agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

Sevgi Durul 29-12-2010 13:05

Sera etkisi yapacak olan poşet geçirebilirsiniz, saksılarına. Göreceksiniz canlanacaklar.

cansuyu_yagmur 29-12-2010 13:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SDurul (Mesaj 733122)
Sera etkisi yapacak olan poşet geçirebilirsiniz, saksılarına. Göreceksiniz canlanacaklar.

tesekkür ederim, peki nasil bir ortamda tutmam gerekiyor, su an hepsi pencerenin önünde mermerin üstünde ve altinda kalorifer yaniyor

Sevgi Durul 29-12-2010 13:24

Şu durumda kaloriferden biraz uzaklaştırın bence. Ama yine soğuk bir yere de bırakmayın.

menekşegül 29-12-2010 13:28

4 Eklenti(ler)
[ATTACH][ATTACH]186396
[/ATTACH][/ATTACH]
[ATTACH]186397
[ATTACH]186398
[/ATTACH][/ATTACH]
Bunlar da diğer resimler, yeni üyeyim diye kimse benim kızlarıma yorum yazmıyor çok kıskandım.
Faruk bey ve Klupnika hanım menekşeleriniz çok güzel güle güle büyütün inşallah benim kızlar onları görürler de ibret alıp açarlar.

Sevgi Durul 29-12-2010 13:36

Sevgili mihrican, öncelikle hoşgeldiniz. Menekşeleriniz elbette güzeller. Beğeni mesajlarını pek fazla yazmamaya özen gösteriyoruz. Yeni başladığımda ben de siz gibi düşünmüştüm, ama öyle değil. Bir de şu adrese uğrarsanız sizi daha iyi tanımış oluruz. Sevgiler...
http://www.agaclar.net/forum/showthr...=2595&page=323

menekşegül 29-12-2010 14:14

Teşekkür ederim o adrese bir kaçgün önce uğrayıp kendimi tanıtmıştım. Ayrıca ben menekşelerime sadece övgü için yorum yapılmasını istememiştim yanlış anlaşıldım galiba. Daha çok bana önerilerinizi almak istedim.Kaçgündür foto eklemeye çalıştım ancak bu kadar becerebildim.Görüntüler için herkesten özür diliyorum

Sevgi Durul 29-12-2010 14:24

Sevgili mihrican, özür dilemenizi gerektirecek bir şey yok. Kendinizi tanıttığınız yazıyı farkedemediğim için ben özür dilerim.

Emre İlhan 29-12-2010 15:40

;)Maki01 ablacım, yönetim bu durumda çok haklı. Uzun zamandır benimde aklımı kurcalıyordu bu durum fakat başlığı takip ettiğim için kimse gücenmesin diye beğeni mesajlarımı buraya yazıyordum. Sayın mihrican, özür dileyeceğiniz hiçbir husus yok fotoğraflar bakınca anlaşılabiliyor. Ayrıca uyarı sadece size değil hepimizi kapsıyor onun için yanlış anlaşılmışda değilsiniz, merak etmeyin. Menekşe severlerin buluştuğu sosyal grubumuz var orada yönetim tarafından sohbet havasında konuşmamıza izin veriliyor. Buyrun her zaman tüm agaclar.net üyeleri davetlimizdir. :)

http://www.agaclar.net/forum/group.p...sionid=2&pp=50

maki01 29-12-2010 15:53

Sevgili mihrican,

Özür dilenecek bir şey yok ki , yeni üyesin ve hepimiz gibi sevinçle paylaşıyorsun menekşelerini. Ben seni kırdıysam özür diliyorum. Zaman zaman böyle şeyler yapabiliyorum. Hatta bir zamanlar sevgili SDurul'u da benzer bir mesajımdan dolayı istemeden üzmüşüm. Sevgili arkadaşımdan bir kez daha özür diliyorum . Amacım sizleri kırmak hele hele üzmek hiç değil...

