agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar
(https)

Beğeni Düzeni125Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-01-2009, 22:45   #1
Ağaç Dostu

sezinci's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2004
Galeri: 28
Bu arada site çok şirin olmuş.
Köy tanıdık olunca daha bir ilgiyle inceledim.
Eksiklikleri var ama kısa zamanda tamamlarsın.

sezinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2009, 00:41   #2
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2007
ağaç dikim sezonu açıldı

Arkadaşlar herkese merhaba,kış mevsimi olması dolayısıyla epey zamandır görüşüp bilgi alış verişinde bulunamıyorduk. Ama ilkbahara girdiğimiz şu günlerden itibaren çalışmalarımız başlamış olduğundan artık bol bol görüşeceğiz.Ben bugün köyümün mezarlığına hayır sever bir abimizin vermiş olduğu 17 tane sedir çam ağacını dikmek üzere köye gittim. Bu ağaçları sıra ile düzenli bir şekilde diktim. Bazılarını da geçen sene tutmayan ve kuruyanların yerlerine değiştirdim.Elimdeki çiçek tohumlarını kenarlara ektim.İnşaallah bu sene dikilen ağaçların hepsi tutar. Çünkü bu sene oldukça yağışlı bir kış oldu.Herkese selamlar...

hakan7960 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2009, 13:29   #3
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Bu mesajı yazdığımda kıştan yeni çıkıyorduk ve bu senenin planlarını yapıyordum.Aradan 8/9 ay gibi bir zaman geçti ve o zamandan bu zamana epeyi yol kat ettik.Bu senenin bilançosu mezarlık için îyi bir sene oldu.İnşaallah her sene böyle bereketli geçer.Herkese selamlar)))

Eski 10-03-2010, 00:44   #4
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

çobanköy ilköğretim öğrencileri ağaç dikiminde

Arkadaşlar herkese merhaba.Bu sene mezarlık ağaçlandırma çalışmalarına Çobanköy ilköğretim öğrencileri ile başladım.04 mart 2010 perşembe günü Eskişehir orman işl. fidanlığına giderek 60 adet 3 yaşında tüplü sedir çam ile yine aynı değerlerde 60 adet mavi servi aldım.Bunları köye getirerek 05 mart cuma günü Saat:14.00 de Çobanköy ilköğretim öğrencileri okul müdürü ve öğretmenleri ile birlikte ağaç dikme töreni yaparak fidanları diktim.
Her zaman olduğu gibi yine aynı şekilde köyden bir ben bir de öğrenci ve öğretmen arkadaşlar vardı.Ama olsun bu seneki tören geçen senekine göre daha canlıydı.Çocukların burada ağaç dikme yarışı görmeye değerdi.Her öğrencinin bir dikili ağacı oldu.Hepsine sizin huzurunuzda teşekkürü bir borç bilirim.Sevgi ve saygıyla kalın..

Eski 11-04-2010, 20:09   #5
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Mezarlık ağaçlanmaya devam ediyor

Arkadaşlar,mezarlık ağaç dikim çalışmalarına bu hafta da devam ettim.Bu sefer mezarlığın daha güzel ve yeşil görünmesi için, bizim ilçe olan Tavşanlı belediyesinden park ve bahçeler için kullanılan çalısal bitkilerden istedim.Sağolsunlar bana bu konuda yardımcı oldular.Hepsinden 5'er adet olmak üzere,Ateş dikeni,Dağ muşmulası(yaprağını kışın döken ve dökmeyen olarak iki çeşit),Altın çanak,at kestanesi,Lux türüm,Bahar dalı,Akasya ağacı,mazı ve sürüngen ağacı aldım.Ayrıca Tavşanlı orman işl.müd.lüğüne bağlı TUNÇBİLEK orman işletme şefi Sayın Bahattin bey'de 50 adet tüplü 2 yaşında karaçam fidanı verdi.

