![]() |
«Picasso» menekşeler ilgili devamı
5 Eklenti(ler)
Bu da devamı ;)
|
«Picasso» menekşeler ilgili devamı
2 Eklenti(ler)
Biraz daha devam etmek istiyorum.
|
Merhaba sevgili klubnika, benekşelerin çok güzel bayildim ellerine sağluk.
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Rus ya da eski adıyla Sovyetler Birliği'deki menekşe yetiştiricileri ürettikleri yeni hibrid çeşitlerle menekşe topluluklarında önde giden üyeler arasında yer almaktadır. AVSA üyesi Rus yetiştiricilerin birbirinden güzel menekşelerinin fotoğraflarını bu adreste görebilirsiniz. AVSA sitesinden indirdiğim ve bakmaya doyamadığım fotolar: Böyle güzel menekşelere sahip olmak için bütçemizden pay ayırmamız gerekiyor. Bizdeki gibi yapraklar ücretsiz paylaşılmıyor :) |
:(Hiç bu kadar ev sahibi olmayı istememiştim. Sırf menekşelere ait bir odam olsun istiyorum. Resimlerine bayıldım menekşelerin. Hastasıydım ama şimdi aşığı oldum menekşelerin. Sevgili klubnika sana çok teşekkür ederim resimler için.
|
Bizim ülkemizdede yetiştirilen yerler yokmu
|
Sevgili Fatih !Menekşe hava alsın diye su kabını da delmek gerekir mi sizce?
|
Alıntı:
|
maki son ekledigin menekşe hep aradıgım menekşe :( sarımtırak beyaz fırfırlı muhteşem
bu menekşeler türkiyede neden yok ve satılmıyor bakım farkımı var fiyatları cokmu yüksek |
Eklemeyin böyle menekşeler üzülüyorum ben arkadaşlar. Yok çabada sonuç vermiyor yetmiyor. Bizim üreticiler neden uyuyor. Her seferinde çiçekçilerde aynı renk menekşe görmekten sıkıldım. Rusyadan menekşe getiren arkadaşım mümkünse biz size maddi takviye yapalım kendi içimizde üretip cinsi çoğaltalım. Üreticiden hayır yok:(
|
Menekşeler hava alsın ?!
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Trailling
5 Eklenti(ler)
Benim istediğim türleri kimse tercih etmiyor anlaşılan ;(
Bakıyorum ve hiç kimse bunlardan birini istemiyor , katlı ve şaşalı değiller , o yüzden belki :rolleyes: ;) Eklenti 156714 :) Eklenti 156715 bunu , Eklenti 156716 veya şunu , Eklenti 156717 bu nasıl :confused: Eklenti 156718 |
Sevgili jezebel,bu minyatür menekşelere bende bayılıyorum :)
Ufacıklar ama baktıkça mutluluk saçıyorlar :) |
Sevgili jezebel, ben bayılıyorum ama nereden temin edebilirizki.
|
:pSevgili jezebel o menekşe yapraklarından bana gönderebilirmisin?Senin menekşelerde harikalar.Daha çok resim eklersen memnun olurum.Görünüşleri mükemmel. :) :)
|
Sevgili Jezebel,
Trailling diye adlandırılan menekeşler grubumuzda "arsız" olarak bilinir. Başlığın müdavimleri arasında sevilen ve bilinen bir tür. Ben de site arkadaşlarımin sayesinde mor ve pembesinden yavru edinebildim. Sana katılıyorum, çok hızla gelişen ve yarı katmerli çiçek yapısıyla saksıyı dolduran çok güzel bir tür. |
1 Eklenti(ler)
Sevgili menekşesever ,
onlar benim hayalimdeki menekşeler ;) Bu menekşeleri uzaktan da seyretseniz keyf alırsınız , yoksa tepesine dikilip keyf almak bana göre değil ... Eklenti 156723 :rolleyes: |
Sevgili Fatih ben de yavru menekşelerimin 25-30 kadarını fitilledim,o yüzden soruyorum.Havasız kalıp çürüme ihtimalinden korkmuştum.Teşekkür ediyorum,beni rahatlattınız.
|
Sevgili Klubnika ilginize teşekkürler.Ben toprağa zaten fazla suyu çekip ihtiyaç olunca köklere versin diye çokça perlit karıştırıyorum.Bu durumda köpüğe ihtiyaç olmaz galiba.Ayrıca yeni bir deneme yapıyorum.Plastik bardağın 1/3 kadarına çakıl,üzerine de perlitli torf katıyor,yaprağı ekiyorum.Daha hızlı köklenirse resim eklerim inşaallah
|
Sevgili katmer'in trailling serisinden pembe arsızı
|
Sevgili fariyee sizde zamanla farkedeceksiniz fitilli menekşeler çok güzel gelişiyorlar. Fatihciğim de maşaallah çok güzel hale getirmiş fitilli menekşelerini, tebrik ederim. Benim de fitilli menekşelerim çok erkenden açtılar. Bakmak isterseniz "Afrika menekşesi yetiştirme" başlığı altında var fotoğrafları...
|
Fahriye hanım drenaj için köpük çakıla oranla daha mantıklı olanı. Çakıl taşını nem dengesini sağlamak adına saksı ile alt tabağı arasına koyabilirsiniz...
|
Son mesajım uyarı olacak arkadaşlar...Ben bir ara renk renk menekşe araştırıp çok sayıda almıştım.Evdeki menekşelere sadece sulama yaptım,yenilerle daha çok ilgilendim.İnanın sevgisiz kaldıklarını anladılar,3-4 yıllık bazı menekşelerim öldüler.(sadece yaprak kurtarabildim).Demem şu ki;ne olur elimizdeki menekşeleri küçümsemeyelim,onlar da canlı ve sevgiye muhtaç.Almayalım demiyorum.Ben de 3 gündür Rus menekşelerini hayranlıkla seyrediyorum.Nasipse gelir Hind'den Yemen'den,nasip değilse ne gelir elden.
|
5 Eklenti(ler)
Bunlar benim iki yılı aşkın süredir baktığım menekşelerim. Hepsi aynı zamanda açtı. Gördüğüm kadarıyla sizdekiler de çok çok harika.
|
1 Eklenti(ler)
Ve bu da sonuncu.
|
Arkadaşlar fitilli sulamayı nasıl yapabiliriz acaba fitil dediğimiz şey özel bir ipmi oluyor ? detaylı bir şekilde bilgilendirirseniz sevinirim.
|
Sayın maki01 bu güzellikleri gösterdiğiniz için çok teşekkürler. Resim gönderen bütün arkadaşlarada.
Ben sanıyordum sadece Türkiyedeki çeşitler var. Çok harikalar. Üretenlerin ellerine sağlık. Çok isterdim değişik birtane benimde olsun. İnşallah ileriki yıllarda ülkemizde de yetiştirilir. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sayın osman59 farklı bir internet adresinden alıntı olan aşağıdaki fotolarda fitilli sulama ve kullanılan fitil gözükmekte. Umarım sorunuza cevap olur...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025