agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

özlem11 01-12-2010 17:55

Evet Yeşillim şuan elimde 1 tane var...İlk çiçeğini normal açtı. Mor ve pembe karışımıydı yaprak olarak... Sadece Elimde mor yapraktan olan kısım kaldı... Oda yakında çiçeklenir... Eğer etkileşim olduysa muhakkak sonuç alırız....

zappie 01-12-2010 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee (Mesaj 721510)
Hoya başlığını inceliyorum,teşekkürler Hydrosuccess...
Sevgili Zappie;çizme kabındaki yapraklar ne durumda?

Hepsi salata yapilabilecek kadar taze ve diri duruyorlar. :p
Kesilmelerinin ardindan tam bir ay gecti. Yavulari gormek icin bir ay daha beklerim artik.

katmer 01-12-2010 20:34

Benim Repkinaların yavruları 1 TL. büyüklüğüne ulaşmasına rağmen, birkaçı hala yavrusuz. Çok tuhaf...

maki01 01-12-2010 21:05

Benim Repkinalar da çok geç yavru verdi ve hala vermeyenler var. 3 ay oldu değil mi?

zappie 01-12-2010 21:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi katmer (Mesaj 721776)
Benim Repkinaların yavruları 1 TL. büyüklüğüne ulaşmasına rağmen, birkaçı hala yavrusuz. Çok tuhaf...

Benim en son No 4 Golubushka kalmisti, onun da topragini didikledim, seffaf doku gozuktu, picassolar bembeyaz geliyor zaten. Oldukca iri bir yavru gelecek sanirim. Ancak uc tane kivrik sapli vardi onlardan yavru alamadim, ugrasirken ikisini oldurdum. Hayatta kalanin uzerinde cok kucuk bir yavru belirdi. Ancak sunu farkettim, sapin kesik kismi mutlaka yere bakacak. Kivrik olduklari icin topraga kesik kisim havaya bakacak sekilde dikebilmistim bu uc taneyi. Yasatabildigim bir taneyi biraz akrobasi ile olmasi gerektigi sekilde tekrar diktim, hatta kesik yari toprak disinda kaldi. Simdi, keske saplari en basinda egri kisimlarindan keserek koklendirseymisim diyorum.

katmer 01-12-2010 21:49

Benim de yavru vermeyenler o şekildeler. Kesim şeklinden dolayı olabileceği hiç aklıma gelmemişti.

zappie 01-12-2010 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi katmer (Mesaj 721820)
Benim de yavru vermeyenler o şekildeler. Kesim şeklinden dolayı olabileceği hiç aklıma gelmemişti.

Yapraklar iyi durumda iseler, bence su icinde topragi cozerek yavru var mi kontrol edin. Sayet varsa buyuk ihtimalle ters yonde, yani toprak icine dogru buyuyorlardir. Yavru dogru yonde buyuyecek sekilde yeniden dikin. Baska bitkilerden biraz tecrubem var, yaprakta uretilen, koklenmeyi ve uremeyi saglayan bazi hormonlar kivrik yerde birikiyor, daha yukaridaki sap sonuna ulasamiyor, hem koklenme hem de yavrulama yavas oluyor. Sapi tamamen kesmeden, bu birikmenin oldugu bolgeye bir cizik atarak o bolgeden de yavrulama saglanabilir diye dusunuyorum.
Master tezi bile cikar bundan ;)

katmer 01-12-2010 22:45

Denemekte yarar var. Özellikle Primadonna "c" şeklinde.

fahriyee 03-12-2010 10:13

Repkina nedir arkadaşlar bu cahil menekşesevere söyleyin bari?Ardından Primadonna ''c'' çıkmış...

zappie 03-12-2010 10:24

Svetlana Repkina - Ukraynali bir yetistirici. Internette veya klubnika'nin kataloglarinda RS (Ruscasinda PC) ... seklinde baslayan cesitler. Agustos ayinda klubnika getirmisti Ukrayna'dan.
Primadonna c diye bir sey yok. Sadece kendisine gelen Primadonna yapraginin sapinin c seklinde oldugundan bahsetmis katmer.

katmer 03-12-2010 11:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zappie (Mesaj 722389)
Primadonna c diye bir sey yok. Sadece kendisine gelen Primadonna yapraginin sapinin c seklinde oldugundan bahsetmis katmer.

Harika bir tespit:))
Bundan sonra daha anlaşılır bir şekilde yazmam gerektiğini anladım;)

özlem11 03-12-2010 16:06

Kızlara ben 2 gün önce az şekerli kahvemi içirdim:D... Güneşte vardı 2 gündür... Gel keyfim gel:D... Süperler şuanda bi zararı olmadı....

