![]() |
Alıntı:
ne kadar sürede bu hale geldiler ? ve ilk yavrunun görünmesi en az-çok ne kadar sürede olur ? Bu süre herkeste değişiyor sanırım:rolleyes: |
Sn meneksezar cok tesekkurler.bende dediginizi yaptim..yolda gelirken bir iki yaprak kopmus ama az siyriklarla atlattik..meneksemi saksiya diktim kendi topragina hic dokunmadan kalip halindeki torflu topragiyla saksiya yerlestirip bosluklari kestane topragiyla doldurdum ve köklerine bi kaç fıs su sıktım..cok mutluyum ya diger meneksemin yaninda ayri bi asaleti var :-P
|
Sevgili delfin34 ben bu yaprakları şubat sonunda dikmiştim.1-2 ay sonra çoğu yavru verdi epeyce de büyüdüler şu an 3 aylıklar.Ancak 2 tanesinden hala ses seda yoktu merak edip baktım sırf kök yapmış tek bir yavru bile yoktu. Anlayamadım neden böyle olmuş?Yavru verme süreleri değişebiliyor...
|
Tecrübe ettiğim bir şey var. Baharda diktiğim yaprak 1 ay sonra yavru verdi ve 2-3 ay önce diktiklerime yetişti. Sanırım yaprakları baharda dikmek daha iyi verim sağlıyor...
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
ben çatlağı :D bazılarında o kadar aceleci davranmışım ki..minnacıkken ayırma yapmışım..bir türlü büyümede yol katedemiyorlar.:( ama bana ders oldu..atmaya da kıyamıyorum.büyümüyorlar da onlar bana ben onlara bakışıp duruyoruz.
annemin tabiriyle.. bu pencere önleri benim "doğumhane" Eklenti 497854 Eklenti 497855 |
Alıntı:
Merak ettiğim, yapraklar açıkta mı bu hale geldi, yoksa seraya almış mıydınız? Benimkilerde hala bişey yok da :rolleyes: |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bu güzellikler babamın yapraktan yetiştirdikleri. Ne dikse tutuyor :) daha onun kadar olamadım ama öğreniyorum ustamdan :cool:
|
Yavrular
4 Eklenti(ler)
Benim yavruların son halleri ve anneleri ölen yavrular...
Eklenti 501749 Eklenti 501751 Eklenti 501752 Aşağıdaki yavrular malesef yetim kaldı. Birinci saksıda ki bebişlerin ana yaprağı çürümüş. İkinci saksıdaki bebişler de siyahla işaretli olanların anaları çürüdü. Kırmızı ile işaretli bebişin anası duruyor bu bardağa iki yaprak koymuştum. Arkadaşlar bu bebişler için ne yapmam lazım... Eklenti 501753 Genel olarak sanki bebişlerin gelişimi durmuş gibi annelerinden ayırma vakti geldi mi tecrübeli arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 502269
Bugün mor çiçekli ve pembe çiçekli iki menekşe yaprağını bıçakla çentip, birbirine resimdeki gibi iple birbirine bağladım ve diktim. tutar mı dersiniz? bir de suyu alttan mı vermeliyim yine? |
Alıntı:
tutarmı tutar size bağlı... bakarsnız bağ olur bakmazsanız dağ olur... |
teşekkürler kadiryaşar :) ne vardı şöööyle alacalı bir menekşe olsa... bakarsın olur :) umut çiçekçinin ekmeği :)
|
Alıntı:
|
Ben zaten ne zaman ayırayım diye sormuştum Sevgili Fatito, ama anne yaprağı ölen yavrulara hala ne yapacağımı bilemiyorum...
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Minyatürmüsünüz nesiniz, ne kadar da küçüksünüz siz yaaa:)Şirinlerim benim...
|
2 Eklenti(ler)
Öndekinin annesi çoktan ölmesine rağmen halen büyümeye devam ediyor.
|
Merhabalar.Elimde biri mor,diğeri pembe beyaz ebruli iki menekşem vardı.Kızımın arkadaşı çok beğenince 4 yaprak koparıp,burdan edindiğim bilgilerden faydalanarak suya koydum(üstü kapalı şekilde) 15 gün oldu,köklenmiş hepsi de.Yine bu sitede duyduğum ,merak ettiğim bir uygulamayı yapmak istiyorum ama yeterince bilgim yok.İki farklı renkteki bu kökleri,ebruli bir menekşe elde etmek için nasıl dikmeliyim saksıya.Fikri veya tavsiyesi olan.Bir sürü menekşem olsun istiyorum :) Herkese hediye edeyim istiyorum.
|
Yaprakları ne şekilde dikerseniz dikin her iki menekşenin de özelliğini taşıyacak yeni bir tür elde edemezsiniz sevgili cennetinkrllg. Tek yolu çiçekleri yapay çapraz tozlaştırma yaparak elde edilecek tohumlardan yetiştirmektir.
