![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Nuri Murvet, ayazkentli, Ayşe Yıldız, mruran, mandalinci, Adem Keskin, Ben fakir, selis. Haklısınız...tam kuş yuvası...hazırından. Bu oluşum bir de bana mahallemizdeki bulgur sokusunu hatırlattı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, garip şekilli agaçseverler ![]() Size de oluyor mu bilmem.. Ne zaman gövdesinde boşluk-kovuk olan bir ağaç görsem, içine çiçek dikesim geliyor.. ![]() ![]() ![]() Biri bunu düşünmüş.. Çok da güzel olmuş.. Şekil kalbe benziyor değil mi? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Nuri Murvet, selis, ayazkentli, Ben fakir, mrduran, kelebek çalısı, Ayşe Yıldız, ayazkentli, mandalinci, Adem Keskin, Mesaj 862 Saksı yorumunuz çok güzel. 1 resimdeki saksıya kırmızı, lacivert ve beyaz menekşeler çok yakışacak. Son resim; çiçekle süsleyip kalbinin tam ortasına yerleştirmiş. Mesaj 863 Birinci resim, yavru köpek yorumunuz harika. Doğum anı gibi... Son resim. Nepal de Buda heykelleri gibi sanki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
41 düğüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sn. Tura da güzel isim bulmuş '41 düğüm', benim de önerim 'Biz ayrılamayız' ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Tura 41 düğüm yorumunuz harika.. ![]() Zorlu aşkları da simgeleyebilir.. Bir erkek bir kadın; birbirlerini çözmek uğruna düğüm düğüm olmuşlar.. ![]() Bu da çok büyük bir çınar ağacı.. Gövdesinden de anlaşılıyor ki bu bir dişi.. ![]() ![]() Tabiat Ana'ya sarılmak da bu olsa gerek.. Sevgiler.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bugün buraya kaydettiğiniz ağaç resimleri çok güzel. Bize Bedri Rahminin bir şiirini hatırlattı. Ağaç ağaç Telli ağaç, pullu ağaç Gül fidanı boylu ağaç Şamdan şamdan kolların aç Uza, uza boyumu geç Gölgene evimi kurayım. Saksağanlar konsun dalına Salıncaklar kurayım beline Fenerler vereyim eline Kurbanlar adayım yoluna ................. En sonunda dayanamayıp sarıldınız. Bu ağaca sarılma.. hatırladım...bu forumda konu yapıldı... yazıldı çizildi. Huzur veriyor olmalı... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım başka bir konunun içinde konuşuldu.. Ama bir yerde, Jezebel başı ağrıdığı zamanlar gidip bir ağaca sarıldığını, gözlerini kapatıp ağacı dinlediğini, bir zaman sonra da ağrısının geçtiğini yazmıştı.. Ben de ne zaman sarılacak bir ağaç görsem onu hatırlarım ![]() Bir de Tema Vakfının Facebook sayfasında Bugünlerde hiç bir ağaca sarıldınız mı? albümü var. Fotoğrafınızı yolluyorsunuz yayımlıyorlar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Sn. Nuri Murvet ve değerli üyeler. Acaba bu palmiye gövdesi hangi türe ait, Trachycarpus fortunei olabilir mi? Alt ortada budanan daldan arta kalan sanki başını uzatmış bir engerek gibi şekillendi gözümde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gövde yapısı ve havaii köklerinin destek aldığı ağaca sarılış biçimlerinden Ficus microcarpa- banyan ağacına çok benziyor. Bu ağaç inanılmaz derecede istilacı bir türdür. ![]() Ficus macrophylla - banyan trees ![]() Ficus macrophylla - banyan trees |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Geçtiğimiz hafta torunumla, Topkapı sarayındaki Çin Terracote Heykelleri sergisine gittiğimizde, sarayın hemen girişindeki ağaçlar dikkatimi çekti. Birincisi çok yaşlı olmasına rağmen(birkaç asırdan daha yaşlı tahmin ederim.) hala canlı bölümleri ile yıllara meydan okuyor. Diğerinin toprağa tutunuşu dikkat çekici. Sanki bir devin ayağı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Selam! Sevgili dostlar... