![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Cengiz Bey. Miniklerle oralar şenlenecek. Dilerim tüm fidanlarınız tutar. Tüplü olanlarda bir sorun olacağını zannetmiyorum. Tüpsüz olanlarda iş biraz zor. Size kolay gelsin diyorum. Allah yardımcınız olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cengiz Bey bu yıl yağışlar iyi bu bir şans. Siz bu yılki yaptığınız dikimlerle bu şansı iyi değerlendirmiş oldunuz. Belki de minik öğrencilerin emeği boşa gitmesin diye; yağmur bol yağmıştır. Bu tür uğraşlarda başarının temel şartlarından biri de çevreye uyumdur. Çereye uyum derken her türlü uyumdan söz ediyorum. Dikeceğimiz bitkilerin dikim yapacağımız yere uyum göstermesi gereğini hep biliyoruz. Yine dikim işinin en uygun mevsimde yapılması gereğini de biliyoruz. İşaret etmek istediğim bunlar değil. Yaptığımız çalışmanın çevredeki insanlarca kabul görmesi ve deteklenmesi her şeyden önemlidir. Çevrede yaşayanların desteklemediği bir ağaçlandırma çalışmasının başarı şansı zayıftır. Çeverde yaşayanların reddettiği, muhalefet ettiği bir çalışmanın başarı şansı ise çok zayıfyır. Bu muhalefet az ya da çok husumute dönüşmüşse ya da dönüşme ihtimali varsa bu çok tehlikeli bir durumdur. Tanıdığım bir ağaçlandırma meraklısı böyle bir muhalefeti öngöremediği için, kendisi ve emek verdiği ağaçları, büyük zararlara uğradı. Bir gecede binlece ağacını kesivermişler. Çok üzüldü. Failler bulunamadı. alandaki geriye kalan onbinlece ağacın da aynı akıbete uğraması ihtimali aklını başından alıyor, uykularını kaçırıyordu. Sonunda Alandaki haklarını bir başkasına devretmek zorunda kaldı. Tek ağaçları yaşasın da kendinin olmasındı. Şimdi ağaçları yaşıyor. Devralanlar çok iyi bakamasalar da en azından çevredeki düşmanca davaranış baskısı ortadan kalmış bulunuyor. Bu örneği neden anlattım. Bu minik öğrencilerin olaya katılması çok olumlu bir olay olmuş sizi, öğrencileri ve öğretmenlerini kutlarım. Onların kazanılması önemli bir başarı. Minklerin desteği devam ettiği sürece aileler de kazanılabilecektir. Sevgilerimle, kolay gelsin diyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2007
|
Görüşleriniz için teşekkürler
Yaptığımız çalışmanın çevredeki insanlarca kabul görmesi ve deteklenmesi her şeyden önemlidir. Çevrede yaşayanların desteklemediği bir ağaçlandırma çalışmasının başarı şansı zayıftır. Çeverde yaşayanların reddettiği, muhalefet ettiği bir çalışmanın başarı şansı ise çok zayıftır. Bu muhalefet az ya da çok husumute dönüşmüşse ya da dönüşme ihtimali varsa bu çok tehlikeli bir durumdur. (YÜCEL ÖZLEM) Sayın YÜCEL özlem,her zaman sizi takdir etmiş ve örnek almışımdır. Ayrıca her konuşmamda sizi örnek olarak vermişimdir.Mezarlık ağaçlandırma olayına başlıyalıdan beri beni hep desteklediniz ve bana hayat tecrübelerinden örneklerle beni aydınlatmaya ve doğru yönde çalışmaya sevk ettiniz. Siz ve bu ağaçlar net ailesindeki ağaç dostlarını,sizleri hiç görmemiş olsamda en iyi dostum olarak kalbimdeki yeriniz ayrıdır.Benim çalışmalarıma buraları hiç görmemiş olsanızda beni hiç tanımamış olsanızda kalbinizdeki iyi niyeti ve ağaç sevgisini ben buradan duyabiliyorum. Sayın ÖZLEM köyümde sizin bahsettiğiniz gibi bir muhalefet veya mezarlığın ağaçlanmasını