![]() |
5 Eklenti(ler)
Resimler çok ii değil ama pembe üzrei mor çilleri olan yeni aldığım menekşe
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar, sizin kadar bilgim olmadığı için sessiz kalmayı tercih ediyorum ve hergün yazdıklarınızı okuyorum. Önceki gün Migros'tan 2.95 ytl ye aldığım menekşelerin fotoğraflarını sizinle paylaşmak istedim. Bazı yaprakları kırılmıştı ama çok iyi durumdalar. Hatta bir tanesinin bakımsız yapraklarını temizliyordum, 2 cm genişliğinde bir yaprak toprağa düşmüş. Kaldırdım, köklenmiş. Minicik, gözle bile zor görülen bir filiz çıkarmış. Yaprak çok küçük, nasıl olur anlamadım. Yerine bıraktım tekrar. Umarım tutar. Sırf tomurcuk olanı bordo diye aldım. Fotoğrafta mor gibi çıkmış ama bakıldığında bordoya daha çok benziyor. Umarım bordo açar.
|
Arkadaşlar,her yıl menekşelerin toprakları değiştiriliyormu?
|
Kökler saksıyı doldurmamışsa her yıl değiştirmeye gerek yok bence..
|
2 Eklenti(ler)
Mor menekşemin ilk açışı.Burda mavi gibi gözükmüş.
Bunlarda ebrulilerim yaprakları yumuşamıştı, ama orta yaprakları sağlıklı. [ATTACH]Eklenti 54567[/ATTACH] |
Benimkilerde öyleydi ama artık ortadan yaprak çıkarmaya başladılar..:D Pekmez ve yumurta suyunun etkisidir diye düşünüyorum...Ve önce şurda daha mı iyi olur sanki burdamı iyi olur diye sürekli yerini değiştiriyordum şimdi cama yakın aydınlık bir köşedeler ve mutlular :p
|
Sevgili Serra daha yeni değiştirmişsin zaten. Bazen durgunlaşabiliyorlar. Bence besin takviyesi yaparsan düzelirler. Eğer için rahat etmiyorsa parmağını toprağa batır. Sıkması için sımsıkı olması gerekir...
|
Arkadaşlar benim menekşelerimde hiç büyümüyor. Öylece duruyor. Budadığım menekşelerim vardı onlarda hiç büyümedi budamak iyi gelmedi sanırım. Besinde veriyorum ama anlamadım...
|
Mevsimdendir,başka birşey olduğunu zannetmiyorum.Benimkilerde durdu çünkü...
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar benim minik menekşemde de gonca var. Bakın...
|
Katmer pet bardaktamı
|
Değil Serra, hatıra cam bir kapta. Altı da delik değil üstelik..
|
Gözünaydın gülden abla..Rengi mor galiba? altı delik olmayınca sorun olmuyormu kök çürüğü falan suyu ayarlamak zor olmuyormu...Bu kadar kücükken tomrucuk çıkarmış ya bende diyorum cam bardağamı diksem :D:p
(AÇMIŞ FOTOĞRAFINIDA İSTİYORUZZ) |
Bitkiler sıkışınca kendisini çiçeğe veriyor demekki ,satıcılarda da hep küçük saksılarda olur genelde.
|
Radyatörün üzerindeki mermerde duruyor. Toprağı çabuk kuruyor, bende suyunu ayarlı veriyorum. Şimdilik bir sorun yok...Evet rengi koyu mor..
|
menekşe
5 Eklenti(ler)
Sitenin birinde pembe katmerli kenarları yeşil kıvırcık görmüştüm, tebiki çok şaşırdım.
|
menekşe
3 Eklenti(ler)
Devamı...
|
Serra43 ün ekledikleri, 3. ve 5. resimdekiler menekşeye benzemiyor ki arkadaşlar. Ben mi karıştırıyorum yoksa. Menekşelerin yaprakları tüylü tüylü olmaz mıydı? Bunlar parlak yapraklara sahip. Sanki biraz kalanşoyu anımsatıyor bunlar bana.
|
Sevgili Minem kıvırcık yapraklılar parlak olur. Bende var oradan biliyorum. Onların hepsi afrika menekşesi. Kendi aralarında pek çok çeşitleri var.
|
Benim menekşemi nasıl çiçek açtırabilirim arkadaşlarım ?
|
Bir kere güneş ışığı alan bir yerde olsun. Eğer hiç kıpırdamazsa afrika menekşeleri için çiçek coşturan diye bir besin var (İnternetten bile bulabilirsin) ondan ver, mutlaka açar...
|
Veriyorum 2 haftada 1 litre suya bir kapak suyuda paylaştırıyorum ama tık yok :)
Bu arada yaprakları inanılmaz güzel ve canlı. |
Menekşe
5 Eklenti(ler)
Katmer menekşelerin çok güzel. Arkadaşlar bu resimlerde benden sizlere bayram hediyesi.
|
Menekşe
5 Eklenti(ler)
Bunlarda devamı...
|
Menekşe
5 Eklenti(ler)
Devamı
|
5 Eklenti(ler)
Menekşeler
|
Geçen gün menekşe satın aldım. Reyondakilerin en sağlıklısıydı... Ama çiçeğin orta kısmında, yaprak ve çiçeklerinin dallarının dip tarafında erimeler varmış. Çiçeğin göbek tarafında var sadece, önceden çıkan yapraklarda ve çiçeklerde yok erime.
Erime yaprakların dalıyla birleştiği yerde de var. Aslına bakarsanız bir taraftan çiçek açmaya devam ediyor. Eski çıkan kenardaki yapraklar da yemyeşil, çok sağlıklı görünüyor. Erime olan çiçekleri ve yaprakları dipten koparıp temizledim. Nedeni konusunda fikriniz var mı? Umarım aşırı sulamadandır. Bayram tatilinden önce teşhisi koyabilirsek çok iyi olacak. Çünkü bayram tatilinde forumda kimseyi bulamam. |
Biraz araştırma yaptım. Çiçeğin orta kısmından sulanması haliyle ortadaki su değen dalların erimesine neden oluyormuş...
|
Syn. moso üsten sulama yapmayın mümkünse. Menekşeler çok suyu sevmez, sanırım çok sulamışsınız. O yüzden erime olmuş olabilir.
|
2 Eklenti(ler)
Cam önündeki menekşeme 2 gündür bakmıyordum. Bu sabah baktığımda yapraklar havaya kalkmıştı.
Nedenini ben de bilmiyorum ama sanırım yerini sevdi. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025