![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |||
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-04-2005
|
Alıntı:
İsrarla yanlış anlamamamızı belirtmenize, erozyonun farklı bir biçimini dile getireceğinizi söylemenize rağmen ben yine yapacağımı yaptım ve yanlış anladım sayın Atıcı Yeryüzünün varoluşundan sonra toprağın meydana gelmesi ve başka yerlere taşınmasının bir erozyon olduğunu söylüyorsunuz, doğru. Toprağın insan yaşamı için ne kadar önemli olduğunu söylüyorsunuz, doğru. Bitkiler ise bu aşınma sürecini sadece yavaşlatır diyorsunuz ama bitkilerin toprak oluşmasında, hidrosfer, yerçekimi, atmosfer olayları kadar önemli etkileri vardır ve bitkiler toprak oluşması tamamlandıktan sonra yeryüzünü kaplamamışlar, tam tersi, toprak oluşmaya başladıkça yayılım göstermişlerdir. Yani bitkilerin toprağın meydana gelmesiyle doğrudan belirleyici etkileri bulunmaktadır. Söylemek istediğim, yukarıda alıntıladığım cümlenizde, toprağın oluşmasıyla, toprağın başka yerlere taşınması konusu birbirine karıştırılmış gibi geldi bana. Yine de, ne yapıp edip herşeyi birbirine karıştırmakta üstüme olmadığını ve burada da yanılıyor olabileceğimi söyleyerek kendim için hafifletici nedenler de bulmalıyım ![]() Alıntı:
Bu cümlenizi gerçekten anlamadım ve yorum getirmedim gördüğünüz gibi ![]() Alıntı:
Toprak erozyonunun faydaları ve zararları konusunda söylediğiniz herşeye katılıyorum. Bu konuda uzman görüşlerinizle çalıştığınızı tahmin ediyorum. Söylemek istediğim, toprağın ilk andan beri oluşmasıyla ve taşınmasıyla ilgili getirdiklerinizle, toprağın insan eliyle bozulması, kötü tarım teknikleriyle -toprak işleme, münavebenin olmaması, yanlış tarım ürünlerinin yanlış topraklarda yetiştirilmesi, hasat sonrası toprağın çıplak bırakılması, uygun olmayan sulama, tarım ilaçlarının kullanımı ve veya zararlı doslarda kullanılması...- ve daha bir çok şeyle toprağın yağışlar ve rüzgarla başka yerlere taşınmasının aynı konu içinde yer almasının, özellikle benim aklımı karıştırdığıdır. |
|||
|
|
|
![]() |
|
|