reddeden bir köylü yo karşımda.Yapılanları izliyorlar ve bazı zamanlar iyi ve hayırlı bir iş yaptığımı söylemiyorlar değil.Köy muhtarı bana telefon edip,(Bizim mezarlık iki parça ayrı ,ayrı)diğer mezarlığa da çeşme yapmamı istiyor. Bizim anlaşamadığımız konu şu:Ben her türlü malzemeyi kendimden getiriyorum örneğin çeşmeyi yapmak için yevmiyeli usta bulamıyorum köyden.Bu sene ki diktirmiş olduğum çam fideleri için (700 adet) başka bir ilçeden(DOMANİÇ)bu dikim işinden anlıyan işçilerden getirdim.Yani un var yağ var şeker var ama helvayı yapacak usta bulamıyorum.Bu çalışmaları yapınca da herkes çok güzel olmuş diyor.Benim istediğim ise ben mezarlık için ne gerekiyorsa bulup getireyim yevmiyelerini de ben vereyim ama köylü yanımda olsun istiyorum.Başka yerden işçi getirmek zoruma gitmiyor değil.Ama inşaallah küçük öğrencileri bu konuda bilinçlendirebilirsem problemi çözmeye başlıyacağım. Bu ağaçlandırmaya başlıyalı 5/6 sene oldu bayağı yol katettim.Çoğu gitti azı kaldı az bir ağaçlanacak bölüm var ondan sonra bakım ve sulama kalır kolay olur inşaallah. İlginize ve görüşlerinize teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
cumhur bey teşekkürler
Cumhur bey teşekkür ederm görüşleriniz için tüplü olan fiedelerde sorun olmaz inşaallah.Ama bu senenin aşırı yağışlı olması nedeni ile kök çamlarda çok az bir fire ile tutacak sanırım.Geçen hafta gezdim sahayı hepsi mini mini canlanmaya çalışıyorlar.Kısa zamanda son çalışmalar ile ilgili fotoları paylaşacağım sizlerle.Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cengiz Bey, Sizin nasıl sabırla ve inançla çalıştığınızı, ve olaya sevgi ile yaklaştığınızı biliyorum. Belli yaşatan sonra insanları, insanların alışkanlıklarını değiştirmek çok zor. Bu açıdan sizin miniklere yönelmenizi çok beğendiğimi ifade etmeye çalışmıştım. Tekrar sizi kutluyor, başarılarınızın devam edeceğine inandığımı, ifade etmek istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Merhaba
Alıntı:
Büyük insanlardan destek göremeyince miniklere yönelmek mecburi oldu.Sağolsunlar öğretmenlerde destek olunca güzel bir dikim gerçekleştirdik. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba
Arkadaşlar herkese merhaba,kısa bir ayrılıktan sonra yine beraberiz.Bu sene yaptığım çalışmalar ile ilgili sizlerle fotoları paylaşacağımı yazmıştım.Geçen hafta mezarlıkta çekimler yaptım.Mezarlığa kazandırdığım 5. çeşme, yol yapma çalışmaları ve mezarlıktan ve babamın mezarı başından görüntüler var albümde.Bu sene her hafta yağışlı geçiyor buralar.Yaptığım dikimlerde inşaallah %90 başarı yakalayacağım.Fideler boy vermeye başladı.Geçen sene çekirdekten dikmiş olduğum yabani kirazlar yağışların etkisi ile tabiri caizse yerden fışkırdılar.Su olunca hayatta oluyormuş.Herkese selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Fotoların devamı
Fotoğrafların devamı burada... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-07-2009
|
