![]() |
|
![]() |
#211 |
Moderatör
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Moderatör
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Moderatör
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Moderatör
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Moderatör
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Moderatör
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Moderatör
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Moderatör
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Moderatör
|
Burayı da dolaştıktan sonra, dağarcığımıza eklediğimiz bilgilerle Selimiye Camii'ne geçtik. Selimiye, II. Selim'in Mimar Sinan'a yaptırdığı camiidir. 8 sütuna dayanarak oturtulan kubbenin en geniş kubbe olduğu belirtilmiştir. 4 köşesine, her birinde 3 şerefeli zarif ve yüksek minareler yapılmıştır. Camii Edirne'nin her tarafından görünecek şekilde inşa edilmiştir. İç kısımdaki mermer işçiliği, hat işçiliği ve çini işçiliği mükemmeliyetini gözler önüne serer. Çinilerde lale motifleri öne çıkmaktadır. Avlu revaklarla ve kubbelerle süslüdür. Avlunun ortasında mermerden çok güzel bir şadırvan bulunmaktadır. Sinan'ın 80-90 yaşları arasında yaptığı bu eseri için "en iyi eserim "dediği söylenilmektedir. Mükemmel güzellikteki bu camiiden çektiğim fotoğraflar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Moderatör
|
Devam... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
|
Güler farkı; Hiç böyle bir şey yaşamadım,orta öğ.ve üniversite de hocalık yaptım ,böyle bir öğrencim olmadı,fotolarla bilgileri ne güzel bağdaştırmış,o ne dikkatli gözlem,aman aman,Allahım nazarlardan koru ![]() Gelelim Makamlara: RAST:Havale ve felç tedavii BUSELİK:Sırt,bel,eklem agrılarının iyileştirilmesine, UŞŞAK:Kalp, karaciğer,mide rahatsızlıklarına, NEVA:Kadın hastalıkları , HİCAZ:İdrar zorluğu hastalıkları, REHAVİ:Baş ağrısına, ISFAHAN:Zeka gelişimine ,zihin açmaya, BU makamlarda ki eserler ile hastalıkları tedavi edip,iyileştirirlermiş.Batı dan önce müziğin gücünü keşfetmiş atalarımız . Edirne gezisi,ayrıca bu ulusun evlatları olduğumuz için de çok gurur verici anlar yaşattı Mimar Sinan; Nurlar için de yatsın,bir kez daha bizleri büyüledi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Merhabalar...! Geziki ne gezi nasıl anlatılır bilemiyorum. Müjgan hanımın bilgilendirmesinden tutun Güler hanımın hepimizi aynı evin halkındanmış gibi sahiplenmesine kadar herşey çok güzeldi. Kısacası büyük üstad Nazımın Abidin dinoya Pariste '' Dino bana mutluluğun resmini yaparmısın'' dediğinde Abidin dinonun '' ondan kolay ne var''deyip bir çırpıda yaptığı bu gün değer dahi biçilemeyen bir resmi vardır bilirmisisiniz. Hani şu ANADOLUDA üç kuşak bir arada büyük ailenin bir odadaki resmi. İşte onu yaşadık hep beraber Edirne gezisinde. GÖZEL OLACAK GÖZEL demekle az bile demişim. Gerçekten her şey çooook süperdi. ![]() Ciğerin tadı, kızarmış biber ve sunulan sosun lezzetine birde yoğudun unutulmaya yüz tutmuş tadını ekleyin öyle hayal edin lutfen. Ne o ağzınızın suyunu görür gibiyim. ![]() ![]() Dönmek üzereyken davullu zurnalı oynanan çiftetelliyi saymıyorum bile. Kim mi oynadı? Orası devlet sırrı döktüren döktürene. ![]() ![]() Huzurlarınızda bizlere uzaktanda olsa destek sağlayan arkadaşımız Kenan beye ve bilge Şıracımız yeğeni Ali bey başta; katılan, gönlüyle katılan herkese şükranlarımı sunuyorum. Bir diğerinde buluşmak dileği ile. SAYGILAR. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Moderatör
