![]() |
Alıntı:
|
Teşekkürler arkadaşlar :) Ben de sevgili klubnika'ya teşekkür ediyorum, bizleri bu güzel menekşelerle buluşturduğu için :)
Sevgili sema62, Birinci fotoğrafta geri planda da olsa menekşenin saksı dışındaki bölümü yer alıyor. Fotograf makinama bir süre oğlum el koydu. Çiçekleri geçmeden alabilirsem istediğin fotoyu çeker , eklerim :) |
1 Eklenti(ler)
Genel görünümü böyle sevgili sema62 :) |
1 Eklenti(ler)
Bu da benim pencere onu menekse tarlamdan bir parca
Ondekiler biraz azmanlastilar :p |
Arkadaşlar menekşelerin alt yapraklaını temizlemek çok işe yarıyor....hem toprak havalanıyor hem uyarılmadan dolayı yeni yaprak ve çiçek gelişimi olumlu yönde etkileniyor...
|
Tarlaların en güzeline sahipsiniz sayın zappie, ellerinize sağlık.
Fitilleri iptal etmiştim. Özellikle yavrular için yeniden başlasam mı diye düşünmeye başladım. Rus menekşe yetiştiricilerinin sitelerinde, fitilli uygulamada gübrenin, ambalaj üzerinde yazan dozun dörtte birinden de daha düşük dozda verilmesi gerektiği yazılıyor. Ne dersiniz? |
Alıntı:
|
Maki 01 inanılmaz güzel bir şey o menekşe.Benim eşim Adanalı .Bir an Adanaya gelip sizinle tanışmak istedim.Sizler bu değişik renkleri nereden buluyorsunuz?Rus arkadaşlardan mı?Bende edinmek istiyorum.Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler...
|
Teşekkürler
Alıntı:
. Sanırım bakımınızdan.Tebrik ederim |
Benim açmayan inatçı şaşkoloz menekşelerimi kıskandırmak için dün gittim en güzelinden çiçekli goncalı bir menekşe aldım koydum yanlarına beklemedeyim:)
Beyaz kenarı fırfırlı pembe menekşem hoşgeldi.. Konyada ki arkadaşlara duyurulur Arelya çiçekçilikte envai renk çeşit ve çok sağlıklı menekşeler gelmiş 5TL.. |
Açan menekşelerden sıcak görüntüler.
5 Eklenti(ler)
Chimeralardan bazı fotoğraflar...
|
4 Eklenti(ler)
Bardakta ki açan menekşelerden bazıları...
|
3 Eklenti(ler)
Bu menekşemin bardak içinde avuç içi kadar yaprak geliştirmesi nedeniyle en gözde menekşem...
|
3 Eklenti(ler)
Yarışma adayı menekşemin bir tanesi. Diğerler yarışma adayı yaprak ve yavru adaylarımda çiçekli ama onları daha sonraki günlerde ekleyeceğim.;)
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Klunnika'dan yaprak olarak aldığım "Apache freedom" türü menekşenin yavruları...
|
Sevgili faruk muhteşem,hepiside son eklediğin menekşe benim sorduğum menekşe.
Nasıl etsekte bulsak. |
Teşekkürler Sevgili Mirbe.Birçok kez baktım farklı renk yoktu,dediğiniz gibi çeşit çoksa bir de ben uğrayayım.
|
Faruk bu güzellikler karşısında insan çatlarmı patlarımı yane:)))
Eşim askerliğini Tokat ta yaptı ee az da olsa hemşehri sayılırız demi kardeş:D |
Sayın Zappie ve Faruk;düşman çatlatacak şekilde arka arkaya menekşe sıralanır mı?Çok ayıp sizin yaptığınız...:mad:
|
Eee kelimeler kifayetsiz kaldı. Maşallah. :D
|
Sphagnum Yosununda Deneme
2 Eklenti(ler)
Kısa süre önce menekşe üstadı Faruk kardeşimden gelen yapraklardan birkaçını sphagnum yosununa diktim. Bugün itibariyle hepsinde köklenme %100. Kökler artık bardak dibinden de görünür hale geldi. Darısı topraktakilerin başına. Yosundan bir görüntü :D
|
;)Maşallah,Maşallah Faruk abi bunlarda ne böyle,çok başarılısın. :))
;)Orkun abi sende baya hızlı köklendirmişsin yaprakları Maşallah. :)) |
Herkese beğenileri için çok teşekkür ederim. Orkun gelişmelere maşaallah diyorum. Bu gidişle kısa zamanda yavrulatacağına eminim. Gelişmeleri ara ara fooğraflarla bekliyoruz.;)
|
Alıntı:
|
Ayşe hanım takriben 40 gün içinde yavruladılar. Bu duruma tabii ki ortam şartlarının büyük bir etkisi var. Çelikleme zamanı için yılın her ayında çelikleme yapabilirsiniz...
|
Sayın zappie, sayın Faruk menekşeleriniz çok harikalar.Ellerinize sağlık. Hepsinin saksıları küçükmü.
|
Sema hanım teşekkür ederim. Benim menekşelerimin iki tanesi hariç pet bardaktalar uzun zamandan beri...
