![]() |
ben malesef natalya dan aldığım tüm yaprakları kaybettim sadece bir tane kaldı ondada pek umut yok bir kaç ay hiç ilgilenemedim anladım ki hiç elini üzerlerinden çekmeyeceksin çoğu çiçeğim gitti:(
|
yağ-mur yapraklarınız için üzüldüm.Bende bunları şeker bayramında sivastan annemden getirmiştim uzun zaman oldu ancak bukadar oldular bakalım uzun ömürlü olurlar inşallah.
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
yeni aldım
|
2 Eklenti(ler)
bu da tek tük elimde kalanlardan
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Foruma fotoğraf yükleme ile ilgili bilgiyi bu başlıkta bulabilirsiniz. |
merhaba
çiçekçiden aldığım menekşeler çok canlı olmasına karşılık eve geldikten bir süre sonra yaprakları kıvrılıp canlılığını kaybediyor.sıvı gübrelerini veriyorum ama canlandıramıyorum bana konuda yardım edermisiniz.menekşe sevenlerden yardım bekliyorum. |
Sevgili maki
Yazdığınız mesajda bu başlıkta demişsiniz ya, oraya girdiğimizde açıklama çıkıyor. Benim sorum onu nasıl yapıyoruz? Yani açıklamaya yazıyı nasıl ekliyorsunuz öğrenebilir miyim? |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Topraksız ortamdaki (perlit-vermikülit) iki kök yavrunun son hali. Yaklaşık 40-45 gün nerdeyse hareketsizdiler, bu aralar gelişimleri hızlandı.
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda elimdekilerden bazıları. Hepsi için kardeşim Faruk'a tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
|
Klubnika'ya teşekkürlerimle :)
1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşımdan gelen yaprak ve yavruların coğu tomurcukta.
Anita ise kök çürümesi nedeniyle taç kesim yapmama rağmen ilk çiçeklerini verdi:) 2 gün önce gelen yaprak ve yavruların hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı. Hediyeler için ayrıca teşekkür ederim sevgili klubnika :) |
Arkadaşlar rica etsem kök hormonunun menekşelerdeki kullanımına ilişkin bilgi verebilirmisniz? Kullanan oldumu acaba? Ben sabırsız davranıp sulandırıp kullandım ve bi zararı olmadı gibi...
|
Sevgili özlem, kök hormonu dediğin şey ne :)
Kullandığımız bir hormonsa bilgi verebiliriz. |
Alıntı:
Ben "Clonex Jel" isimli bir hormon kullanıyorum. Jel kıvamında ve çok işe yarıyor. Sulandırmaya gerek kalmıyor. İnternet üzerinden satışı mevcut. Tavsiye ederim. |
Clonex Jel bende almıştım epeyce oluyor çok az miktarda denemek için. Yakında sipariş vereceğim yine:)
|
3 Eklenti(ler)
benimkide tomurcuklandı:o
|
Sevgili Sevim.K az miktarda derken neyi kasdettiniz?Forumdan 50 ml.sipariş versek az mı olur sizce?(50 ml ve 250 ml formu var zaten)
|
Sevgili Fahriyee,
Clonex Gel'e bir videoda rastlayıp, duyurusunu yapmıştım. İyi ki o videoyu izlemişim diyorum, arkadaşlarımız da kullanmaya başlamış. İlk aldığımda 15 ml 'lik ambalajdan getirtmiştim. Küçük bir poşet, krem kutusuna boşaltarak kullandım ve yeni tükendi. Yani 50-60 yaprak için 15 ml yeterli geldi. Yeni 50 ml'lik boyunu getirttim, çok uzun süre kullanacağımı düşünüyorum. |
Ziraat ürünü satan yerden kök hormonu diye alındı...minik pakette toz halinde....kök gelişimini ekileyici bişey diye düşünüyorum....Hani uç kısım batırılıp ekilen tarzda bişeymi başka bişeymi kestiremedim...Ama kök hormonu diye alındı....
|
ben sıvı köklendiriciden almıştım üzerinde yaprakları 10 dakika bekletin diyor ama satıcı suya batırıp çıkarın dedi hangisi doğru birde çıkardıktan sonra hemen toprağamı dikiliyor yoksa çimlenmesi yani kök vermesi için suda mı bekletiliyor?
|
Alıntı:
Aşağıya eklediğim adreste sevgili klubnika bize "Clonex jeli" bulmuş ve menekşeler için kullanmamıza vesile olmuştu. Sende incele istersen sevgili Özlem. Çok işe yarayan bir ürün. Kullananlarda çok memnunlar. http://www.agaclar.net/forum/showpos...3&postcount=55 Bizleri bu ürünle tanıştırdığın için teşekkürler sevgili klubnika... |
Arkadaşlar beimki jel değilde toz mavi yeşil arası bişey...Sanırım kökleri geliştirici ekkisi var bahsettiklerinizden bunu anladım..Tüm menekşelere vermiştim durumları çok süper.... Birde jeline bakmak gerek...Sevgili Faruk ilgine teşekkür ederim....
