![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-08-2018
|
Kestane ağacım ölüyor.
Boş bir saksıya gömdüğüm kestane bir kaç aydır büyümeye devam ederken son 1 ay içinde yaprakları görüntüdeki gibi olmaya başladı. Yeni sürgün vermesine rağmen yaprakları gittikçe kötüleşiyor. Bunun sebebi ne olabilir? Ben toprağının uygun olmadığını düşünüyorum. Bunun dışında bu fidanı bu mevsimde dışarıya dikebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2015
|
Selamlar Öncelikle sadece bi hobici olarak fikrimi söylediğimi belirteyim. Kestane fidanı için birkaç gün (10 gün mesela) aşırı sıcaklarda gölgeye almak şartıyla dışarıya alıştın sonra gönül rahatlığıyla ekmeyi düşündüğünüz yere ekin derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Herkese belirttikleri için fikirler için çok teşekkürler. Fidanın neden bu hale geldiğini buldum. Açtığım başka bir konuda pepino fidanlarıma dadanan hastalık hakkında bilgi edinmiştim. Oradan öğrendiğim bilgiye göre pepinolarıma "sarıçay akarı" adında bir zararlı bulaşmış. Bunu öğrendikten sonra biraz araştırma yaptım ve pepinoma bu haşerenin zarar verdiğin öğrendim. İlaç satın aldım. Kestane fidanına da bu haşerenin zarar vermiş olabileceğinden şüphelenip yaprakların altına baktım. Ve yine aynı zararlıyı gördüm. Şimdiye kadar yaprakların altına bakmak nasıl aklıma gelmedi bilmiyorum. Zarar görmüş yaprakları kopardım ve çöpe attım. Yeni sürgünlere aldığım ilacı kullanacağım. Benim için yeni bir tecrübe oldu bu haşere ile mücadele etmek. Herkese iyi günler dilerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|