![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-07-2007
|
Arkadaşlar ben mezarlık için çekirdekten badem,ceviz gibi ağaçları önce bir saksı da değil de direk olarak toprağa gömmek suretiyle yetiştirme yöntemi denemek istiyorum.Sebebine gelince de yetişeceği toprağa ilk etapta alışması için.Acaba böyle bir denemem de ne kadar başarılı olurum.Bana bu konu da bilgi ve görüşlerinizi yazarsanız çok sevinirim... |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak, tohumları ekmeden önce, yine özenle yer hazırlığı yapıldı. Cevizler için 80-90 cm bademler için de 30-40 cm derinliğinde çukurlar yazdan kazılıp toprak havalandırıldı. sonra yanmış ahır gübresi ile karıştırılıp çukurlara dolduruldu ve kasım ayında bu hazırlanan çukurlara tohumlar ekildi. Tohumlar ekilmeden önce 1/5 veya 1/7 oranında mazot karıştırılmış suya batırılarak yabani hayvanlara karşı koruma sağlandı. Üyelerimizden, Menderes40 da bademleri, çekirdek ekmek suretiyle yetiştiriyor. O sadece traktörle sürdüğü araziye ekim yaptı. Bademler iyi durumda. Fidanları baharda aşılayacak. Size kolay gelsin diyorum. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler
Sayın yücel ÖZLEM bey, mezarlık ağaçlandırması ile ilgili sorumu yanıtladığınız için size çok teşekkür ederim.Kış mevsimi olduğu için şimdi ağaçlandırma ile ilgili hiç birşey yapamadığım için kendi kendime alternatifler üretmeye çalışıyorum. Benim çekirdekten üretme amacımın iki sebebi var.Birincisi maliyeti düşürüp kimseye el aman demeden buralara çeşitli ağaç türleri ile doldurmak.İkincisi ise ağacın ilk filizlendiği anda yaşayacağı toprağa uyumlu bir şekilde alışmasını sağlamak.Verimli bir toprakta ilk anda yetişipte verimsiz toprağa geçince duraklamaktansa, ilk andan itibaren verimsiz toprakta büyümesi daha iyi olur kanaatindeyim.Bilmem yanılıyormuyum? Bu konuda ki diğer arkadaşlarımın da bilgi ve görüşlerinden yararlanmak isterim. sayın yücel bilgi ve görüşleriniz için çok teşekkür ederim.Saygı ve sevgi ile.... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
merhaba oğuz bey
Alıntı:
Cengiz HAVA TOKİ sitesi c2 blok kat5 no:21 Tavşanlı/KÜTAHYA GSM05357700716 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar,bildiğiniz gibi ben köyümün mezarlığını yeşillendirmeye ve ağaçlandırmaya uğraşıyorum.Her sene yaptığım gibi bu sene de tüp çam fidanı(ladin,karaçam ve sedir )cinslerinden dikeceğim.Her sene TAVŞANLI'ya gelen fidancılardan alıyorum.Bu tabi ki bana biraz pahalıya geliyor.Bu sene de bu tüp çam fidanlarından 50 adet dikmek istiyorum.Benim sizlerden ricam bu tüp çamları üretici fidancılardan alırsam daha ucuza mı gelir?Nereden ve kimden temin edebilirim.Tabi ki teslimat yeri de tavşanlı olması gerekiyor.Bu konuda ki yardımlarınızı bekliyorum. saygılar... |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet Tavşanlı orman işletmesi ile oldu.Orada zaten bizim ağaçlar net sitesinde yönetici olan YILMAZ bey sağolsun bana destek sözü verdi.Bu sene inşaallah beraber bir ağaçlandırma çalışması yapacağız.Benim amacım burayı hızlı bir şekilde ağaçlandırmak.Çünkü uzun seneler burası ihmal edilmiş.Benim tüp çam fidanı aramamda ki gaye 5/10 sene önceden zaman kazanmak.Malum orman işletmenin fidanları minik.Seralardan para ile alırsam enaz 5 senelik tüp çam oluyor.****** o minik çam ağaçlarını da dikeceğiz.Bugünün küçüğü yarının büyüğü olacak.İlginiz için teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Cengiz Allah, hepimizden razı olsun. O ot gibi görünen fideler gaillardia, dağınık olarak dik ve unut, artık onlar her sene kendiliklerinden her tarafa yayılıp yeniden açacaklar inşallah. Çöp gibi görünen kökler, mor menekşe, bizim mezarlıklarımızda çok vardır, ben de mis gibi kokuları dolayısıyla onları çok severim, yoğun güneş altında da sıkıntı çekmeden yaşıyorlar. Karanfil çelikleri de inşallah tutar, hepsi de kokulu karanfil, ziyarete gelenlere koku ziyafeti çekerler. ![]() Karanfil, her türlü toprakta yetişirmiş, umarım orada da güzelce açarlar. Ligustrum ve biberiye çeliklerini de hemen toprağa koyarsan inşallah onlar da tutar. Biberiye, çok hızlı gelişiyor ve çok dekoratif bir görüntüsü var bana göre. Duvar dibine ekilirse duvara yaslanıp yayılıyor, göze hoş görünüyor. Tohumlar, tagetes, biz kadife çiçeği veya karagöz diyoruz. Onlar da çok dayanıklı ve uzun süre 11. aya kadar çiçekli oluyorlar, sonra da tohumları dökülüp ertesi yıl tekrar çıkıyorlar. Cezayir menekşesi de çok arsız bir yer örtücü. Toprağı beğenirse, bütün mezarlığı kaplayabilir. ![]() Falan filan, keşke daha fazla şey yapabilseydim.Allah kolaylık versin. