![]() |
|
![]() |
#31 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
Tamam Ankamall benim içinde uygun görüşmek ümidiyle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
Evet, Hasan Beyden telefon nosu geldi...şimdilik hiçbir aksilik yok , ekip tamam...13.30 Cumartesi Ankamall dan 4 büyük bir küçük üzümsü bitki sever ekibi hacılara kesin hareket ediyor... Hacılar köyünde , Cumartesileri, pazar vs. kurulur mu acaba ? kurulmasa bile pembe domates-tarla domatesi köy biberi-köy yumurtası satılan yerler varmıdır? Gerçi adı köy ama köy özelliği devam ediyor mu? merak ediyorum açıkçası ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Cumartesi günü Gölbaşı'nda pazar kurulur. Yenimahalle pazarında ne varsa Gölbaşı pazarında da aynısı olur. Yani kısacası, Ankara'nın bir başka semtine gelmiş gibi olacaksınız. Hacılar Köyü gölbaşına çok yakın olduğu için klasik Anadolu köyleri gibi değildir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Biz üzümseverlerin bir araya gelişi de hoş oldu. Denizakvaryumu, eşi ve sevimli kızları Beste, Hasan Lalezar; ev sahibi NTuran ve eşi tarafından oldukça iyi ağırlandık. Gerçekten tam bir üzümsüsever olan NTuran'ın o güzel bahçesinde, önce kısa bir tanışma ve ardından uzun bir bahçe keşfi yaşandı. Çeşit, çeşit ahududu, frenk üzümü, likapa, böğürtlen, üzüm ve hatta erik, şeftali, elma gibi meyve ağaçları ve oldukça hoş süs ağaçları arasında biz kendimizi kaybetmişiz. Tek tek her bir ağacı yakından izleyip oturabilmemiz bayağı bir zaman aldı. Ondan sonra da koyu bir sohbet. Zamanın nasıl geçtiğini kimse anlayamadı sanırım. Çok keyifli bir gündü. Gönül isterdi ki diğer dostlarla da birlikte olalım. Ben de bir iki fotoğrafla günümüzü özetleyeyim. Soldan sağa: NTuran'ın eşi Handan Hanım, NTuran, Hasan Lalezar, Denizakvaryumunun eşi Aysel Hanım, Denizakvaryumu, kızları Beste, ve ben. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
Doğru forumda mıyım bilmiyorum ama ingilizce "berry" kelimesinin karşılığı üzümsü bitkilere giriyor mu? Veya hangi forumda "berry" kelimesinin tam karşılığını bulabilirim? Bu böğürtlen, frambuaz ve çilek için geçerli bir gruplandırma ve bazı yerlerde üzümü de dahil ediyor. Yardım ederseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Bizim üzümler işe yaramadı galiba, şaka tabi resimler güzel ve bir kaç dost daha tanımış olduk üzümlerin sayesinde. İyi geceler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Bizimle pek ilgisi yok ama sevgiye bir örnekti benim gözümde. Göstermeden duramadım. Hani hepimizin bildiği kırmızı panjurlu ev söylemi vardır ya. İşte NTuranların yan komşularının (çok tatlılardı)bu pencereleri çok hoşuma gitti ve bu beğenimi söyleyince hanım, "perdeler de benim eserim" dedi. Düşündüm ki; evet o elişi perde olmadan, o kırmızı panjur öylesine güzel görünmeyecekti. Uzun yıllarını birbirlerine adamış o güzel çiftin, aşkı tanımlamaları gibi geldi bana. Sizlerle de paylaşmak istedim öylesine yalın ama bir o kadar güzel görüntüyü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz de aynen sizin gibi üzümsüleri, berry olarak değerlendiriyoruz. Ahududu, böğürtlen başlığına bakabilirsiniz isterseniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
6 Ekimde de siz yalovaya davetlisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
Eh ben tercumanım ve bu berry kelimesini bir yere oturtamamıştım. Aslında çalı veya asmalarda oluşan her türlü salkım meyve olması gerek. Ve açıkçası hepsinin de şarabı yapılabilir. Bundan sonraki tercümelerimde "üzümsü" kelimesini kullanacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
Biz de dün toplantımızda sizin gibi, berry ailesinin içine nelerin girebileceğini konuşmuştuk. Çileği hiç aklımıza getirmedik. Şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca (strawberry), çileği de içine sokmamız gerektiğini düşündüm. Ahududu, böğürtlen o ailedense, çilek neden olmasın ki? (Ama elbette ben uzman falan değilim. Yazdığınıza kendi düşüncemi ekliyorum o kadar.) İşte forumumuzun hayatımıza kattıkları. Her geçen gün, her türlü paylaşımlar çoğalıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
2007 Ankara üzümsü bitki severlerin toplantısında; bizleri ağırlayan ev sahibi n_turan ve eşine, Hasan Lalezar'a, nevsune Hanıma(lale soğanları için bir kez daha teşekkürler) teşekkür ederim... Hem zevkli hem yararlı bir toplantı oldu, güzel bir hafta sonu geçirdik... açıkçası temiz ve gürültüsüz hava da çok iyi geldi ![]() Bahçede yetişen her ürünün tadı muhteşemdi...biberler, domatesler, üzümler, böğürtlenler ahududular, naneler, erikler... seneye yaban mersinleri olunca yine oradayız ![]() Ankara üzümsü bitki severler ekibini gerçekten sevdim, sanki ilk defa görüşen kişiler değil de yıllardır tanışan insanlar gibiydik...üzümsü ekibiyle yeni proğramlarda görüşmek dileği ile... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-11-2006
|
Evet , herşey çok güzeldi . Gönülden teşekkürler. Oralar hakikaten yerleşmek için mantıklı yerler. Umarım huzur içinde oturursunuz. Gönlüm biraz daha yaklaştı şimdi Gölbaşı taraflarına. Az biraz para bulursam size komşu olmaya karar verdim bu arada.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
Sizinle komşu olmayı çok isteriz. Martıköy'ün dingin havası ve kuşları alışkanlık yapıyor. Daha önce de söylediğim gibi, bahçeye geldiğimde işyerindeki bütün sıkıntıları unutuyorum. Sanki bir duvardan geçip başka bir dünyaya dalıyorum. Günde iki pakete yakın sigara tüketen bir arkadaşım, biz tatildeyken bahçemizi sularken, saatler geçmesine rağmen aklına sigara içmek gelmediğini söylemişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|