hakan bey harikasınız.siteyi yeni keşfetmiş ve üye olmuş olmama rağmen sizin açtıgınız bu konuyu gorunce ilk mesajdan sonuna kadar okudum..gerçekten bir başarı öyküsü gibi...yaşımdan dolayı henüz size yardım edemiyorum ama dil olarak destek olarak sizi kutluyorum...gerçekten çok azimli ve kararlısınız...içinizdeki ağaç sevgisini en iyi bizim gibi(ağaçlar.net) içleri ağaç sevgisiyle dolup taşanlar anlayabilir...çalışmalarınıza devam etmenizi temenni ediyorum....sevgilerle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sharpshooter,senelerdir verdiğim cahiliyet ve neme lazımcılık mücadelesine karşı bana verdiğiniz destek için çok teşekkür ederim.Yaşımdan dolayı size yardım edemiyorum diye yazmışsınız bilmiyorum yaşınız nedir ama önemli olan inandığımız kararlı ve azimli olduğumuz bir konuda destek almak beni daha çok çalışmaya sevk eder.Ben bu konuda ki çalışmalarım da en büyük desteği AĞAÇLAR.NET ailesinde buldum.Herkese kucak dolusu selamlar ayrıca size de çok teşekkür ederim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2005
|
emeği geçen herkese bu özveri ve isteklilik için ben de teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili pigeontechs,bu konuda ki çalışmalarıma verdiğiniz destek için çok teşekkür ederim.Sevgiyle kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Cengiz Bey, Sizin adınıza ben sevinç duyuyorum. Gurur duyulacak bir uğraşınız var. Keşke yakın olsa idk de size yardımcı olabilseydik. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Annenizinde o mubarek ellerinden öperim. Lütfen kendisine selamlarımı söyleyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Cumhur TONBA, Çok teşekkür ederim iltifatlarınız için.Ama inanınki bu işle uğraşmak bana bir görev oldu.İnsanın temel ihtiyaçları olurya hani benim de mezarlığın ağaçlandırma,yeşillendirme ve bakım işleri temel ana görevlerimden biri artık.Beynim bu olaya kilitlendi.Bu kilitte ölünceye kadar çözülmez ![]() Biz zaten ağaçlar net ailesi olarak uzak değiliz ki.Bakın her zaman birbirimizle bilgi alışverişinde bulunuyoruz derdimizi anlatıyoruz bir anlamda birlikteyiz.Biz her zaman beraberiz.Biz her zaman dostuz kardeşiz.Bu iyi düşüncelerinizle zaten bana yardımcı oluyorsunuz.Anneme selamlarınızı söyledim annem de aynı sevgi ve muhabbetle yanaklarınızdan öpüyor.Annemin de size ve tüm ağaçlar net dostlarımıza selamı var.Hoşça kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sayın fizikçi,size de çok teşekkür ederim.Zaten amacım bu dünyanın yeşil ve temiz olmasını istediğim kadar öbür dünya içinde birşeyler yapmak istiyorum.Buralardan göçüp gittiğimde arkamda bir eserim kalsın istiyorum.Ağaçlar net ailesi olarak bu ilgi ve alakanız beni çok duygulandırıyor.Tüm destek ve iyi dilekleriniz için tekrar teşekkürler.Sağlık ve mutlulukla kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Herkese iyi bayramlar
Tüm ağaçlar net dostlarımın mübarek Ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlarım.Bayramınızı sevdiklerinizle beraber mutlu bir şekilde geçirmeniz dileğiyle. Ben de bu Ramazan bayramını köyüm de(Çobanköy de)kardeşlerim,annem ve yeğenlerimle beraber geçirdim.Bayramlar insanları biraraya getirmeye bir vesile oluyor.Tabi ki tek eksiklik rahmetli babamın yanımızda olmayışıydı.Biz de hep beraber mezarı başında ziyaret ederek bayramı burada da kutladık. Mezarlık ile ilgili yapmış olduğum çalışmalar boy göstermeye başladı.Ağaçlar ve fideler yavaş yavaş belirginleşiyor.Havaların yağışlı gitmesi bu yönden çok