![]() |
Sevgili Faruk,çok güzel olmuş ellerine sağlık.Demirin bir adı varmı?
|
5 Eklenti(ler)
Birkaç resimde ben ekleyeyim fotoğraf makinasının pili bitiyor o yüzden bukadar çekebildim dahasıda var onlarıda yakında eklerim.:))
|
Arkadaşlar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Serra demirin diğer ismini demir sülfat diye biliyorum ama farklı isimlerle de anılabilir piyasada. Bengicim menekşelerin çok güzeller. Bunlar galiba yapraktan ürettiklerin değil mi? |
Merhaba Faruk bey, minyatür menekşe harika ancak bu demir sülfatı hangi ölçülerde kullanıcaz yardımcı olursanız sevinirim.
|
Sayın Kızılmavi teşekkürler. Ben demir gübresini 2 ay da bir 1 litre klorsuz dinlenmiş suya 1 çay kaşığı katıp homojen bir karışım yapıp saksı altından sulama suyu kadar veriyorum...
|
Teşekkürler Nejla ablacım. Yapraktan yetiştirdiğim yavru menekşemin bu boyutlar da kalıp çiçek açması beni de çok şaşırttı. Bu renkten olan eş zamanlı diktiğim diğer bir yavru menekşem de çiçek açacak sanırım. O da açınca foruma ekleyeceğim...
|
Teşekkürederim segili Faruk, benimkilerin hepsi duraklamada bide yeni çelikle yavrulayanlar birkaç kök içiçe bu mevsimde ayırıp ayırmama konusunda tereddütlüyüm ne yapmalıyım sizcee??
|
Sevgili Kızılmavi ben çeliklerimi daima baharı beklemeyip farklı zamanlar da ayırıp dikmişimdir. Bu benim uygulayış şeklim. Fakat tabii ki çelikleri ayırmak için en uygun aylar tabiatın tekrar harekete geçtiği bahar ayları. Ben biraz sabırsız olduğum için baharı bekleyemeyenlerdenim. Fotoğraf ekleme fırsatın varsa eklersen daha sağıklı bir şekil de ben veya diğer arkadaşlar fikirlerini sunabilirler...
|
Evet Faruk hepsini kendim yapraktan yetiştirdim daha bir sürü var açan ama pil bitti makinanın.:)) Açmayan iki kök kaldı birde yeni yavrularım.:)
|
Hepsi orjinallerinin aynısı hatta çicekleri daha büyük daha katlı şaşırtıyorlar beni...
|
3. Resimdeki menekşem kendi yaptığım ebrulim pembe açtı kendi renginde ama katlı beyaz ekmiştim yanına iki kök var onlar daha açmadı hala onu bekliyorum belki ebruli olur bi ümit.:)
|
5 Eklenti(ler)
Bakın bunlar üç **** dört aylık kızlar
|
Teşekkür ederim hüzün, nedersin ayırayımmı bu yavruları yoksa birazdaha mı büyüsünler?
|
Sevgili Kızılmavi, bence bırakın büyüsünler. Bahar gelince ayırırsınız. Hem bu arada iyice kuvvetlenmiş ve büyümüş olurlar..
|
Teşekkür ederim Faruk bu aralar ilgilenemiyorum resimleri zar zor ekledim kusura bakmayın menekşelerime bile su vermeye çıkamıyorum bazen yukarıya inanın ne besin ne başka birşey sularını bile haftada bir zar zor veriyorum ama keyifleri gayet yerinde.:)
|
Arkadaşlar herkeslerikutluyorum. Menekşeleriniz çok güzeller.
Farukcum o ne öyle. Bebek haline bakmadan bir de çiçekmi açmış. Nasıl bir doğa bu ki boyuna bakmadan güzelim çiçeklenmiş.:) Benim yavrularımın çoğu da böyle küçük yerde ve bu yavruyu gördükten sonra onları kesinlikle ayırmayacağımı garanti ederim.:) İnşallah benimkiler de bu şekilde çiçeklenirler. :) Buarada bir de sorum olacak Farukcum. Bu yavru kaçaylık?? |
Sevgili Kızıl menekşelerin ayrılacak boyu çoktan geçmişler. Ben olsam bu yavru menekşeleri ayırmazdım. Çünkü bir saksı da birden fazla gövde olduğunda daha dekoratif bir görüntü sergiliyor. Gene de ayırmak istiyorsan dediğim gibi zaman çok önemli değil. Ayrılabilecek boydalar. Ayırdıktan sonra tabii ki kökler olgunlaşacak ama bu süre bahar ayların da daha hızlı bir seyir izliyor. Sabırlı isen gene de ayırmak için bahar aylarını beklemeni tavsiye ederim...
|
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Hüzün ablacım ve Emycim.
