![]() |
Eline sağlık Mjgn abla... Fotoroman tadında anlatmışsın günü...
Çok eğlendik. Seve seve çalıştık... Dün'e kadar "bir fidanım var, boyu boyuma denk" diyordum... Artık 8-10 tane oldu... Umarım çok kısa zamanda hepsinin boyu bizi geçer. |
Ellerinize sağlık.
Ama veda fotoğrafından anlaşıldığı kadarıyla katılım az olmuş gibi. Köylüler katılmadı mı? |
Köyde cenaze vardı, çoğu bu yüzden gelemedi sanırım. Üstelik köyde yaşayanların çoğu yaşlı insanlar.
Biz gençler varken onlara mı düşerdi zaten. ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Güzel bir örnek çalışma yaptığınızı düşünüyorum. Elimde imkanlarım olsaydı ben de katılırdım. İnşallah başaka sefere diyorum.
|
Çok güzel bir çalışma gerçekten. Devamı gelmesi dileğiyle. Diğer resimleri merak ettim rapidshare veya benzeri bir siteye yüklenilip buradan linki verilebilirmi acaba?
|
Harikasınız arkadaşlar. Sizlere imrendim. Hepinize teşekkürler. Doğa ve dikilen fidanlar sizlere minnettar.
|
Geçenlerde Ayvalık'a gittim. Oraya gidilir de Şeytan Tepesine çıkılmaz mı? Virajlı yolda ilerlerken gördüğüm manzara karşısında içim burkuldu. Birkaç ay önce yanmış oradaki ağaçların çoğu. Araba kullandığım için fazla bakamadım, yanan ağaçları temizliyorlardı. İçim burkuldu. Birileri yakıyor sizler gibiler de yaşadığımız dünyaya yeni fidanlar kazandırıyor.
Tekrar her birinizi tebrik ederim. Kalben sizlerin yanındaydım aslında. |
-Aynı şehirde yaşadığım, zaman zaman sitede selamlaştığım, benzer düşünceleri paylaştığım güzel insanlarla nihayet yüzyüze tanışma imkanını buldum. Sarıkoz sayesinde yeni dostlar edindim.
-Önce Chewbacca (Tunç Kutlu) ile buluştuk. Buluşma yerinde onu sımsıcak tebessmünü ilk gördüğümde hiç öyle yeni tanışıyormuşuz gibi gelmedi. Epeydir görmediğim bir yakınımla buluşuyormuşum duygusu ile elini sıktım. Birbirimize isimlerimizi de şakalaşır gibi söyledik sanıyorum. -On, onbeş dakika sonra Müjgan Hanım ve eşi Veli Beyle de benzer duygular içinde tanıştık. -Yola koyulduktan bir süre sonra daha da bir kaynaşmıştık herhalde. Ben sohbete fazla dalmış olmalıyım ki ışıklı kavşakta dururken yeşil ışığın yandığını farketmemişim. Yolun açılmasını bekliyen diğer araç sürücülerinin isyanına mahal kalmadan Tunç beni kibarca uyardı. -Yola kendi arabam yerine oğlumun pek alışık olmadığım arabası ile çıktım. bu yüzden biraz zorlandım. Başka hatalar yaptı isem de dostlarım katlandılar herhalde, seslerini çıkarmadılar. Mevsimi gözönünde tutarak kış lastikleri olan araçla gitmeyi daha güvenli bulmuştum. -Köye girince evlerin ortasında birkaç araç ve birkaç arabanın olduğu yere yanaşıp sorduğumuzda ağaç dikiminin başladığını öğrendik. -Tarif edilen yöne giderken telefonla aradığımız Derya bizi yolda karşılayıp dikim alanına götürdü. Zaten oniki onüç haneli köyde fidan dikiminde çalışanların tamamı neredeyse Derya'nın ailesi ve yakın akrabaları idi. -Çalşanlarla da hemen kaynaştık. Kimsenin diğerine ne yapacağını söylemesine mahal kalmadan işe giriştik. Bir grup traktörün kuyruk miline takılan burgu ile çukur açarken geriye kalanlar da fidanları taşıma ve dikme işlerini aldılar. Ben ve köyden seksenini biraz geçmiş bir genç arkadaş (Hamdi Şanlı), birlikte fidanların son bakımlarını yaptık. Söküm ve taşıma sırasında hasar gören kök ve daları budayarak dikime hazırladık. Not:____________ Derya, iş arkadaşımın adını hatılrayamadım. Lütfen hatırlatabilir misin. Yazımı düzelteyim. |
Yücel bey size yardım eden 82 yaşındaki genç arkadaşınızın ismi, Hamdi Şanlı. Hamdi amcamızda o köye çok emeği geçen insanlardandır. İlerlemiş yaşına rağmen hasta olmadığı sürece her türlü imece çalışmasına katılır.