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçtiğimiz hafta fidan dikmeye başladık. Bu hafta bir aksilikten dolayı devam edemedik ama Pazar günü devam ediyoruz. Başka bir dikim programıyla çakıştığı için ben Hakan Bey'e yardıma gidemedim. Bu pazar katılmayı umuyorum. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
selam
Arkadaşlar bu sene yani bu dikim sezonunda mezarlığa hatırı sayılır derece de çam fidesi dikmek nasip oldu.Sağolsun YILMAZ Bey'in yardımları ile bu sene bu işi başardık.Yılmaz Bey 600 adet kök çam fidanı verdi bunları toprak ile buluşturmak nasip oldu.Buarada yılmaz bey ile MUSA Bey'e(poyraz2007)çok teşekkür ediyorum.Sağolsunlar bizzat zahmet edip gelmişler geçen pazar beraber dikim yaptık.Bu arada YÜCEL ÖZLEM Beyden özür diliyorum bazı nedenlerden ötürü dikime çağırmak nasip olmadı lütfen beni affedin. 100 adette kök sedir çam fidanı ayrıca buraya diktim.15adet 5 yaşında sedir çam ve 15 adet mezarlık selviside mezarlığın girişinde yerini aldı.Dikim ile ilgili fotoğraflarını çektim inşaallah yakın zamanda siteye yollarım hep beraber paylaşırız. selam ve sevgiler.. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Cengiz Bey, tebrik ediyorum. Gerçekten iyi iş başardınız. İlk yazıştığımız günden itibaren Yılmaz Bey'in işe el atacağını biliyordum. Yılmaz ve Musa Beylere de teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık. Tabii, ben de aranızda olmak isterdim. Ama benden özür dilemeniz gerekmiyor. Umarım bir gün, sizin diktiğiniz ağaçları birlikte ziyaret eder bakım yaparız. Fİdan dikmekle iş bitmiyor. Biliyorsunuz fidanların ağaç olması için yıllara ihtiyaç var. Umarım köylülerimiz fidanların korunması konusunda yardımlarını esirgemezler. 16 - Köy yollarının ve meydanının etrafına ve köyün içinde ve etrafındaki su kenarlarına ve mezarlıklara ve mezarlık ile köy arasına ağaç dikmek. (Köylü her sene adam başına en az bir ağaç dikecek ve bu ağaç tamamen tutup yeşilleninciye kadar ağaca bakacak va yeni dikilmişlere hayvanların sürünerek ve kemirerek zarar vermesinin önünü almak için etrafına çalı çırpı sarıp muhkemce bağlıyacaktır.); Gerçi Köy Kanunu'nda, 1924 yılından bu yana, böyle bir hüküm de var... Tekrar, tebrik ve teşekkür ediyorum. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
çobanköy mezarlığı 2008 ağaç dikim çalışmaları
Arkadaşlar bu sene ki dikim çalışmalarına ait fotoğrafları sizlerle paylaşmak istiyorum.Bu arada çalışmalarıma katılan sayın YILMAZ bey ve MUSA bey'e,fikir ve düşünceleri ile sayın YÜCEL ÖZLEM beye ve ayrıca tüm AĞAÇLAR NETgönül dostlarıma sevgi ve saygılarım ile... CENGİZ HAVA... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
çobanköy mezarlığı 2008 ağaç dikim çalışmaları 2
Fotoğrafların devamı. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar son yağmurlar mezarlığın çehresini değiştirdi.Bu sene dikmiş olduğum 600 adeti kök çam 50adetide tüp çamların hepsi tutacak inşaallah.Bu sene tam dikim yılı olsa gerek.Buralar çok yağışlı geçiyor.Bu sevincimi sizlerle paylaşmak istedim.Sevgiyle kalın... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Yücel bey ben de sizlere çok teşekkür ederim.Kendi fikirlerime ve düşüncelerime uygun arkadaşlar bulduğum için her zaman ALLAH'a şükür ediyorum.Bilmem inanırmısınız yağmurlar yağdıkça ben çocuklar gibi sevindim.Geçen pazar yine her zaman olduğu gibi mezarlığa yapılcak bazı işler için gittim bu sene diktiğimiz çam fideleri çoğunlukla tutmuş gözüküyor.Bu görüntü tüm yorgunluğumu ve olumsuz düşüncelerimi alıp götürdü.Sizlere tekrar tekrar teşekkür ediyorum beni her zaman desteklediniz her zaman yanımda oldunuz.Tüm AĞAÇLAR.NET ailesine sevgi ve selamlarımla... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Herkese selamlar
