![]() |
5 Eklenti(ler)
Sabah oğlan okulda işini erken bitirip, kahvaltıyı da erken yapınca yapacak pek bir iş kalmamıştı, Tam o sırada Yücel abi aradı "hadi" dedi... çıktık yola...
Yolda "sevgi çiçeği" ararken ikince defa kaybolan Dark'ı gördük... Eklenti 10278 Ben "abi almayalım o çok yiyor bize bişi kalmıyor" dememe rağmen Yücel abi dark'ı da arabaya aldı... Tam gaz Sarıkoz... Kutlamalardan bir kare... Eklenti 10280 Kutlamalar sırasında "mıhtar emmi" ve yeni motor'u takıldı gözümüze... En baş köşedeydi motor... Eklenti 10279 Kutlamalar biterken, bir önceki gezi sırasında Derya'nın söz verdiği gezi başladı bizim için, Eklenti 10281 Eklenti 10282 Siz Dark'ın yorulmadım dediğine falan bakmayın... Hepimizin canı çıktı... Fakat kesinlikle HARİKA bir gündü... Teşekküler Derya... Teşekkürler Sarıkoz... Teşekkürler Yücel abi... |
Dün benim için çok güzel bir gündü.Gelen ve gelemeyen tüm arkadaşlarımıza ve büyüklerime sonsuz şükranlarımı belirtim çok teşekkür ederim.Gelenlerle zaten birlikte idik ama gelemeyen arkadaşlarımızlada gönüllerimiz bir idi. Kısmet başka sefere inşallah .Ben çok eğlendim.Umarım sizlerde benim kadar eğlenmişsinizdir.Şimdilik hoşçakalın görüşmek üzere.
|
Alıntı:
|
Siz bunların yemek için kavga ettiğine bakmayın. 2 side iki dirhem bir çekirdek süzülüp duruyorlar. Bişi yedikleri felan yok. En çok yiyen kişinin ben olduğum su götürmez bir gerçek. Beni yemek yerken görenler kilomla orantıma inanamıyor zaten :D
|
1 Eklenti(ler)
Köyümüze gelen dostlar sayesin de, güzel bir gün geçirdik. Sizlerle Chewbacca'nın makinasından çıkmış resmi paylaşmak istiyorum. Bu resim bizim Sedir fidanlarının dikildiği yerde çekildi.
|
Biliyorum fotoğrafları bekliyorsunuz ama fotoğraf formatı sorunu sebebiyle ekleme işim geceye kalacak. :)
(300' yakın fotoğraf için yer açıp jpg formatına çevirmem gerekecek :D) |
http://i22.photobucket.com/albums/b3...398_resize.jpg
Bu şeker çocuğun ne düşündüğün çok merak ettim fotoğrafı çekerken. Bütün yemekler gibi tatlı da çok lezzetliydi ama tatlıyı yerken bir kaç kişinin neden yüzünü buruşturduğunu bir türlü çözemedim. :) http://i22.photobucket.com/albums/b3...404_resize.jpg Geçen ziyaretimizde mıhtarın motorlarını duymuş ama görme şansımız olmamıştı. Bu sefer birini görebildik. Diğerlerini de görmek istedik ama hepsini bir seferde göstersem siz gelmezsiniz bir daha diyerek diğerlerini sonraki ziyaretlerimizde görebileceğimizi söyledi. :) |
http://i22.photobucket.com/albums/b3...424_resize.jpg
Yücel Ağabey kitap gibi insan. Hatta kitap ne kelime ansiklopedi gibi. Bunun yanında değer verdiği konular üzerine saatlerce sıkılmadan, usanmadan bilgisini paylaşan bir insan. O olmasa bu gezi en azından benim açımdan daha az "bilgilendirici" olacaktı. http://i22.photobucket.com/albums/b3...444_resize.jpg Yapanların ellerine sağlık, ziyafeti tertip edenlerin kesesine bereket. Ben kendi adıma tıka basa doydum :) Akşama bir gram yemek yiyemedim. Kaçırılmaması gereken bir ziyafet vardı. Gerçi arkadaşlarımızdan biri daha az yeseydi biz biraz daha da tadına varacaktık yediklerimizin ama neyse. Yine de herkese bol bol yetecek berektli bir soframız vardı :) |
|
Çektiğim 300'e yakın fotoğraf içerisinde en çok hoşuma giden aşağıdaki fotoğraf oldu. Bu sebepledir ki üzerine tek kelime eklemeden, yazısız olarak size aktarıyorum. Benim için o günün fotoğrafı
:cool: http://i22.photobucket.com/albums/b3...455_resize.jpg |
Yazdıklarımın malum hemen hepsi kurgu. Her şey çok güzeldi. Chew'den bana kalsa daha çok baklava yiyecektim ama maalesef :)
Gün boyu kaç kilometre yol katettik bilmiyorum fakat gezi o kadar iyi geldi ki gece saat 03:00'a kadar benim gözüme uyku girmedi :) |
Dark, bence de bu fotoğrafı, günün fotoğrafı yap. Gerçekten de, çok şeyler anlatan bir resim.
|
Derya Hanım!
