agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Afrika Menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/)
-   -   Afrika menekşesi (Saintpaulia ionantha) (https://www.agaclar.net/forum/afrika-meneksesi-saintpaulia-ionantha/1402.htm)

acemifüsun 24-04-2010 21:41

Çok sağolun, hemen müdahele etmem gerekiyor, daha başlangıcında, umarım başedebilirim, sevgiler:)

acemifüsun 25-04-2010 00:31

Teşekkür ederim sema62, arapsabunlu tarifi uyguladım, sevgili katmer'in dediği gibi adeta yıkadım, umarım unlubitten kurtulur menekşelerim.

günebakan 25-04-2010 13:42

2 Eklenti(ler)
Afrika menekşelerim çiçeklerini gösterdiler sonun da:)

Eklenti 138801

Eklenti 138802

maki01 25-04-2010 13:53

5 Eklenti(ler)
Sevgili menekşe kardeşlerimden gelen yavrularım ve diğerleri :)

maki01 25-04-2010 13:55

5 Eklenti(ler)
devam:)

maki01 25-04-2010 13:56

5 Eklenti(ler)
...

maki01 25-04-2010 13:58

1 Eklenti(ler)
Ve de sosyal grubumuzun sembolü...

lale607 25-04-2010 15:51

merhabalar. ben aranıza yeni katıldım. bende menekşe yetiştirmeye çalışıyorum ama biraz acemiyim.sizin menekşeler gerçekten çok güzel. çiçek açmaları için yaptığınız özel bir bakım varmı acaba?

maki01 25-04-2010 18:02

1 Eklenti(ler)
Teşekkürler...

Pembe 2 renkli :) İki yaprağı bordoya çalan koyu pembe , diğerleri açık pembe. Bu fotoğrafta daha net sanki:)

.

maki01 25-04-2010 20:22

Sevgili katmer, cocopeat önermişti :) Öncelikle tüm saksı harçlarımı cocopeat , perlit ve son dönemde vermikulit karışımıyla değiştirdim. Toprak harcıyla başlıyor herşey. Kesinlikle gevşek havadar ve su tutan yapısı olmalı. Düzenli aralıklarla çiçek çoşturan ya da benzer içerikli gübre verdim. Artık bulamadığım mikrobiyolojik gübrenin de katkılarını söylemeden geçemeyeceğim.

Çok başarılı olduğumu söyleyemem. Hala ölen menekşelerim oluyor. Ve aralıksız devam eden unlu bit mücadelesi. Unlu bite karşı ilaçlama yapmaktan vazgeçtim. Tırnak muayenesi yapar gibi hergün menekşelerimi kontrol edip, bit varsa temizliyorum:))

katmer 25-04-2010 20:34

Unlu bitle mücadelede ben de aynı yöntemi uyguluyorum. Hergün menekşeleri kontrol ettiğim için başlangıcında yakalıyorum.. Fakat hala bizim evi terketmediler...

maki01 25-04-2010 20:50

Teşekkürler Sevgili Neslihan Baş,

Sevgili katmer,

Unlu bitle mücadele etmek, torf sinekleriyle mücadele etmekten geçiyor gibime gelmeye başladı. Sanki onlar aracılığıyla yayılıyor bu bitler.

Salonu az önce sivrisinek öldürücü ile çiçeklerin üzerine gelmeyecek şekilde ilaçladım. Taktım bu sineklere :))

acemifüsun 25-04-2010 21:13

Sevgili maki01 menekşelerinize çok güzel bakmışsınız, ellerinize sağlık:) Bu torf sineklerinden ben de bıktım, tesbitiniz bence çok yerinde, taşıyıcı torf sinekleri olabilir.

fahrenayt2000 26-04-2010 04:59

afrika menekşesi çeliği

merhaba bende yeni başladım bu hobiye
15 gün önce 1 yaprak koparıp suda filizlendirdim
nezaman toprağa dikmeliyim şu an 2-3 cm uzunluğunda daha uzamasını beklemelimiyim yoksa yaprak çıkarmasını beklemeliyimmi burda suda
veya yapraklanmayı topraktamı yapcak

Penelophe 26-04-2010 08:02

fahrenhayt2000, aramıza hoşgeldiniz, afrika menekşesi ile ilgili ayrıntılı bilgiyi burada bulabilirsiniz, ayrıca forumun arama bölümünü kullanarak da afrika menekşesi ile ilgili başka konulara da ulaşabilirsiniz, kolay gelsin..

çiğdem86 26-04-2010 10:05

nihayet çeliğini diktiğim menekşelerden 3 tanesi yavrulamış..Görünce çok mutlu oldum.
Onlar biraz daha büyüyüncemi başka bir saksıya almalıyım:?
teşekkürler

özlem11 26-04-2010 11:39

Ben saksı değişimi sırasında yavru veren menekşelerimide annesiyle birlikte yeni saksıya aldım. Kaşık yardımıyla yaptım. Gölge yerde olması önemli ama yeniden dikilince. Kökleri oynatmayın...Toprağını dağıtmayın kafidir...

bloodflower 26-04-2010 12:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tiya (Mesaj 46076)
"ŞAŞIRTMA"
Epey geç bir yanıt olacak ama işe yarayacağını sanıyorum.