Daha fazla bilgi için tıklayın lütfen => http://www.agaclar.net/forum/afrika-...ntha/23340.htm |
merhaba
3 Eklenti(ler)
ben de sera yöntemiyle yaprak dikmiştim yaklaşık 3 ay önce.. çok şükür 1-2 eksilme olsa da hepsi artık yaprak değil yavru oldular. şimdi onları plastik bardaklara geçirdim fakat... bazısı tek kök bazısı bir kaç yavrudan oluşuyor. yavruları ayırmam şart mı beraber büyümelerinin sakıncası var mı acaba.. ayırırken bir sorun olursa ayırmazsam çürürlerse diye korkuyorum açıkcası
|
Aynı saksıda birden fazla kök bitki gelişimini olumsuz etkiler, yavaşlatır.
|
çok teşekkür ediyorum.. oğlumu uyuttum hemen başına geçiyorum :) inşallah düzgün ayırabilirim bir zayiat vermem :)
|
4 Eklenti(ler)
iyi akşamlar.. sonunda minik yavrular çıktı ama bir sorun var.. yapraklarda bir hastalık oldu sanırım.. yardımcı olabilir misiniz acaba sorun nedir ?
|
1 Eklenti(ler)
27 nisanda diktiğim çelikler tam 2 aylık oldu 2 tanesi yavru verdi tahmin ediyorum bir dahaki resim yüklediğimde hepsi yavrulamış olur bundan sonra her ay gelişmelerini sizlerle paylaşmak istiyorum taki bir dahaki 27 nisana kadar hep beraber göreceğiz arkadaşlar.
|
Alıntı:
Sulamayı alt tabağından ve azar azar yapın. Henüz çok küçük ve toprağa yakınlar. Yüzeydeki aşırı nem minik yaprakları bozuyor. |
Alıntı:
|
Ben anlamıyorum bu yavrucakları ..Bazen öyle oluyor ki incecik ve minik bir sürü (belki 10-15) kök çıkıyor bir yapraktan..Ve ben ne yapacağımı şaşırıyorum..Ayırsam bir türlü ayırmasam çok iç içte ve sıkışıklar...Sevgili fatitonunkiler muntazam tek kök etrafında büyüyorlar sanki..
|
Bence siz ona da şükredin zira ben henüz yapraktan hiç yavru alamadım :(
|
Bense yaprakan birkaç kez yavru aldım ama hep öldürdüm:( ben afrika menekşelerinden anlamıyorum
|
Ben de kendimi ümitsiz görüyordum ama, miniş miniş yavrularımı gördüm burası sayesinde.. Hatta onlara haftasonu fitilli sulama düzenegi bile kurdum :)
Ama benimkilerde de sanki birkaç ayrı kök var gibi, fotograflayayım da paylaşayım bari :) |
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim sevgili sudem:) Bendekilerden de 5-6 kök, bir anneden çıkan yavrularım var. Onları ayırmaya kıyamadım. Kalabalık bir şekilde hepsi bir saksıda, napim iyice büyüsünler öyle ayırırım...
|
Alıntı:
|
Yavrular
2 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar 9 Mayısta bana toplu halde gelen yapraklarda bayağı bir zaiyattan geri kalanlarda yavrularını bana göstermeye başladı bende sizlerle paylaşmak istedim...
Hergün sabah bir sürprizle bana günaydın diyorlar... Eklenti 506363 Eklenti 506364 Resmen üzerlerine titriyorum, muhteşem güzeller ya çok mutlu ettiler beni... Demek ki neymiş illaki özel toprak lazımmış bunu anladım... |
Arkadaşlar burası yeri değil biliyorum ama İnci menekşe başlığına kimse bakmıyor sanırım. Bir yerden inci menekşe yaprağı temin ettim, ektim ve beni yavrusu ile mutlu etti. İnci menekşe ile bilgisi olan arkadaşlar, İnci menekşe başlığına göz atıp benimle bilgi ve deneyimlerini paylaşabilir mi.
Soruma cevap alınca bu mesajı buradan kaldırırım şimdiden teşekkürler... :D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025