iyi oldu.Bu bayram ilginç gelişmeler oldu köyüm de.Eskiden bayram arifesinde sadece erkekler ikindi namazı çıkışı mezarlığa giderdi.Ama bu sene hem arife günü hem de bayramın birinci günü kadınlar da çocuklarda mezarlık ziyaretine gelmeye başladı.Büyük şehirlerde ki gibi kalabalık bir topluluk vardı.Ağaçlandırma çalışmalarım ile ilgili olumlu görüşler almaya başladım.Hiç kimse eskiden ne eleştirir ne olumlu karşılardı.Bu sene olumlu görüşler almaya ve yapılanlar hakkında iyi düşüncelerini belirtmeye başladıklarına şahit oluyorum.Hani bir söz vardır "Sabreden derviş muradına ermiş" diye.Demek ki sabretmek gerekliymiş.Bu sene inanın değişik birşeyler oluyor.İnşaallah devam eder böyle.Herkese selamlar... Düzenleyen hakan7960 : 21-09-2009 saat 13:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
Rica ederim sizi desteklemek bizim görevimiz.Sonuçta siz bu dünyamızı ağaçlandırmaya çabalıyorsunuz ve ben de bu resimlerle size örnek göstermek ve sizi motive etmek istedim.İleride sizin mezarlığınız da bu büyüklükte ağaçlarla dolar umarım.Konunuzu takip etmeye devam edeceğim Saygılar... Düzenleyen Alonesmaug : 17-10-2009 saat 13:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Alonesmaug,tekrar ilginiz için teşekkür ederim.Evet çevremizi ve dünyayı ağaçlandırmaya bir damla da olsa katkım olsun diye uğraşıyorum.İnşaallah sizin de belirttiğiniz gibi diktiğim ağaçlar sizin mezarlıkta ki ağaçlar gibi olur.İyi niyet ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim.Sağolun.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Tüm ağaçlar net dostlarımın yen yılını kutlarım.2010 yılı herkese sağlık,mutluluk ve başarı getirsin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Herkese merhaba.Kış hemen hemen bitmek üzere.Bu sene eskişehir orman fidanlığından tüp çam getirerek ağaçlandırma çalışmalarına başlıyacağım.Yine ağaç dikimini çobanköy ilköğreti öğrencileri ile gerçekleştirmek istiyorum.Ayrıca [URL="www.cobankoy.com"]adlı köyümün internet sitesini yeniledim.Bunu da sizlerle paylaşmak istedim.Herkese selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Haakan bey (ben bu başlığı ilk kez okuyorum. Nasıl fark etmedim anlamadım). Bir öneri: Babam da köyümüzün mezarlığını ağaçlandırmak istemişti. (Mersinde). Orman işletme Müdürlüğüne gitti. Durumu anlattı. İstediği kadar fidan verebileceklerini söylediler. Muhtar la birlikte köyü (zorlayarak) 600 tane ladin, katran ve göknar diktiler. Şu anda ağaçlar 3 yaşında. Sizde aynı yöntemi deneyebilirseniz, daha kısa sürede biter. Orman işletme müdürlüğü bu konuda çok yardımcı oluyor. Tohumdan fidan üretmek uzun sürer. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Bir öneri: Babam da köyümüzün mezarlığını ağaçlandırmak istemişti. (Mersinde). Orman işletme Müdürlüğüne gitti. Durumu anlattı. İstediği kadar fidan verebileceklerini söylediler. Muhtar la birlikte köyü (zorlayarak) 600 tane ladin, katran ve göknar diktiler. Şu anda ağaçlar 3 yaşında. Sizde aynı yöntemi deneyebilirseniz, daha kısa sürede biter.Orman işletme müdürlüğü bu konuda çok yardımcı oluyor. Tohumdan fidan üretmek uzun sürer. Sayın agozce, benim bu sevdaya baş koyduğum KÖYÜMÜN MEZARLIĞINI YEŞİLLENDİRMEK İSTİYORUM adlı