|
Küçük saksı
Alıntı:
Şuanda onaltı saksı yavrularım var. Küçük yoğurt kasesiyle, satın aldığımız menekşe saksılarında. İnşallah bu saksılarda başarabilirim. |
Merhabalar uzun bir aradan sonra tekrar sizlerleryim benim menekşelerim yavru verdi toprağa dikincede soldular nedendir bilgisi olan varsa cevaplayabilir mi?şimdiden teşekkürler:)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
2- Ayirma, dikim sirasinda kokleri zedelediniz. 3- Iri parcali toprak kullaniyorsunuz, kokler su ile yeterince temas edemiyor. 4- Saksiyi cok sicak bir ortama biraktiniz. Hepsini dogru yaptim, baska ne yapabilirim diyorsaniz, saksilara buzdolabi poseti gecirin. Buyuk boy kilitli poset kullanirsaniz daha kolay olur. |
Sayın maki01 menekşemin alt yapraklarında sanki bir kalınlaşma, rekte bir farklılaşma var. Toprağından olabilirmi? Diğer menekşelerimdede vardı. Ben yaz sıcaklarından demiştim. Sadece bu saksının toprağını değiştirmemiştim. Dere yataklarının temizlenmesiyle elde edilmiş bir toprakmış. Nedersiniz?
|
Sevgili sema62,
Kullandığın toprağın menekşeler için ne kadar uygun olacağı hakkında bir bilgim yok. Ben cocopeat, perlit ve vemikulit karışımı kullanıyordum. Yeni saksılarıma ise spagnum torfunu da ekledim. Orta yapraklardaki renk değişimi ve kalınlaşmanın neden kaynaklandığını bilmiyorum Fotograf ekleyebilirsen daha sağlıklı yorum yapılabilir. Sadece çelikten üretilmiş bir menekşe ise ilk yapraklar , menekşenin olması gereken yapraklarından daha ince ve narin oluyor. Daha sonra çıkan yapraklar ise daha etli ve koyu renk çıkıyor. Sevgili klubnika'nın önerisine uygun olarak bebek yaprakları bir süre sonra kesiyorum. Bugünlerde Rus yetiştiricilerinin web sitelerinde fazla zaman geçirmeye başladım. Onlar her 6 ayda bir toprak değişimi öneriyor. Ben de bundan sonra ilkbahar ve sonbaharda toprak değişimi yapmayı planlıyorum. |
Sevgili maki01, Mine hanımın sayfasına yazdığınız mesajı okudum, şebeke suyunuzun kireçli olduğunu söylüyor ve oksalik asitle asitlendirmekden bahsediyorsunuz. Mine hanımın sayfasında cevap yazmak istemediğim için paylaşımımı bu başlık altında yapmak istedim :)
Suyunuzun pH sının 7 olduğunu yazmışsınız. Kireçli suyun biraz daha alkali olması beklenir,yani pHsı 7 den daha büyük olmalıydı. Sizin suyunuz ise nötr. Bu pH ile fazla kireçli olduğunu düşünmüyorum suyunuzun. Toprak üzerindeki beyazlıklar toprakta bulunan ve suda çözünebilen tuzlardan da kaynaklanabilir bence. Sulamayla çözünüp buharlaşma sonucunda toprak yüzeyinde ve toprak saksıların çeperlerinde beyazlıklar halinde yeniden çökebilirler. Suyunuzu yine de hafifçe asitlendirmek isterseniz , oksalik asit yerine sirke veya limon suyu da kullanabilirsiniz diye düşünüyorum. |
Arkadaşlar ben de menekşelerime kar suyu biriktiriyorum.Bir ara da yağmur suyu biriktirmiştim kapalı olunca kokmuştu,bu sefer az topladım ve şişe kapağı da açık kaldı.
|
Oooo kara biraz da pekmez katin tam olsun =)))))
Yari saka yari ciddi. Eski konuyu hortlatmis gibi olmayayim, ama bir ara gubre niyetine seker kullanan arkadaslarimiz vardi. |
Alıntı:
|
Fahriyeeciğim, bence de saksılar çok büyük. Pet bardakların yarısına kadar toprak koyup dikilse daha iyi olurdu.
|
Ben yapraktan yavru almak için pet bardağın biraz sert olanından almıştım. Çoğu zaman ağzına kadar toprak dolduruyordum. Az toprak olunca bir de sulamayı unutursam sıkıntı olur diye. Bu nedenle en erken 2 ayda yavru alıyordum,sapını 2-3 cm. derinlere gömmüşsem 3-5 ayı buluyordu. Artık en alta 1-2 cm.köpük parçacıkları onun üzerini de Katmerciğimin söylediği gibi en çok bardağın yarısına kadar toprak koyup ekiyorum. Sonra da yarı şeffaf saklama kaplarına koyup ağzını kapatıyorum. Günde bir kez 10-15 dak.kapağı açık bırakıyorum(Klubnika'nın tavsiyesi üzerine)Bu sayede yapraklar suda kalması dahil en geç 2 ayda yavru veriyor inşallah. Bu durumda sık sulamaya da gerek kalmıyor.
Yeni katılan arkadaşlardan belki işine yarayan olur diye düşündüm. |
Sevgili klubinka, çok güzl açıklama olmuş ellerine salık.
Çok teşekkürler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025