![]() |
1 Eklenti(ler)
Buda benim yavrularım. İlk menekşe deneyimim ve başarılı oldum sanırım siz ne dersiniz arkadaşlar bu yavrular gelecek vaat ediyormu?
|
Sema hanım merhabalar...Ben de bu konuda sıkıntı çekmiştim ,o yüzden size yardımcı olayım ki güzellerinizi görelim.Gelişmiş moda dön tıklayın ,sonra fotoğraf yükle tıklayın,gözat tıklayın .Mesela fotoğraflar belgelerimde ise orayı başka yerde ise onu tıklayın, hangi resimleri yükleyecekseniz onların numarası ayrı bir kağıtta olsun.Numaralar çıkınca birini tıklayın, pencereyi kapata basın, sonra da yükle tıklayın .Bir seferde 5 resim gönderebilirsiniz kolay gelsin.
|
2 Eklenti(ler)
Yeni bir Hollanda'lı buldum:))
|
Sayın katmer çok güzel maşallah darısı başımıza.Sayın fatih menekşenizin yaprakları çok parlak.Yıkama yapıyor musunuz yoksa kullanılmayan bir odada mı?Bu işin sırrı nedir?
|
Sevgili Fahriyee hiç yıkama yapmadım şimdiye kadar.Fırça sağolsun temizliyorum.Arada da akşamları yapraklarını siliyorum.
|
Fırçadan fırçaya fark var Fatih bey.Allık fırçası mı suluboya fırçası mı onu da söyleyin lütfen .Bir de siliyorum demişsiniz neyle?ıslak mı kuru mu?(işyerindeki menekşelerim çok tozlu da o yüzden ayrıntı istiyorum şimdiden teşekkürler.)
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda yeni saksılarında büyümeye aday prenseslerim. Umarım verdiğim emeğe değecek. Bu arada bayağı menekşemde kök çürüğü belirtisi vardı. Yapraklarını temizleyip 2-3 kökü aynı saksıya diktim. Geçen sene bahsettiğim menekşe yapraklarındaki mantarımsı görünümlü olan tüm yaprakları temizledim. Yeniden yapraklanıp çiçeklenmeleri umuduyla....
|
2 Eklenti(ler)
...Sözde hollandalı güzellerimde yarın gelecek. Değişik cins ve çiçekli olanlarından gelir inşallah...
|
Orta boy boya fırçası ile üstlerini temizliyorum.Önce temizleyip daha sonra nemli bezle siliyorum.Bu işlemi akşam yapmanızı öneririm.Eğer güneş görmeyen bir yerde yapma fırsatınız varsa diğer saatlerdede yapabilirsiniz.Fırçanıın yumuşak olmasına dikkat edin.
Özlem abla menekşelerin gene muhteşemler.Sağlıklı olsunlar.İkinci mesajın ilk resmi ebruli herhalde. |
Hollanda'dan ithal edilen menekşelerde de malesef fazla çeşit yok. Sınırlı sayıda menekşe dışında bulabildiğimiz menekşeler hep aynı. Kolleksiyonlarımızdaki çeşitler ise çok sınırlı.
Sevgili katmer, Yurtdışından Menekşe Siparişleri konusunda da senden öncülük bekliyorum :) |
Teşekkür fatihcim. O menekşeyi yeni aldım ben. Pembe, beyaz ve koyu pembe...3 renk bir arada umarım açtıkça formu bozulmaz...
hollandadan gelecek olanda ben menekşelerin cinsine göre isimlerini verdim. Menekşeleri biliyorlar. Katlı gül gibi menekşe gelse bile, bana yeter... |
5 Eklenti(ler)
Menekşelerim arasında yeni çiçekler açan oldu. Bunlar yine büromdakiler. 2. kuşaktan. İlk çiçekleri.
|
3 Eklenti(ler)
Devamı ...
