agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Agaclar.net Çalışmaları
(https)

Beğeni Düzeni28Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-01-2006, 22:10   #151
doğasever

Giriş Tarihi: 16-12-2005
saolasın bana da psikoterapi gibi bişi idi. dediklerimin ispatı canlı canlı bu sitede...
kimin hayaliydi benimle konuşup röportaj yapmak?? kimler gerçekten sormak ve dinlemek istedi ve bu konu üzerinde zihninde meşguliyette bulundu acaba burada?? ve niye 1 yıl sonra geldim??
inancınızın ve odaklanmanızın gücü nedeniyle 1 yıl sürdü...daha fazla ve inanarak odaklandığınız şeylerin hangisi olmadı? her şeyi yaratan siz olsaydınız yarattıklarınıza sevginizi ne vererek gösterirdiniz??
özgürlük!!!!
hayatını yaşama özgürlüğü elinde ama kavga ederek değil..miras kalan tüm inançları sarsacak kadar odaklanarak...
bende işe yaradı..
şimdi bu bilgiyle biliyorum kimler dereköy merve pansiyonda olacak...
zamanı geldiğinde...
nereden mi biliyorum?.
işte bunu bilmiyorum ..doğanın hediyesi...
sonradan.....

karakedi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2006, 00:33   #152
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Hayalimdi demem abartılı olur ama benim fikrimdi sanırım... :)
Dediğin gibi epey zaman geçti aradan, onun için "sanırım" diyorum...

Geçmişteki seçimin, hoş bir seçimdi. Ve nedense bana Nurten Öztürk'ten daha kolay erişilebilir gibi gelmiştin :) Ona ulaşmak için bir iki deneme yaptım ama başarılı olamadım. Çok ısrar etmek de tabiatımda yok.

Sana ulaşmak için softmailere forumda söylemek dışında bir şey yapmadık. Şekilde görüldüğü gibi, böylesi çok daha güzel oldu :)

Alıntı:
daha fazla ve inanarak odaklandığınız şeylerin hangisi olmadı?
Henüz olmayan yok. Ekip olarak, yavaş ama istediğimiz yönde, üstelik eğlenerek yürüyoruz :) Giderek çoğalıyoruz... Zaten önemli olan sonuç değil, yolun kendisi... Ver her yol, yeterince yürürsen sonuca ulaşıyor.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2006, 02:41   #153
Ağaç Dostu

tuana's Avatar

Giriş Tarihi: 06-12-2005
Galeri: 18
çocuklar için bölümünde benimle aynı hikayeye eşlik edenin merve hanım olduğunu yeni farkettim..teşekkür ederim..

tuana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2006, 09:33   #154
doğasever

rica ederim..masalları çok severim..keşke herkes ucundan tutsa....keşke ilerde leylam okuyup bişiler bulsa......kitap olsa.......

Eski 05-01-2006, 09:55   #155
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Siz örnek olacaksınız. Genellikle, birileri yapsın, ben bir bakayım anlayışı vardır, bilirsiniz...

Daha önce yaptığı için, kabul edeceğini umuyorum. Bizim Pesmelba, biten öyküleri o güzel sesiyle okuyabilir :) Çocuklar da dinler...

Buraya baktınız mı?

http://www.agaclar.net/index.php?id=971

http://www.agaclar.net/index.php?id=3075

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2006, 12:20   #156
Ağaçsevermiş..

Giriş Tarihi: 13-02-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karakedi
eee be kıvılcım kardeş!!!!!
bende şaka yapmıştım yaw....
Trakyalıyız galiba...

Bak şimdi röportaj çok güzeldi. Samimiydi. İçtendi,iyi hoş...

Ama insan sormaz mı hiç: Sayın Karakedi, nerelisiniz? Aslen yaniii...

Hangi tür müziklerden hoşlanırsınız?

Mankenlik hakkındaki düşünceleriniz ve Türkiye'de mankenlik hakkında kısa bilgi verebilir misiniz?

Siyasi bir görüşünüz var mıdır? Son seçimde hangi partiye oy verdiniz?

Yau bırakın da ben apayım şu röportajı. Aybala ne anlar?

KIVILCIM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2006, 12:35   #157
Ağaç Dostu

eskimo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-06-2005
Galeri: 24
trakya güzeldir.
karakedi benim merak ettiğim ise;
Hep basında duyuyoruz ''yabancılar bazı bölgelerde toprak alıyormuş yeni yasalar ile bu alımlar kolaylaşmış'' v.s.sizin yaşadığınız yerde yabancı toprak sahibi tanıdıklarınız varmı?
Ve bu sizce doğrumu?