Bu yavru 3,5-4 aylık Emycim. Dar alanlarda olunca yavru menekşeler daha hızlı çiçekleniyor. Tabii ki şartları sağlandığı zaman... |
4 Eklenti(ler)
Bunlarda benim:D
Bunları büyüteceğim diye kim bilir ne zorluklar çektim.Birinci resimde ki katmerli olan Özlem ablamdan gelen yapraktan. |
Fatihciğim ilk resimde ki menekşen katmerli mor mu?
Sevgili Orkun yeni menekşelerini iyi günlerde bol çiçekli büyüt... |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Miniklerim büyüdü :)
|
3 Eklenti(ler)
En sondaki yetiştirdiğim en büyük yavru menekşem, katmerli mor açacak inşallah :)
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar da sevgili Fatih'in hayatta kalabilen yavruları :)
Fatih'cim yapraklarından türlerini çıkarabilecek misin ? Eklenti 108603 Eklenti 108604 Eklenti 108605 İlk fotodaki arsız mı? |
1 Eklenti(ler)
Bu benim yeni bebişim.:) Yavru vereli 1 hafta oldu.
|
Dün gece okuduklarımdan sonra bugün baya tozlanmış olan :) menekşelerimi korka korka yıkadım bişey olursa çok üzüleceğim inşallah olmaz.Havalar soğudu sonbaharın hüznü bunları da sarstı hiç tomurcuk yok üstlerinde biri hariç ne renk açıcak bilmiyorum süpriz olucak açınca sizinle paylaşmak istiyorum görüntüsünü
|
Fatih torumunu görünce nasıl sevindim anlatamam. Bende de Faruktan gelen 11 yaprak meneşe tutmuştu onlar yavru halinde durumları gayet yerinde ama açmaya meyilli değiller. Habire güneşleniyorlar. Büyümeleri hızlandı tabi...
|
Orkun Bey, kalan katmerlileri almak için gittiğimde hüsrana uğradım, demek siz almışsınız. Hüsranım sevince dönüştü şimdi. Neyse ki bizden birileri almış.Aldığınız renkleri bilirsem, Siz Aydın'da olmadığınız zaman farklı bir renk olursa alırım. Bu arada aramıza her katılanı davet ettiğimiz gibi sizi de Afrika menekşesi sevenler gurubuna davet ediyoruz. Katmerlileriniz sağlıklı büyüsünler...
|
Alıntı:
İkinci resimdeki şeker pembe. Üçüncü resimde ki ise pembe ama uçuk bir pembe.Güneş görmesi ile çok değişik renk tonlarında açıyorlar. Kipaya yolum düşecek bir 10 dk sonra bakalım belki nasibimde vardır katmerli bulursam gündeki arkadaşlarıma da almayı planlıyorum.Tabi mor bulursam kendime iki tane alıcam:D |
5 Eklenti(ler)
İlk ikisi yeni aldığım bebişlerim. Diğer üçünü ise daha önceden almıştım çiçekleri geçti. Şimdilik 5 tanecik var:( İnşallah uzun ömürlü olurlar.
|
5 Eklenti(ler)
Bunlarda benim sepetten.Katmerliden sadece koyu bordo kalmış ancak telefonla çekince mor gibi olmuş.Yarın eklentiyi düzeltirim.Kusura bakmayın artık bunlarla idare edelim:D
|
Benim yapraklar değişim gösteriyor. Düzken yeniçıkanlar tırtıklı çıkıyor neden aceba?
5 Eklenti(ler)
|
Arkadaşlar, köyden kestane toprağı getirdim. Menekşeler için uygun olurmu? Kestane toprağını bilen veya kullanan varmı?
|
2 Eklenti(ler)
Gece gece oğlum çok mutlu etti beni. Hollanda'dan gelmiş olmasına üzülmedim dersem yalan olur. Bu sezon tüm hipermarketlerde ithal menekşeler göreceğiz sanırım.
Faruk'cum bu sefer chimera olduğu kesin, etiketinde bile yazıyor :) İlk fotodaki açık lila... Eklenti 108708 Eklenti 108709 |
Alıntı:
Fatihciğim yeni menekşelerin hayırlı olsun. Demek ki menekşe yetiştirmemeye ayrılan uzun süre seni daha fazla menekşe almaktan alıkoyamadı. Bu da beni çok sevindirdi. Demek ki senin güzelim menekşelerini izlemeye kaldığımız yerden devam edeceğiz mutlulukla... |
5 Eklenti(ler)
Elimde mites zararlısı yüzünden sadece 6 saksı kalan menekşelerimin değişik açılardan fotoğraflarını ekliyorum. İnşallah beğenirsiniz. Bakarken lütfen maşallah deyin ki bunlar da mites zararlısının istilasına uğramasın...
|
Mite sorunu çözülünceye kadar okula götür Faruk'cum.
Çok güzeller yüreğine sağlık... ( tüff, tüfff maşallah) |
5 Eklenti(ler)
Devamı...
|
5 Eklenti(ler)
Menekşelere devam...
|
3 Eklenti(ler)
Bunlar da son fotoğraflar...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025