Sosyal grupta kaynaşmak biraz zaman alabiliyor sonrasında ise bağımlılık yapıyor :)

Asıl konumuza menekşeye gelelim değil mi? Menekşelerin oldukca sağlıklı. Çok güzel bakmışsın, kutluyorum. Yalnız genellikle menekşelerinde yeni yavrular oluşmuş ve gelişmiş. Okuduğum ve öğrendiğim kadarıyla, aynı saksıda birden fazla göbek ( özel bir terim var ama hatırlayamadım ) varsa muhakkak ayırıp yeni saksıya dikilmeli. En üstteki fotoğrafta yanlış görmüyorsam 3 ayrı merkezden gelişmiş menekşe var . Ayırmanı öneririm. Saksılar da büyük gibi. Ayırırken menekşe üreticelerinin kullandığı, menekşeyi ilk satın aldığımızdaki boyda saksılara dikersen çok daha sağlıklı geliştiklerini göreceksin.

Bol çiçekli günler diliyorum...

fahriyee 29-12-2010 18:49

Sevgili cansuyu yağmur; ayırmış olduğun yavruları poşetlemek zor diyorsan muhafaza kaplarına koyup kapağını kapat ,günde 1-2 kez kapağı yarım saatliğine aç. Uğraşamam diyorsan kapak yerine streç geçir ve birkaç yerinden del. Yapraklar kendini daha çabuk toparlar. Yeni ayırdığınyaprakların yumuşaması gayet normal, üzülme. Ayrıca bir hafta kadar ışıklı fakat direk güneş ışığı almayan yerde dursun, sonra güneş gören yere alırsın.

Sarıcan 30-12-2010 13:00

Topraksız Tarım Besini ile menekşe

2 Eklenti(ler)
Menekşeleri Kudret Bey' den alıp topraksız tarımda domates için kullandığım besin eriyiği ile suluyorum. Senelerdir toprak değişimi yapmadan böyle çiçek açıp duruyorlar. Neredeyse topraksız idare edecekler, çünki durdukları yerden düşüp topraklarının eksilmesinden dolayı neredeyse toprak kalmadı saksılarda.

zappie 30-12-2010 13:24

1 Eklenti(ler)
Bu da benim sumbul misali yogun acan meneksem :rolleyes:

fahriyee 31-12-2010 00:13

Elinize sağlık Sayın Zappie,maşallah...
Sayın Sarıcan çok güzeller.Sizin fotoğraflarda ve daha öncekilerde rastladığım ve merak ettiğim bir husus var.Kışın kalorifer üzerindeki menekşenin özellikle dış yaprakları zarar görür kanaatindeyim.Mutlaka altına dış yaprak çapını aşacak şekilde aparat konmalı diyorum.Acaba yanlış mı düşünüyorum?

Emre İlhan 31-12-2010 10:31

Köklendirdiğim Yaprakların Son Durumları

5 Eklenti(ler)
Suda köklendirdiğim yapraklardan biri hariç hepsi köklendi. Katmer ablamdan aldığım yapraklar Adana'yı sevdi anlaşılan. :) 3. fotoğraftaki yaprak yavru verdi, onu yarın zaman kaybetmeden dikicem. 4. fotoğraftaki yaprak susuzluğa kurban giden(kökü kuruyan) yaprak. Onu kurtarabildiğime çok seviniyorum. Son fotoğraftaki yapraktada bir sorun gözlemledim. Köklerinin bir kısmı siyahlaşıyor ve 3. fotoğraftaki yavrulayan yaprakla aynı zamanda suya kondu. Şimdiden nazlı olduğu anlaşılmaya başladı galiba, sizce son yaprağın sorunu nedir? :)

Bu arada sevgili Sarıcan ve zappie, menekşelerinizin maşallahı var. :)

Sevgi Durul 31-12-2010 10:48

3 Eklenti(ler)
Emre, dilerim yapraklarının hepsi, sorunsuz yavrular.

Menekşelerimden son görüntüler.