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2006, 13:30   #158
doğasever

aslen dünyalıyım ve dosttum.doğum yerim İstanbul...bizimkilerde öyle doğmuşlar...
en sevdiğim müzik beni dans ettiren herşey ..özellikle de klasikler,, kendi kendime hiç bilip anlamadan zırt pırt bale yaparım..ev bile bu ise uygun hazırlandı..ben kudurabileyim diye salon bomboş,,koltuğumuz filan yok,,gerekirse yanlarda 2 basamak var oraya oturuyoruz.. ben biraz yerde yaşarım.. ve mutfaktan tuvalete uçuşarak dansla giderim..leyla da başladı şimdi...))))))güzel **** çirkin...ritm isterim duygu isterim ama fazla slow sevmem ahlayıp ağlaşan şarkı duydum mu kaçarım..neşe isterim..tempo severim...
mankenlik bana göre sadece bir iştir işte...vücut ölçüleri devrin estetik anlayışına uyanın çalışabildigi...sırf daha fazla gereksiz zımbırtı alın diye özendici faktör..ve sektör...
ülkemizde mankenlik tarihi çok yeni...hala da tam yurt dışındaki standartlarda değil...75 den önce ajans bile yoktu...90 dan önce de büyük defile.... alırdın topukluları giderdin fabrikaya orada özellikle de anadolu da ki magaza sahipleri kıyafeti görerek seçebilsin diye giyip gezinirdin..90 dan sonra tv kanalları dergicilik vs başladı da iş gelişti,,ben o geçiş dönemini bizzat yaşadım..sonradan gelen herşey gibi kendine gelmesi, entegre olması, uyumlanması zaman ister..şu an ne durum da hiç bir fikrim yok..işi bıraktığım andan sonra hiç ilgilenmedim...yılda 1 kere gönül eğlendirmeye kıramayıp çıktığım yıldırım mayruk defileleri hariç hiç o ortam da olmadım.
kıvılcımcım bu çok geniş konu...
mankenlik hakkındaki şu an ki düşüncelerim katı aslında..
hepimizi parası sağılacak inek gören anlayışın, bizleri daha çok ve gereksiz para harcatmaya yönlendirirken havuç olarak önümüze salladığı işte bu tipler gibi ol ki sende yetersiz olma durumu...ne hoş düzen di mi?? önce belli bir kalıbı öne çıkar,ki kimse aynı yaratılmamış sonra diğerlerini hakir gör,yetersiz hissettir sonra da eee siz de ööle olun canım al şunlardan bunlardan de....eee tabii bedava olmaz çalış köle...gerekli şeyler olsa anlıcam ama...bu iş için gençliğin doğal güzelliğini malzeme yap 30 yaş üstü de maddi manevi perişan olsun ... ayyy ayyyy ayyyy
okadar çok kaynak boşa harcanıyor ki... neler yapılır oysa...
anlayıp fark ettiğimde neler hissetmiştim....para için çalışmak zorunda olup hem de işi bööle görmek bir dönem kendimden nefrete götürüyordu. çaresiz hissetmek ne demek öğretti.
politika bana uymaz çünkü zaten tanım gereği çok yüzlülük demek..ben fazla tek yüzlüyüm neysem o olmaya önem veriyorum olabildiğince...siyasi görüşümü tam anlatan bir parti yok.. özgürlüğe demokrasiye aşığım...ve insanı yargılamadan kabul etmeye...eğer toplumda beğenmediğimiz bişiler varsa bunu yapan ve düzeltmesi gereken de yine o toplumdur..marslılar diil...)))
ama dedim ya siyesete bulaşmam..politika bana göre değil...

Düzenleyen karakedi : 05-01-2006 saat 22:32
Eski 05-01-2006, 13:41   #159
doğasever

sevgili eskimo,
özellikle 2 sene önce yasalara aykırı olmayan-misal yunan adalarını görmemeli- her köşe talan edildi..hepsini yabancılar aldı arada bende ülkenin onuru adına 22 dönümü kaptırmadım ama benim para yarım adayı kurtarmaz ki...hele dereköy ile yakaköy arasında baraj gölü dedikleri yol elektrik filan bile olmayan deniz görmeyen ve rakımı 300 m.üzerindeki bölgeyi ingilizler 50 şer dönümler halinde alıp sımsıkı tellerle de çevirdiler.. yeni yasayı filan beklemeden 2 sene önce..o sene ingiltereden kışın tam 25 emlak şirketi geldi ve her yeri kapattı..bitti yani... benim aldiğim yeri alamazlardı ada görüyor. efrafımde çok da arkadaş var yabancı..çoğu düzenden kaçıyor ama bir kısmı 10 yıl içinde ülkelerinin yaşanılmaz soğuk olabileceğinden bahsediyor..kendi devletleri dışarda toprak almaya müthiş teşvikler veriyor.ispanya italya gibi yerleri tercih etmiyorlar çünkü yasalara göre arsaları torunlarına kalmıyor..tekrar 2 nesil sonra ispanyollara geri dönüyormuş,,şahsen araştırmam olmadı...bahçede ağaç budarken edilen laklaklardan...
3 sene önce dere taşıp kapıyı kırıp evın içinden aktığında ise tek yardıma gelen elinde baltasıyla çit yıkan ingiliz komşumdu ama..bizimkiler sırıtarak bakınıyordu bu da malesef gerçek...

