![]() |
2 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
|
Saat kaçta gidiyoruz?:p :p
Bu pazar anneler günü... Hatırlatayım dedim. |
En azından hobi bahçesinde işe başlanmış oldu ama o kadar üyesiniz İstanbul'da sadece 4 kişi mi toplanabildiniz.
|
Ekrem bey, elinizde bel var ve ayakkabısızsınız. Ayakkabısız bel yapmak mümkün müdür?
|
Ekrem Bey foruma uğramayabilir, ben yazayım...
Bahçe daha önce (geçen sonbaharda) kazılıp, ekime hazırlanmıştı. Üzerinde çalışma yapılmamış olsaydı yan parsellerdeki gibi yabani ot ve çiçek kaplı halde olacaktı. Ekrem Bey bel ile toprağı sadede havalandırdı (ki toprak bu halde iken bile oldukça oyalayıcı bir iş), biz de toprağı inceltip ve yabani kökleri ayıkladık. Yoksa yalın ayak yapılacak iş değil elbette :) Aslında toprağın son durumunu görmek için gitmiştik ama toprak çekti sanırım, bir şeyler yapmadan duramadık.. Kostümlerimiz de bu yüzden yaptığımız işe pek elverişli değil. :) |
Ahmettogay, sorunuzda sadece poz verdiği iması mı var? :)
Emin olun tümünü Ekrem yaptı ve ilk geldiği an ayakkabılarını çıkardı... Bana sorarsanız, ben de ayakkabısız yapamam :) |
Bir projelendirme de benden...
1 Eklenti(ler)
Kırmızıyla gösterilen noktaların tamamı tatlı mısırdır ona göre. Aşırı yaz sıcaklarında hem hafif gölgeleme yapar hemde rüzgarı kırar (varsa). Ayrıca sınırın taamına tatlı mısır ekilebilir. Bunun dışında olur ya tohum almak istersiniz diye mümkün olduğunca aynı tür bitkileri birbinden uzak yaptım. Tohum alacağınız zaman ilk meyveleri tohumluk olarak bırakın iyice olgunlaşınca da toplarsınız.
Eklenti 10505 |
1x3 m. için uygun fidan sayısını hesaplayıp fidanları aybalaya gönderir misin? Ne kadar tuttuğu bilgisini de ... :)
Mısır işine en çok sevinecek olan Nurany... İlk önerdiği bitki, mısırdı çünkü :) |
20 Mayıs 2007
Pazar günü hobi bahçesine gidiyoruz. Gelmek isteyenler kimlerdi? |
Şu adresi tekrar yazar mısın, gelmek isteyenler aramasın :)
aybala malina nurany ekremy ömer morgen |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 10980
Daha önce Kozyatağı'ndan gittiğiniz için oradan tarif edebilirim... II. Köprü yolundan Edirne yönünde iken, Kavacık Sapağı'ndan sapıyoruz ve sağdan kavşağın üzerine çıkıp düz devam ediyoruz...Büyükçe bir köprü var onun altından geçip, Beykoz Konakları'nın önünden devam ettikten sonra Polenezköy Riva ayrımına geliyoruz. Bu ayrıma geldiğimizde sağa sapıyoruz. Biz buradan Riva yönünü tercih ettiğimiz için sonra sola saptıktan sonra sağdan köy isimlerini (Değirmendere, Paşamandra) takip ede ede Öğümce'ye vardık. Oradan sonra yol sizi götürüyor. Telefonlar da çekiyor. (Tarif etmek ne zormuş...) |
Hobi bahçesi meraklıları
Yabancı ot temizleme, toprak belleme, çapalama, tohum ekimi, fide dikimi, bahçe düzenleme ve benzeri konularda deneyimli, deneyimsiz dostlara Tekirdağ Barbaros'taki bahçemizde çalışma alanı tahsis edilir. Çaylar şirketten. Yatacak yer de bedava. Nasıl teklif ama? Evet, kim veya kimler geliyor? :) Katılanlara, hobi alanından ayrılırken, geçen sene daldırılmış ve köklenmiş, kokulu, yediveren ateş gülü hediye edilecektir. |
Eee, kimler gitti, neler oldu? Havadis yok mu, ya fotoğraf?
|
Sana e-postayla anlatırım :)
Nasıl olsa kimsenin ilgisini çekmiyor, boşuna yer işgal etmeyelim :) |
Sevgili Mine, bence yorgunluktan yazamamışlardır. :))
|
Hayır, konuşturamazsınız...http://www.clicksmilies.com/s1106/ak...smiley-088.gif
Ama papatyalar çok güzel açmıştı. http://farm1.static.flickr.com/225/5...1551374a_m.jpg |
Ya ayarlayabilirsem haftaya bende gelmek istiyorum hobi bahçesine...
|
Alıntı:
Merakla fotograf bekliyorum. |
Alıntı:
Gitmeseeem de görmeseeem de ordaa bir hobi bahçemiz var uzaktaaaa. Laylaylay laaay looooom. :D |
kolay gelsin diyerek
başlamak istedim. |
insan doyamıyor.....
güzele insan kıyamıyor çiçeklere |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 11197
Bahçede çalışırken, topraklı ellerle fotoğraf çekmek zor oluyor. Bir ara tek kare çekmişim. Huzurlarınızda biber fidelerimizden bir kuple :) |
Ne güzeller.
Domates yok mu Sevgili aybala? :) |
Var, yaklaşık olarak 60 biber ve 60 patlican diktik. Domateslere başladığımızda yağmur bastırdı. Ömer Bey hafta içi onların dikimini de tamamlayacak.
( benim ağzımda da bakla ıslanmıyor :)) Bakla da mı diksek? :) |
Bence ekin.;)
Hasat zamanı yardıma gelirim mutlaka.:p |
Biz de öyle tahmin ettik...
Ama asıl keyifli zamanı şimdi :o |
Ben de öyle tahmin ettiğinizi tahmin ettim. :))
Gerçekten İstanbul öyle zor ki. Bir çok şeyi yapmak yerine seyretmek zorunda kalıyorsun.:( Öncelikleri istekler değil, şartlar belirliyor malesef. |
Allah kolaylık versin.Çok güzel bir proje.Keşke yakın olsada bende gelsem.İnanın çok isterim.Malum mesafe uzun.Ama gönlümüz sizlerle.:))
|
Alıntı:
|
Ama salatalık (hıyar) ekin bence.
|
Kavun, karpuz, kabak ta :) Aklıma taksit taksit geldi...
|
27 Mayıs Pazar gelmeye niyetli olanlar programlarını yapsınlar...
praecox da gelecek bir aksilik olmazsa, haber vereyim dedim :) |
:)
ben de hasat zamanı gelsem... :) |
praecox, şansını zorlama istersen :)
|
Ben de sizler için mısır ve sırık barbunya tohumları aldım. Mısırın güney tarafına 2 karış arayla barbunyalar dikerseniz, ayrıca sırık dikmenize gerek kalmaz. Barbunyalar mısırlara sarılır gider.
|
Mısırlar da hangilerine destek olacaklarını şaşıracaklar :)
Bir kısım mısırlar, aybala'nın süs kabaklarına destek olacaklar... Alıntı:
|
|
27 Mayıs 2007
Hafta sonu geldi sayılır. Bu sefer gelenler kimler? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025