Köyünüzde bu sabah şöyle bir tur atma şansım oldu. Doğrusu çok kıskandım. Her şey çok güzel. Hepinizin yüreğine sağlık. Bu arada mıhtar emmiye ve tüm köy halkına selam olsun eminim onlar o yanan ateşe sahip çıkarlar. Angara.Çubuk,Sarıkoz bunlarda kim. Oğlum Cemal sen bu günlerde hayal kahvesine fazlamı takılıyorsun ne? Sevgiyle kalın. Cemal Sansar / Yalova |
1 Eklenti(ler)
Resmin çekildiği yer de Hıdırellez etkinliğimizi yaptık. Bizimle gelen dostlar bilir, hayli kalabalıkdık. Resimden de anlayacağınız gibi etrafa epey yayıldık ve tabi bu arada, sağı solu da kirlettik.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da herkes dağıldıktan sonraki hali. Çevreye duyarlı bir köy olduğumuz belirtmek istiyorum. Tam alan çekmeyi akıl edemedik ama bir kısmını da olsa göstermek istedim. Dark ile birlikte piknik alanına gittiğimiz de her şey toplanmış, çöpler çöp poşetine konulmuş traktöre yüklenmişti. Daha önce köyümden çöpler için de bir çay resmi gösterilmişti. :( Bizim köylülerin kendi çöplerini ortalık da bırakmadıklarını göstermek istedim. Tabi o çöplerin olduğu yer için de düşündüklerimiz var, çöpler bize ait olmasa da köy bizim.
|
Köyümüzle haklı olarak övünebiliriz.
Hıdırlık meydanını biraz daha süslesek ne dersiniz? Not: Eskiden Hıdırellez toplantılarının yapıldığı yerlere kısaca "hıdırlık" veya "hıdırlık bahçası", "hıdırlıktepesi", "hıdırlıkyeri", "hıdırlık alanı" gibi adlar vriliyordu |
Bizde buradan yutkuna yutkuna köyümüzü izliyoruz ne yapalım. Sağolasın Derya Özen bizi de SARIKOZlu yaptın , Ağaçlar.Net sitemizde Sarıkoz ateşini sen yaktın, Allah gönlüne göre versin. Yücel Özlem ağabey yüreğine ellerine sağlık. Allah sana sağlık sıhhat ve uzun ömürler versin.
Sevgi ve selamlarımla |
Mahmut Bey, karış karış Türkiye'yi geziyorsunuz, geçen Rize ye gideceğim diyordunuz, köyünüze uğramadanmı gideceksiniz.
****** 1 Temmuz da şenlik var. Tüm CAN'lar davetlidir. ***** -------------------------------------------------------------------------- Doyasıya eğlenceyi kaçırmayalım, Ağaçlar net üyelerini bir araya toplamak ve tanışmak için de güzel bir tarih bence. |
Sevgili Derya , köyüme gelmeyi okadar çok istiyorumki ve hatta TÜRSAB DERGİ de bile işlemeyi planladım (Tüh ağzımdan kaçırdım sürpriz bozuldu). Fakat o kadar yoğun bir trafik içindeyimki ne yapacağımı şaşırdım. Fırsat bulabilirsem ancak günü birlik gelebilirim . Akşam binip sabah köyde olup tekrar akşam İstanbula dönebilmeliyim. Şimdiden söz vermeyeyim ama mutlaka birgün geleceğim.SARIKOZ DA YANAN ATEŞİ GÖRMELİYİM.
Sevgilerimle |
Alıntı:
|
Yanan ateşi görmemek ne mümkün. Ben artık her gün şöyle bir uğrayıp bakıyorum ve görüyorumki sevgili Deryada bir çaba bir çaba aman ateş sönmesin diye. İşin içine güzel insanımızıda katınca bize sadece uzaktan seyretmek ancak birazda içini çekerek ısınmak kalıyor. Bende söz vermiyeyim ama hayatımda bu günlerde çok süprizler yaşıyorum. Ancak şunu söyleyebilirim Ankara merkezde oturan ve sizin festivalleri pek seven ailedeki küçük Sansar yine oralarda olacak. Ne diyelim kısmet. Kimbilir davul zurna eşliğinde sevgili leventoğlu ile yanan ateş şerefine halay bile çekeriz elimizde mendillerle.