Eski 05-01-2006, 13:46   #160
doğasever

ah bu olan... bence doğru mu?? eğer ben gidip orada alabiliyorsam doğru...aksi takdir de değil.... bizimkilerin yaptıklarından milyon kez daha az görgüsüz ve doğaya uyumlu evler yaptıklarını -hatta doğal gübreyle-biliyorum..ne diyiim?? yemeyenin malını yerler diye bi laf vardır ya... bana sorarsan ben insan ayırmam çinlisi ingilizi zencisi musevisi başıbağlısı yobazi....benim için insan insandır..herkes leylam gibi saf doğdu ve özü aynı....
imla kurallarını takmamam nedeniyle rahatsızlık hisseden arkadaşlarımdan özür dilerim..maksadı anlıyorlarsa bana yeter de....

Eski 05-01-2006, 14:04   #161
Ağaç Dostu

eskimo's Avatar

Giriş Tarihi: 03-06-2005
Galeri: 24
yasaya göre 25 dönüm üzeri alamıyorlar diye biliyordum,ama 50 50 gitmiş demek.
konu zaten insan değil,insan insandır ama işin içine devlet politikası girince işin rengi değişiyor.yaşamak için gelsinler sefa getirsinler.
sonumuz filistin gibi olmaz inşallah.
ispanyolların yasası iyiymiş.

eskimo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2006, 14:33   #162
doğasever

bilemiyorum nasıl ama duyduğum kadarıyla yolları var..ülkemizde iş kurarak **** ortak olarak **** bizden birinin adına.....bence de ispanyolların ki güzel....filistin gibi olmaz herhalde ama yapılanlara hayranlık duyuyorum..elektrik su gibi olaylarda dışarıya bağımlı olmayan yüzde yüz doğal yöntemler kullanılıyor ki bende inceliyorum..

Eski 05-01-2006, 16:06   #163
Ağaçsevermiş..

Alıntı:
yapılanlara hayranlık duyuyorum..elektrik su gibi olaylarda dışarıya bağımlı olmayan yüzde yüz doğal yöntemler kullanılıyor ki bende inceliyorum..
Karakedicim

Şimdi dışarıya bağlı kalmadan su sorunlarını komşular kuyu açarak çözdüler diyelim. Bunu anlamak mümkün. Elektrik ihtiyaçları için bağımlı kalmadan nasıl doğal bir yol buluyorlar? Rüzgar enerjisi desem, çok pahalı ve zor iş... su değirmeni desem ehh o da dış kapının sokağa bakan lambasını bile yakamaz...

Bir anlatsan şunu, yani doğal elektrik olayını....

Seni de bunaltmış oluyoruz böyle abuk subuk sorularla...

Sen bu siteye geldiğinde şöyle bir hisse kapıldım:

Biz çocukken (Ben Adıyamanlıyım bu arada ) Nemrut dağına gelen tek tük turistler olurdu... Otel fazla yoktu o zamanlar... olanlar da otele benzemiyordu. Belki bundan belki başka nedenden.... bizim oraya çadır kuruyorlardı. Evimizin olduğu mahalle ağaçlarla kaplıydı. Çok büyük yemyeşil ağaçlar, kayısı, şeftali, nar, aklına ne gelirse o ağaçlardan vardı... hem de şehrin dibindeydi.. yani ulaşım sorunu yoktu.

İşte bu ağaçların altında çadır kuran sarı saçlı ve bize benzemeyen turistler olurdu. Biz de çocuğuz ya, o bahçelerde top mop oynuyoruz... haliyle misafir komşularımızla tarzan dili temelinde arkadaş oluyorduk...

Bizlere kutu kola, çikolata vs verirlerdi... ve hayatımızda ilk defa gördüğümüz kutu kola, meyve suyu ve hatta minik salatalık turşuları onlardı sanki... nasıl mutlu olurduk... nasıl anlatamam.