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Papağan getirdim size. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili selis kolları sarmaşık ama kendisi de sanki bir ağaç derken ne kadar güzel bir tespitte bulundu. Bu bitkinin ne olduğu konusunda bir bilgiye ulaşamadım fakat bu büyük ihtimalle oldukça yaşlı ve devasa ebatlara ulaşmış olgun bir sarılıcı/sürünücü bitkinin fotoğraftaki ağaca nasıl tutunarak hayatını sürdürdüğünün bir örneği olsa gerek. Bu durumda sarılıcı bitkinin diğer ağaç için aslında tehdit olduğunu, zamanla onun yaşam alanını istila ederek onu yok etmesi ihtimalini göz önüne alarak buna katil bir tür sarılıcı da diyebiliriz belki de... ![]() Büyük ihtimalle, bu fotoğraf yağmur ormanları ekosisteminde karelenerek paylaşılmış bir fotoğraf. Doğal olarak bu denli şaşırmamızın sebebi ise bu örneğin bizim kent içinde yeşile bu denli hasret yaşayışımızla ilintili olarak hiç de alışık olmadığımız bir dünyaya ait oluşundan olsa gerek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu durum tam da anlattığın gibi bir şey olsa gerek.. Yoksa o kolların başka ne anlamı olabilir ki? Diğer ağacın yaşamını kısıtlayıp yok etmesi söz konusu olabilir mi acaba? Buradan bakınca ikisi de çok güçlü görünüyor.. Bu fotoğraflardan yola çıkarak, E.Ü. Bilgisayar Müh. bahçesinde hakimiyetini sürdüren ve fotoğraflarını çektiğim hederayı anımsadım.. Altı üstü bir sarmaşık ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Değişik gövdeli ve kök yapılı ağaçlar her zaman ilgimi çekmişti. Rastladığım ilginç ağaçlardan bir kaçını sizlerle paylaşmak istedim. İlk ağaç Karaman ili, Ermenek İlçesi, Zeyve Pazarına gideken geçtiğimiz bir köy meydanından. İkiz Çınar olarak adlandırılmış, yaşı 1000 nin üzerinde imiş.Çınarlardan bir tanesinin gövdesi arabamızın gövdesinden büyük. O yaşına rağmen çok da sağlıklı.. Daha uzun yıllar yaşar umarım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Ermenek gezimizde çok görkemli ağaçlar gördük. Aşağıda Zeyve pazarında suyun kaynağında resimlediğimiz çınar ağaçları ve onlardan birinin kökleri.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Ermenek Zeyve Pazarı su kaynağında ![]() Konya Alattin Tepesinde bir ters aşılı dut ağacı ![]() Aydın Nisa Harabelerinde zeytin ağacı ![]() Tirenin bir Köyünde selvi ağacı anıtlar kurumu tarafından tescil edilmiş olup en az 500 yaşında.. ![]() Selvi ağacının uzaktan görünüşü.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Ayşiş Harika paylaşımlar ellerinize sağlık... Ne olur biraz yavaş, bu kadar çok ve hızlı paylaşım olunca hangisine bakacağımı şaşırıyorum... Yorum da yapamıyorum.. Dumur olmuş, haldeyim.. Ellerinize, gören gözlerinize, yüreğinize sağlık... Saygı ve selamlarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Ağaç gövde ve kökleri İki yıl evvel, sık dikim yapıldığı için 10yaşındaki fıstık çamlarını toprak hizasından kesip, seyreltmiştik... Bu kesilen gövdeye misafir gelmiş.... ![]() Ağaç, gövde yapılarındaki ayrıntılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|