|
Köye girdiğimizde muhtarın evini bulalım dedik önce. İlk gördüğümüz "amca"ya sorduk. "Şu ilerideki iki katlı ev canım" diye yanıtladı güleryüzle.
O canım lafına takıldım. O kadar hoşuma gitti ki herkese anlatıyorum bunu.;) Son derece güzel bir köyde, köyün kendisinden güzel insanların olması çok hoş da, hane sayısının düşüklüğü ve kalanların da yaş ortalamasının yüksekliği acı. Buna rağmen güzel bazı genç insanların, hala köy için çabalaması da gurur verici. |
çok güzel omuş ellerinize sağlık devamınıda isderiz
|
93 numaralı yazıyı ben yazmadım! babam yapılanları görmek istedi bende kullanıcı adımı ve şifremi ona vermiştim. Siteye girmiş olmalı, ama nasıl yazı yazdı onu anlamadım. Bilgisayardan hiç anlamaz, zaten yazıların bozuk olmasındada belli. Ben onun adına size bir kez daha teşekkür ediyorum.
|
Deryaözen, babanı hafife alma bence..:)
|
Sevgili Derya bırak babanda bu sevinci paylaşsın . Kaldıki iyi niyetli bir yazı yazmış. Teşekkürler ona ki senin gibi duyarlı bir kız yetiştirmiş. :))
|
Alıntı:
- Hamdi Şanlı Amcamız iyi bir çalışma arkadaşı olduğu kadar iyi bir sohbet ortağı da. Adını unutmuş olmamı "Oğul, kul kusursuz olmaz." diyerek bağışlayacağından eminim. Yazımda düzeltme yapmaktan vaz geçtim. |
Alıntı:
-Orhan beyin bu mesajı, bizim anlatmaya çalıştığımız sıcaklığı, bütün açıklığı ile ortaya koyuyor. Derya ise, babasının bigisayar üzerinden de düşüncesini iletmiş olduğunu görmenin sevincini; aynı sıcaklık ve samimiyetle bizimle paylaşıyor. |
Hamdi Amca'nın fotoğrafı yok mu?
|
Alıntı:
|
Hamdi amca veda fotoğrafında en sağda...
Bir fotoğraf daha buldum. Traktöre bağlı burgunun hızı ona yetmemiş olmalı ki eski usul çapasına dört elle sarılmış.;) http://www.geocities.com/muj_gun/hamdi.jpg |
Çok sağol Müjgan
Böyle bir fotoğrafla karşılaşacağımı sanki biliyordum :) 82 yaş ve herkese örnek olacak bir çaba. Ellerinden öpüyorum. agaclar.net olarak bu çabayı bir şekilde ödüllendirmeliyiz. |
Sanıyorum beni yanlış anladınız. Söylemek istediğim bilgisayar nedir bilmeyen babam bile sizin ilginizden dolayı, bilgisayarın basına oturmuş birde yazı yazmış :-) bu beni çok mutlu etti. Ayrıca hiç bir zaman babamı hafife almadım. Zira babam bana her konuda destek olmasa ben , ben olamazdımki.
|
Ne kadar güzel oldu bu etkinlik herkes için. Orada bir köyümüz var SARIKOZ . İnsanlarımız var (Hamdi amca,Derya kız ve babası ile bütün Sarıkoz sakinleri) Eh onlarında Mjgn ı ve eşi,Yücel bey eşi,Chew kardeşleri ve Ağaçlar net üyeleri oldu. Yani demem o ki Derya kız ın yaktığı Sarıkoz ateşi ile 7500 kişilik kocaman bir SARIKOZ AĞAÇLAR NET olduk :))
|
Alıntı:
Üye olmasını rica edebilir miyiz? Sizden fırsat(!) kaldığı zamanlar iki satır laflaşırız. Bu kadarını yazan dahasını da kesinlikle yazabilir... :) |
Malina, Mahmut Leventoğlu, Hasan Lalezar, Zerrin Uslu, denizakvaryumu, GiseIa, Aybala, Dev Sekoya, Yılmaz, Şukranayalp, Börü Han, Sevelim, Memet,ilginiz için herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizlerin ilgisi, bizim için için, ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Sağolun.
|
-Sevgili newadam, nerelerdesin? Kayboldun!