|
Mecidiyeköy'de toplanmaya başladık, kiralanan minibüse yerleşerek hem sıcacık simitlerimizi atıştırdık hem de sohbet ede ede, belirlenen yerlerden arkadaşlarımızı topladık ve yola koyulduk. Bize rehberlik eden Müjgan Yılmaz arkadaşımız, yol boyunca dili-damağı kuruyana kadar bize anlattı. Gideceğiniz yere önceden bilgi sahibi olarak gitmenizin çok faydası oluyor. Nereye-nelere bakacağınızı daha iyi anlıyorsunuz. Yoldayız.... geliyoruz Edirne. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Moderatör
|
Yer, yer çay molası verdik. Edirne'ye gelip de yaprak ciğer yemeden dönmek olmaz diyerekten ciğercinin yolunu tuttuk. Ciğer eşliğinde çok acı biber ve nefis manda sütünden yapılmış yoğurt da ikram ediliyor. Mutlaka denemelisiniz dostlar... nefisti. Ama nedense günebakan arkadaşımızı yemesi için ikna edemedik. Sanırım kendi elleriyle hazırladığı harika elmalı kurabiyelerden çay molalarında çok yedi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Moderatör
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2013
|
Tıp medresesi (medrese-i etibba)ve Sultan II.Bayezid külliyesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Moderatör
|
Darüşşifa'ya doğru giderken yolda tarihi güzel evler gördük. günebakan ailesi de sanırım böyle bir evin özlemini çekiyorlar, Allah size de nasip etsin sevgili günebakan, çok da yakıştınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Moderatör
|
Ciğercideyiz. Bazı arkadaşlarımızın servisi daha erken yapıldı. Nevzat Bey de çok mu acıktı ne? Atasözümüzü hiç inkâr etmemecesine " kedinin ciğere baktığı gibi" iştahla bakıyor. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Moderatör
|
Edirne'de daha işimiz bitmemişti. Madem buraya kadar geldik, ne kadar çok şey yapabilirsek yapalım diyerek önce gül serasına gittik. Güller daha açmamıştı, çelikler hazırlanıyordu. Bir iki arkadaşımız sarmaşık gülü aldı. Özgür Bey'le konuştuk, siparişlerimizi hazırlamak için anlaştık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-12-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Moderatör
|
Sera gezisinden sonra cemal.S'in telefonla konuştuğu ve bizi mutlaka bahçesine götürmek istediği Ali Erkenciler Bey'in hakikaten görülmesi gereken fidanlığına gittik. Sanırım fidanlık bir başkasına ait de Ali Bey'le beraber çalışıyorlar. Ali Bey bize bahçedeki armut ağacının ve asmaların budanması hakkında bilgiler verdi. Yarma aşısının nasıl yapılacağını tarif etti. O kadar güzel şekilde anlattı ki, bu bilgilere agaclar.net üyeleri olarak hep ihtiyaç duyacağımızı bildirerek kendisine üyemiz olmasını teklif ettik. Hava hem soğumaya hem de yavaş yavaş kararmaya yüz tuttmuştu, eeee biraz ısınalım diyerek, Ali Bey'in şiraz üzümlerinden yaptığı güzel şarabın tadına baktık. Peynir eşliğinde ikram ettiği şarap da enfesti, değil mi cemal.S, ankstel? ![]() cemal.S'in çocuklarının anasının yanakları pembe pembe olmuştu, saraptan mı, yoksa kuzinenin sıcaklığından mı pek karar veremedim. ![]() Daha görmemiz gereken bir iki camii daha olduğunu söyledi Müjgan ama bizi bu halde, o saatte kim cami'ye alır ki diyerek bir başka sefere bıraktık ve dönüş yoluna koyulduk. ![]() Sevgili Cumhur Tonba sütlü nuriye tatlısını çok sever. Ben de gelebilirse kendisine veririm düşüncesiyle 2 kg sütlü nuriye almıştım, ama nasip ona değilmiş. ![]() Dönüş yolunda arkadaşlar başladılar " hadi Güler Hanım, açın paketi" diye. Benim de onu tekrar eve götürmeye hiç de niyetim yoktu. Çay molası verdiğimizde paket açıldı.... inan sevgili Cumhur Tonba vallahi bu seferki de çok güzeldi... değil mi günebakan, Fatma Acar? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Moderatör