|
Sevgili Özlem,
Bir dönem ben de toz köklendirici hormon almak istemiştim ve menekşeler için uygun olup olmadığını sayın Selahattin Yılmaz'a sorduğumda farklı formüller olduğu söyledi. Çok kabaca söylersek , otsu ve odunsu çelikler için ayrı ayrı üretilen köklendirici hormonlar var, senin aldığın hangi formülle hazınlanmış bilmiyorum. O nedenle yorum yapmak zor. Clonex Gel otsu ve yarı odunsu çelikler için kullanılan bir hormon. Ben menekşe ve sardunyada kullanıyorum. |
1 Eklenti(ler)
Bir şey sormak istiyorum bana yardımcı olan olursa memnun olurum.
İş yerimde de menekşe yetiştiriyorum. Menekşelerim camın biraz gerisinde bulunan sehpanın üzerinde ve güney cepheye bakıyor. Öğleden sonra güneşini alıyor. Yapraktan çoğaltmaya çalıştığım menekşelerimde aynı durumda. Acaba menekşelerim burda yanar mı? Resimlerini ekliyorum |
direk gelen güneş ışıklarını genellikle menekşelere zarar verdiği söyleniyor
|
Arkadaşlar İlginize çok teşekkür ederim... Konu hakkında fikir sahibi oldum... Ama ben yavrularda dahil olmak üzere anne menekşelerede 1 lt suya 1 çay kaşığı sulandırıp verdim 1 hafta oldu durumları gayet iyi... Tutturmaya ilişkin sorun yaşamıyorum...Amacım toprak değişimi yaptığım menekşelerden kök oranının minumum olması...Yanı kök ne kadar kuvvetli olursa topraktakşi besin emilimide o denli çok olur bitki sağlık açısından da kök çürümesi vs durumlara mahal vermez diye düşünüyorum...Tabi yine dengeli sulanmalı....
|
Sevgili Maki,
Teşekkür ediyorum,soruma gayet net cevap alabildim sizden.Yeni ekeceğim yapraklar ve kök kesimi yaptığım menekşelerim için ideal olacağını düşünüyorum. |
Sevgili TUNATUNA,
Yakın zamana kadar benim menekşelerim de güney cephede ve cam kenarında idi, direkt güneş ışığı alıyorlardı ve hallerinden memnunlardı.Fakat 15 gün önce bazı yapraklarda yanma gördüğüm için cam kenarından aldım.Şimdi ise cam kenarından yarım metre kadar uzakta ve tülden süzülen ışıktan yararlanıyorlar. Gördüğüm kadarıyla sizin menekşeler yerini çok sevmiş ama bazılarının yaprak kenarlarında güneş yanığı var gibi.Sehpayı pencereden az uzaklaştırsanız daha iyi olabilir.Ama her durumda yaz güneşi yakıcı olabileceğinden mümkün olursa pencerenize tül takın.İşyerinde tül sıkıntı olur derseniz,şeffaf film kullanabilirsiniz.Ayrıca yeni ektiğiniz yaprak ya da yavruyu bu mevsimde sehpanıza koymayın, 10-15 gün aydınlık ama direkt güneş almayan bir yerde durursa daha iyi olur. |
Sevgili Tunatuna bence menekşeleriniz halinde memnun hem tam camın önünde de değiller.
|
sn.zynp111, sn.fahriyeee ve sn.gulumcinki önerileriniz için teşekkür ederim.
Sn.fahriyeee söylediğiniz doğru bazı yapraklarda güneş yanığı mevcut. İş yerimde güneşi engellemek için jaluziler var onları kapalı tutayım. |
4 Eklenti(ler)
Menekşelerim coşmuş vaziyette, sanırım çıldırmış olmalılar :p :p :p
|
5 Eklenti(ler)
Devamı :D
|
5 Eklenti(ler)
Devam :D
|
5 Eklenti(ler)
Diğerleri...
|
4 Eklenti(ler)
Bunlar da son :D
|
sıkışık yapraklar
prensess öncelikle maşallah diyeyim menekşeleriniz çok güzeller darısı benimkilerin başına özellikle morlar ve pembeli beyazlar çok güzeller
Benim tecrübeli yetiştiricilere sorum olacaktı.Benim menekşelerimde göbek kısmındaki yapraklar çok sıkışık oluyor ve düzelmiyor.Saksılarınıda büyüttüm ama pek geçmedi.Acaba ne yapabilirim. |
Sayın abcdm,
Menekşelerinizdeki sorun 3 ayrı nedenden kaynaklanıyor olabilir. 1- Akarlardan yani parazitten 2- Aşırı gübreden 3- Aşırı ışıktan Akar ise uygun bir kimyasal ilaç kullanılması gerekebilir. Ben ev içinde kimyasal zehir kullanmadığım için öneremiyorum. Gübre veriyorsanız, bir süre ara vermenizi öneririm. |
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025