık ki fotoğraflar açılmıyor. Penelophe o güzellikleri sizin için de görüntülemişti . Yerinde görmek en iyisi. Tourkana ve dedesi bizleri bağ bozumuna bekliyor. Umarım o zaman daha kalabalık oluruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
doğa
Giriş Tarihi: 14-09-2007
|
Selamlar herkese, Fotoğrafları net göremesem de çok şey kaçırmış olduğumu gördüm. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Topraksız tarım sistemini kurmak uğruna neler kaçırmışım ![]() ![]() Düzenleyen malbman : 07-07-2008 saat 09:46 Neden: Yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu.
|
Bağbozumu zamanında ilgi duyan herkesi , çalışmaya pardon şenliklere katılmaya davet ediyorum.. ![]() Umarım güzel vakit geçiririz. Not: Ben çarşambaya kadar Çeşme'deyim.. Çeşme planı olan varsa bana ,özel mesaj atabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Sayın tourkana, bağbozumu çalışmaya gönüllü katılabilirim neden olmasın. Şenliklerede ağaçlar üyeleriyle devam ederiz. Erken duyuru olursa başka şehirlerden üyelerde katılabilir. çeşme otogardan sizin oraya ilçe münübüsleri çalışıyormu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Gezi
Bizim gibi katılamayanları çok şanssız,katılanları da çok şanslı görüyorum. Resimlerdeki x ler dışındakiler çok güzel.herşeyi anlatıyor. dedenin de ellerine sağlık. Penelophe seni kimse çekmedi mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Resimlerdeki görüntülenememe sorunları daha önceki toplantılara eklediğim fotoğraflarda da vardı maalesef, galeri ve forumda yaşadığınız sorunlar başlığına eklemiştim. Son anda çekeceklerdi aslında ama kan ter içinde kalmıştım kuleye çıkarken, çekmeyinnn! dedim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu.
|
5 temmuz daki etkinliği kaçıranlar için,12 temmuz cumartesi gününe yeni bir davet daha yapıyorum... İlk mesajın şartları aynen geçerlidir. İsteyenler burada isimlerini belirtsinler lütfen .. Görüşmek üzere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|