![]() |
Verdiğiniz bilgiler için teşşekkür ederim arkadaşlar.Evet önceden tam güneş gelmiyordu %25 güneş alıyordu diyebilirim.En son eklediğim resimler yeni yerleri. Şimdi iyi güneş alıyorlar.O zaman yeni yerinde nasıl olacak bekleyip görmem gerekiyor galiba.
|
Bu arada benim menekşeler saat 14,00 dan 17,30 civarına kadar olan güneşi alıyorlar.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
En sonunda koçtaşa gidebildim iyi haberlerle geldim :) Katmerli olarak mor ve pembeden hala var ve bir çok renk daha var. Bunlara mor çilli pembe de dahil. Bi kaç resim çektim görmek isteyen olursa diye, cep telefonuyla çok net olmadı ama resimde mavi olarak görününenlerin hepsi aslında mor :)
|
1 Eklenti(ler)
Ve tabi ben yine kendimi tutamayıp bir tane daha aldım :)
|
menekşesever arkadaşlarım benim evim tek cepheli (kuzey ) menekşelerim hiç çiçek açmıyor bundan önceki evim doğu_batı idi çiçeklerim dogu penceresinde idi ve üstünden hiç çiçek eksik olmazdı şimdi 10 aydır yapraktan başka birşey yok.Dün carrefour ve koçtaştan 3 saksı aldım keşke sizlere gösterebilsem ama nasıl ekrana taşınıyor bilmiyorum
|
tek cepheli evim olduğu için menekşelim hiç çiçek açmayacak mı? Önerilerinizi bekliyorum
|
Sevgili flowers26, menekşeler için güneş ışığı çok önemli ama yapılacak birşey olmadığı zaman, size önerim npk nın 15-30-15 ini kullanmanız . Çünkü potasyum çiçeklenmeyi etkileyen bir kimyasal...
|
teşekkürler nejla k.bu kimyasalı nerede bulabilirim?Koçtaştan mor şişede menekşe coşturan aldım.Faydası olurmu acaba?
|
Menekşe
2 Eklenti(ler)
İlk defa farklı bir menekşeye rastlarım buralarda.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
|
Sevgili flowers26, npk nın daha etkili olduğunu düşünüyorum özellikle kısa vadede...zirai ilaçlar satan yerlerde oluyor...
|
Sayın Flowers NPK nın bütün P ağırlıklı olanlarını kullanabilirsiniz. Piyasada en çok bilineni de 15 30 15 olanıdır. Kullanırken başlarda her sulamada kullanın ama zamanla ayda 1 kez uygulamaya geçin. Farkı sizde göreceksiniz...
|
3 Eklenti(ler)
bu menekşenin stigma denilen kısmı diğerlerine göre farklı.
|
5 Eklenti(ler)
annemin yeni alıp bana az önce getirdiği yeni menekşem
|
3 Eklenti(ler)
.....
|
Asfaa ilk resimdeki tohum kesesimi acaba?
|
Özlem hiç bir fikrim yok.Ama çiçek daha dün açtı.
|
Özlem , Asfa'nın menekşesinde ki dişi organ döllenmeden sonra tohum oluşturmaya başlamış. O bence bir tohum kesesi...
|
1 Eklenti(ler)
Bir süre önce çıkan yavru menekşem daha yaprakları minicikken bir de tomurcuk verdi. Aradaki pembeler tomurcuk devamı da geliyor arkadan ;)
|
Sayın Ninina84 şaşırdım doğrusu. Bu kadar kısa sürede tomurcuk vermesi çok çok ilginç...
|
Evet ben de çok şaşırdım. Yaprak çok kaliteli bir menekşedendi. Çiçekleri en az 1buçuk 2 ay üstünde kalmıştı solmadan hala da açmaya devam ediyor. Ama yine de garip bu kadar küçükken çiçek açması. Bakalım açabilecek mi.
|
Arkadaşlar benim menekşelerim güneydoğuya bakan bir odada yüksekçe bir sehpanın üzerinde duruyor. Işıkla ilgili bir problemleri yok hepsinin çiçekleri de yaprakları da çok sağlıklı. Sehpanın üst katı tamamen dolu olduğu için artık yeni alacağım menekşeleri ve kendi ürettiklerimi alt kata dizmem gerekiyor. Alt taraf da aydınlık ama çok iyi güneş almıyor. Oraya bir floresan taksam yeterli olur mu? Ne dersiniz?
|
4 Eklenti(ler)
arkadaşlar işte on aydır açmayan menekşelrim:(
Eklenti 67494 Eklenti 67495 Eklenti 67496 Eklenti 67497 |
bazen saksı büyük ise 2 **** 3 kök menekşe ekiyorum acaba bu durum çiçeklenmeyi etkiler mi?
|
Sayın Flowers26 benimde 2-3 kök aynı saksıda olan menekşelerim var ve çiçekliler. Çiçeklenme olayında aydınlık mekan , güneş ve gübre çok büyük etkendir...
|
1 Eklenti(ler)
Taksim-4.Levent metrosunun 4.Levent çıkışındaki metro içi çiçekçisinde çok güzel menekşeler vardı ama 10 liraydı:(
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025