Afrika menekşesi yaprağı ekildikten yaklaşık on beş gün sonra çıkarılıp, yeniden dikilirse daha çabuk büyüyecektir.

Denenmiş ve başarılı olunmuş bir yöntemdir. Bir de çok yapraklanmasına izin vermeyin ki çiçek açabilsin. Orta boya gelen yaprakları saplarıyla keser ve köklendirirseniz yeni yavrular da elde edersiniz. Tiya

Selamlar,

İki, üç hafta önce diktiğim menekşe yaprakları aynen duruyordu. Sonra forumun birkaç yerinde gördüğüm yukarıdaki metodu denemek istedim. Yeniden dikerken zaten alttan gelen yavrular olduğunu, fakat çok derine diktiğimden çıkmakta geciktiklerini gördüm.

Bu yöntemi denerken birkaç yaprağı da kırdım, keşke elimi hiç sürmeseydim de dememe rağmen, 3 gün sonra yeni bir yavru çıktı ve şu an hepsi sağlıklı. Bence bir deneyin derim.

Kolay gelsin.

fahrenayt2000 27-04-2010 05:13

afrika menekşesi çeliği

merhaba
bende menekşe hobisine yeni başladım
menekşeden 1 yaprak koparıp filizlendirdim suda
şu an filizler 2-3 cm daha çok uzamalımı
ne zaman toprağa dikmeliyim acaba

nejatb 27-04-2010 15:19

menekşe

Menekşeyi yapraklarını direk topraga dikerek , suda köklenmesini bekleyerek ve saksı değişimi sırasında mevcut kökleri ayırarak üretiyorum.
Menekşeyi tohumdan üretmek mümkünse tohumunu nasıl elde edebilirim ?
Bu bitkide dişi erkek ayrımı var mı ve bu ayrım nasıl yapılıyor ?

a1919 27-04-2010 15:37

Sayın nejatb,
Forumda biyerlerde menekşenin tozlaştırılıp tohum elde edilmesinin zor olduğunu okumuştum yanlış hatırlamıyorsam. Afrika menekşesi başlığı altında "Bu Konuda Ara" seçeneğinden tohum diye arama yaparsanız üyelerin tohumla ilgili yazışmalarına erişebilirsiniz.

merkürvenüs 27-04-2010 17:00

Sn.nejatb kahraman koray'ın mesajlarına bakın döllenmeyi ve tohumdan üretimi ayrıntılarıyla anlatmış, kolay gelsin.

özlem11 28-04-2010 09:08

Arkadaşlar hollandalı güzellerim gelmiş fakat. Mantar hastalı olduğu için çiçekçim iadesini yapmış. Ben göremeden geri gittiler. Dediğine göre resim falan gösterdim ben. Çiçekçi bunlardan geliyor dedi bakalım bi daha ki gelişine sorun olmaz umarım...

fahriyee 28-04-2010 16:57

Arkadaşlar şu an tomurcukta bir menekşem var.En dış yapraklarından düzenleme için 10-12 tane almam gerekiyor.Eskiden ne durumda olursa olsun hepsini alırdım,şimdi tereddüt ettim.Alsam çiçek açmasını etkiler mi?Tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum .Şimdiden teşekkürler...

Ahsen 28-04-2010 21:19

Herkese merhabalar,menekşelerimi son iki seferdir çiçekcoşturan karıştırıp suladım.Menekşelerin toprağında küf ve pamuklaşmalar oluştu. Bunun sebebi ne olabilir bi bilgisi olan, ya da başına gelen var mı? Ne yapmam lazım? Acil yardım lütfen...

özlem11 29-04-2010 09:00

Neslihancım aramıza hoşgeldin. Bahsettin o menekşeler alıntıdır. Fakat sadece mor kenarı yeşil dantelalı olan mevcut bende.
Ahsen42 toraktan kaynaklanıyordur. O kısımları alıp atabilrisin toprağın...

menekşeaşığı 30-04-2010 21:03

:(Selamlar arkadaşlar, yazılarınızı takip etmeye çalışıyorum.
10 çeşit menekşem vardı, hala var ama teker teker kaybediyorum. Ne hikmettir ki saksı değiştirdiklerim küstü herhalde. İçinde solucan olduğunu sandığım menekşem çok güzel çiçekleniyor, ne yapmalıyım? Onları kaybetmek istemiyorum lütfen yardım.