-Sarıkoz'da seni de aramızda görmek isterdim. Beni yollara düşüren biraz da sen olmuştun çünkü. |
Bu çalışmaya emekleriyle katılan tüm arkadaşlarımızı candan kutluyorum. Çok anlamlı ve örnek bir çalışma yapmışsınız. Yaptığınız bu işler büyük sevap bence. Hepinize içten sevgi ve saygılar...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
agaç dikmek bambaşka birşey....
bende bugün çok yoruldum. bu sogukta 6 kişi 240 adet mahlep fidanı dıktik. çok üşüdüm,ama çok zevkliydi.*** hepsi tutar. ve bunu sadece 2 saatte yaptık. herkesin dikili bir agacı olması dileğiyle |
-Derya Hanım, arada bir köyle ilgili yazışsak ne dersiniz? Kestane konusunu da burada konuşursak sanırım dostların bize epey katkısı olur. Ben önce bir sitemizi kolaçan edeyim. bu konuda yazılan neler var.
- Dostlarım, merak edenler vardır. Sarıkoz'daki arazinin bir bölümüne kestane dikmek istiyoruz. |
|
Yücel bey bu ilginiz beni ve babamı ne kadar mutlu ediyor bilemezsiniz. Kesatane için babam Kastamonu dan birilerini aramış. Bende köyden kestane dikmeyi düşündüğümüz araziden biraz toprak aldım. Ama şimdi nerede tahlil ettireceğimi bilmediğimden bekliyorum. İnşallah yapmayı düşündüğümüz bu işinden de altından kalkabiliriz.
|
Bu arada annemin saksıya diktiği kestaneler filizlenip yaklaşık 15 cm oldular :))
|
Yücel bey daha önce sizinle konuşmuştuk! bu hafta sonu bizim köye gitmek için. Köye çok fazla kar yağdı, hafta sonuna kadar durum ne olur bilmiyorum. Kar olsa da olmasa da biz %90 ihtimalle gideceğiz. Gelmek isterseniz sizi de misafir etmek isteriz. Pardon insan kendi köyün de misafir olmaz.
|
-Derya Hanım, elbette ilgileneceğim. Babanıza selam söyleyin. Ben toprak tahlil işini bir araştırayım. Sonuçtan bilgi veririm.
|
Alıntı:
|
Yücel bey ilginize çok teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla her işin bir inceliği varmış.! Ben topragı yüzeyden ve sadece bir yerden almıştım, arazi ise yaklaşık 100 ila 150 dönüm arasında bir büyüklükte. Şimdi ne yapmam gerekiyor, ben toprağı bir poşete koymuştum acaba özel bir numune ambalajı varmı.? Pazar günü köye gideceğim ama o kadar fazla kar yağdıki köye, şuanda numunede alamam sanırım baharı bekleyeğiz.
|
-Derya Hanım yaptığım telefon görüşmesinden ben de öyle anladım. Örnek alırken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler var. Ancak bunların detaylarını tam almış değilim. Sanırım arazinin büyüklüğüne ve toprak yapısının farklılık gösterip göstermediğine de dikkat edilerek, farklı yerlerden birden fazla örenek almak gerekiyor. Şu anda örnek alma şansımız olmadığına göre bu konuyu da öğrenip ona göre hareket etmek gerekeir diye düşünüyorum.
-aşağıdaki linklere bir bakabilirsen bizim işimize yarayacak şeyler var gibi. -Özellikle birincisinde şekiller ve resimlerle anlatılmış. http://www.tgae.gov.tr/calismalar/numuneal.htm http://www.tgae.gov.tr/calismalar/An...alar/frame.htm http://www.ankara-tarim.gov.tr/pages.asp?id=135 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025