![]() |
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Sulama suyu olarak şebek suyu kullanıyorum. 1-2gün dinlendirip küçük bir parça limon tuzu ekleyek pH'ı 6-6.5 civarına getirmeye çalışıyorum . Test stripler pH ölçmek için yeterli oluyor. Toprak karışımım ise Doğal Bahçe'den aldığım menekşe toprağına biraz daha perlit ilavesinden oluşuyor. Sulama yöntemim fitilli sulama olduğu için torf oranını azaltmam gerekiyor. Aklıma başka bir şey gelmiyor sevgili blaze ash. |
Sayın Blaze Ash
Ne kadar süre geçti yeni toprağa ekeli? Acaba adaptasyon süresinde olabilirler mi ? Belki toparlarlar. |
3 Eklenti(ler)
Benim Menekşelerimde güzelliklerini sergilemeye devam ediyorlar. :) :)
Eklenti 412770 Eklenti 412771 Eklenti 412772 |
Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha)
Alıntı:
Sent from my iPad using Tapatalk HD |
2 Eklenti(ler)
Tür olarak bunlar ya da bunlara benzeyen menekşesi olan var mı?
Yardımcı olursanız çok sevinirim... |
Sayın kazım80 o resimdeki Trailer Afrika Menekşe si Türkiye de çok zor bulunan türlerden .Katmer ve bende yurtdışından getirttiğimiz birçok çeşiti mevcut.
|
1 Eklenti(ler)
Saintpaulia
|
yapraktan çogalttığım menekşelerim yaklaşık 7 aylık nezaman çiçek verirler?
|
Alıntı:
Şartlarınızı bilemeyeceğimiz için kesin bir süre veremem. Ancak 1-1.5 yıl çiçeklenme olmayan bitkiler gördüm. Biraz daha sabredin. Ve forumda verilen tavsiyeleri uygulayın çiçeklenme yakındır. |
|
2 Eklenti(ler)
beyaz olan kızımın hışmına uğramış bütün yaprakları yolunmuştu 3 küçük yaprak kalmıştı ve şimdi böyle... morlu beyazlı olanda hastalandı zor iyileştirdim ve sonunda çiçek açtı bu yıl çiçek açmaz diyordum beni yanıltı.
|
sn eceyıldız menekşeleriniz çok güzel güzel olmasına yaa son resimdeki morun saksısı bana biraz büyük geldi bu çiçek açmasına biraz engel olabilir...;)
saygılarımla.... |
Alıntı:
|
Alıntı:
sorun olmaz siz ona aktarın...:D |
Alıntı:
|
ben de memekşe çoğaltmak için çelikleri ektim fakat 3 hafta geçmesine rağmen hiçbir gelişme yok ama yapraklar yeşil bazılarının kökü çürümüş onları kesip tekrar ektim nden kölenmiyorlar
|
Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha)
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim menekşelerimdn bazıları. Kışın geçirdikleri bilimum hastalıktan sonra sağlıklarına kavustular:)
|
Menekşem
1 Eklenti(ler)
Menekşem seni seviyorum biz ayrılamayız
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yaz aldığım menekşem kışı mutfakta sorunsuz atlattıktan sonra yazın gelişiyle çiçeklendi. Fakat son bir haftadır dıştaki yapraklar yavaş yavaş buruşmaya , diriliğini kaybetmeye başladı. Bu etkilenme içteki yapraklara doğru gidiyor her geçen gün.Toprağı 15 gün önce sulamış olmama rağmen halen nemli. Köklerde bir hastalık vb sözkonusu olabilir mi? Ne yapmalıyım?
|
Büyük olasılıkla aşırı ya da dengesiz sulumaya bağlı olarak gelişen kök çürümesi sevgili polesmos. Aşağıdaki mesaj size yardımcı olabilir.
http://www.agaclar.net/forum/886123-post293.htm |
1 Eklenti(ler)
En sevdiğim görüntü:)
|
1 Eklenti(ler)
Son halimiz...
|
Bakalım ne renk açacak , sevgili Fatito ?
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bak şu haddini bilmeze...:)
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar da son açan güzeller...
1. si tohumdan ürettiğim noid bir menekşe 2 ve 3. İris Cream 4.Ultra Violet Satürn, 5. Mac's Elegand Emerald (yeşilimsi sarı) |
Yazın sıcakların aşırı olduğu bu günlerde en çok rastlanan ve sorulan soru yapraklardaki yumuşama ve çürümeler.
Menekşelerin en sıkıntılı dönemi nem oranının yüksek olduğu aşırı sıcak günlerdir. Bu günlerde mümkün olduğu kadar serin aydınlık yerlerde muhafaza etmek gerekir ve fazla su vermeyin, toprağını kontrol edin kuruluğu hissetttiğinizde sulayın. Fazla sulamayın. Altında su bırakmayın. Menekşenin üzerindeki kuruyan yumuşayan yaprak ve çiçekleri koparıp uzaklaştırın bunlar hem bitkinin gelişmesini engeller hem de çürümeye yol açar. Mümkünse yaz aylarında fitilli sulama uygulayabilirsiniz. |
Teşekkür ederiz
1 Eklenti(ler)
İstanbul çok nemli Marketlerde toptan bozuluyorlar
Müçadele halindeyım iyi günler |
Aklıma geldi yaptım
3 Eklenti(ler)
Netiçeyi bekliyeçeğim
Saksılarından çıkarıp kağıt havlu üzerine koydum bekliyorum Her gün kök çürümesinden gidiyorlar |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025