Fatih 30-04-2010 22:16

5 Eklenti(ler)
Bu minik de benim için çok değerli olan menekşem.Kendi üretimim ve bir yaşına girdi bu hafta.Maşallah demeyi unutmayın lütfen:D

Fatih 30-04-2010 22:20

4 Eklenti(ler)
Bu yavrucuklarda fitilliler;)

ardaçiğdem 01-05-2010 20:14

5 Eklenti(ler)
Maşallah Fatih ben bu fitil konusunu kaçırdım sanırım.. Bunlarda benim geçen yazdan sağ kurtulanlar. Çiçeksiz olan yavru ne renk merak ediyorum..
Eklenti 140673
Eklenti 140674
Eklenti 140675
Eklenti 140676
Eklenti 140677

Orkun Kırcı 01-05-2010 21:48

Son üyemiz:D
http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=35217&c=683

ardaçiğdem 01-05-2010 21:53

Teşekkür ederim neslihan. Bu boya getirdiğim ilk menekşem hepsi yavruyken ölüyordu. Aslında benim değil eşimin menekşesi bu:)

abcdm 01-05-2010 22:34

arkadaşlar sizlere birşey sormak istiyorum şu sıralar menekşe merakım başladı şuanda 3 saksı menekşem var öğretmen olarak çalışıyorum yaz tatilinde memlekete gideceğiz ve giderken menekşelerimin ölmemesi için ne yapacağımı düşünüyorum 2 ay evde yokuz arabamız var ama yolculuğumuzu gezerek yapacağımız için sıcakta arabayla götüremem.Bırakabileceğim yani güvendiim kimse de yok arkadaşların hepsi memleketine gidecek.En son şu aklıma geldi acaba bir leğene koyup bayağı bir su ile doldursam acaba 2ay yaşayabilirler mi?Ya da birine bırakmak bundan mantıklı mı?Fikirlerinizi bekliyorum.

Orkun Kırcı 02-05-2010 16:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abcdm (Mesaj 629759)
arkadaşlar sizlere birşey sormak istiyorum şu sıralar menekşe merakım başladı şuanda 3 saksı menekşem var öğretmen olarak çalışıyorum yaz tatilinde memlekete gideceğiz ve giderken menekşelerimin ölmemesi için ne yapacağımı düşünüyorum 2 ay evde yokuz arabamız var ama yolculuğumuzu gezerek yapacağımız için sıcakta arabayla götüremem.Bırakabileceğim yani güvendiim kimse de yok arkadaşların hepsi memleketine gidecek.En son şu aklıma geldi acaba bir leğene koyup bayağı bir su ile doldursam acaba 2ay yaşayabilirler mi?Ya da birine bırakmak bundan mantıklı mı?Fikirlerinizi bekliyorum.

Sevgili meslektaşım verdiğim linktekine benzer bir sistem yapabilirsin... Tabii bardak yerine daha büyük birşey kullanmalısın. Mesela büyük bir kova ve kova yüksekliğinde fitil...

http://dimetris.com.ua/forum/viewtopic.php?t=1090

menekşeaşığı 02-05-2010 21:51

İyi akşamlar.Düzeltmeler için teşekkürler ama sorunuma çare bulacak kimse yokmu?

buyukcoban 02-05-2010 23:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatih (Mesaj 629099)
Bu yavrucuklarda fitilliler;)

Aynı yöntem fitili ben de denedim hemen hemen hepsi kök çürüğü...Bugün söktüm fitilleri ancak alttaki bardak devam böyle deneyeceğim...Sonuçları yazarım...

Orkun Kırcı 02-05-2010 23:14

Saksı harcınızda neler var öğrenebilir miyim...

maki01 03-05-2010 00:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi menekşeaşığı (Mesaj 630301)
İyi akşamlar.Düzeltmeler için teşekkürler ama sorunuma çare bulacak kimse yokmu?

Fotoğraf eklerseniz, menekşelerinizdeki sorunu anlayıp, yardımcı olmaya çalışabiliriz. "Menekşelerim, birer birer ölüyor" açıklamasıyla sorunu kavramak mümkün olamıyor malesef...

İSİSS 03-05-2010 07:55

2 Eklenti(ler)
ilk deneme yavrularımın 27 nisanda çekilmiş helleri. Ozamandan bu yana biraz daha yapraklar büyüdü. Acaba başka saksıya ne zaman ve nasıl almalıyım? Bu kadar büyümüşlerken onları kaybetmekten çok korkuyorum. Yapmam gereken püf noktaları söylkerseniz çok mutlu olacağım . İkinci resimde yeni yavrularım. Öyle bir alışkanlık olduki bende sabah kalkınca ve akşam eve gidince dakikalarca onları inceliyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

merkürvenüs 03-05-2010 08:27

Merhaba İSİSS, bende aynı soruyu sormuştum ve sitedeki tecrübeli bir arkadaşımız yaprakları madeni 1 lira büyüklüğüne ulaşınca yeni saksısına aldığını söylemişti bende garanti olsun diye yapraklar 1 liradan biraz daha büyük olunca saksısına aldım ve hiçbir bozulma olmadı çok sağlıklılar.

Minik yavrular çok güzel, kolay gelsin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025