![]() |
2 Eklenti(ler)
Menekşe
|
3 Eklenti(ler)
Sıcaklarda fire vermedik iyi gidiyo ayrıca şu sögüt kurusumu desek ne desek bende deniycem merak ettim
|
Pet bardakta (yarısı toprakla dolu )
yavrularım var. Keyifleri iyi gibi, saksılarını değiştirmeyi düşünüyorum ama çürürler diye çekiniyorum. Sonbaharı mı beklesem , yarım pet bardak toprak gelişmeleri için bir kaç ay daha yeterli olur mu? Yaz aylarında bitki besini kullanımı önerilmiyor bunun nedeni menekşenin yazın dinlenme döneminde olması mı yoksa sıcak etkisi mi ? |
1 Eklenti(ler)
Saintpaulia
|
Sevgili maki teşekkür ederim. Benim yetişkin menekşelerim kış boyu açtı, yaz gelince bir çoğu çiçeklenmeyi bıraktı .Yeni yaprak çıkarmıyorlar ve iki günde bir hafif çürümeye başlamış bir yaprak alıyorum üzerlerinden. Çürüyen yaprak ucundan çürüyor yaprak sapı sert ve sağlam oluyor.Kök çürümesinde ise tersi oluyordu. Çiçeklenme durunca dinlenme döneminin yaz olduğunu düşünmüştüm. Yavru menekşelerim ise yazı sevdi bir çoğu büyümesini hızlandırdı. Adana kadar sıcak değil burası ama nem çok fazla. Menekşeler nemi seviyorlar bildiğim kadarıyla.
|
1 Eklenti(ler)
Yeni aldım :) biraz bakımsızdı ama toparlandı... eminim önümüzdeki günlerde coşacak gibi
|
1 Eklenti(ler)
İki saksı menekşe almıştım diğeri;
Aslında yeni bir şey daha öğrendim fidanlıkta; Sulamadan yarım saat sonra saksı tabağında su kalmışsa o suyu dökmek lazımmış... güzelim menekşelerin çiçeklerini erken dökmesinin sebebini bu sayede öğrenmiş de oldum :( |
Alıntı:
Yine de başlığımızda sık sık tekrarlanan bir konuyu fidanlıktan öğrenmene üzüldüğümü belirtmeden geçemeyeceğim. Geçmiş mesajlar hiç okunmuyor demek ki... |
Alıntı:
Neyse bundan böyle daha dikkatli incelerim:) |
Menekşelerim okadar keyifsiz ki..Bu sene de bir sürü kayıp verdim :(
|
ntetik73, menekşelerinizin bulunduğu odanın penceresi sürekli açık mı?
|
Evet pencerenin biri sürekli açık fahriyee
|
ntetik73 ciceklerinize çok üzüldüm benimde bu sene çok kaybım oldu.Odadakı tüm pencereler acıktı üstelik.Gidesileri olduktan sonra önüne gecmek cok zor allah kolaylık versin.
|
2 Eklenti(ler)
SU kabının içinde
|
Saksıyı serada gündüz sıçaklığı 30--35 bir ortamda bol ışık su dolu bir kabın içine koydum hiçbir bozulma olmadı 3 ay sonra çiçeğe geldi halen dediğim yerde resim çekip gene aynı ortama koydum bekliyorum
Sıvi gübre verdim |
2 Eklenti(ler)
menekşe
|
5 Eklenti(ler)
menekşelerin hali böyle, bazılarında güneş yanığı mı, başka bir hastalık mı bilemiyorum yaprakları çok cansız. ne kadar sıvı gübre vs. versemde düzelme olmadı. :(
ayrıca nerdeyse hepsinin, yapraklarında beyaz çok hafif pullar, pamukçuklar var gibi. çiçeklenme sürüyor ama asla eski canlılığında değiller. acil yardım bekliyorum, teşekkürler :(:(:( |
3 Eklenti(ler)
bunlar da saglıklı olanlar ama hepsi yanyana pencere önünde duruyor, bulaşmasın birbirine :(:(
|
2 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar herkesin geçmiş bayramını kutlarım bunlarda benim menekşelerim..........:)
|
Sayın dilekagaci,
Fotoğraflar ve tarifiniz menekşelerinizde unlu bit zararlısını düşündürüyor. http://www.agaclar.net/forum/afrika-...tm#post1006789 başlığında bilgi bulabilirsiniz. |
1 Eklenti(ler)
Benim güzel menekşem
|
Mmenekşelerime unlu bitmidir nedir bir hastalık geldi, hepsi öldü. :((( Bir daha hazır menekşe almak mı?
Asla!!! |
en güzeli yaprağı köklendirip dikmek....:)
|
Yapraktan yetişen menekşeler :)
3 Eklenti(ler)
Yapraktan çelikle çoğalttığım ilk menekşelerim. İkisinin tomurcuğu var birinden hala ses yok.1. beyaz yarı katlı , 2. mor, 3. beyaz.
1. Eklenti 327810 2. Eklenti 327811 3. Eklenti 327812 |
Çiçeklerin rengi değişti :(
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 327813 Eklenti 327814 |
Yok blaze ash benimde öyle oldu. Mor beyaz ebruli menekse aldım bir dahaki açısında düz mor açtı üzülmüştüm şimdi tekrar açtı ebruli düzelir yani ;)
|
Sevgil blaze ash , hibrit olmayan noid menekşelerde sık sık görülen bir olaydır renk değişimi. Hibrit menekşelerde de en az üç nesil aynı renk ve form da açmasına bakılır ondan sonra lisans lanır . Piyasada satılan ticari amaçla üretilen noid menekşelerde bitki standardı olmadığı için renk değişiklikleri söz konusudur.
Onun haricinde aşırı sıcak , aşırı soğuk ortamlar , susuz kalması , böcek saldırıları , karanlık aydınlık ortam larda uzun süre kalması da renk değişikliklerine yol açar. Yeni menekşeler ilk çiçek açmalarında da farlılıklar gösterebilir 2. ,3. çiçeklenmelerinde esas renkler yerine oturur. Menekşeleriniz güzel ve sağlıklı güle güle büyütün. |
1 Eklenti(ler)
Birde çiçek açarsa
|
1 Eklenti(ler)
Yeni yavruların çiçekleri açmaya başladı
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025