Cemal akıllı ol akıllı takılma şu leventoğluna diyorum artık kendime söz geçiremiyorum. Ne yapayım görmesemde onu ruhen seviyorum. Saygıyla. |
Şenliğimize herkes davetli, sakın ola Ankara'da kalacak yerimiz yok diye düşünmeyin, hepinizi ağırlayacak evimiz var.! Cemal Bey, biz şenlik de her yıl bir ağa seçeriz, ağa seçiminden sonrada dostluk halayı çekeriz. Bu halay da tüm dostlarımızı bir arada görmek beni ve köylümü mutlu eder. Bir anlam da, Ağaçlar net üyelerinin de emeği var benim köyüm de. Ağaçlar net üyelerini halay da görmek ve resimlerini çekmek, çok hoş olurdu.
|
Hadi gelde gitme......
Akıllı ol Cemal akıllı. Herkes halay çeker sen neler dönersin bir düşünsene. Bir yanında Sevgili Derya bir yanında koca yörük Levent oğlu ne güzel halay böyle. Hayal görmeye başladım sanırım. Saygıyla Kalın. |
Sevgili dostlar, Sarıkoz da ağaç dikiliyor. Ben, bedenen yanların da olamasam da ruhen yanlarındayım. Ağaç dikildiğini duyduğum andan itibaren kalbim daha hızlı çarpıyor. Benim başlattığım bu olaya herkesin kendi elinden geldiğince destek vermesi çok güzel. Teşekkürler Mustafa ve Gürsel Erdal. :D
|
Derya'cığım
Gün yaklaşıyor. Hazırlanalım mı? |
Nevsune Teyze yazını şimdi gördüm, evet gün yaklaştı ve ben harıl harıl organizasyonla ilgileniyorum. Senin bana yazmanı beklemiştim, senin için ne zaman uygunsa ben de hazırım. Sarıkoz da eğelence ve şenlik var. Planlar ve duyumlar harika bir gün geçireceğimizi işaret ediyor. Kalabalık bir ağaçlar net grubu bekliyorum. Toplanmamız, konuşmamız ve tanışmamız için güzel bir yaz günü.!
|
Bilgisayarımdaki teknik aksaklıklar sebebi ile bir süre formdan uzak kaldım. Görüyürümki Derya kardeşimiz son hızla hazırlıklara devam ediyor. Çok mutluyum çok. Kısmetse halayda yerimizi alırız Derya hanım. Ne diyelim. Sadece şunu diyebileceğimi düşünerek bu satırı yazıyorum. Belkide hatamı yapıyorum diyede düşünmedim değil.
Sevgili Derya ! ****** ağaçları yerine ekmek toprakla birebir iç içe olmak çok güzel bir şey. Ancak bu işe düşünceleri ile katılmak ve organizasyonu sağlamak ve başarıya imza atacak projeler için kafa yormakta bir fidanı toprakla buluşturmak kadar güzel ve haz verici bir duygu . Hatta daha da zor. Bu dünyanın en zevkli ve en zor işi ile uğraşmak meşakkatli olsa gerek. Saygıyla kalın. |
01.07.2007 Pazar günü Sarıkoz'a gidecekler adlarını buraya yazmaya başlasalar mı?
|
Ben Sarıkoz da olacağım. :) Beni listenin başına yazın lütfen.
Sarıkoz'a gelmek isteyip de, arabamız yok diye düşünen dostlarımız! dernek olarak pazar günü, Dışkapı mevkii hastahanesi önünden otobüs kaldırıyoruz. Otobüs sabah saat 8.30 da hareket edecek, akşam dönüş saati henüz belli değil, bu köydeki koşullara ve gelen isteklere göre değişiyor. Otobüs için her hangi bir ücret ödemiyorsunuz.! (Köyden misafirlerimize ikramlarımız olacak, yani yanınızda hiç bir şey getirmezseniz bile aç kalmayacağınızı garanti ederim.) Fakat sizler kendiği isteğinize göre yiyecek ve içecek getirebilirsiniz. Ben yarın büyük olasılıkla burada olamayacağım, şimdiden gelmek isteyen herkese kapımızın açık olduğunu belirteyim. Bu sadece benim değil dernek yönetimimizin ve muhtarımızın da davetidir. Taaaa Yalova'dan bile ağaçlar net üyesi misafirim olacak, güzel dostlukların paylaşılacağı, hoş bir gün bizleri bekliyor... ;) :D 0535 276 63 53 Dernek bşk. Orhan Özen'e ait. |
Derya kızım bir iletişim telefonu da olsaydı iyi olurdu sanırım. Ya babanın ya senin cep telefonu mesela ve eğer bir mahsuru yoksa?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025