Bu ağaç ve fidanları 9 nisan cuma günü Çobanköy'e götürdüm ve Annem, ben,Ağabeyim ve komşumuz Cemile teyze ile birlikte hepsini diktik.Belediyeden almış olduğum çalısal süs bitkilerini mezarlık girişine ve benim yol olarak ayırmış olduğum bölümün sağlı sollu her iki tarafına diktik.Tüplü karaçam fidanlarını ise başında hiç ağaç veya bitki olmayan mezarların başlarına diktik.Fotoğraflarda da göreceğiniz gibi annem 78 yaşında komşumuz Cemile teyze 65 yaşında.Bunca ilerlemiş yaşlarına rağmen gençlere taş çıkartırcasına bana yardımlarını esirgemediler.Bana daima destek oldular ne zaman ben ağaç dikmeye başlasam hep yanımda oldular.Gerek maddi gerek manevi olarak hep desteklediler.ALLAH her ikisinden de razı olsun.
Bu son dikimler ile mezarlığın ağaç potansiyeli %80-90 olarak doldu.İleriki senelere çok az bir yer kaldı.İnşaalah bundan sonra dikilen fidanların bakımı ve toprağa tutunmaları ile ilgili olarak çalışmalar yapacağım.Herkese sevgi ve saygı ile...

Eklenen Resimler

Eski 07-07-2010, 20:12   #6
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Arkadaşlar herkese merhaba.Dikim zamanından beri tekrar görüşmek nasip olmadı.Nasip bu zamanaymış.Sizlerle müjdeli bir haberi paylaşmak istiyorum.Senelerdir biliyorsunuz köyümün mezarlığını yeşillendirmek ve ağaçlandırmak için uğraşıyorum.Her türlü olumsuzluk ve ilgisizliğe rağmen bu yarıştan hiç vazgeçmedim hiç yılmadan devam ettim.Mezarlığın 7 senedir ağaç gereksinimi %80 karşıladım sayılır.Ama bu beni ****** hiç doyurmadı önceki fotoğraflarda da gördüğünüz gibi köyüm ve mezarlığın çevresi çok kıraç ve kırsal.
İşte bu kısır döngüyü kırmak ve köyümü yeşillere boyamak için çare aramaya başladım.Tesadüfen internette dolaşırken Cumhurbaşkanlığının sitesini gördüm ve dertlerinizi yazabilirsiniz diye bir köşe okudum.Buraya köyümün kırsallığından ve ağaçsızlığından bahsederek köyümün ağaçlandırılması için derdimi arzettim.Daha sonra orman bakanlığının sitesinden sayın orman bakanımıza,Ağaçlandırma genl müdürlüğünün sitesinden sayın müdüre aynı şekilde derdimi arzettim.
Bu haftanın başında müjdeli haber geldi.Köyüm olan Çobanköyün ağaçlandırma kapsamına alındığı ve çalışmaların başlıyacağı konusunda.Hemende orman işletmenin dozerleri gelerek ağaçlandırılacak köyün tüm etrafını sürdüler.Kır olarak alıştığımız yerler sürülünce değişik bir ortama kavuştu.Düşünün seneye fideler ekilecek ve ilerleyen seneler de benim köyümde yemyeşil ağaçlanmış ormanla çevrili bir köy olacak.Böylece ben de görevimi tamamlamış olarak bu ağaçların korunması ve büyümesi için çalışacağım.Bu duygularımı sizlerle paylaşmak istedim.Çok mutluyum çok..))

Eski 10-08-2010, 13:22   #7
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Sonunda benim köyümünde ormanı oluyor:)))

Herkese merhaba,Mübarek Ramazan ayının herkese hayır,mutluluk ve sevgi getirmesini dilerim.Arkadaşlar sonuda hayallerim tek tek gerçek oluyor.Sizlerle müjdeli haberi paylaşmıştım.Köyümün kıraç ve kırsal arazileri ağaçlandırma sahası olarak seçilmişti.Yaklaşık 15/20 gün önce çalışmalar başladı.125 hektarlık bu alan önce dozerlerle dikime hazırlandı daha sonrada demir direkler dikildi dikenli teller ile çevrelendi.Seneye şubat ve mart ayında da fidanlar dikilmeye başlanacak.Bu benim için çok güzel bir haber ve çalışma oldu.Düşünün hiçbirşey olmayan bu kıraç alanlar 20/30 sene sonra ağaçlar boy atmış içinde yabani hayvanların oynaştığı mis gibi çam havası kokan biryer olacak.Şimdiden bunları düşünmek bile beni mutlu ediyor.ALLAH herkesin yaşadığı yere böyle çalışmalar nasip etsin.Hoşça kalın...

ORMANI OLMAYAN KÖYÜN DERESİ SUSUZ İNSANI MUTSUZ OLUR)))

Eklenen Resimler

Eski 10-08-2010, 23:56   #8
Ağaç Dostu

Yücel Özlem's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2006
Galeri: 137
Cengiz Bey, tebrikler. Umarım başkaları da sizi örnek alırlar.

