![]() |
Bunlar da benim minik yavrularım...
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=23375&c=683 http://www.agaclar.net/galeri/showim...&searchid=8144 |
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar isteğiniz üzerine ebruli denemelerimi sera üsülü ile dikmemi fotoladım. Bağlamadan birbirinden geçirin ayrılmadan dikilebilirler.
|
Menekşeler sevilmez mi?
Katmer yavruların çok şirinler.Ne kadar zamanda çıktılar yavruların?
|
Bu iki yaprak 1 ay sonunda yavru verdi. Camın önünde ve radyatörün üzerinde ki mermerde duruyorlar. Kısmi bir sera durumu var. Çünkü kaloriferden sürekli aynı oranda ısı alıyorlar.
|
Gülden kim?
Arsız neyin nesi? Kendi aranızda sohbet ortamı oluşturmanın yeri sosyal gruplar değil mi? |
Arkadaşlar;
Öncelikle şu toz olayına bir cevap vermek istiyorum. Eğer yapraklardaki tozlar çok sorun yaratmıyorlarsa bırakın öyle kalsınlar. Kaldı ki yaprakların üzerinde bulunan tüyler o tozlarla baş edebileceklerdir. Yok eğer ciddi bir toz sıkıntısı görüyorsanızda; daha öncede bahsedildiği gibi ılık su ile inceden yıkayın ama hemen ardından sakınha güneşe koymayın. Ayrıca yıkadıktan sonrada bez v.b şeylerle suyun fazlasını almaya kalkmayın. Az öncede dediğim gibi, yaprakların üzerinde bulunan tüyşer hassasdır ve onlara zarar vermeniz bitkinizde performans düşüklüğüne yol açacaktır. Benim tavsiyem: Bence tozlandı diye üzülmeyin ve yapraklarınıza hiç bir şekilde dokunmayın derim. |
Alıntı:
Eklemek istediğim bir şey de şudur; Seralardaki sisleme yöntemi bitkiden bitkiye değişmek süreti ile, gün içerisinde belirli aralıklarda yapılır. Az öncede bahsettiğim gibi ortamın nem seviysini belirli oranda tutmak maksadı ile bu yöntem uygulanır. Bizim evlerimizde köklendirmek ve çiçeklendirmek amacı ile kapalı kaplar içinde yaptığımız yöntem sisleme yöntemine göre benzerlik göstersede aslına bakıldığında farklıdır. Ama sonuca geldiğimizde ev serası yönteminde de başarı elde ediliyor. Yani olay (sera yöntemi uygulamasından bahsediyorum) tamamen nem dengesi ile alakalı. |
4 Eklenti(ler)
:):d:d
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bunlar benim sorun yaşayan menekşelerim. Ortalarında sertleşme ve büyüyememe gibi bir problem oluştu. Fikir verirseniz sevinirim.
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar da diğerleri...
|
Katmercim, menekşelerini gördüm. Uzun bir süre hiç bir katkı vermemeni öneririm. Yeni çıkanlarda olduğuna göre yeni uyguladığın bir takım şeyler fazla gelmiş olabilir
|
Bu menekşelere daha önce hiç katkı vermedim. Bunlar çok fazla açtılar ve sonra bu hale geldiler. Sonbahar güneşine maruz kaldılar ama hiç yaprak yanığı olmadı. Ben de bir sorun olmadığını düşündüm. Bilemiyorum.
Araştırmadığım yer kalmadı, bir sonuç alamadım. İnanın seralardakiler bile bilmiyorlar. |
Katmer şuan benim picasso modeli menekşem de senin menekşelerin gibi 2 ay önce ortasından çürümeye başlamıştı. Ama benim menekşem güneşten bu hale geldi. Daha sonra güneşten alıp daha az ışık alan bir yere koydm. Şuan ortasından minik minik yaprak çıkarmaya başladı...
|
Ben de artık güneş göstermiyorum, tülün arkasında duruyorlar. Sadece güneş çekilince tülü açıyorum. Böylelikle bol ışık almış oluyorlar.
|
Menekşeler sevilmez mi?
Menekşe severler merhaba. İnternette menekşe toprağı hazırlarma konusunu araştırırken sürekli karşıma vermikulit ve kompost gibi anlamını bilmediğim toprağın içine katılan madde isimleri çıkıyor. Menekşe severler içinden bu madde isimlerinin anlamlarını ve ne işe yaradıklarını bilenler varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim...
|
Merhaba Faruktalas vermikulit ne bilmiyorum ama kompost kendimizin mutfaktaki atık besinlerden hazırlayabileceği bir çeşit gübredir. Forumda daha önce bilgi verilmişti. Ben yönlendirme yapmayı bilmiyorum :( Konular başlığında ararsanız daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.
|
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=vermik%FClit
http://www.agaclar.net/forum/showthr...hlight=kompost Faruk bey, sorularınıza cevap ilgili başlıklarda mevcut. |
Menekşeler sevilmez mi?
Teşekkürler Dtgt ve İklimsiz. İklimsiz verdiğiniz adreslerde bütün bilgileri buldum , teşekkürler...
|
5 Eklenti(ler)
.....
|
Ama ben böyle canlı çiçekler görünce çok üzülüyorum. Benim menekşelerim de ne yaparsam yapayım hiç bir gelişme yok :( Güneşe aldım, bitki besini verdim, saksını değiştirdim ( hatta biraz fazla büyüttüm sanırım ) ama hala çiçekleri solgun solgun.
|
3 Eklenti(ler)
3,5 aylık yavrularım:D
|
Starter NPK **** çiçek çoşturan kullan. Çok güzel işe yarıyor...
|
Sevgili Asfaa, en son fotoğraftaki senin ebruli üretimin mi? Çok orjinal bir görüntüsü var.
|
Asfa dördüncü resimdeki 3 lü aşılama mı?
|
Arkadaşlar bildiğim kadarı ile Asfaa onu satın aldı. Çünkü aldığı dükkanı sormuştum kendisine...
|
4. resimeki yavruydu ayırdım, onu aşılama yok yani orada. Ebrulu olanı da hazır aldım.
|
Alıntı:
|
Çok fazla saksı ve yer değiştirmek de menekşelerin duraklamalarına sebep oluyor.
|
Ben menekşe saksılarımın yerini çok değiştirdim. Ondan mı yakalaşık bir yıldan beri açmıyor?
|
Menekşe sever arkadaşlar , menekşenin yaprağını köklendirirken köklendirme hormonu kullananlarınız varmı acaba? Kullananalar terübelerini beyan ederlerse sevinirim...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025