|
Biz Edirne'deyken hava çok güzeldi, rahat rahat dolaştık. Akşam dönüş yolunda ise yol boyunca yağmur yağdı, anladık ki cemal.S, yukarısı ile iyice pazarlık yapmış ve başarılı olmuş. ![]() Yine arkadaşlarımızı aldığımız yerlerde bıraka bıraka evimize biraz yorgun ama çok huzurlu ve mutlu bir şekilde döndük. Geziye katılan bütün arkadaşlara, organize edenlere ve sevgili Müjgan Yılmaz'a tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Kenan kırca bey, herşey çok güzeldi nazik davetiniz için çok teşekkür ederim, samimi sıcak yiğeniniz Ali beyden ağaçlar ve budama konusunda çok şeyler öğrendim, üye olarakta aramızda olmasını isterim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Kendi adıma böyle güzel bir gezi kaçar mıydı hiç diye hayıflanıyorum ama birbirinden güzel kareleri gördükçe de sizin ne kadar büyük keyif aldığınızı görebiliyor, seviniyorum. Ne iyi ettiniz de bir arada bu güzel gezinin tadını çıkarttınız. Fotoğraflar için de teşekkürler ben de sizinle gezmiş kadar oldum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kenan Kırca; Bahçenize misafir ettiniz,yeğeniniz de ınanılmaz,mükemmel bir evsahibiydi...Sizlere çok ama çok teşekkür ederiz.Şükrü Paşa anıtı na ,bu değerli insana vefa borcu olarak gitmek isterdik, ancak programın öncelikleri vardı,gerçi ben yol boyu söylendim gaddar bir öğretmen olarak,görmemiz gereken bir çok eseri göremedik diye.Umarım bir daha ki sefere ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Sevgili dostlarım; Nevzat bey, Cemal. bey, Güne Bakan hanım , Perhan hanım, Fatma hanım,Adalet hanım, Müjgan hanım veeeee Güler hanım fotağraflar ve anlatımları ile geziyi o kadar güzel yorumlamışlarki daha iyisi olamaz, benim çektiğim fotağraflar bunların yanında sönük kalacağından dolayı yüklemedim özür dilerim, tekrar katılan ve gezide emeği geçen dostlara çok çok teşekkür ederim, umarım bunun devamını getiririz inşallah. Bizi davet eden Kenan Kırca bey'e ve meyve bahçesinde gerek budama konusunda bilgi aktaran gerekse kendi ürünü olan şarabından ikram ederek bizi misafir eden Ali bey'ede ayrıca teşekkür ederim. saygılar,sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Güzel ve özenilesi bir gezi olmuş. Güler hanım'ın resimlerini yüklediği şifahane özellikle ilgimi çekti... ![]() Batı'da akıl hastaları, bedenlerine şeytanın girdiği düşünüldüğü için birer birer öldürülüyorken; ta 15. yüzyılda Edirne’deki şifahanede su ve müzik sesi ile uygulanan müzikterapi o dönemin akıl hastalıklarını iyileştirmede büyük yollar katediyor, dönemin ilk psikoterapi örneğini oluşturuyordu. Avrupa, şifahanelerimizde uygulanan terapilerin sonucunu gördükten sonra, bizden öğrendiklerini şimdilerde geliştirerek, büyük tıp merkezlerinde özel kliniklerle uygulamaya başladı. Bizde ise hala bu tür uygulamalara dudak bükülüyor olması çok manidar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2013
|
Sayın Ali Erkenciler bey ağaç budamasını yaptıktan sonra asma üst ve kök budamasını gösterdi. Budama bittiğnde asma bu şekli aldı. Bu güzel bilgiler gezimize renk kattı. Emeği geçenlere teşekkürler ediyoruz. Bu ekibin önü açıldı ve davetler almaya başladık. Darısı herkesin başına. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|