Eklenti 186654

Eklenti 186655

Eklenti 186656

A-EMEL 31-12-2010 12:29

2 Eklenti(ler)
Hepinize mutlu yıllar :)
Natalya'cım çok teşekkür ederim..

maki01 31-12-2010 12:59

Emel'cim hayırlı ve bol çiçekli olsun canım. Yavrular apachiye benziyor, doğru mu :))

diver_bird 31-12-2010 22:58

Hepsi birbirinden güzel ve harika...
İçimden hepsini almak geçti bi an. Yalnız fiyatlar normal menekşe türlerine göre oldukça farklı. Sadece yaprak edinirsek diye düşündüm ya tutturamazsam diye korku geçti içimden.

diver_bird 31-12-2010 23:15

Arkadaşlar gerilere doğru biraz baktığımda herkesin menekşeleri hayranlık uyandırıyo açıkçası.
Sdurul un menekşeleri de çok hoş.
Bende topu topu iki tane var:( onun da biri açıyo maşallah, birinden halen çiçek bekliyorum ama bi gelişme yok, yapraklar falan da sağlıklı.
Sizinkileri görünce imrendim.

fahriyee 01-01-2011 01:03

Emreciğim, ellerine sağlık ne güzel köklenmişler, hele yavru veren muhteşem. Fotoğrafların net oluşu da gözümden kaçmadı hani. Çiçekli hallarini de görürüz inşaallah...
SDurul, maşallah sizin menekşeler her zamanki gibi muhteşem,ellerinize sağlık.
Emelciğim gözün aydın,çiçeklenmiş senin rus güzel...

sevim4 01-01-2011 12:46

3 Eklenti(ler)
Bu menekşeleri iki hafta önce aldım.
Eklenti 186801
Eklenti 186802
Eklenti 186803

maki01 01-01-2011 17:04

3 Eklenti(ler)
İyi günlerde büyütün Sevim Hanım'cım , çok güzeller...

Menekşelere dinlenmede olmadığı dönemde ve özellikle tomurcuk vermeye başladığı günlerden başlayarak çiçekler solana kadar gübre ile destek olmak gerekiyor. Bu konuda farklı görüşte olan arkadaşlarımız var ancak ünlü menekşe yetiştircilerinin sitelerinde çiçeklenme döneminde besin takviyesinin iri ve bol çiçek için gerekli olduğunu yazıyorlar.

Bunlar da benim hala açmaya devam eden hibrid menekşelerim.

Luissana Lullaby'nin çiçeği neredeyse avuç içini dolduracak büyüklüğe erişti :)

Peri Baharı ( EC- Fairy Spring)

Goddess

Faruk 01-01-2011 20:56

5 Eklenti(ler)
Açmaya devam ederek beni mutlu eden menekşelerimden.;)

nazlı hilal 01-01-2011 20:57

Dilara abla numaraları kaç eklediğin menekşelerin ben katologları yanlışlıkla silmişim kontrol edemiyorum:(,bende sadece altı tür var,onlarda henüz yaprak suda bekliyor.Bütün rus türlerinin yaprağından almaya karar verdim,şu sıralar diktiğim bütün yapraklar tuttu,sanırım tam mevsimi:))

trilye 02-01-2011 12:11

Suda köklendirdiğim yaprakları yaklaşık iki hafta önce toprağa ektim.Fakat şu anda yaprakların sap kısımları kahverengileşmeye başladı.Daha önce bu şekilde iki adet yapraktan yavru almayı başarmıştım.Şu an nerde hata yapıyor olabilirim?
Soruma acil cevap verebilecek birisi varsa sevinirim.

Faruk 02-01-2011 12:21

Fotoğraf eklerseniz daha uygun bilgi alırsınız...

gulumcinki 02-01-2011 12:54

Herkese merhaba, ben de sitenize yeni üye oldum,menekşeleri çok seviyorum. Menekşeleriniz harika. Sera yöntemini ilk defa buradan öğrandim ve denedim, bakalım neler olacak.

maki01 02-01-2011 13:06

Sayın orhanenes,

Bir an önce topraktan çıkarıp, sapı sağlam yere kadar kesin. Nemli ama ıslak olmayan ve de ısı ve ışık kaynağından uzak aydınlık bir yerde yeniden dikin derim. Aşırı su ya da sıcak bu duruma neden olabiliyor. 19-21 derece sıcaklık yeterli olacaktır.

gulumcinki 02-01-2011 13:37

Seraya dikilen menekşeler ne kadar zamanda yeşerir. lütfen cevaplar mısınız.

Faruk 02-01-2011 14:12

Uygun şartlar sağlandığı taktirde yaklaşık 6-8 hafta arasında yapraklarınız serada yavrular...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025