agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Agaclar.net Toplantı ve Gezileri
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-07-2011, 23:29   #37
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Evdeki tadilat işleri gece 23-24'lere kadar sürünce tatlının ve gül şurubunun tarifini yazmak bu akşama kaldı. Genelde Sapancaya bilgisayarı götürmüyoruz ama tarifleri yazalım diye getirdik. Nilgün daha yazılanları okumadı çok merak ediyor. Tariflerden sonra yazılanlar okunacak. Güler Hanım uygun görürse tarifleri mutfak başlığına da taşıyacaktır.

Böğürtlen Soslu Bisküvili Muhallebi (Nilgün Tatlısı)

Malzemeler,
1 Paket Kakaolu Bisküvi
1 Litre Süt
1 Yumurta
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Toz Şeker

Sos İçin Malzeme
1 Kase Böğürtlen
2 Yemek Kaşığı Nişasta
Yarım Su Bardağı Vişne Suyu
1 Yemek Kaşığı Şeker

Yapılışı

Yumurta iyice çırpılır, üzerine un, şeker ve süt ilave edilir ve sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Geniş bir kaba bisküviler tek sıra halinde dizilir ve üzerine pişen muhallebi dökülerek ılımaya bırakılır.
Böğürtlenler blendırda ezilerek üzerine vişne suyu, şeker ve nişasta ilave edilerek sürekli karıştırılarak pişirilir. Bu karışım muhallebinin üzerine dökülür ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletilir. Daha sonra buzdolabında en az 12 saat bekletilir. Sonra afiyetle yenir.

Gül Şurubu

Kokulu ve koyu renkli tercihen kırmızı güller toplanır. Yapraklar ayıklanır ve beyaz kısımları kesilerek atılır. Daha sonra yıkanarak süzülür. Cam kavanozun içine tıka basa doldurulur, leblebi büyüklüğünde limon tuzu eritilir ve kavanozun üzerine gül yapraklarını örtecek şekilde su ile birlikte doldurulur. Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır, buzdolabında en az 15 gün bekletilir. Arada sırada kavanoz çalkalanır. 15 gün sonra kavanoz açılarak içindeki gül yaprakları elle sıkılarak süzülür ve bu su gül şurubunun aromasını oluşturur. En fazla 15-20 gün daha buzdolabında bekleyebilir. Şurup hazırlanacağı zaman toz şeker ve sudan oluşan şeker şerbeti hazırlanır gül suyu aromasından katılarak istenilen tad ve kıvamda şurup hazırlanır. (1 su bardağı şerbete 1 yemek kaşığı aroma gibi)

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025