Arkadaşlar,Köyümün mezarlığına dikmiş olduğum çam fidelerini geçen hafta pazar günü otlarını ayıklamak ve diplerini havalandırmak için çapaladım.Son yağmurlar bu fidelerin tutma oranını çok yükseltmiş.Hemen hemen %100'lük bir başarı elde etmiş durumdayım.Bilmem inanırmısınız o minicik fideleri tutmuş ve 3-5 cm büyümüş görmek beni çocuklar gibi sevindirdi.Tek tek diplerinin otlarını ayıklarken hepsinin görüntüsü ve sevgisi başkaydı. İnşaallah bundan sonra bir aksilik olmazsa bu fideleri tutmuş sayıyorum.Bu fideler tutup büyüdükçe hem benim içimdeki ağaç dikme sevdasını körükleyecek hem de köye karşı güzel bir örnek teşkil edecek.Bu güzel örneği gördükçe ileride ki senelere hayırlı yatırım tasarımları yapmaya başlayacağım.Benim bu ağaçlandırma sevdama hep destek ve yardımcı olduğunuz için siz AĞAÇLAR NET dostlarıma teşekkürü bir borç bilirim... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Gelişmeleri bizimle paylaştığınız için öncelikle biz teşekkür ederiz, güzel haberler bizi de sevindiriyor. Geçen yaz Tavşanlıya gelmiştim eğer bu yazda gelebilirsem sizi ziyaret etmek isterim. İçinizde ki bu ağac sevgisi hiç bitmesin.... Sevgiler ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler
Sebahattin kardeşim,yanıtınız beni çok sevindirdi.Yaptığım çalışmaların gözle görülür bir şekilde ilerleme kaydetmesi beni daha çok şevklendiriyor.Belki çoğu insan için yaptığım çalışmalar az veya kayda değer görülmeyebilir ama inanın ağaç fakiri olan köyümde çok değerli çalışmalar bunlar. Sizi ve tüm ağaç dostlarımı tavşanlı da görmekten mutluluk duyacağımı bilmenizi isterim.Kapım sizlere her zaman açık olacaktır.Selam ve sevgi ile... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sağolun Yücel Bey herhalde bu işi hep beraber başaracağız.Sizlerin de desteği ile ağaçların filiz vermesi beni daha büyük projeler için umutlandırıyor.İyiki böyle bir ağaç sevdalısı gurubun içinde varım iyiki sizler varsınız.Herkese sevgi ve saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar dün yine her zaman ki gibi köyümün mezarlığındaydım.İlbaharda ki dikmiş olduğum çam fidelerini ve çekirdekten ekmiş olduğum ağaç fidelerini kontrol ettim.Hepsi hemen tutmuş hepsi hayata yeni yeni tutunmaya başlıyorlar.Ayrıca Mahir abinin(BALIKÇI)göndermiş olduğu çiçek tohumları da bir harika.Hepsi rengarenk açmış.Bana tohum gönderen tüm arkadaşlara sevgiler sunarım.Çiçeklerin hepsinin fotoğraflarını çekecektim makinanın azizliğine uğradım.Şarjı az olduğu için hepsini çekemedim. İnşaallah ileride güzel fotoğraflar sunarım sizlere.Herkese sevgi ve saygı ile... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2008
|
Elinize sağlık, başardığınızı görmek ne kadar mutlu etti beni bir bileseniz. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Darkfriairs;Bana destek verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Sizlerin bu destek yazıları beni daha da heyecanlandırıyor.Bu başarı AĞAÇLAR NET.olarak hepimizin böyle bir aile içinde olmasaydım inanın bu cesareti bu kadar kolay bulamazdım.Bu mutluluk hepimizin.İnşaallah seneye daha güzel olacak.Ağaçlandırma çalışmamız daha bir hız kazanacak.Sizler desteğinizi ve ilginizi kesmedikçe daha hayırlı işler yapacağız.Sevgi ve selam ile... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
İnanın azminizi ve bu dayanışmayı görünce nasıl duygulandım anlatamam. İnsan karışık duygulara kapılıyor tüm bu olan bitene tanık olunca uzaktan da olsa, bir de birebir yaşamak kimbilir nasıl hissettiriyordur. Sizi tebrik ediyorum Cengiz bey gerçekten, bu kadar duyarlı davaranıp böyle bir amaç uğruna emeği geçen herkezi tebrik ediyorum.... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|