agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Ağaçlar Hakkında Genel Konuşmalar
(https)

Beğeni Düzeni90Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-08-2006, 15:18   #1
Ağaçsever

yılmaztaşova's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2006
'Ceviz ağacı altında yatan iflah olmaz'.Derler.Anlatılmak istenen ;çok koyu gölgesi olduğundan atının soğuk olması ve insanın uzun süre kaldığında hastalanabilecegi olsa gerek.

yılmaztaşova Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2006, 20:34   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yılmaztaşova
'Ceviz ağacı altında yatan iflah olmaz'.Derler.Anlatılmak istenen ;çok koyu gölgesi olduğundan atının soğuk olması ve insanın uzun süre kaldığında hastalanabilecegi olsa gerek.
Kim bilir belki de ceviz ağacının yaydığı kimyasal bir koku (ya da madde) vardır. O zarar veriyordur. (Katil ceviz ağacı )

Şaka bir yana; alıç ağacımın bulunduğu saksıda, alıcın hemen dibinde bir ceviz çıkmıştı. Bir müddet sonra boyu alıcı geçti. Alıç ağacı günden güne kötüleşmeye başladı. Yaz mevsimi olduğu için saksılarını ayıramadım. Sonra cevizin gövdesini eğerek alıçtan uzaklaştırdım. Şimdi alıç düzeliyor. Yeni yeni yapraklar çıkarıyor. Acaba cevizin gerçekten öldürücü bir etkisi var mı? Yoksa "adı çıkmış dokuza inmez sekize" durumu mu var?

Şule Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2006, 09:12   #3
Ağaç Dostu

Oğuz Sağlam's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yılmaztaşova
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sule
Kim bilir belki de ceviz ağacının yaydığı kimyasal bir koku (ya da madde) vardır. O zarar veriyordur. (Katil ceviz ağacı )

Şaka bir yana; alıç ağacımın bulunduğu saksıda, alıcın hemen dibinde bir ceviz çıkmıştı. Bir müddet sonra boyu alıcı geçti. Alıç ağacı günden güne kötüleşmeye başladı. Yaz mevsimi olduğu için saksılarını ayıramadım. Sonra cevizin gövdesini eğerek alıçtan uzaklaştırdım. Şimdi alıç düzeliyor. Yeni yeni yapraklar çıkarıyor. Acaba cevizin gerçekten öldürücü bir etkisi var mı? Yoksa "adı çıkmış dokuza inmez sekize" durumu mu var?
İSAK Forumlarında bu konu kısmen geçmişti:
Sn. Murat ÖZDİL Hoca; "Ceviz ve çam ağaçlarının dibinde ot yetişmediğini, genellikle ağacın yaprak çapı kadar bir alanın tamamen boş olduğunu, hatta Anadolu'da ceviz ağacının altında uyunmayacağına ilişkin deyimler ve inanışlar olduğunu (Ceviz ağacının altında yatıp uyunmaz, uykusu ağır olur. baş ağrısı yapar)" söylemişti.

Ardından Sn. Celalettin KIZILKAN Hoca; "ceviz ağacının JUGLANS denen bir madde salgıladığını, o yüzden de dibinde ot bitmediğini eklemişti.

http://www.akvaryumkulubu.org/vbulle...t=27985&page=8

Saygılar,

Oğuz Sağlam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2007, 17:05   #4
peta

peta's Avatar

Giriş Tarihi: 08-06-2006
ceviz ve iyot

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yılmaztaşova Mesajı Göster
Ceviz ağacının havadaki iyotu yakaladığı bu yüzden çevresinin çok sağlıklı bir alan olmadığı yönünde bir rivayeti de ben duymuştum. Havada iyot var mı **** varsa bize ne faydası var bilmiyorum.

Birde zakkumun uğursuz **** cennette yer almayan bir bitki olduğunu,
Hz Adem ve Havva (AS) nın mahremliği oluştuğunda ağaçların hiçbirinin örtünmek için yaprak vermediği yalnızca incir ağacının verdiği bu yüzden pek makbul olmadığını duymuştum.

Bir de annemin anlattığı tırnak yiyen çocuk ,midesi ve ebegümeci hakkında bir hikaye vardı ki içimden atma anne dediğimi çok hatırlarım .

yeşil zaman beğendi.
peta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-06-2008, 09:06   #5
Ağaç Dostu

osmann's Avatar

Giriş Tarihi: 19-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi peta Mesajı Göster
Ceviz ağacının havadaki iyotu yakaladığı bu yüzden çevresinin çok sağlıklı bir alan olmadığı yönünde bir rivayeti de ben duymuştum. Havada iyot var mı **** varsa bize ne faydası var bilmiyorum.

Birde zakkumun uğursuz **** cennette yer almayan bir bitki olduğunu,
Hz Adem ve Havva (AS) nın mahremliği oluştuğunda ağaçların hiçbirinin örtünmek için yaprak vermediği yalnızca incir ağacının verdiği bu yüzden pek makbul olmadığını duymuştum.

Bir de annemin anlattığı tırnak yiyen çocuk ,midesi ve ebegümeci hakkında bir hikaye vardı ki içimden atma anne dediğimi çok hatırlarım .
Ben de ceviz ağacı gölgesinin insan sağlığı açısından iyi olmadığını biliyorum. Kardeşim peyzaj mimarı o söylemişti. Hatta park ve insanların bulunduğu yeşil alanlarda bu sebeple kullanılmamasına dikkat edilirmiş.

osmann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025