Yücel Özlem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-08-2010, 23:51   #9
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Merhaba Yücel ÖZLEM bey sizinle epeydir görüşemiyoruz nasılsınız iyimisiniz.Beni lütfen böyle uzun zaman yalnız bırakmayın.Sizin öneri ve görüşleriniz benim için bir düstur oluyorİyi niyet ve tebrikleriniz için çok teşekkür ederim.Umarım bu çalışmalar söylediğiniz gibi başkalarınada örnek olur.Ama olsada olmasa da fark etmez artık.Devlet baba yapacağını yaptı.Köyümün etrafını ormanla dolduracak inşaalllah.Darısı tüm kıraç alanların başına.Selamlar...

Eski 22-03-2013, 19:58   #10
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Ilkbaharla birlikte herkese merhabalar:))

Tüm çevre,doğa ve ağaç sever dostlarımı saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
geçtiğimiz mevsim kış olunca sizlerden ayrı kaldım.Ama şükürler olsun ki ilkbaharla birlikte çalışmalara başlayınca ortak payda da buluştuk.
19.03.2013 günü Eskişehir orman fidanlığına giderek 100 adet 30 cm
boyunda 4 yaşında sedir cinsi tüplü çam fidanını alarak köye getirdim.Ertesi
günü köyden 6/7 kişinin yardımı ile toprakla buluşturmak nasip oldu ALLAH'a
şükürler olsun.Mezarlıkta ki her cenazeye bir ağaç düşecek şekilde planlama
yaparak düzenli bir şekilde dikimleri yaptık.İnşaallah ağaçlar belirli bir zaman sonra boylanmaya başlayınca yapılan planlamanın doğruluğu o zaman ortaya çıkacak.Fotoları en kısa zamanda yükleyeceğim.

Eski 24-03-2013, 20:46   #11
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

2013 dikim fotoları

geçen hafta dikimden görüntüler.

Eklenen Resimler

Eski 28-08-2013, 18:42   #12
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Herkese merhaba, dikim yaptığım 24 mart 2013 gününden beri her hafta mezarlık çalışmalarıma devam etmeme rağmen sizlerle bu çalışmalarımı paylaşma fırsatım olmadı.
Her hafta pazar günleri mezarlığı ziyaret ederek ağaçların diplerinin otlardan temizlenmesi,boy atmış fidanların dallarının sık olanların budanması gibi bakım işleri ile uğraşıyorum.Her sene belirli bir sayıda fidan diktiğim için çam fidelerinin büyümeleride farklı devam ediyor.Ama ilk sene dikilen ağaçlar büyümeye başladı boy atmaya devam ediyor.Böyle oluncada doğru yolda olduğuma inanıyor ve moral depoluyorum.2007 senesinden bu yana 6 sene hatta 7 sene oldu bu projeye başlıyalı.Düşüncelerim ilk başladığımda biraz kararsızdım acaba yapabilirmiyim?dikim sonrası bakımlarını becerebilirmiyim kuşkuları vardı.Ama seneler geçtikçe ağaçlar netteki siz dostlarımın teşvik ve destekleri ile şükürler olsun ki başarılı olduk hep beraber.Bundan sonrada dikimler her sene devam edecek bakımları sürecek böylece yemyeşil bir alana dönüşecek.
HERKESE SELAMLAR...

44baba beğendi.
Eski 21-02-2014, 12:08   #13
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

2014 köyümün mezarlığı ağaç dikim çalışması

Tekrar herkese merhabalar.2014 yılının ilk ayları ile birlikte her zaman olduğu gibi çam fidelerini geçen hafta pazar günü diktik.Eskişehir orman fidanlığından ücreti karşılığında almış olduğum 140 adet 3 yaşında tüplü sedir çam fidanlarını köylü arkadaşlarla birlikte toprakla buluşturduk.2007 yılından bu yana her sene yaptığım çalışmalar sonucu ALLAH'a şükür dikim çalışmalarında sona yaklaşmaya başladım.Nasip olursa belki seneye belkide bir sene sonraki dikim sonucunda boş alan kalmayacak.Şükürler olsun ki dünden bugüne çok şeyler değişti ve hayalimi gerçekleştirme fırsatım oldu.Bundan sonra ağaçların bakımı ile uğraşıp fidanların büyümesini ve gelişmesini bekleyeceğim.Bir kaç kuruyanları yenisi ile değiştiririm.Tabi ki bunları artık büyüyen fidanların gölgesinde dinlenerek yapacağım.İşte seneler öncesinden hep bu günleri hayal ederek yaşadım.Bu dilek ve temennimi ağaçlar net sayfasında yazdığımda bir hayal gibi geliyordu.Hep sizler destek oldunuz ve hep bugünlerin gerçek olacağından bahsettiniz.Teşekkürler ağaçlar net dostlarım,sevgili ağaç dostlarım iyiki varsınız.