|
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Kök çürüğü hastalığına rağmen mevcut menekşelerimle mücadeleye devam ediyorum. Bürodaki menekşelerimde de bir kaç tane çürüyen oldu. İşin garibi plastik bardaklarda yedeklediğim iki menekşemde böyle gitti. Dün ziraat mühendisi bir arkadaşla görüştüm. Yapacak bir şey yok sulama ile ilgili bir sorun diyor . Daha az sula iyice saksı kurusun dedi. Zaten bir aydır böyle yapıyorum. Büyük küçük saksı olayı sorunu çözmüyor. Her saksı boyutunda çürümeye kurban verdim.Bakalım ne olacak.
|
1 Eklenti(ler)
|
Ben de bir kayıp daha yaşadım kök çürüğünden. Gül efletun yerşine gelen simli pembem gitti. Çok üzüldüm. O bana emanetti...
|
5 Eklenti(ler)
Çekimler net olmasada bir kısmı açan menekşelerim.:p Zamanla açacak olanlarıda eklerim...;)
|
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
5 Eklenti(ler)
Devamııı...
|
5 Eklenti(ler)
Devammm...
|
4 Eklenti(ler)
Sonuncular...
|
2 Eklenti(ler)
Bari bende yavrulayan yapraklarımın resimlerini koyayım. :)
|
Bu arada benimkilerdede tomurcuklar var açsın burada olacaklar...
|
5 Eklenti(ler)
Bazıları henüz açmamış olsa da,sağ kalanlar baharla birlikte coştular ;)
|
3 Eklenti(ler)
Bunlarda minik yavrular ;)
|
5 Eklenti(ler)
Maşallah deyin lütfen.. Nihayet kendilerine geldiler. Hele bir tanesi var ki, ömrümde bu kadar yoğun çiçekli bir menekşe daha gördüysem o da kimeramın geçen seneki halidir. Başka da böylesine rastlamadım.
|
5 Eklenti(ler)
Çeşit bol..
|
4 Eklenti(ler)
Kombinasyonlar:
|
Merhabalar.Ben geçen yaz iki adet menekşe almıştım.Çiçekleri vardı fakat artık açmıyorlar.Çiçek açması için ne yapmalıyım ve hangi aylarda açıyorlar?Lütfen bana bir cevap verir misiniz:(
|
Küçük bir seyir...
5 Eklenti(ler)
Uzun zamandan sonra gelebildim nihayet. Gelirken de gözünüzü de şenlendirmeden geçemedim:)) İnşallah beğenirsiniz arkadaşlar:))
Eklenti 138200 Eklenti 138201 Eklenti 138202 Eklenti 138203 Eklenti 138204 |
Hepsini tek tek yüklemeyeceğim. Bir bölüm daha:))
5 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Toprak eklenmesi gerekenleri belirleyip ekliyorum ya da tamamen değiştiriyorum. Gerisini anneme bırakıyorum, o her gün takip ediyor, sulama düzenini ayarlıyor, başlarında dakikalarca durup hallerini telefonda bana anlatıyor. Çiçek coşturanla besin veriyor ara sıra, solan yaprak ve çiçeklerini temizliyor, kötü giden bir durum olduğunda hemen müdahele edip çözümler arıyor; kısacası onları çok sevdiğini hem bana hem de menekşelere hissettiriyor.. Böyle ortaklaşa bir bakımla güzel güzel serpiliyorlar. Ama her zaman dediğim gibi en önemli şey İKLİM. Menekşeler o yörenin iklimini sevmediyse boşa zorlamanın alemi yok, ne yapılsa olmuyor. Silifke kışın ılık olduğu için, kış boyunca bunların bulunduğu odada hiçbir ısıtıcı kullanmıyoruz. Oda 8-9 derece civarı oluyor ve bu sıcaklık onlara çok iyi geliyor. Bahar girince hemen mevsimin değiştiğini anlıyorlar, daha uzun güneşli vakitler geldiğini ve odanın ısındığını hissediyorlar ve kışın depoladıkları güçlerini çiçeğe çeviriyorlar. Ve şunu ısrarla söylüyorum ki, menekşeniz çiçek açmıyorsa ısrarla bitki besini vermeyin! Bir kere denersiniz tamam ama menekşenin çiçek açma dönemi gelmediyse ne yapsanız da açmıyor. Bu coşturanlar ancak