![]() |
Sayın Faruk ,
Çok teşekkür ediyorum cevap için . Aslında düşünmüştüm toprak değişimini ama mevsimi değildir diye yapmamıştım . Çelik alma işini görür görmez yaptıydım. Bugün işten gelir gelmez hemen toprağınıda değiştireceğim köklerini inceleyerek .Tekrar teşekkür ederim . |
4 Eklenti(ler)
Bunlar da benim menekşelerim. Dün aldım.
|
|
Bebeklerime baksanıza. :) Onlarla çok mutluyum...
5 Eklenti(ler)
|
Devamı... :)
5 Eklenti(ler)
|
Ve son.
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda diğer menekşelerimin fotoğrafları. 5 renkten 20 tane menekşem var. Ama bazılarının çiçekleri yok henüz.
|
Sayın Safranbolu78 tozlama dediğiniz işlemi ben de uygulamıştım fakat tohum kesesi tam olgunlaşırken yumşayıp çürümüştü. İnşallah siz başarırsınız.
|
Alıntı:
|
Sayın Safranbolu78 tohum kesesi varken su haricinde hiç besin vermedim. Çiçekte herhangi bir sorun yoktu. Sadece tohum kesesi çürümüştü.
|
Elif hanım ben bilgi almak amacı ile sormuştum. Ben bu konuda acemi sayılırım. Eğer besin verirsem daha iyi gelişir tohumlar diye düşünmüştüm. Tozlaştırmayı denemek için yapmıştım ve başarılı oldu.
|
Sayın Safranbolu78 ben ve bir çok arkadaşımız genelde menekşelerimiz çiçekli iken herhangi bir besin uygulamıyoruz. Benim uyguladığım besin sıvı halde sadece menekşe için olanlardan. Toz olan hakkında bilgim yok malesef.
|
Elif hanım bende tohum oluşturduğundan dolayı tomurcukları açmadan dökülüyor diye besin vermeye başladım. Ayrıca forumda gördüğüm top top açan çiçekler malesef benim menekşelerde yoktu. Besin takviyesi iyi geliyor.
|
Tozlaştırmayı denedim ama sanırım bi yerde hata yapıyorum siz nasıl yaptınız?
|
Alıntı:
|
Sevgili Bengisu;
Kurumaya yüz tutmuş menekşe çiçeğinin stamenlerini tırnaklar yardımı ile hassas bir şekilde parçalıyoruz. İçinden çıkan polenleri yeni açmış menekşe çiçeğinin dişi organı olan ovaryumun tepeciğine hassas bir şekilde sürüyoruz. Benim hatırladığım bu kadar. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Ben bu şekilde bir uygulama ile tohum oluşturabildim... |
Sayın Faruk; bende sizin tarifiniz gibi yaptım. Ama nasıl anlatacağımı bilemedim. Yardımınız için çok teşekkürler. Peki siz menekşelerinizden tohum elde edebildiniz mi? Tohumların olgunlaşması ne kadar süre alır acaba?
|
Deneyelim bakalım.:)
|
Sayın Safranbolu78 , ben bu yöntemle birkaç tane tohum kesesi oluşturdum fakat o dönemler de menekşelerime mites zararlısı bulaştığı için tohum oluşturmadan atmak zorunda kaldım menekşeleri...
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar benim sonbaharda evime ilkbahar getiren menekşelerim.
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar benim sonbaharda evime ilkbahar getiren menekşelerim.2
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar benim sonbaharda evime ilkbahar getiren menekşelerim.3
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar benim sonbaharda evime ilkbahar getiren menekşelerim.4
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda tomucuklu menekşelerim.
|
4 Eklenti(ler)
Bunlarda tomucuklu menekşelerim.2
|
kendi üretimim
1 Eklenti(ler)
kendi üretimim olan menekşem tomurcuklandı
|
5 Eklenti(ler)
yeni standım geldi...
|
Merhaba
Sayın orkun kırcı, aramıza hoş geldiniz.sardunya bölümünden sonra, bu bölüme de renk katacağınıza inanıyorum.
Menenekşerim, menekşeleriniz bir harika:eek: yeni yerlerinde daha bir serpilmişler sanki.bir de kendi üretimim demişsiniz, acaba aşılamamı:confused: sizinki de yoksa yaprak üretimimidir. Bu arada, benim menekşelerim de coştular.yapraklarım da yavru vermeye başladı,çok güzel bir duygu.bir gün sizlere sunmayı çok istiyorum.:cool: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025