![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2007
|
Arkadaşlar herkese merhaba.Dikim zamanından beri tekrar görüşmek nasip olmadı.Nasip bu zamanaymış.Sizlerle müjdeli bir haberi paylaşmak istiyorum.Senelerdir biliyorsunuz köyümün mezarlığını yeşillendirmek ve ağaçlandırmak için uğraşıyorum.Her türlü olumsuzluk ve ilgisizliğe rağmen bu yarıştan hiç vazgeçmedim hiç yılmadan devam ettim.Mezarlığın 7 senedir ağaç gereksinimi %80 karşıladım sayılır.Ama bu beni ****** hiç doyurmadı önceki fotoğraflarda da gördüğünüz gibi köyüm ve mezarlığın çevresi çok kıraç ve kırsal. İşte bu kısır döngüyü kırmak ve köyümü yeşillere boyamak için çare aramaya başladım.Tesadüfen internette dolaşırken Cumhurbaşkanlığının sitesini gördüm ve dertlerinizi yazabilirsiniz diye bir köşe okudum.Buraya köyümün kırsallığından ve ağaçsızlığından bahsederek köyümün ağaçlandırılması için derdimi arzettim.Daha sonra orman bakanlığının sitesinden sayın orman bakanımıza,Ağaçlandırma genl müdürlüğünün sitesinden sayın müdüre aynı şekilde derdimi arzettim. Bu haftanın başında müjdeli haber geldi.Köyüm olan Çobanköyün ağaçlandırma kapsamına alındığı ve çalışmaların başlıyacağı konusunda.Hemende orman işletmenin dozerleri gelerek ağaçlandırılacak köyün tüm etrafını sürdüler.Kır olarak alıştığımız yerler sürülünce değişik bir ortama kavuştu.Düşünün seneye fideler ekilecek ve ilerleyen seneler de benim köyümde yemyeşil ağaçlanmış ormanla çevrili bir köy olacak.Böylece ben de görevimi tamamlamış olarak bu ağaçların korunması ve büyümesi için çalışacağım.Bu duygularımı sizlerle paylaşmak istedim.Çok mutluyum çok.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sonunda benim köyümünde ormanı oluyor:)))
Herkese merhaba,Mübarek Ramazan ayının herkese hayır,mutluluk ve sevgi getirmesini dilerim.Arkadaşlar sonuda hayallerim tek tek gerçek oluyor.Sizlerle müjdeli haberi paylaşmıştım.Köyümün kıraç ve kırsal arazileri ağaçlandırma sahası olarak seçilmişti.Yaklaşık 15/20 gün önce çalışmalar başladı.125 hektarlık bu alan önce dozerlerle dikime hazırlandı daha sonrada demir direkler dikildi dikenli teller ile çevrelendi.Seneye şubat ve mart ayında da fidanlar dikilmeye başlanacak.Bu benim için çok güzel bir haber ve çalışma oldu.Düşünün hiçbirşey olmayan bu kıraç alanlar 20/30 sene sonra ağaçlar boy atmış içinde yabani hayvanların oynaştığı mis gibi çam havası kokan biryer olacak.Şimdiden bunları düşünmek bile beni mutlu ediyor.ALLAH herkesin yaşadığı yere böyle çalışmalar nasip etsin.Hoşça kalın... ORMANI OLMAYAN KÖYÜN DERESİ SUSUZ İNSANI MUTSUZ OLUR ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Yücel ÖZLEM bey sizinle epeydir görüşemiyoruz nasılsınız iyimisiniz.Beni lütfen böyle uzun zaman yalnız bırakmayın.Sizin öneri ve görüşleriniz benim için bir düstur oluyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin yaptığınız çalışmalardan da sizin aktardığınız kadar bilgi sahibiyiz. Bu çabalar sırasında, nelere katlanıyorsunuz? Bu işi yürütebilmek için, neleri feda ediyor, nelerden vazgeçiyorsunuz? Biz bunları bilmiyoruz. Ancak görünen o ki, mezarlık ağaçlandırması diye başladığınız iş iyi yürüyor. Doğrusu başlangıçta ummadığım kadar iyi yürüyor. Dahası mezarlıkta çaktığınız kıvılcım başka yerleri de aydınlatıyor. Eminm ki "Devlet Baba"nın yaptıklarında da hiç olmazsa düşünce olarak sizin katkınız vardır. Bir yerlerde siz de görmüşsünüzdür. "Ormanı bekçi değil sevgi korur" yazan levhalar vardır. Bunarı hep, ormancıların çığlığı diye düşünürüm. Çobanköyde sizin çalışmalarınız ormanı koruyacak şeyin varlığının işaretidir. O varlığı gören görevliler daha rahat karar vermişlerdir. Ülkemizde ve Dünyamızda ağaca yeşile hasret toprak o kadar çok ki. Başka yerlerde de başka cengizler yeni kıvılcımlar çakmak isteyabilir. Bunlardan bazıları sizi örnek alabilir. Sizinle birlikte fidan diken, sulayan, minik öğrencilerden birçoğu, sizin gibi ağaç ve yeşil dostu olacaktır. İşte bundan söz ediyorum. Bunları temenni ediyorum. Sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Yücel bey merhaba,ben fark etmez diye köylülerin ilgi ve alakasızlığına sitem olarak söyledim.İnanın bu çalışmalar ile ilgili çektiğim veya katlandığım zorluklar bir kitap romanı olur ama varsın olsun çekmeden rahata erilmez.Bu zorluklar ALLAH ile benim aramda kalsın ahrette inşaallah bedeli sevap olarak ödenir.Çalışmalarımın başarısı ALLAH'ın bir lütfu ben çalıştım çabaladım rabbim bu konuda yol katetmeme yardım etti.Bizler isimsiz yardımcı elemanlarız bu cengiz olur Ali olur,Hasan olur hiç farketmez önemli olan bu dünyanın ormanlara kavuşması yeşil yaşam alanlarına kavuşması.Bu çalışmalarda denizde bir damlayım ben.Tek arzum ve emelim bu dünyada geçip gittiğimde arkamdan hayırla anılacak,ağaçta olsa kuşta olsa insanda olsa dua edecek bir eser bırakmaktır.İnşaallah bu emelime kavuşurum.İlgi,alaka ve desteğinize çok teşekkür eder herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|