bitki kendini hazır hissedip tomurcuk vermeye başladığında kullanılırsa işe yarar. Biz bunu önceden tecrübe ettik, açmayan menekşelere defalarca sıvı besin verdik ama işe yaramadı, üstelik bu sefer yaprak gelişimleri de durdu. Ama son iki senedir yazın sıcağından kurtulan menekşelere kış geçip de bahara yaklaşınca besin veriyoruz ve açma zamanlarını bekliyoruz.Burada besini tomurcuk oluşturması için değil; keyfi gelip tomurcuklanmak isterse bünyesinde güç barındırsın da yorulmasın diye veriyoruz. Uzun oldu ama bu bahar yaşadığım bir şeyi örnek vererek yazımı noktalamak istiyorum. Masanın pencereye yakın tarafındaki menekşeler bahara girerken tomurcuklandı ama diğer tarafındakilerde tomurcuk yoktu. Masanın çiçek kalabaklığından da olsa gerek, bu sıradakiler iyice gölgede kalıyordu. Pencereye yakınlar nasıl olsa tomurcuklandı, kurtuldular; diğerlerini alalım şimdi bu tarafa dedik ve 2 hafta içinde onlar da tomurcuklandı. Hepsinde tomurcukları gördükten sonra besin verdik ayda 2 defa ve çiçekler çok güçlü açtı. Ne var ki bir tane menekşe sağlıklı görünmesine rağmen açmıyordu. Garibim aksilikler sonucu ışık alamayan yerlere denk geldi heralde dedim; güneşin etkisini bildiğim için ona özel, pencereye iyice yakın yerde bir düzenek yaptım ve onu tül perdenin arkasından güneşi uzun süre alacak şekilde oraya yerleştirdim. Yaz güneşi olmadığı için bu ona zarar vermeyecekti. Ve annemden müjdeli haber 2-2.5 hafta sonra geldi, şu an o da tomurcuklu:) Bunlar bizim 3.5-4 yıllık tecrübelerimiz. Yani bizimkilerin temel sırları sanırım bunlar. Daha pekçok etken olabilir tabii, sulama suyu (aşırı kireçli şebeke suyu), ortamdaki nem miktarı vb. Sağlıcakla kalın.. |
Narıel gerçekten teşekkürler bilgiler için,dikkate alacağım,bende açmamaları konusunda şikayetçiydim ama tomurcuklar görünmeye başladı...
|
Sevgili Nariel , Faruk, prensess, emy 83 menekşekeleriniz harika, adeta tablo gibi, maşallah diyelim:)
Benim de 6 saksı menekşemin bugün unlu bit olduğunu anladım, anladığım kadarıyla henüz yeni başladı, bunlarla nasıl başedeceğim, deneyimli arkadaşlardan yardım rica ediyorum. |
Çok şükür bizimkilere bu hayvan hiç uğramadı. Ara sıra balkondaki bitkilerde az miktarda görüyorum. İnşallah da eve hiç uğramaz. Bitki hastalıkları başlığında unlu bitle ilgili detaylı bilgiler verildi. Oraya bakmanızı tavsiye ederim.
|
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3062 Sayın acemifüsun bu başlık size yardımcı olabilir...
|
Sayın Faruk verdiğiniz başlığı zaten defalarca izledim, fakat menekşelerde uygulanabilir mi? Yaprakları çok hassas olduğu için endişeleniyorum. Menekşe başlığı da çok uzun olduğu için okumam zaman alacak, gerçi bu başlıkta arkadaşların çok güzel bilgileri, deneyimleri vardır ama hemen müdahale etmem için sizlerden yardım istedim, teşekkürler.
|
Sayın acemifüsun, arapsabunlu tarifi Afrika menekşeleri dahil tüm bitkilerinizde kullanabilirsiniz.. Ben hazırlanmış şekilde bulunduruyorum. Unlu bitle karşılaştığımda menekşemi yıkarcasına sıkıyorum. Hiçbir zarar görmediler.
|
Sevgili katmer teşekkür ederim, arapsabunlu tarife sıvı yağda koyuyor musunuz?
|
Evet, sıvıyağ bu zararlıları solunumunu engelliyor. Mutlaka ekleyin.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025