Nedense siz bana biraz o sarı saçlı, sevimli ve dost turistleri hatırlattınız...

Bir tek siz kutu kola, çikolata ve turşu vermiyorsunuz...

Eski 05-01-2006, 16:54   #164
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 31-12-2005
Elbette mali,
büyük bir zevkle seslendiririm

pesmelba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2006, 17:01   #165
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 31-12-2005
karakedisi canısı,
şimdi ben burada az buçuk ciddi davranma ayaklarındayım da;
onun için beni "özel biri" diye tanımlamana göbek attığımı
filan kesinlikle yazmayacağım...
Hele benim nikimle birlikte gerçek kimliğimin açıklanmasının
nasıl da saaadece benim isteğimle olduğunu hiç yazmayacağım...

Sen şimdi kafana göre son hız yola devam
öpüyorum

pesmelba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2006, 20:54   #166
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-04-2005
Galeri: 108
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KIVILCIM
Karakedicim

Elektrik ihtiyaçları için bağımlı kalmadan nasıl doğal bir yol buluyorlar? Rüzgar enerjisi desem, çok pahalı ve zor iş... su değirmeni desem ehh o da dış kapının sokağa bakan lambasını bile yakamaz...

Bir anlatsan şunu, yani doğal elektrik olayını....
Aslında, kapalı bir sistemde, ısıtma ihtiyacını karşılamak için bioenerji, elektrik enerjisi için de rüzgar tribünü + güneş panelleri kullanılabilir..
Elbette, şehir elektrik şebekesinden tamamen kopmak gerekmiyor.. Üretilen elektrik yetmediğinde otomatik olarak şehir şebekesine geçilmeli..
Şehir şebekesinden elektrik almadan, aydınlatma ihtiyacını karşılamak o kadar da zor değil bence.. Yeterki hafif ve nispeten devamlı olan bir rüzgar esiyor olsun.. Yatırımın maliyeti, getirisiyle kıyaslandığında katlanılabilir olacaksa, bence çok mantıklı bir yatırım olacaktır..

bkz.. http://www.alternatifenerji.com/sss.php#R8

Cihangir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2006, 21:52   #167
doğasever

kullanılacak yöntemler sahip olduğun yere göre değişir,,yerin altındaki sabit ısıdaki suyu misal 16 derece yazın soğutma kışın ısıtma için gezdirmek bile varmış,,,cadmiyum free akülü ki 5-6 yıl götürür,solar sistemler ve rüzgar benim yere uyuyor..araştırıyoruz.... tam ne halt yiyeceğim belli olursa yazıcam... ama bir kaç sistem birarada birbirini desteklerse daha iyi...ben gazlı ocak bile kullanmayı düşünmüyorum..var ya şu eski soba olabilir fırınlı şeyler adını unuttum...aspiratör yok baca var...ben gece ışık sevmem mutfak ve banyo dışında...mum kullanırım..mumlarımı kendim yaparım.. bahçe aydinlatması sevmem çünkü yıldız severim ayrıca tam karanlık dediğimiz olay yokmuş ki.... tam ışıksız(bildiğimiz anlamda) olduğunda etraf daha aydınlık....azını yaratmak çok zor değil....ama evi çok elektrikli aletle doldurmamak gerekir...basit olucam ben....

Eski 05-01-2006, 21:56   #168
doğasever

[QUOTE=pesmelba][SIZE="1"]karakedisi canısı,
şimdi ben burada az buçuk ciddi davranma ayaklarındayım da
peki neden peşmelbacım????
bu ciddi bir sorudur..merak ettim....
.

Eski 05-01-2006, 21:57   #169
doğasever

anlayın işte...alıntı yapamıyorum..
.bööööö!!!!!!!! hüngür

Eski 05-01-2006, 22:23   #170
doğasever

imza koyabilmişmiyim denemesidir de....pardon

Eski 05-01-2006, 22:26   #171
doğasever

malina cım,
masalların hepsini leyla dinledi...masal yazacakmış,,,harika!!! teşekkür ederim...

Eski 05-01-2006, 22:26   #172
Ağaç Dostu

aybala's Avatar

Giriş Tarihi: 15-10-2004
Galeri: 574
mesaj yazdığın yerin üzerindeki kutucuklardan buna tıklayınca parantez içinde bu yazı çıkacak ---> [ QUOTE]karakedi [ /QUOTE]

karakedi yazan yere alıntı yapmak istediğin metni yapıştıracaksın
alıntın aşağıdaki gibi görünecek

Alıntı:
karakedi
hepsi bu

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2006, 22:41   #173
doğasever

saolasın ama bu mac bir acaip şey...serdar da yok soramadım...copy paste bile bildiğim yöntem( sağ tuş yöntemi) ile olmadı...bu kadar da olmaz di mi??? kendime gülücem bir dakika... salak bu mankenler işte diye bir ses mi duydum?)))))))
şaka bir yana alıntılayabilseydim neden kıvılcım diyecektim...neden sana o sarı kafalı çocuklar gibi geldim acaba??? anlamadı ben......

