agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

lale607 12-04-2011 16:12

3 Eklenti(ler)
bunlarda benim menekşelerim. hemen hemen bütün kış çiçek açtılar.
Eklenti 202829
Eklenti 202830
Eklenti 202831

lale607 12-04-2011 16:17

5 Eklenti(ler)
bunlarda diğerleri.
Eklenti 202834
Eklenti 202835
Eklenti 202836
Eklenti 202837
Eklenti 202838

01menekse 12-04-2011 17:30

menekşekolik

1 Eklenti(ler)
Sevgili Menekşekolik;

Öncelikle teşekkür ederim övgülerin için!;) farklı bir sulama sistemim yok.Yanlız yazılan yorumların tam tersine ben genelde sulamasını altdan veriyorum.Bir kaç kez üstten verdim fakat 3 tane menekşem ölmedi ama çökme yaptı ölecekti zor kurtardım.Size tavsiyem sulamasını alttan ve azar azar verin.15 günde bir sulamaktansa haftada bir iki defa verin ama az verin :) menekşe nemli toprak sever .İç mekan bitkilerinde ne olursa olsun fark etmez sulamasını yaptıgın vakit altdaki saksı altlıgında su birikmesin.Birikiyorsa eğer demekki suyu fazla vermişsinizdir.Tavsiyem suyu az verin!

İyi akşamlar!!

01menekse 12-04-2011 18:47

[COLOR="Blue"]Sevgili Lale607;

Menekşelerin çok güzel gözüküyor ,ellerine sağlık.Yaprakları çok geniş ve çiçeği bol gözüküyor.Yerlerini gayet sevmişler.diyarbakırda nasılkoruyosun
ben koruyamadım 2004 de benim menekşelerimin hepsi yandı sıcak havaya dayanamadılar yazları korumak cok zor formatı tam benim isdediyimgibi olmuşlar eline salık

sofistike 12-04-2011 22:29

arkadaşlar menekşe yapraklarını IBA tozuna batırıp torfa diktim iki gün sonra baktımki çelik uçları çürümüştü neden olmuş olafilir acaba toz çokmu geldi acaba fikri olan varmı yadımcı olursanız sevinirim selemlar

zeus_0410 12-04-2011 23:41

herkeze merhaba
ben resim ekleyemiyorum lütfen bana yardım edebilir misiniz???menekşelerimin resimlerimi ekleyip sizlerden yardım almak istiyorum çünkü çiçek açmıyorlar 1 seneye yakın oldu ama suan sadece küçük yavrular çıkartıyor dipten çiçek yk malesefff

Nilüfer 13-04-2011 08:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee (Mesaj 784529)
........nlfr arkadaşıma da 2.resimdeki menekşenin alttan 6 yaprağını almasını tavsiye edecektim...(siz bahsedince hatırladım)

Bu demek okuyor ki, çimlendirecek 6 tane daha yaprağım olacak :)
Teşekkür ederim sevgili fahriyee.

menekse sever 13-04-2011 09:13

sayın lale607

menekşelerinizin 1 kış boyunca çiçekli kalmasını nasıl ve neyle başardınız çok güzeller maşallah nazar değmesin:p

menekşegül 13-04-2011 09:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zeus_0410 (Mesaj 784907)
herkeze merhaba
ben resim ekleyemiyorum lütfen bana yardım edebilir misiniz???menekşelerimin resimlerimi ekleyip sizlerden yardım almak istiyorum çünkü çiçek açmıyorlar 1 seneye yakın oldu ama suan sadece küçük yavrular çıkartıyor dipten çiçek yk malesefff

Mesaj yazma bölümünde Gelişmiş moda dön linkini tıklayıp oradan fotoğraf yükle diyoruz.Kolay gelsin

lale607 13-04-2011 10:06

[QUOTE=01menekse;784723][COLOR="Blue"]Sevgili Lale607;

Menekşelerin çok güzel gözüküyor ,ellerine sağlık.Yaprakları çok geniş ve çiçeği bol gözüküyor.Yerlerini gayet sevmişler.diyarbakırda nasılkoruyosun

ben koruyamadım 2004 de benim menekşelerimin hepsi yandı sıcak havaya dayanamadılar yazları korumak cok zor formatı tam benim isdediyimgibi olmuşlar eline salık[/QUOT
teşekkür ederim. menekşelerimi yazın gölge bir balkona alıyorum. sulamayı alttan yapıyorum. 10 günde bir sn mutlu kutlu dan aldığım sıvı besinden veriyorum. temmuz ağustostan sonra aydınlık bir yere alıyorum

menekse sever 13-04-2011 11:56

sayın lale607

menekşelerinizin kışın sürekli açması için neler kullandınız maşallah çok güzeller nazar değmesin:p;)

