![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Vallahi diyecek bişey bulamadım vedahi çok kıskandım.Fakat yurt dışında yaşayan kızkardeşimle birlikte önceden Sütçüler planımız vardı.Bende Sütçülere gittik ama aklımız Tire-Ödemiş ve Birgi de idi. Gününüz çok güzel geçmiş çok sevindim. Nazlı 06 zaten muhteşem bir ev sahibesi. Anladığım kadarı ile eşi ile birlikte bu görevlerini muhteşem bir şekilde yerine getirmişler. Bizim Birgi-Ödemiş-Tire bölgesinde bir huyumuz vardır. Gelen konuklara mutlaka bir yerleri eksik gösteririz. Bunun bir amacı var. Konuklar tekrar gelebilsinler diye. ![]() Karambol de onlardan biri. İspanyol kökenli bir oyun. Çok seveceksiniz. Bu arada birdahaki planınızın içinde Ödemiş-Birgi-Bozdağ da olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Ağaç Dostu
|
Karambol oyunu
Alıntı:
KARAMBOL Oyunu Ülkemizde sadece Tire'de oynanan ve 'karambol' adı verilen bilardoyu andıran oyun, bilardodaki ıstaka yerine parmaklar kullanılarak oynanıyor. Şimşir ağacından yapılma toplara "meşe" deniliyor. 4x12 metre boyutundaki parlatılmış beton zemin üzerinde oynanan oyunda, saha üzerine belli aralıklarla sıralanan ve adına "lek" denilen hedefler bulunuyor. 2 ya da eşli olarak 4 kişinin oynadığı oyunun iddia kısmında da hoş sohbetler oluşuyor. Örneğin oyunda "mevlit yapmak" deyimi "kaybedenin, izleyen herkese çay ısmarlayacağı" anlamını taşıyor. Şehrin özellikle orta yaş grubundaki insanları Alay Parkı’ndaki karambol sahasında günün her saatinde bu oyunu büyük bir ciddiyetle oynuyorlar.Başlama atışlarında oyuncular sıra ile birer atış yapıyorlar; leklerden birini son vuran oynama üstünlüğünü elinde geçirmiş oluyor. Lekleri hiç kimse vuramaz ise oyun başlama sırası değişmeksizin devam ediyor. Oyuncular veya takımlar ya hiç sıra kaptırmaksızın bütün lekleri vurarak oyunu kazanmış oluyorlar ya da rakiplerin karşılıklı olarak lek vurabildikleri oyun içinde yerde en az bir lek bırakmak şartıyla rakiplerinin meşelerini vurarak oyun sayısını elde ediyorlar. Oyun 8'de bitiyor Bu da 71 yaşındaki bir amcamızın eli (başlama vuruşu yapıyor) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Mehmet Bey, ne güzel bilgiler elde etmişsiniz. Sizi tebrik ederim. Ama söz siz gelene kadar ben ekibi kuracağım bu gidişle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Alıntı:
Mahmut Bey, bir daha ki gezimiz de Tire başlangıç olup Gölcük bitiş noktamız olacak inşallah. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|