Eski 05-01-2006, 23:34   #174
Ağaçsevermiş..

Alıntı:
şaka bir yana alıntılayabilseydim neden kıvılcım diyecektim...neden sana o sarı kafalı çocuklar gibi geldim acaba??? anlamadı ben......
Belki de turistler gibi geçici bir ziyaret olacaktı sizinkisi... Belki de benim çocukluğumun geçtiği ağaçlarla kaplı cennet yer ile sizin yaşadığınız şu an ki yerinizi benzeştirdim... Yine belki Ağaçlar net, sizin eviniz ve benim çocukluk evimin ortak paydası ağaçlar olduğundan... Belki (çocukluğumda)turistleri az görmüş olduğumuzdan tüm mahalleli arkadaşlarımla birlikte, bizim oyun arkadaşlarımız olsun olmasın turistleri görünce bahçelere yığılıp, şirnlikler yapmamızla bu sitede Merve'yi duyup, görüp gelen diğer yaşamdersleri sakinlerinin burada yaptıkları şirnlikleri benzeştirdiğimdendir...

Yine belki de sizinle henüz tam anlamıyla iletişim kuramadığımız içindir... Belki de öffff yoruldum valla...

Yani kötü bir niyetim yoktu. Buraya gelmenizi hoş bir sürpriz ve çocukça sevinç kaynağı gördüğümden yazdım diyeyim...

olm aybala bela mısın s en?

Eski 05-01-2006, 23:37   #175
Ağaçsevermiş..

imzanızda neden -me değil de -mi kullandınız?

Sadece kendinize inanmanız ne güzel...

Eski 06-01-2006, 08:41   #176
doğasever

sevgili cımcım,kesersen şu siz biz demeyi
daha bir yakın iletişim kurabiliriz)))))
kendimi kibarca uzak tutulmuş hissettiriyor,,,
teşekkür ederim açıklamana... birden turist deyince uzak hissettim... sadece merak...aslında çok fazla sizden biriyim..
mi:merve ildeniz demek oluyor... yani kendine inanmanın başka bir şekilde yazımı...evlenince her ne kadar mö oldumsa da aynı hoşluk da olamıyor. baksana... l only belive in mö!!!!!
böööööö!!!!

Eski 06-01-2006, 14:28   #177
Ağaçsevermiş..

Alıntı:
sevgili cımcım,kesersen şu siz biz demeyi
daha bir yakın iletişim kurabiliriz)))))
kendimi kibarca uzak tutulmuş hissettiriyor,,,
teşekkür ederim açıklamana... birden turist deyince uzak hissettim... sadece merak...aslında çok fazla sizden biriyim..
mi:merve ildeniz demek oluyor... yani kendine inanmanın başka bir şekilde yazımı...evlenince her ne kadar mö oldumsa da aynı hoşluk da olamıyor. baksana... l only belive in mö!!!!!
böööööö!!!!
Ok... cimcim derim ben de.
mö olayını iyimser bir yorumla ben Milattan Önce olarak değerlendiriyorum.

milat: Ağaçlar Nete katılım

Eski 06-01-2006, 16:53   #178
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-07-2004
Galeri: 270
geç oldu ancak girdim nete
çok güzel olmuş röportaj
ses kayıt cihazı olmamasına rağmen bu hatun nasıl tuttu aklında tüm bunları anlamadım gitti

ayrıca karakedi yazmaya devam ettikçe (ki umuyorum) röportajın devamı da geleceğe benziyor

teşekkürler ikinize de

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2006, 18:04   #179
doğasever

rica ederim....
bu konu bitmiştir...hakkımda ne var ne yok hiç bu kadar açık bilinmemişti...bir daha kimse röportaj falan istemez benden...**** isterlerse git oku ağaçlardan alıntı yap isim bildir diyerek aradan site reklamını da çıkartacağım... belki bööle bir faydam olur))))) hakikaten düşünelim benim nasıl faydam dokunabilir???beyin fırtınası yaratalım...beni kullanabilirsek ağaçlara feda oliim ben...

Eski 06-01-2006, 18:05   #180
doğasever

cımcım milattan önceye inanmamı gerektiriyor bu...bilemedim nasıl ???nesine???:PPP

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025