![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2024
|
Bahçeçe Gölgelik Ağaç Tavsiyesi ?
arkadaşlar bahçemin tam oratasına gölge yapacak bir ağaç dikmek istiyorum büyüyünce altına masa atıp gölgesinde ailece vakit geçirmek için güzel renkli bir ağaç olsun istiyorum tavsiyelerinize açığım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-07-2017
|
Salkım söğüt |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
paulownia ağacı ektim hocam araştırmalarım sonucunda buna karar verdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2025
|
Alıntı:
Ama şimdi yanına dikmek için az büyüyen bir ağaç düşünüyorum. Düzenleyen emiratie : 17-03-2025 saat 11:23 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2019
|
Ben dut ağacının yere düşen meyvelerinden dolayı altında oturmak için iyi bir seçenek olduğunu düşünmüyorum. Dut, incir bunlar uzak olmalı kullandığımız yere |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
Olur
Güzel olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Dut meyvesi için dikilecek nadir ağaölardan ancak gölge ve görsellik için pek iyi değil. Kışın yaprakları dökülüyor dolayısıyla bahçenin ortasında çalı gibi bir görüntü olacak uzun bir dönem. Yunan adalarında ve köylerinin meydanlarında gördüğüm bir ağaç vardı ismini öğrenemedim bu ağaç yaprak dökmeyen çok koyu gölgesi olan, bizim asırlık çınarlarımız gibi devasa boyutlara ulaşabilen bir ağaç. Bodrum belediyesi yaklaşık 30 sene evvel bu ağacın fidanlarını nerden bulduysa getirdi dikti ilçenin her tarafına çok da güzel oldu hepsi. Tepecik camisinin oradaki kaldırımda başlar yat limanına kadar sıralıdır ayrıca eski garaja giderken de kaldırımlarda çok sayıda görülebilir. Ayrıca merkezde belediyenin karşısında da epeycene var. Belki ağacı tanıyanınız vardır ben de ismini öğrenmiş olurum. Ayrıca büyük yapraklı ve hep yeşil olarak manolya ağacı da akla geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|