projeye gösterdiğiniz ilgi ve alakaya çok teşekkür ederim.Eğer bu köşenin yazışmalarını baştan sona izlerseniz sanırım yanıtını bulabilirsiniz.Evet ben bu konuda çalışmalarımı Tavşanlı orman işletme şeflerinden Orman müh.Sayın Yılmaz BÜLBÜL beyle ortaklaşa yaptık Sağolsun çok yardımlarını gördüm.Ama öncelikle bu işin yapılmasını ve olmasını başta muhtar ve sonrasında köylü isteyecek.Ama ben ne muhtarı ne de köylüyü tam olarak arkama alamadım.Herhangi bir hasımlık veya istememezlik yok ama boşverme ve uyuşukluk var.Bananecilik var.Yapılan çalışmalara herkes beğeni ile izliyor ama gelipte bir çapa vurmuyorlar,bir kök çam dikmiyorlar.Eskilerin tipik anadolu köylüsü.Ama olsun bunlar beni yıldırmıyor gün gelecek bu yapılan ağaçlandırma seneler sonra boy gösterdiğinde onlar da ne yapılmak istendiğini anlıyacaklardır.Ben sizin memlekette TARSUS'ta askerlik yaptığım zaman gördüğüm izlenime göre sizin oralarda nem ve ağaç oluşumu için gereken herşey var.Dikilen ağacın tutma ve yaşama olasılığı% 100.Hiç sapma olmaz.Ama benim köyüm karasal iklim ve kışları çok soğuk yazın ise çok sıcak ve kurak.Diktiğim ağaçların hepsini suluyamıyorum.Kök çamların tutma olasılığı % 50 den bile daha az bu nedenle tüp sedir ve karaçam dikiyorum.Yeşillik yapacak herşeyi dikiyorum. Tohumları geçen sene denemek için yani burada biterlerse daha iyi uyum sağlarlar diye diktim.Benim amacım biran önce burasını yeşillendirmek.Fotoğraflara bakarsanız çok kıraç biryer. Herşey için teşekkür ederim hoşça kalın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2009
|
Biz de sizlere teşekkür ederiz. Allah razı olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Hep çalışmalarımız ALLAH rızasını kazanmak doğya ve insanlara bir parça olsun faydalı olabilmek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sizi gıpta ile izliyor ve önünüzde saygıyla eğiliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sinarit çok teşekkür ederim ama bu kadar iltifatınıza layık olarak görmüyorum kendimi.Amacım ağaç fakiri olan bu köyüme ve mezarlığına kalıcı yemyeşil ağaçlarla dolu bir orman sahası bırakmak istiyorum.Bu çalışmalar içimden geliyor kendimi alamıyorum bu işlerden kopamıyorum.Bu ağaç dikim töreni ile ilgili fotoğrafları teknik hatadan yükleyemedim.Şuan bu mesajı izmirden yazıyorum.kısa bir zaman sonra dönünce fotoları atacağım.Bu konu ile ilgili tüm fotoğrafları ve bilgiler.http://www.cobankoy.com adlı benim kurduğum köyümün sitesindeki fotoğraf albümünden izleyebilirsiniz.İlginize teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sayın hakan ,fıstık çamlarını mezarların çok yanına dikmemenizi öneririm,ilerde devrilerek ya da kökleri ile mezarları patlatabilirler,çalışmalarınızda başarılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sinarit, ağaçları öncelikle mezarlık çevre duvarlarının kenarlarına dikmeye çalıştım.Daha sonra hali hazırda gömülmüş olan mezarların 50 cm veya 1 metre gerisine diktim.Henüz boş olan kısımda da bir çizgi şeklinde dikim yaptım. Önerileriniz için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-04-2009
|
Çalışmalarınızı takip ediyorum.İlkbaharla beraber yeni fotoğrafları bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|