![]() |
4 Eklenti(ler)
kırmızı-beyaz olanı geçen sene fazla besin vermekten kaybetmiştim.Bu sene indirimde görünce yeniden aldım...
|
Sayın abone34,
Kırmızı beyaz dediğiniz yanlış bilmiyorsam (nadir bildiklerimdendir) Crimson Ice adındaki menekşe bende de mevcut. Beyazlar çok güzel maşallah. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaslar ben cicek yetistirmede cok acemiyim.Agustos ayinda aldigim meneksem hic buyumuyor ne cicek aciyor ne de yaprak veriyor.aldigimdan belli ayni boyutta.yapraklari delinmeye basladi ne yapacagimi bilemiyorum.yardimlariniza ihtiyacim var.simdiden tesekkur ederim
|
saksısı büyük gibi. toprağını da yeniler küçük saksıya alırsanız gelişme olacağından eminim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
güneye bakan pencere önünde olduğunu söylemişsiniz yapraklarına güneş yakma yapmıyormu. benimde güney cepesi pencere kenarım var güneş yakarsa diye korkuyorum. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Eklenti 592289
Eklenti 592290 İyi günler, 2. Menekşeyi yapraktan yetiştirdim. Annesini unuttum. Ya sade beyaz ya da 1. Resimdeki menekse. Ama çiçekleri boyle çıktı. Bir de boyutları çok küçük. Her ihtimalde de anne menekşenin çiçekleri 1 tlden büyük ama 2. Menekse 250 krs kadar. Sizce neden boyle oldu? |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Toprağının tamamen kurumasını bekleyin kök çürüklüğüne en müsait aylar
|
5 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Ofiste baktığım menekşem sanki keyifsiz gibi. Yeni çıkardığı yapraklar bile zayıf görünüyor ve bu sene çiçek de açmadı. Sizce toprağını komple değiştirmeli miyim? Yoksa sadece üst kısmına biraz toprak ilavesi mi yapmalıyım?
Hazır çiçeksizken komple toprağı değiştirsem daha iyi olur sanki? Eklenti 593745 |
Alıntı:
O küçüklükte saksı yok diyorsanız yarısı kesilmiş pet bardaklar (şeffaf olmasın) veya meyveli yoğurt kapları sizi bekler. :) Herkese bol şans... |
Merhaba menekşe dostları yeni katıldım aranıza çok faydalı bilgiler paylaşmışsınız maşallah.
|
2 Eklenti(ler)
Havalar serinleyince menekselerime bahar geldi. Uc kiz kardeş meneksem pek neşeli
|
Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Aslında bu menekşem geçen sene karda ofise 2 gün gidemediğimiz için soğuktan donmuş sonra tekrar yeşerip çiçek açmıştı. Aslına bakarsanız daha büyüktü ama şimdi de alt yaprakları bozulup kopmaya başladı ve o yüzden iyice küçüldü. Ben toprağının iyi olmadığını (torfa ekiliydi) düşünüp toprağını kumlu bahçe toprağı ile değiştirdim. Şimdilik daha küçük saksıya almadım. Biraz bekleyip gözlemleyeceğim. |
Alıntı:
|
benim güzelliklerle tanıştırmak istiyorum sizleri ama resim ekleyemiyorum bir türlü :(:(:(
|
benim güzeller
3 Eklenti(ler)
bunlarda benim güzellikler
|
2 Eklenti(ler)
devamı gelicek:):)
|
1 Eklenti(ler)
hepsini birden eklemek istedim ama olmadı böyle parça parça idare edelim bari:):):
|
ilginç
3 Eklenti(ler)
geçenlerde cicek serasında gördüm ve hemen aldım. bu nasıl bu şekilde oldu dedim tek kökte iki farklı renk. Allah vergisi dediler. hatta resim incelenirse tek çicekte bile iki renk var. ilginç geldi bana.
|
menekşelerim
bunlarda benim beslemeye ve üretmeye çalıştığım menekşelerim isimlerini ve türlerini bilmesemde, yinede gayretliyim :)
|
menekşelerim
5 Eklenti(ler)
bunlarda benim menekşeler
|
Sayın akifiye menekşenize bayıldımmm:) umarım çiçeklenme bitip tekrar başladığında yine aynı şekilde açar güzellikle büyütün inşallah.
|
kimera menekseler bazen boyle iki renk verirken bazende tasidiklari renklerden sadece birini veriyor. cok hos gorunuyor bunu bulabldiginiz icinde cok sansliziniz.
|
Merhaba arkadaslar, forumda yeniyim menekeselerimi sizlerle paylasmadan once kendimi bir tanitayim dedim. Aslinda yillardir orkide yetistiriyorum ilk goz agrim afrika menekselerine bir geri donus yaptim yeniden tabi orkidelere devam.
Inanin Londara farkli renkte menekseler aradim bulmak imkansiz. menekse burada bulmak zor iki renkli ya da katmerli bulmak daha da zor. internet uzerinden bir kac tane siparis ettim onlara ilgili gelismeleri onumuzde ki hafta sizler paylasacagim. herkeze iyi haftalar dilerim. |
4 Eklenti(ler)
Sanirim arkadaslardan biri africanviolet.co.uk sitesinin nasil oldugunu sormustu. eger bunun ile bilgi almak isterseniz sizlere ayrica yazari.
Yetiskin menekseler boyun kisimlarindan kesilip topraksiz ve saksisiz bir sekilde yollandi. Boyun kisimlari hafif odunsu oldugu icin keskin bir bicak yardimiyla dis yuzeyini hafifce kazidim ve kalin deriyi siyirdim.Menekseleri boyunlarindan perlit karisimiyla hazirladigim islak topraga cok bastirmadan diktim ancak ertesi gun yapraklar cok cansiz ve yumusak gozuktu ve simdiye kadar hic yapmadigim bir bir uygulama olan sera yontemini denedim. Yaklasik 1 hafta gibi kisa bir surede bitkiler koklendi. Isin en ilginc yani kullandigim torba terlemesine ve yapraklarin islak torbaya degmesine ragmen yapraklarin curumemesi. Celikten yetistiren ya da koksuz yavrulara icin birteknigi tavsiye derim |
| Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025