MİRBE 13-04-2011 13:13

2 Eklenti(ler)
Nasılız:p

MİRBE 13-04-2011 13:16

Alıntı:

herkeze merhaba

Burada anlatıyor http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256

lale607 13-04-2011 17:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi menekse sever (Mesaj 785127)
menekşelerinizin kışın sürekli açması için neler kullandınız maşallah çok güzeller nazar değmesin:p;)

menekşelerime 10 günde bir sn mutlu kutlu dan aldığım sıvı besinden verdim. (tropik sera)

01menekse 13-04-2011 18:15

menekşelerim

4 Eklenti(ler)
Sevgili Mor-salkım ;

Bunlar yeni çiçek açmaya hazırlanan miniklerim . Çok güzeller ,bu sene ilk defa açıyorlar çok mutluyum :D saksılarını küçük kullanıyorum ki hemen çiçeğe binsin

menekşecibaba 13-04-2011 18:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatmadundar (Mesaj 785231)
Bu sağlıklılardan biri. Onuda poşette tutuyorum ki hastalık bulaşmasın . İyi görünüyor.

Sayın fatmadündar Bitkimin dal ve yapraklarının gövde ile birleştiği noktada, pamuk gibi, yapışkan bir şeyler var mı? varsa pamuk bitidir , büyütec kullanarak iyice bir inceleyin.
Bitkimin yaprakları sararıyor hasta mı?
Nedenler şunlardan birisi olabilir: a) Işık yetersiz,aşırı ışık b) Sararan yapraklar yaşlı, c) çok fazla gübre, d) Yaprakta çıplak gözle görülmeyen minik böcekler olabilir Bitkinizi iyice bir kontrol edin. Kolay gelsin.

acemifüsun 13-04-2011 20:31

Sayın 01menekşe hoş geldiniz:) Menekşelerinizde de oldukça başarılısınız, kutlarım:)

Sitemizde Türkçe imla kurallarına biz üyeler özenle, dikkate alırız ve uygularız. ( Noktalama işaretleri, noktadan sonra büyük harf kullanımı, noktalama işaretlerinden sonra bir boşluk bırakma ve belirlenen büyüklükteki ölçülerde yazma ve renksiz yazma gibi)

Lütfen siz de bu özeni gösterir misiniz?

zeus_0410 14-04-2011 00:07

1 Eklenti(ler)
menkeşelerimin resimlerini yollabildim umarım sizden aldığım bilgilerle mutlu olucam hepinize teşekkürler:):)

Tunatuna 14-04-2011 09:00

5 Eklenti(ler)
Bunlarda benim iş yerindeki ve evdeki kızlarım.

Tunatuna 14-04-2011 09:02

5 Eklenti(ler)
Kızlarımın devamı

Güler 14-04-2011 13:07

Sevgili arkadaşlar, hepimiz burada doğruları ve güzellikleri paylaşmak için bulunuyoruz.
Hiç kimse karşısındaki kırmak niyeti ile yazmamalı, bir hata olur ve özür dilenir. O zaman herşey yeniden hiç bir şey olmamışcasına devam eder.

Sizlerin de böyle davranacağınıza inanıyor ve teşekkür ediyorum.

Bu site sizlerle beraber güzel, hepiniz sağ olun.

mor-salkım 14-04-2011 13:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 01menekse (Mesaj 785346)
Sevgili Mor-salkım ;

Bunlar yeni çiçek açmaya hazırlanan miniklerim . Çok güzeller ,bu sene ilk defa açıyorlar çok mutluyum :D saksılarını küçük kullanıyorum ki hemen çiçeğe binsin

Ben de sizin tavsiyeniz üzerine köklenen yaprağımı minicik bir saksıya ektim (minyatür bir kaktüsümün eski saksısı bilirsiniz onlar küçücük oluyor) bir de başka bir arkadaşımıza tavsiyenizi okumuştum menekşemin alt yapraklarını kopardım acımadım. Dün bir baktım yavru veriyor birde tomurcuklar çıkartmış. :)

katmer 14-04-2011 14:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 785636)
Sevgili 01 menekşe,
Toprağının nemli olmasına dikkat ederim, bitki isteği kadar sulama yaparım. Bu sulamaları hiç saksı altından (tabağına su koyarak) yapmadım. Çünkü pek çok bitkinin bu saksı tabaklarında biriken sular yüzünden mantar hastalığına tutulduğuna şahit olmuşumdur.
Gerçi siz, tabakta su bırakmayın diye yazmışsınız ama tabağa koyulan suyu bitki ne kadar zamanda emebiliyor ki?

Güler hanım, bir menekşe yetiştiricisi olarak size cevap vermek istedim.

Yukarıda yazdıklarınıza katılıyorum. Tabakta biriken sular mantar hastalığı oluşumuna yol açabiliyor. Evet, tabaktaki su boşaltılabilinir fakat bizler gibi saksı sayısı üçyüzleri geçmiş kişiler için bu mümkün olmuyor. Bu sebepten dolayı çoğunlukla fitilli sulama sistemini kullanıyoruz.