Eklenen Resimler

Eski 07-08-2014, 20:56   #14
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

herkese merhaba,sizlerle uzun zamandır görüşemiyoruz.Mezarlık çalışmaları devam etmekte.Ağaçlar boy atmaya büyümeye başladı.Sizlerle en kısa zamanda bu farklılığı paylaşacağım.Fotoğraflarla arada değişimi hep beraber göreceğiz.

Eski 03-04-2009, 22:12   #15
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Çobanköy mezarlığının minik ağaç dostları

Fotoğraflara devam etmek için tekrar bir sayfa açtım.Sizinle mutluluğumu paylaşmak için.

Eklenen Resimler

Eski 01-06-2009, 11:05   #16
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Minik öğrencilerin fidanları

Arkadaşlar Çobanköy ilköğretim'in minik öğrencileri ile diktiğimiz fidanlar yağmurların fazla yağması nedeni ile gayet canlı bir şekilde büyümeye çalışıyorlar.İnşaallah küçüklerin ağaç dikme gayretleri büyüklere örnek olacak.

Eski 29-07-2009, 00:22   #17
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Merhaba Dostlar

Sevgili arkadaşlar,bugün yine mezarlıkta çalışmalar yaptım.Bildiğiniz gibi dikmiş olduğum kökfide çamların çapa ve sulama işlemlerine devam ettim.Geçen hafta yarısına yakın bölümünü sağolsun annem(77 yaşında) sulamış.Ben de geriye kalan kısmını bugün yine annemle birlikte çapalayıp suladık.Kök fide çamların %90'ı tutmuş.Bu beni çok sevindirdi tabi ki.Yağışların bu sene iyi gitmesi bu başarıyı yükseltti tabi ki.
Kuyulara atmış olduğum tane cevizlerde topraktan çıkıp boy göstermeye başlamışlar.Her sene geçtikçe çok güzel olacak herşey inşaallah.

Eski 17-11-2009, 13:19   #18
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Herkese merhaba

Arkadaşlar merhaba,Uzun bir süre sizler yazışamadık.Üzerinde çalışmakta olduğum köyümün mezarlığı ile ilgili çalışmalarıma devam ediyorum.Geçen hafta pazar günü yeni bir değişik bir yol olarak kozalaktan çıkarılmış olan çam tohumlarını annemle birlikte ektim.
Şu zamana kadar fide ve daha büyük fidan olarak diktiğim çam ağaçları toprağın verimsiz olaması nedeni ile zor uyum sağlamaktalar.Bu seferde tohumdan direk olarak bu toprakta yetişmesi ve çekirdekten uyum sağlaması için bu yolu seçtim.Tavşanlı orman işletmesinden temin etmiş olduğum çam tohumlarını, çapa ile ince bir çizgi açarak bu kanalın içine ektim ve üzerini hafifçe az bir şekilde kapattım.Binlerce tohum ekmiş oldum.Çünkü tohumlar 3 kg civarında vardı.Bir de böyle bir yol denemek istedim.Hem mali boyutu yok hem de çekirdekten bu toprakta yetişirse daha iyi olur diye düşündüm.
Ayrıca mezarlıkta ki ağaç ve fideleri doping olması için HÜMİK ASİT uygulaması yapmayı düşünüyorum.TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KONYA/ILGIN işletmesinde hümik asit üretimine başlamış.Bende bu kurumda çalıştığım için gerekli araştırmaları yaptım.1 ay sonra satışlara başlanacakmış.Ayrıca kurum elemanlarına indirim sağlanacakmış.Fiyatı da oldukça ekenomik.20 litreli bidonlar tahminim 36 tl.Bu hümik asit ile toprağı verimlı hale getirmek istiyorum.İnşaallah faydası olurda emeklerimiz boşa gitmez.Herkese selam ve sevgi ile hoşça kalın...

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025