Faruk 03-12-2010 18:03

5 Eklenti(ler)
Açan menekşelerimden bazıları ( ikinci fotoda olan katmerli pembe kendi ürettiğim, ana yaprak sarı vaziyette halen üzerinde duruyor );

Faruk 03-12-2010 18:04

3 Eklenti(ler)
Devamı ( fotoğraflar net olmadığı için tam renklerini yansıtmıyorlar );

sevim4 03-12-2010 18:06

Sevgili faruk çok güzeller,iki pempeye bayıldım.

Faruk 03-12-2010 18:07

2 Eklenti(ler)
Menekşe seralarımdan birisi ve serada plastik fincanda yetiştirip açtırdığım menekşem;

gulşen 03-12-2010 18:11

menekşelerinize hayranım faruk bey hepsi birbirinden güzel :p,maşallah diyimde nazar değmesin bari :D

sevim4 03-12-2010 18:12

Sevgili faruk alaca yapraklı menekşen yokmu.

Faruk 03-12-2010 18:15

Teşekkürler Sevim hanım, Gülşen hanım. Sevim hanım fotoğraflardan birinde mor açan picasso var ( 7667. mesaj 2. fotoğraf ). Fotoğraflar çok net olmadığı için tam belli olmuyor...

fahriyee 03-12-2010 18:53

Teşekkür ederim Sevgili Zappie,merakımı giderdiğin için...
Sevgili Faruk, menekşeleriniz süper maşallah.Hatta 4.fotoğraf Klubnika'nın menekşelerini aratmıyor hani.

nazlı hilal 03-12-2010 22:00

Faruk,bu menekşeler yerlimi klubnikadanmı aldın,içi pembe kenarları mor ve beyaz biyeli mor bir harika,aslında hepsi çok güzel,kırkbin kere maşallah,ellerine sağlık.

Faruk 03-12-2010 22:04

Teşekkür ederim Nazlı hanım, en güzelleri sizlerin olsun. Hayır Nazlı hanım hiçbirini Klubnika hanımdan almadım. Eklediğim menekşelerin bazıları kendi ürettiğim, bazıları geçen yıllardan olan ve bu zamana kadar sağlıklı bir şekilde gelen menekşelerim. Klubnika hanımdan sadece yaprak aldım ve onlar da yavrulayıp gelişmeye başladılar. Yakında yavruların gelişimlerinden de haberdar ederim...

sevim.K 04-12-2010 14:33

2 Eklenti(ler)
Ancak bir menekşem çiçeklenmişti. Yanındaki de çiçek açtı. Bakalım ne zaman tomurcuk tomurcuk olacaklar

Fatih 04-12-2010 23:45

1 Eklenti(ler)
Sevgili Maki01 ablam sana söz verdiğimin dışında meleklerden biri yavruladı(sürpriz);)

maki01 05-12-2010 00:23

Tüm menekşelerini kaybettiğini sanıyordum Fatih'cim, ellerine sağlık :)

yağ-mur 05-12-2010 00:26

çok güzeller Fatih Bey bol çiçekli günler,benim yapraklarıma sihirli toprak ağır geldi galiba yandılar ,üç yaprağım kaldı ama onların da durumu pek iyi görünmüyor

Fatih 05-12-2010 08:11

Evet aslında büükleri kaybettim.Sadece 6,7 tane kaldı bunlar yeni yavrularımla belki 10 ;)

Sevgili Yağmur topraktan değilde yapraktan da olabilir diye düşünüyorum.İsterseniz birde bu aylar içinde deneyin.Geçen yıl bu aylarda ben 30 a yakın yaprak dikmiştim.Hepsi köklendi yavruladı ancak sıcaklar onları benden aldı.

korcelik 05-12-2010 13:57

sevgili fahriye yapraklardan bir tanesi yavru verdi.Köklerini toprağa sardıklarını direk çam dibinden toplanmış toprağa koymuştum ve bugün su verirken birtanesinin yavru vermiş olduğunu gördüm çok sevindim ve bu haberi ilk sizinle paylaşmak istedim... Diğerleri halinden memnunlar, sadece bir tanesi elime geçtiğinde yaprakla sapının tam birleşme yerinden hasar görmüştü o kurudu:( ha bu arada suya koyduklarım da kökleniyorlar sizin sayenizde bir kaç çeşit menekşem olacak inşallah çok teşekkür ederim (fotoğrafları yakında koymaya çalışacağım)

fahriyee 06-12-2010 15:17

Çok sevindim Sevgili korçelik.Maşallah ne hızlı yavru almışsınız.Bazı yapraklar çift idi belki aynı renk vardır.Aklınızda olsun kırılma yeri toprak altında kalacak şekilde ekerseniz(yani yaprağın bir kısmı toprak içinde kalarak) çoğunlukla tutuyor.Fotoğraflarınızı merakla bekliyorum.