İnandığım bir nokta da, herkesin farklı tekniklerle başarıya ulaşabildiği ve bu tekniklerin her ortama uymayabileceğidir. Menekşelerin bulundukları ortamın ısı, ışık ve nem oranı farklılıkları da gözardı edilmemelidir.

Bu bilgiler forumun çeşitli yerlerinde defalarca anlatıldığı için, her aynı soruya cevap vermek bana tuhaf geliyor. Bazen dalga geçildiğini bile düşünüyorum. Kişiler tenezzül edip forumu dikkatlice okusalar, aslında hiç problem kalmayacak.

Tunatuna 14-04-2011 14:34

Acil yardıma ihtiyacım var. Resmini eklediğim beyaz menekşemin çiçeklerinin altlarına yeşil yeşil küçük böcekler yapışmış. Nerden gelmiş anlayamadım. Daha sabah bakmıştım ve hiç birşey yokdu. Hemen diğer çiçeklerimin yanından ayırdım. Çok üzülerek çiçeklerini kestim. Başka neler yapabilirim.

Adalet Yağcı 14-04-2011 17:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sofistike (Mesaj 784863)
arkadaşlar menekşe yapraklarını IBA tozuna batırıp torfa diktim iki gün sonra baktımki çelik uçları çürümüştü neden olmuş olafilir acaba toz çokmu geldi acaba fikri olan varmı yadımcı olursanız sevinirim selemlar

Sayın Sofistike;
IBA köklendirme hormonu odunsu çelikler için kullanılır, menekşeler için hormona gerek yoktur.

maki01 14-04-2011 19:02

Hormon konusunda ek bilgi vermek isterim.

Menekşe gibi otsu ya da yarı odunsu çelikler için de süreci hızlandırmak amacıyla hormon kullanılabilir ancak odunsu çeliklerde kullanılan hormonlardan formülasyon olarak farklıdır. Ben, jel ve toz şeklinde otsu çelikler için hazırlanmış iki farklı hormon kullandım ama menekşe çelikleri hormon kullanmadan da kolayca köklenebiliyor.

sofistike 14-04-2011 20:41

Sayın ADALET YAĞCI ve maki01 cevap verdiğiniz için çok teşekkürler.
biri beni duyacak mı diyordum ki, sonunda bir cevap veren oldu.
çok sa olun, ne yaptıysam olmuyor çok üzülüyorum.
menekşe büyütme isteğim sizler ve forum sayesinde oldu

fahriyee 14-04-2011 22:07

Alıntı:

herkeze merhaba

Saksılarınız büyük olduğundan çiçeklenmesi zaman alır arkadaşım. Eğer gelişimleri güzel ve yeni yapraklar veriyorsa hiç endişelenmeyin, kökler toprağı sarınca çiçeklenir. İsterseniz daha küçük saksıya aktarabilirsiniz ama neşesi yerindeyse oynamayın. İlerleyen zamanlarda menekşe ekerseniz ufak boyutlu saksılar tercih edersiniz.
Fotoğraflara da dikkat ederseniz hep küçük saksı kullanılmaya özen gösterilmiş...

maki01 14-04-2011 22:21

Sevgili TUNATUNA,

Afrika menekşelerinde tarif ettiğin türde bir zararlıyla bugüne kadar rastlamadım. Menekşelerede çok sık rastlanmayan yeşil bit olmalı. Tüylü yapraklılarda ev yapımı arap sabunlu karışımın kullanılmaması öneriliyor. Çok yoğun değilse tek tek temizleme yolunu seçebilirsin.

Menekşeniz oda mı duruyor? Yeşil bit, daha çok balkonda yetiştirdiğim bitkilerimde karşılaştığım bir zararlı. Menekşeniz balkon bitkilerinizden biti almış olabilir mi? Öyle bir durum varsa balkondaki bitkilerinize ev yapımı ilaçlar bölümünde reçetesi verilen arap sabunlu karışımı öneririm.

fahriyee 15-04-2011 15:54

1 Eklenti(ler)
Konuyu değiştirmek için sizlere fotoğraf sunuyorum.
1.resim; yeni aldığım bir menekşeye ait. Belki de bu renk bende vardı ama çiçekli görünce dayanamıyorum.
2.resim; Sevgili Klubnika'dan almış olduğum 11 nolu menekşe. Adı: LİK-Mif i Realnost.Yavru olarak almıştım, ancak 6 ayda çiçeklenebildi. Çiçeği de pembe katmerli, ufak beyaz çizgiler mevcut. Yani resimle alakası yok. Sport türler ancak 3.kez çiçeklendiğinde esas rengi ortaya çıkar deniyor. Şimdiki rengine bile komşular hayran kalmış. Menekşeye usulca yaklaşıp dedim ki: ''Nasıl istersen öyle aç, her halinle güzelsin.''

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025