MİRBE 06-12-2010 15:36

Fahriyee seninle kesinlikle tanışmalı yapraktan köklendirme yavrulatma becerisksizliğimden sayende kurtulmalıyım:)

fahriyee 06-12-2010 15:57

Sevgili Mirbe şaka yapmıyorsanız menekşe konusunda bilgi paylaşımı beni hep mutlu eder.Memnuniyetle!...

MİRBE 06-12-2010 16:00

Neden şaka yapayım ki şehirler aynı olunca tanışmak istemiştim gurupta da bir türlü denk gelemedik neyse kısmet..

umutyolcusu 06-12-2010 16:03

2 Eklenti(ler)
25 Ekimde fotoğraflarını eklediğim yapraklar yavrulamaya başladı.Torfta olanlar büyümeye başlamasına rağmen normal topraktaki duruyordu.Ben de bu gün azıcık kök yapmış olan yaprağı suya geçirdim.Daha önce suda köklenen bir kaç yaprağı da torfa diktim.Olursa bir sürü menekşem olacak ama hep aynı renk:)
Anaç menekşeden ayırdığım yavruda kök salmaya başladı.Ama annesi toparlanamadı.Yaprakları sarkmış gibi ama tomurcuğuda var,çiçek açacak.

maki01 06-12-2010 17:00

Arkadaşlar,

Sevgili klubnika'nın menekşelerde direnci arttırmak için önerdiği Megafol'un Türkiye dağıtıcısına nihayet erişebildim. 1 Litrelik ambalajı 25 TL'den satıyorlar.

Bu siteden ya da 0242 311 98 60'dan ulaşabilirsiniz:)

Sevgili klubnika, kullanımı konusunda bilgi verir misin lütfen?

maki01 08-12-2010 12:39

3 Eklenti(ler)
Menekşeler için ideal ortam ısısının 20-24 derece olduğunu teorik olarak biliyoruz. Adana bu sıcaklıkları çok kısa sürelerle de olsa İlkbahar ve Sonbahar'da yaşıyor. Ölmekten son anda kurtulan menekşelerim de sonbaharda oldukca toparladılar.

Ve Luisiana Lullaby'im coştu :)

Yeni öğrendiğim ve yaşayarak tanık olduğum şey ise, yeşil biyeli çiçeklerin yeşil renklerinin soğuk havalarda kendini gösterdiği :)
.

fahriyee 08-12-2010 13:46

Sevgili Maki çok güzel maşallah,güle güle büyütün.25 nolu menekşe yanlış hatırlamıyorsam.Ben de yaprak olarak almıştım bu renkten inşallah kış geçmeden açar da yeşil biyelerini görürüm.Ayrıca katalogtakinden daha güzel açmış tebrikler.

Fatos_Karag 09-12-2010 16:23

4 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar,
sizler kadar deneyimli olmasamda benim menekşelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

fahriyee 09-12-2010 20:48

Sevgili Fatoş,ilk menekşeniz acil tedavi gerektiriyor.Diğerleri çok güzel elinize sağlık...

korcelik 09-12-2010 22:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fahriyee (Mesaj 723570)
Çok sevindim Sevgili korçelik.Maşallah ne hızlı yavru almışsınız.Bazı yapraklar çift idi belki aynı renk vardır.Aklınızda olsun kırılma yeri toprak altında kalacak şekilde ekerseniz(yani yaprağın bir kısmı toprak içinde kalarak) çoğunlukla tutuyor.Fotoğraflarınızı merakla bekliyorum.

fahriye bende çok şaşırdım ama verdi işte yavru (geldiğinde kökünde küçücük filiz vardı o büyüdü sanırım hemencik :rolleyes: ) bu bilgiyide öğrenmem iyi oldu bundan sonra yaprağı toprağa gömerim ;) teşekkür ederim inşallah sizin sayenizde eğer tutarlarsa bir sürü menekşem olacak yaşasın :p

sema62 09-12-2010 22:33

Sevgili Maki01 menekşeniz bir harika. Tebrik ediyorum. Keşke çiçeği ile beraber bütün saksıyı gösterseydiniz bizlere. Çook güzel.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025